Napisano 18.05.2013 - 20:11
Napisano 18.05.2013 - 20:17
"Przypisanie do grupy Zasłużony następuje w drodze mianowania, za szczególne zasługi na rzecz serwisu."Może dodalibyście kogoś z alternatywnym spojrzeniem na niektóre sprawy i zagadnienia?
Osobiście nie widzę sensu w tworzeniu kolejnych grup. Czemu miałoby to służyć?2. Zwiększenie ilości rodzajów użytkowników.
Napisano 18.05.2013 - 20:29
To, że ktoś ma dużo postów, to w mojej opinii, nie są to szczególne zasługi.
Rozwojowi, urozmaiceniu, docenieniu aktywności itp.Osobiście nie widzę sensu w tworzeniu kolejnych grup. Czemu miałoby to służyć?
Napisano 19.05.2013 - 00:18
Użytkownik convers edytował ten post 19.05.2013 - 00:18
Napisano 19.05.2013 - 13:43
Nie ma takiej opcji niestety, ograniczeń silnika forum przeskoczyć się nie da. Jedyne modyfikacje mogą dotyczyć progu uznania postu za Wartościowy, ale jedynie nowych, stare będą objęte ciągle obecnym progiem 5-punktowym. Co w przełożeniu na praktykę będzie powodem do licznych narzekań w postaci "Ten stary post jest wartościowy, a ma tylko 5 punktów, mój ma już 9 i nie jest, dlaczego?". Zostawimy więc obecny stan rzeczy.1. Zmiany w systemie oceniania wartości postów.
Na razie zostanie tak, jak jest. Przyczyna jest prosta -- dodanie nowej grupy to konieczność ręcznego wyszukania i przenoszenia każdego użytkownika, który spełnia kryteria przynależności do nowej grupy. O ile może sam pomysł nie jest zły, o tyle na chwilę obecną nie ma najmniejszej szansy na jego realizację, ponieważ z trudem mieszczę się w ograniczeniach czasowych, jakie nakłada na mnie doba o długości zaledwie 24 godzin Nie wykluczam jednak rozszerzenia liczby grup w przyszłości.2. Zwiększenie ilości rodzajów użytkowników.
3. Zasłużeni użytkownicy. Chyba od lat nie było żadnego ruchu w tej kwestii.
4. Oznaczenie reputacji w oknie użytkownika.
Napisano 19.05.2013 - 17:06
Co w przełożeniu na praktykę będzie powodem do licznych narzekań w postaci "Ten stary post jest wartościowy, a ma tylko 5 punktów, mój ma już 9 i nie jest, dlaczego?". Zostawimy więc obecny stan rzeczy.
Poza wszechstronną aktywnością użytkownik musi wykonać jakieś "prace domowe"?Sama liczba postów nie jest wystarczającym kryterium do uznania kogoś za Zasłużonego
Jak silnik kiedyś zostanie zmieniony to można liczyć na ponowne rozpatrzenie w/w zagadnień?Nie ma takiej opcji niestety, ograniczeń silnika forum przeskoczyć się nie da...
Napisano 19.05.2013 - 18:36
Jedyne modyfikacje mogą dotyczyć progu uznania postu za Wartościowy, ale jedynie nowych, stare będą objęte ciągle obecnym progiem 5-punktowym. Co w przełożeniu na praktykę będzie powodem do licznych narzekań w postaci "Ten stary post jest wartościowy, a ma tylko 5 punktów, mój ma już 9 i nie jest, dlaczego?". Zostawimy więc obecny stan rzeczy.
Napisano 19.05.2013 - 19:19
Napisano 19.05.2013 - 19:32
Wyszedłem po prostu z założenia (być może naiwnego), że skoro danym tematem "opiekuje się" jakaś osoba, to nie dlatego, że ktoś ją "przyniósł w teczce" tylko sama się nim interesuje i ma w nim coś do powiedzenia.Nie powiedziałbym, że przyznawanie "wartościowego postu" tylko przez moderatora jest bardziej obiektywne niż przez kilku użytkowników.
Napisano 21.05.2013 - 17:52
Nie ma o czym dyskutowaćCzy jakaś ładna jasna skórka z wmontowanym chatem jest możliwa do przedyskutowania?
Napisano 21.05.2013 - 20:09
Napisano 22.05.2013 - 13:37
ale w ten sposób spada ranga wartościowego postu.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych