@ Bliss
@ Penelopam
Dzięki.
Gdzie Ty mieszkasz, że mecze rugby można oglądać? 
To nie rugby tylko futbol amerykański - jest w Polsce cała liga, więc teoretycznie nie ma problemu z załapaniem się na mecz - tym bardziej, że trybuny nie są jakoś szczególnie "obsadzone" widzami

W Rzeszowie jest zespół RAVENS GLOBINIT, w którym gra znajomy i w tamtym roku pojechaliśmy go wspierać. Wprawdzie dostali okropne baty i nie bardzo rozumiałem zasady ale i tak było to ciekawe doświadczenie

Kurcze no, dlaczego tylko ja nie widze zdjec ?!
Tego nie wiem ale daję uroczyste słowo honoru, że nie mam z tym nic wspólnego

Może blokuje Ci je np. Adblock? Zdjęcia wstawiałem z kodem [img] więc raczej nic nie powinno przeszkadzać w ich oglądaniu...
A powiedz mi - widzisz fotografie w tym temacie?
http://www.paranorma...7/page__st__375 (post #377)
Tam fotki wstawiałem w taki sam sposób. Może to wina mojego hostingu? Avatar też na nim tkwi.
Może i durna moja rada, ale zacznij fotografować swojego pieska bardziej z przodu 
Uwierz mi - mam bo obfotografowanego ze wszystkich stron. To jedyny model, który nie ucieka przed aparatem

A tak na poważnie, bardziej mi zależało żeby uchwycić ciekawy moment niż jego facjatę (skądinąd sympatyczną)
No, więc tak; nie jestem specjalistką w dziedzinie fotografii, dużo nie umiem, ale jest jedna jedyna rzecz, którą każdy, kto pstryka zdjęcia powinien wiedzieć -> bez dobrego światła zdjęcie nie urzeka (chyba, że ma się możliwość poprawienia sobie oświetlenia w PS). Masz fajne kadry, ale brak światła zabija urok uchwyconej chwili przez ciebie. Np. ten z przystanią. Szkoda, że jest takie ponure.
Zdaję sobie sprawę.

To były jedne z pierwszych fotek na tym aparacie i, wstyd się przyznać - wykonane w jednym z trybów tematycznych. Teraz tego unikam.
Jak wspominałem w wątku Noxilego - wciąż walczę z przesłoną i migawką. I najczęściej, to ja przegrywam

Ale przynajmniej tryb automatyczny omijam z daleka.
3- fajnie, fajnie, ale muszę to powiedzieć: rozejrzyj się po zdjęciu i powiedz mi gdzie skupiła się jego ostrość? Górny lewy róg. Masz pięknie wykończoną ścianę.
Ostrość, to drugi mój problem. Tym bardziej, jak próbuję uchwycić obiekt w pędzie

Ściana nie moja, chociaż, rzeczywiście - ładnie wyszła

Ogólnie, dziękuję bardzo za podpowiedzi (no i pozytywne komentarze oczywiście).
Właśnie takich uwag oczekiwałem.
Pozdrawiam.
Użytkownik pishor edytował ten post 22.04.2013 - 11:25