Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tatuaże

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

WolineQ.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Prawie wszystkie moje tatuaże są monotematyczne, poza jednym, którego raczej nie pokażę. Więc... tematem są żołnierze zasłużeni dla Polski. Nie nie jestem narodowcem ani też jakimś *TFUUU!* neofaszystą. Po prostu na swój sposób chciałem uczcić pamięć poległych.

uw-ljoeelnrqttiicoakacy.jpg

To mój 1 tatuaż. Od kiedy zobaczyłem ten pomnik(miałem 14-16 lat) i usłyszałem historię z nim związaną wiedziałem, że będę taki miał :) Pomnik małego powstańca- przedramię.

un-bahfwwtoisrpdalfotjm.jpg

Ten znak chyba każdy zna, tłumaczyć nie trzeba.

W przygotowaniu jest jeszcze tatuaż na całe plecy. Projekt gotowy w 100%, zostało mi się przejść do wg mnie jednego z najlepszych tatuażystów w Polsce(Igor Yoshi), uzgodnić z nim szczegóły itd. i za ok. miesiąc dojdzie kolejny. Potem następny i następny. Póki nie zbraknie miejsca. Poza klatą. Klata zostaje na wyjątkowe osoby.

Użytkownik WolineQ edytował ten post 27.03.2014 - 13:45

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up

Świetne!

Zobaczymy projekt, czy efekt końcowy? ;>

WolineQ.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Raczej efekt końcowy, bo projekt może przynieść kilka zmian. Drobnych albo bardziej widocznych, znaczących :D

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co sądzicie o takich "samoańskich szlaczkach"? Jak ktoś ma słuszną posturę tak jak na tym zdjęciu to muszę przyznać że super to wygląda.

http://www.prowrestl...nsnewtats/1.jpg

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Samoańskie ble, strasznie oklepane.

W Krakowie teraz dobrze robi:

https://www.facebook...yvictorportugal

Nie Polak ale mieszka w Krakowie - godzina jego pracy kosztuje 400 złotych. ;]

Todryk też Kraków, ostatnio go znalazłem. Super.

https://www.facebook...too?ref=profile

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wasze opinie o tym:

2epofbn.jpg

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wasze opinie o tym:

2epofbn.jpg

Jak masz teraz fazę to śmiało, jest na tyle mały, że nawet jak Ci się znudzi to nie bedzie wielki problem ;) jest w sumie taki dosyć uniwersalny, seria znana, raczej nie powinien się zestarzeć ;) 

Tylko pamiętaj, że tatuaż nigdy nie będzie czarny. W zależności od pigmentu skóry może być niebieskawy, ciemnobrunatny - różnie. Takie super czarny to będzie przez pierwsze dwa tygodnie a potem to się zmieni. Dlatego ja np. zrezygnowałem z całkowicie czarnego tatuażu, bo mnie osobiście się w ogóle takie kolory jakie faktycznie będzie on miał, nie podobają. Będę robił kolor.

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wasze opinie o tym:

2epofbn.jpg

No nie wiem? W sumie nie ma o czym gadać.

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mówisz KP, że nie będą czarne? A to nie jest tak, że blakną tylko wtedy, gdy od razu po zrobieniu tatuażu wystawia się go na słońce? 

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mówisz KP, że nie będą czarne? A to nie jest tak, że blakną tylko wtedy, gdy od razu po zrobieniu tatuażu wystawia się go na słońce? 

Ja rozmawiałem z dwójką niezależnych od siebie tatuażystów i oboje powiedzieli mi to samo. Sam byłem trochę w szoku, że nie da się uzyskać takiego prawdziwego czarnego koloru. To podobno zależy od pigmentu skóry, że on jakoś zmienia ten kolor w niebieskawy, coś w ten deseń.

Ale jak masz z kim pogadać o tym, w sensie tatuażysty, to pogadaj - może to zależy od poziomu farby? A może od klasy wykonawcy tatuażu i mówiąc mi tak, chcieli się jakoś zabezpieczyć.

Ale powiem Ci, że ja jakoś od roku obserwuję różne tatuaże u ludzi i nie widziałem takich stricte czarnych u nikogo, więc może w tym coś być. Niestety :( bo ja też chciałem czarny.

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mój kumpel robi tatuaże. Mówił mi że nawet tusze z najwyższej półki z czasem robią się niebieskie. różnica jest tylko taka iż te drogie z czasem stają się ciemnoniebieskie, natomiast te tańsze jasnoniebieskie.  Z resztą wszystkie kolory z czasem blakną. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych