Napisano 06.07.2013 - 16:47
Napisano 06.07.2013 - 18:18
Nie ukrywam, że swego czasu przeczytałem sporo książek Danikena lecz nigdy bezkrytycznie nie odnosiłem się do głoszonych przez niego teorii. Głoszone przez niego teorie działają na wyobraźnię lecz nie wszystkie i choć nie potrafię teraz wymienić które, to jednak wiele było takich które wzbudzały u mnie uśmiech i zażenowanie. Wybacz ale nie pamiętam jaką to teorię wysnuł na temat wschodów Syriusza i w tym temacie odniosłem się jedynie do weryfikacji czy Syriusza obserwować można było niemal cały rok, czy też przez kilka miesięcy. O czym w pierwszym poście wątku...Zakładałem czytając Twój temat, że skoro chcesz sprawdzić kto ma rację czy Daniken czy Wróblewski to generalnie wiesz co mają na myśli. Bo jeśli chodzi o Danikena to najprawdopodobniej mówiąc o Syriuszu miał na myśli Syriusza w czasie kiedy wg. niego obcy budowali piramidy. Pewnie nie miał na myśli okresu 2600 p.n.e.
I oczywiście nie wierzę w jego teorię więc nie mam zamiaru jej bronić. Uważam tylko, że nie popełniałby tak prostych i głupich błędów.
Użytkownik kosma edytował ten post 06.07.2013 - 18:19
Napisano 25.09.2013 - 14:24
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych