Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakub Śpiewak okradł fundację kidprotect - niektórym wolno?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po pierwsze nie sądzę by pan Śpiewak zachłysnął się dostępem do kasy bo z biednych nie pochodzi a defraudacja z konta fundacji świadczy o braku empatii, moralności i jakiekolwiek tłumaczenie brzmi podejrzanie, a ten kto staje w obronie i dziecinnie próbuje tłumaczyć powinien się wstydzić.

Wystarczy policzyć ile przeciętny człowiek pracuje na 170 `tys. pln i jakie "podstawowe" potrzeby zaspokajał ten panicz, ciuchy za tysiące, oprawki za 3 tysiące itd.

Najbardziej jestem ciekaw jakie konsekwencje poniesie oszust, bo znając życie pewnie miał pomroczność jasną albo banalnie temat ucichnie i ukręci mu się łeb. Obawiam się, właściwie jestem pewien, że znowu mamy do czynienia z dziećmi i wnukami ludzi bezkarnych, jeden Kuba ma gdzieś sądy i mądrości propagandowe wylewa z ekranu, koleżanka Monika też z telewizora bryluje, oj nie brakuje bezkarnych. Nietykalni żyją pośród nas, skamieniały czas. To ciąg dalszy sagi bananowej młodzieży.

Pan Śpiewak wychodzi z założenia, że fundacja to jego geszeft i jego kasa, skrucha jest dla jeleni. Czytając wypowiedzi Śpiewaka nie stracił on rezonu i traktuje całą sprawę jak kupienie przez pomyłkę snickersa z firmowej kasy.

Użytkownik Padael edytował ten post 08.04.2013 - 11:58

• 1

zajaczek.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja mam podobne zdanie na ten temat. W ogóle to oburza mnie taka bezczelność i brak jakiegokolwiek kręgosłupa moralnego.
Tak w ramach uzupełnienia przedstawię kilka argumentów, które utwierdzają mnie w przekonaniu, że Tyfon to J.Ś.

1. Tyfon powstał niedawno, jakoś w marcu, w chwili gdy Śpiewak ponownie zaczął wypisywać bzdety na FB i Twitterze.
2. Tyfon jest usilnie promowany przez Śpiewaka na FB i Twitterze (w końcu stronę Śpiewaka nadal ogląda trochę ludzi, więc tak łatwiej ich tam skierować)
3. pani Zawadzkiej zostały poświęcone aż 3 kąśliwe komentarze usilnie przekonujące, że niania kłamie, co jest istnym rekordem na tle innych newsów :)
4. te same osoby komentujące pojawiają się u Ś. i Tyfona
5. błyskawiczne zamknięcie konta osoby, która napisała, że prawdopodobnie Tyfon to Ś., dosłownie kilka godzin i konta nie ma :) a różne rodzynki typu rzygamySmoleńskiem wiszą na FB bez problemu
6. zarówno Tyfon jak i Ś. opisują, że się właśnie przenieśli na wieś, Ś. chwali się kominkiem i kaloszami, Tyfon urokliwym domkiem x|
7. na sugestię, że Tyfon to Ś. wypowiedź ta została wykasowana i brak możliwości wypowiadania się :)
i jeszcze taka wisienka, która jednak mnie rozbawiła, Tyfon zamierza na blogu zarabiać i nazywa reklamodawców świętymi:

"4. Reklamodawcy bloga są święci. Nie płacą za to, żeby im ktoś tu bluzgał."

Jakoś nie mam wątpliwości, że to ta sama osoba. Słabo to świadczy o naszym wymiarze sprawiedliwości.

Użytkownik zajaczek edytował ten post 08.04.2013 - 14:30

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych