Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tatuaże

• Please log in to reply
25 replies to this topic

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy ktoś z Was ma jakieś tatuaże? Jeśli tak, to może wrzucicie jakieś fotki, krótki opis dlaczego akurat taki, gdzie go dziergaliście?
Ja sam zaczynam za kilka dni swoją pierwszą dziarę, pochwalę się jak będzie gotowa. Będę się tatuował w podobno najlepszym salonie w Warszawie - SzeryTattoo.
Długo mi zabrało przemyślenie samego posiadania tatuażu, potem zastanawiałem się, co chciałbym sobie wydziergać, ale zdecydowanie najdłużej zajęło mi przekonanie mojej lepszej połówki, że to nie koniec świata :D

Temat o tatuażu, chcecie coś napisać, podzielić się wrażeniami, zdjęciami - zapraszam :)

Kitajec.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jedna ważna rada dla wszystkich, robiąc tatuaż zawsze kierujcie sie portfolio, nie ceną :P. Nie oszczędzaj! ;DD Dobre tatuaże nie są tanie, a tanie tatuaże nie są dobre :D.

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Też się zabieram za robienie. Na razie kompletuje reaserch dla wzoru.

Jaram się takimi:

Dołączona grafika

.

Equilibrium

• Tematów: 43
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Podepnę się. może ktoś orientuje z się w cenach i wie za ile można zrobić taki tatuaż? Dołączona grafika

Użytkownik Dimetyloformamid edytował ten post 03.10.2013 - 15:13

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dimetyloformamid, myślę, że 1000pln to dolna granica. Zakładam, że chcesz tattoo zrobić najlepszymi tuszami i u osoby ze smykałką artystyczną, bo nie wszyscy nazywający siebie tatuażystami ją mają niestety. Kumpel robił plecy i wyszły...hmm...a miejsca na poprawki nie ma :D

Mnie się mega podoba to:
Dołączona grafika

Ale póki co nie ma bata - żona się nie zgodzi za Chiny Ludowe. Póki co, będzie tekst czarno-czerwony, sentencja po łacinie z pewnego filmu, która jest dla mnie od wielu lat strasznie sugestywna na wielu płaszczyznach.

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chciałam tylko nieśmiało napomknąć, że taki temat o tatuażach już był i to założony przeze mnie, ale najwyraźniej mój miał mniejsze przebicie ^^

Ja natomiast już posiadam tatuaż, tyle że nadal nie ukończony. Czekam do 15 listopada, kiedy to dokonam dekoracje ramy (docelowo jest to lustro ;)) no i ewentualne poprawki w kolorze, ale podejrzewam, że nie potrwa to już dłużej niż godzinka :)

Ten konkretny wzór (możecie mi nie wierzyć) miał dla mnie działanie terapeutyczne, jeśli można to tak określić. Zagłębiać się nie będę, bo są to moje osobiste sprawy ^^ Motyw pochodzi z anime "Higurashi no naku koro ni" i przedstawia Rikę Furude. Jak ktoś jest zainteresowany- polecam, choć nie wszystkim, bo jest to mocno schizowa sprawa.

Mam nadzieję, że do końca roku będę już miała efekt finalny. Przyznam, że mimo, iż mam tatuaż na górnej części uda to ból był dość znaczny (w momencie kontaktu igły z delikatną skórą pośladka^^), ale jeśli ktoś naprawdę tą decyzję przemyślał, to uważam, że warto. W moim przypadku to nie była chęć zwrócenia na siebie uwagi czy pokazania swojej osobowości tylko sposób na przywrócenie sobie samej pewnych wartości w trudnych dla mnie chwilach. Nie żałuję.

Jeśli chodzi o kolor to jest on bardziej intensywny, ale musiałam włączyć lampę błyskową i dlatego tak jakoś dziwnie wyszło.

TATTOO

Użytkownik Nicole-collie edytował ten post 03.10.2013 - 22:35

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Hehe, dlatego chcę robić zanim się ktoś będzie mógł zgodzić czy też nie. :mrgreen:
Co do cen za takiej wielkości tatuaże to 1000-1500 to realna cena. Trzeba się pogodzić że dobrzy tatuażyści zarabiają dużo i bulić. ;)

Największym problemem jest znalezienie odpowiedniego tatuażysty, niestety w Polsce nie ma ich zbyt wielu.

Mahmud.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja osobiście myślę że przyzwoity tatuaż to minimum 2 tysiaki.Jak już kogoś znajdziesz to sprawdź czy ma autoklaw albo umowę z firma która sterylizuje sprzęt,czy używa jednorazówek ,maskii jaki rodzaj barwnika stosuje.Niektórzy sa uczuleni.
I nie możesz tam iśc w razie choroby oczywiście ze względu na ryzyko powikłań-tzn zakażenia rany.

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Minimum 2 tysiące za tatuaż na przedramieniu? Za dużo. No chyba że się robi jakiś ultra pracochłonny wzór wycinanki łękowskiej. Takie pieniądze to biorą już fejmy sceny z warszafki, a fejm nie znaczy że najlepiej.

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Największym problemem jest znalezienie odpowiedniego tatuażysty, niestety w Polsce nie ma ich zbyt wielu.

Viking w Zielonej Górze - jak masz możliwości i hajs to nie ma sensu uderzać nigdzie indziej; jeżeli oczywiście rozmawiamy o Polsce.

Ja osobiście będę się dziabał u znajomego - także będzie o wiele taniej.

erebeuzet.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Viking w Zielonej Górze

Potwierdzam. Zwierzak też jest b. dobry...

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Całkiem spox. Ale bliżej Krakowa jest chociażby Alien z Dąbrowy. Moim zdaniem jest lepszy niż Viking, zwłaszcza w kolorze. Niesamowicie nim operuje.

FrogDR.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A to moj bazgrol ;)
Dołączona grafika
Prosty bez fajerwerkow napis HARDSTYLE. Gatunek muzyczny ktory uwielbiam. Ma mi przypominac szalone lata ktore spedzilem jezdzac po Polsce i za granica za DJami ktorzy graja te muze. Gdy bawilem sie przy niej, nic innego sie nie liczylo,ciary na ciele i rewelacyjne uczucie o ktorym ma mi przypominac :> Do decyzji dojrzewalem z jakies 2 lata. I w koncu doszedlem ze jest to dla mnie najbardziej znaczacza rzecz oprocz rodziny w zyciu stad ten tattoo.
I chyba wkrotce chyba bedzie nastepny gdyz znowu od jakis 2lat dojrzewam z mysla o kolejnej waznej w mym zyciu rzeczy ktora chce uwiecznic ;> Zobaczymy w przyszlym roku. Mysle na wiosne jesli mi sie nie odwidzi bedzie :> Ten robilem w Rudzie Slaskiej w Sauronie http://www.sauron.alpha.pl/ a przyszly bedzie robiony w http://www.d3xs.com/.../menu_d3xs.html gdyz zona robila tam w tym roku i wyszlo bardzo fajnie.

@dimetylo..... mysle do tysiaca sie zmiescisz z tym tattoo.

Użytkownik FrogDR edytował ten post 06.10.2013 - 03:05

Dirty Frank.

If you dont know my name, you can call me Dirty

• Tematów: 12
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

wypelnion_erqrpns.jpg

Poznajcie mojego Feniksa ;)

Druga sesja dziabania za mną - wczoraj, także dziara ma 2 dobę. Zostały cienie za dwa tygodnie i Feniks ready to fly.

Dla mnie w tatuażach liczy się symbolika. Dziara musi coś wyrażać. Tego feniksa, dokładnie tego, mam na mailu od kilku lat, także z całą pewnością wzór przemyślany, jego symbolika również. Powstałem autentycznie z popiołów, do dziś nie wiem do końca jak to się stało, siła wyższa :)

Dziabie mnie znajoma w Poznaniu, młoda tatuażystka, bo raptem dziara od kilku lat ale ma moc stwórczą  :)

Artystyczna dusza i pasja zdaje się przyspiesza proces edukacji. Bierze śmieszne pieniądze gdyż skromnie twierdzi że się cały czas uczy, ja bym tego nie powiedział a widziałem kilka jej prac poza moją. Znam kilku profesjonalistów od lat, ale szukałem kogoś bardziej "personalnie" do dziary, zanim nie poznałem właśnie jej, nikt nie spełnił wymagań których nie potrafię opisać - subiektywnie dla mnie pozytywna energia chyba. 

Jako że jestem osobą szczupłą, ból przy mostku i żebrach - masakra :D

Po 4 godzinie zacząłem dosłownie odjeżdżać :)

Maści przeciwbólowe uważam za herezję rzecz jasna - tatuaż ma boleć, bo to nie nowy kolor włosów czy tipsy ;)

Wrażenia umieszczam w top 3 życiowych ekstremów fizycznych, zaraz za bronchofibroskopią z biopsjami :D

Ale było warto. 

weirdo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

https://www.facebook...?ref=ts&fref=ts ten koles robi swietne dziary, chciałem jechać się wytatuować do kaliningradu, gdzie widziałem kiedyś równie utalentowanego tatuatora, ale na szczęście odkryłem że i Polska ma sznyciarzy z klimatem. Ja mam wytatuowanego czarnego  robaka na długość karku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych