Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dwie historie autentyczne

dzieciństwo duchy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

BlackGhost.
  • Tematów: 2
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Witam.

Opowiem wam dwie historie mojej mamy. Jestem nowy. Historie nie są zmyślane, ponieważ moja mama nie kłamie.

1.Mama opowiadała mi, że kiedyś jak była mała zmarł jej dziadek. W pokoju w którym on zmarł przeprowadziła się później jako małe dziecko moja mama. Pewnej nocy obudziła się i ujrzała białą postać która przesuwała się po jej pokoju i znikneła...

2. Moja mama była po rozwodzie. W dawnym domu jej byłego męża  obierała ziemniaki. W pewnym momencie poczuła jak by ktoś jej położył dłoń na ramieniu. Mama szybko wstała, bo myślała że mój brat ( małe dziecko ) wróciło już ze szkoły, lub mąż. Kiedy zobaczyła że za nią nikogo niema, poszła na korytarz. Tam również nikogo nie było.

Co to mogło być? Jeszcze raz przypominam. HISTORIE NIE SĄ ZMYŚLANE! Moja mama by mi takich bajeczek nie zmyślała.

:/

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Historie nie są zmyślane, ponieważ moja mama nie kłamie.

Ale też może ulegać złudzeniom. Małe dzieci miewają różne dziwne widzenia. A i dorosłym się zdarzają.

• 0

BlackGhost.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Ale też może ulegać złudzeniom. Małe dzieci miewają różne dziwne widzenia. A i dorosłym się zdarzają.

Tak, tylko że jak mama mogła poczuć czyjąś dłoń na ramieniu? To chyba nie jest złudzenie.. :wtf:

• 0

set.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jak myślisz co to było? To były duchy, istoty o których na tym forum pełno.

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

1. Omam hipnagogiczny. częste zjawisko u małych dzieci

2. Omam dotykowy. Też się zdarza. Przeważnie ludzie czują wibrujący telefon, który tak naprawdę nie wibruje.

W roku 2007 doktorant California School of Professional Psychology w Alliant International University, David J. Laramie, obronił przygotowywaną pod kierunkiem znanej psycholożki, Lindy Beckman, pracę doktorską zatytułowaną Emotional and behavioral aspects of mobile phone use (Aspekty emocjonalne i behawioralne używania telefonu komórkowego), w której pierwszy raz zwrócił uwagę między innymi na to, że około 2/3 z 320 przebadanych dorosłych użytkowników telefonów komórkowych słyszało czasami nieistniejące dzwonki telefonów, które nazwał „dzwonkami fantomowymi”. Wyniki te zainteresowały media i zainicjowały dyskusje na blogach naukowych. Wkrótce potem okazało się, że częściej niż słyszenie nieistniejących dzwonków telefonów komórkowych wyczuwamy ich niemające w rzeczywistości miejsca wibracje.

źródło

https://vetulani.wor...i-wibracyjnych/

Użytkownik Wszystko edytował ten post 04.02.2015 - 21:40

• 1

BlackGhost.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Przypominam także że moja mama miała dużo zmarłych bliskich. Mam podejrzenia że ten dotyk to mógł być dotyk jej cioci. Zawsze ją kochała. ..

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Teraz to już wygląda na żart.

A co to ma za znaczenie że było ich wielu, którzy pomarli?

Dostałeś wyjaśnienia już w poprzednim poście. Więc o co jeszcze chodzi. Wydrukuj sobie i wsadź do piórnika.

• 3

BlackGhost.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Teraz to już wygląda na żart.

A co to ma za znaczenie że było ich wielu, którzy pomarli?

Dostałeś wyjaśnienia już w poprzednim poście. Więc o co jeszcze chodzi. Wydrukuj sobie i wsadź do piórnika.

Sorry ale to nie jest żart O.O Nie pisałbym tutaj  ,,żartów'' Nie chciałbym zawracać se tyłka. -.-

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 793
  • Artykułów: 41
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No cóż... a moja mama jest kosmitką. To nie argument i nie sądzę, aby to miało jakiekolwiek znaczenie w ocenie tej historii. Dla mnie duchów nie ma, bo ich nigdy nie widziałem, co nie przeszkadza mi opisywać historii z ich rzekomym udziałem. Dlaczego? Bo są ciekawe, no i fascynujące są sposoby opisania nieistniejącego (według mnie) zjawiska.

BlackGhost.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

No cóż... a moja mama jest kosmitką. To nie argument i nie sądzę, aby to miało jakiekolwiek znaczenie w ocenie tej historii. Dla mnie duchów nie ma, bo ich nigdy nie widziałem, co nie przeszkadza mi opisywać historii z ich rzekomym udziałem. Dlaczego? Bo są ciekawe, no i fascynujące są sposoby opisania nieistniejącego (według mnie) zjawiska.

Bardzo się cieszę że twoja mama jest kosmitka ale te informacje zachowaj lepiej dla siebie. Ok? Nie pisz tutaj jak nie wierzysz w duchy. Wogóle po co zakładałeś sobie tu konto. No ale cóż... Ja też nie widziałem nigdy duchów

i co? Wierzę. Jak ty nie wierzysz- nie mój problem ,,redaktorze'' ...

• -1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 793
  • Artykułów: 41
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak byś poczytał regulamin, wiedziałbyś, że forum jest dla wszystkich, a nie dla paranienormalnych. Masz z tym problem, poradź się któregoś moda. Jeżeli według Ciebie argument z mamą jest przekonujący, to mój również. Od takich historii rodem z gimnazjum, pęka to forum.

Daruj sobie kąśliwość, gruboskórny jestem.

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

BlackGhost - to że twoja mama nie kłamała, nie musi oznaczać że widziała i czuła prawdę. Za pierwszym razem była małym dzieckiem a w takim wieku zdarza się mylenie snu, widzeń przedsennych i złudzeń optycznych z realnością. Za drugim razem miała tylko wrażenie dotyku ale niczego nie widziała, i to także mogło być złudzenie. Dla niej może to być jak najbardziej realne, ale zarazem może być złudzeniem. Na tym to właśnie polega, że złudzenia wydają się bardzo prawdziwe.

• 1

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: dzieciństwo, duchy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych