Napisano 21.02.2013 - 09:10
Napisano 21.02.2013 - 09:40
Użytkownik Cannabinol edytował ten post 21.02.2013 - 09:41
Napisano 21.02.2013 - 10:19
Napisano 21.02.2013 - 11:03
To nie wygląda na "widzenie duchów" a na zwykły zbieg okoliczności. Jak wiesz duchy potrzebują mnóstwo energii aby ukazać się zwykłemu człowiekowi. Ludzie z otwartym 3 okiem mogą dostrzec ich częściej.
Ta ostatnia historia wydaje się dla mnie absurdalna, bo energia zużyta na evp musiałaby być ogromna. Nawet jeżeli człowiek ma otwarte 3 oko i może dostrzec ducha który używa małej ilości energii.
To była odpowiedź paranormalna, czas na spojrzenie na to z innego punktu widzenia.
1 historia to zwykłe przywidzenie
2 historia to zwykły koszmar
3 to raczej choroba psychiczna
To tyle co do tego tematu. Sceptycy jak i osoby wierzące w zjawiska paranormalne otrzymały tu to czego chciały.
Dziękuję, dowidzenia.
Napisano 21.02.2013 - 11:52
Napisano 21.02.2013 - 12:49
Jeżeli ktoś twierdzi że od kilku lat rozmawia z nieżyjącą osobą to nie wiem czy można twierdzić że wszystko z nim jest tere fere(czyli jest ok z psychiką). Oczywiście zakładam że ta historia jest prawdziwa bo na forum wiele się przewija takich historii zapożyczonych z creeppy past. Nie wiem czego naczytał się Nothing że tworzy takie teorie ale to chyba jakaś czysta fantastyka.
Ja na twoim miejscu byłbym ciekawy jak wygląda taka rozmowa na cmentarzu. Chyba że ten duch ukazuje się jak mama jest sama.
Napisano 21.02.2013 - 13:01
Napisano 21.02.2013 - 13:27
Nie mam argumentów, aby tobie nie wierzyć. Sama przecież nie raz spotykałam się z podobnymi historiami (wiele z nich przeżyłam na własnej skórze), ale postanowiłam, że nie opiszę tego na forum, bo gościnności i odrobiny życzliwości brakuje tutaj niemal wszystkim
Prędzej zostanę nazwana chorą psychicznie kłamczuchą (cóż za paradoks, przecież to forum paranormalne!), niż ktoś uwierzyłby w moją historię. Nie mówię, żeby ślepo i naiwnie wierzyć na słowo w każdą zamieszczoną tu relację, ale nie rozumiem zarzucania nieuczciwości niemal każdemu użytkownikowi. Abstrahując od tego...Rzeczywiście takie pojedyncze incydenty nie są jeszcze widzeniem duchów. Gdyby widziała je stale, wówczas można byłoby to tak nazwać, ale niemniej jednak jest to objaw niezwykłego daru, który posiada twoja mama.
Napisano 21.02.2013 - 13:57
Napisano 21.02.2013 - 14:34
Wiem, że gadanie z duchami czy jak to nazwać brzmi kretyńsko, ale przecież medium to robi, prawda?
Użytkownik Cannabinol edytował ten post 21.02.2013 - 14:40
Napisano 21.02.2013 - 16:17
Napisano 21.02.2013 - 16:33
Gdybym otrzymała tak niekwestionowany dar, starałabym się pomóc ludziom, ukoić ich zranione dusze nie biorąc nawet grosza. Bo bycie medium nie jest skomercjalizowaną usługą, jak to teraz propagują, a powołaniem, służbą dla świata
W tym roku mama już nie widziała cioci. Doszłyśmy do wniosku, że może chciała jakoś przekazać mamie, że nie żyje, albo że trzeba zająć się i jej grobem, czy coś. Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale zapewniam, że wszystko z głową mamy ok. Tym bardziej, że to ustało, więc nie można być chorym psychicznie i nagle przestać
Użytkownik Wszystko edytował ten post 21.02.2013 - 16:42
Napisano 21.02.2013 - 17:01
Jeżeli nie wiesz o czym mówię to poczytaj sobie http://www.paranorma...opowicze-widmo/Jeżeli ktoś twierdzi że od kilku lat rozmawia z nieżyjącą osobą to nie wiem czy można twierdzić że wszystko z nim jest tere fere(czyli jest ok z psychiką). Oczywiście zakładam że ta historia jest prawdziwa bo na forum wiele się przewija takich historii zapożyczonych z creeppy past. Nie wiem czego naczytał się Nothing że tworzy takie teorie ale to chyba jakaś czysta fantastyka.
Ja na twoim miejscu byłbym ciekawy jak wygląda taka rozmowa na cmentarzu. Chyba że ten duch ukazuje się jak mama jest sama.
Napisano 21.02.2013 - 17:30
Napisano 21.02.2013 - 18:33
No właśnie że jest skomercjalizowaną usługą. Przecież wielu tak zwanych mediów bierze za swoje usługi normalne pieniądze i nieźle z tego żyją. A po za tym nawet gdy są tacy co pieniędzy nie biorą to nie znaczy że mają jakiś dar, bo go nie mają.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych