Napisano 03.10.2013 - 16:01
Napisano 04.10.2013 - 08:58
Napisano 04.10.2013 - 13:50
Zabijanie w zadnym przypadku nie ma uzasadnienia! Jest adopcja jako forma pozbycia sie odpowiedzialnosci za wychowanie dziecka.
Napisano 04.10.2013 - 14:02
Napisano 04.10.2013 - 14:27
Użytkownik mag1-21 edytował ten post 04.10.2013 - 14:29
Napisano 04.10.2013 - 14:44
Natomiast nie zgadzam sie z postawa przeciwna antykoncepcji.
Nikt nie maani wiekszego, ani mniejszego prawa do zycia. Kazdy ma jedno i to samo niepodwazalne prawo,
Użytkownik Wszystko edytował ten post 04.10.2013 - 14:45
Napisano 05.10.2013 - 11:31
Moj Drogi, bo aborcja w kazdym przypadku jest zla i nic nie pomoze tlumaczenie, ze w tym przypadku zabicie plodu jest uzasadnione. Zabijanie w zadnym przypadku nie ma uzasadnienia! Jest adopcja jako forma pozbycia sie odpowiedzialnosci za wychowanie dziecka. Dlatego mowie, ze moralnosc nie idzie w parze z relatywizmem.
Czy mozna byc uczciwym tylko do pewnego momentu, a w wybranych sytuacjach juz nie?
Czy przewidujesz, ze w niektorych przypadkach kradziez jest na miejscu, poniewaz Twoje potrzeby musza byc zaspokojone, a kasy Ci brak?
Przemysl to jeszcze raz.
A propo's
Oczywiscie, ze istnieje dobro absolutne i zlo absolutne, ale czlowiek nie jest w stanie osiagnac zadnego z tych stanow w formie absolutnej, tylko ABSOLUT utozsamia te stany, w dodatku oba jednoczesnie. Harmonia i idealna rownowaga.
Aidil
teraz przedstawilas konkretny i ciezki zarzut, ale nadal jest to tylko zarzut.
Nie wiele wiem na ten temat i moze to i lepiej bo nie jestem "zmanipulowana" informacjami, a wiec bardziej obiektywnie patrze. Bedac poza krajem nie mam stycznosci z wiadomosciami, ktore Wam sa dostepne. A telewizja...
Nie ogladam jej od lat.
Nie osadzam ludzi zbyt pospiesznie, ale gdyby to okazalo sie prawda, no...to bylabym rowniez w ciezkim szoku.
Wbrew pozorom sprawa wcale nie jest taka prosta do rozwiazania, kryje sie za tym wiele niejasnosci.
Cascco pisze o pobieraniu pieniedzy z tajemniczych zrodel, mnie tez by zainteresowalo, z jakich zrodel i na co poszly pieniadze. Handel dziecmi, a cos wiecej na ten temat? To bodajze najciezszy z zarzutow i dla mnie rowniez.
Kim byla Matka Teresa tak naprawde? Czy rzeczywiscie byla tylko zlym duchem w przebraniu swietego?
To oczywiscie jest mozliwe, ale czy prawdziwe? Niestety na tym etapie nie wyraze konkretnego zdania, a jesli tak to predzej bede czlowieka bronic, niz przyloze reke do wyroku skazujacego.
Użytkownik Aidil edytował ten post 05.10.2013 - 11:43
Napisano 07.10.2013 - 09:29
Napisano 08.10.2013 - 14:11
Swoj stosunek do aborcji wyjasnilam wyzej, dodalam rowniez , ze nie uznaje zakazu dokonywania jej, pozostawiajac wybor kobiecie. Wiecej na ten temat nie ma sensu pisac.
Jestem ezoterykiem i to co dla Was nie jest zyciem dla mnie jest i nie musi wygladac jak uformowany plod. Formowanie ciala od najmniejszej ilosci komorek, dokonywane jest po podjeciu decyzji przez istote duchowa o pragnieniu doswiadczania fizycznosci. Na dodatek uwazam tez, ze nie tylko taka decyzja jest podejmowana, ale rowniez co chcemy doswiadczac, oraz pod tym katem wybieramy odpowiednich rodzicow.
Stosowanie antykoncepcji daje szanse wyboru innych rodzicow, ale aborcja juz nie.
Nie chce dalej ciagnac tego watku, bo w pogladach na ten temat dzieli nas przepasc, a sa to tylko poglady.
Matka Teresa, osoba bardzo kontrowersyjna, ale jednak czlowiek, ze wszystkimi slabosciami ludzkimi, jak kazdy z nas.
Nie tylko Matce Teresie, ale kazdemu z innych "swietych" mozna przypiac latke, poniewaz kazdy z nich jest tylko czlowiekiem.
Sami nie bedac idealnymi, od innych oczekujemy idealnosci. Mysle ze madrze bedzie uznac to, co zrobila dobrego, a smutno zwiesic glowe, nad tym co stalo sie zle.
W takich sytuacjach jak ta, ja zawsze mam zwyczaj wpadania w stan refleksji nad sama soba, o dziwo nie nad innymi, ani nie nad pojeciem dobra i zla, tylko nad soba. Bo tak to jest, ze nie umiemy krytycznie przyjrzec sie sobie samemu, ale duzo latwiej widzimy wady innych.
Użytkownik Aidil edytował ten post 08.10.2013 - 14:59
0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych