Jestem tutaj bardzo rzadko właśnie ze względu, że nie ma tutaj nic nowego dla szarego użytkownika jak ja. Blogi nie działające od x lat, filmoteka dalej nie skończona (patrząc na "beta"), okropne przyciski u góry, mdły bezpłciowy kolor szaty graficznej 
Sprawa jest bardzo prosta -- od dłuższego czasu pracuję nad poskładaniem w działającą całość aktualizacji silnika forum do najświeższej wersji. Jest to zadanie o tyle nietrywialne, że poza nazwijmy to podstawowym pakietem obsługującym forum w skład VRP wchodzi jeszcze około kilkudziesięciu dodatkowych drobnych modułów, część z nich jest widoczna dla każdego (np. reputacja, blogi, artykuły, portal, nagrody/odznaczenia, lista popularnych tematów, przegląd 24-godzinny itp.), część z kolei działa w tle. Cały problem polega na tym, żeby przenieść do nowej wersji jak największą część bieżącej funkcjonalności i to w dodatku w taki sposób, żeby wszystko działało jak należy, co jest o tyle zabawne, że funkcje niektórych modułów są już zawarte w nowej wersji, a niektórych w ogóle nie ma i nie działają.
Trwa to trochę, przyznaję -- niestety ograniczają mnie dość mocno zajęcia pozaforumowe, ale już niedługo powinno być gotowe. Proszę więc o trochę cierpliwości.
W skład nowej wersji wejdzie również skórka -- będzie ona biała, domyślna dla IP.Boarda (jak wygląda, można sprawdzić wybierając z listy na dole strony VRP skórkę IP.Board), ale ciemna również jest w planie. Planuję raczej zachować ile się da z jej obecnego wyglądu, ale postaram się również wziąć pod uwagę Twoją opinię na temat niebieskiej. Cudów jednak nie obiecuję, bowiem po prostu nie ma plików źródłowych do tej wersji skórki. Bieżącej wersji ciemnej skórki nie będę na razie modyfikować zgodnie z tym, co napisałam nieco wcześniej w odpowiedzi na post PoProstuArka.