Skocz do zawartości

Szanowni Państwo, przypominam o konieczności zachowania ciszy wyborczej od północy z piątku na sobotę do godz. 21:00 w niedzielę. 

Zdjęcie

Dziwne wydarzenia w domu.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

Vaqowsky.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

poszłem spać

Na pewno przyszły psycholog?

Otóż to. A ponad to :

Jest to zwykły krzyż łaciński z Jezusem Chrystusem taki jak ma statystyczna polska rodzina w mieszkaniu nad drzwiami.

Ja jestem chrześcijaninem i nie mam pojęcia czym się różni łaciński krzyż od nie-łacińskiego a Ty gorliwy ateista WIESZ.. hah !

Zmyślasz i tyle.
  • -3

szary123.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skoro tak nie lubisz krzyży dlaczego go nie ściągnąłeś?Tym bardziej jeżeli Cię to przestraszyło.Chyba normalne w takiej sytuacji było by go ściągnąć.Nie ustosunkowałeś się też do tego co napisał Slaw. Co z tego ,że tutaj napiszesz o 3 w nocy.Mamy uwierzyć Ci na słowo?
  • -1

Arkadiusz22.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie pomyślałem, nie miałem aż takiej odwagi aby go ściągnąć. Krzyż łaciński zna chyba każdy bo to ten, który używa kościół katolicki i ogólnie chrześcijański, prawda ?

Możecie mi nie wierzyć, jakby to było kłamstwo to zapewne pełne przesad z użyciem hiperbol, lecz nie jest. Poddaję to waszym rozważaniom.
  • 1

Sintitisir.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może sam go powiesiłeś by zrobić sobie jakiś psychologiczny test? No nie wiem pomysł szalony, ale kto wie, w sumie sam bym sobie chetnie zrobił taki test jakbym wiedział jak zapomnieć o fakcie wieszania krzyża (efekty mogłyby być ciekawe). Mówisz "jako przyszły psycholog", czyli jeszcze nim nie jesteś, tak? Uczysz sie? Może troche za dużo i to jest efektem tego wstawania o 3. Może twoja dziewczyna na serio go powiesiła i wstydzi ci się o tym powiedzieć (albo właśnie nie chce)? Np. pod wpływem jakiegoś horroru w którym główny bohater wstaje o 3:00 (nie znam takiego ale wydaje mi się ze ten motyw jest często używany w filmach), może była zwyczajnie zaniepokojona i mimo że nie wierzy dla świętego spokoju go tam powiesiła. Jesteś pewien ze nie widziałeś nigdy tego krzyża? Może wstając pewnego razu o 3:00 tak nawet dla samego żartu go powiesiłeś (sio duchy łoo mam krucyfiksa skur****ny) a że obudziłeś się w połowie snu to byłeś bardzo senny i nie pamietasz?

Jakieś narkotyki? Amfa do nauki?

Jak rozwiążesz tą sprawe to koniecznie napisz - choćby pół roku po, wytłumaczenie może się komuś przydać.
  • 0

Elvis.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mój odnośnik

2:14
  • -2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 786
  • Artykułów: 38
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poddaję to waszym rozważaniom.

Ciągle to czytam. Napisałeś temat, więc to są Twoje rozważania. My możemy co najwyżej wyrazić swoją opinię.
Dalej, jesteś ateistą i nie masz odwagi ściągnąć krzyża? A masz odwagę o tym mówić? Prowo moim zdaniem.

Sintitisir.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Phi. Slaby trolling. Już sie znudził i porzucił temat, nawet nie chciało mu się wypić kawe i czekać do tej 3:00 by wpis zrobić - chociaż przypuszczam, że kawy pewnie pić jeszcze mu nie wolno.
  • 0

Ksiądz Cerber.

Siostra Zakonna

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przez 20 lat chodziłam do Kościoła i tak jak moi przedmówcy nie wiem, jak nazywa się zwykły krzyż, który moi rodzice w domu nad drzwiami wieszali.
Również podchodzę do tego sceptycznie, tak jak i inni ponieważ wyraźnie podkreślasz, że jesteś ateistą a wiesz więcej o krzyżach niż ja sama chodząca przez 20 lat do kościoła.
Hm... ale nie chcę podsumowywać całego tego "zjawiska" przez pryzmat Twojej wiedzy na temat krzyży.
Jeśli faktycznie nie zrobiłeś sobie z Nas królików doświadczalnych (wybacz dosadność) - To odpowiedz mi tylko, czy Twoja dziewczyna również jest ateistką?
Jeśli jest to pojawienie się krzyża możemy rozważać tutaj dalej.
Jeśli jednak nie jest, to pomyśl może chciała Cię nastraszyć lub udowodnić Ci coś.
Dziwi mnie jednak fakt, że będziesz kiedyś psychologiem, a sam nie zauważyłeś, że napędzasz tą maszynę.
Sam się nakręcasz, dociekasz i szukasz.
Piszesz o krzyżu, o godzinie 3, że to godzina szatana itd.
Wybacz, ale ateista to człowiek taki, który wierzy w coś co można mu jakoś udowodnić, więc będąc ateistą (w dodatku tak zagorzałym - sam to powiedziałeś )powinieneś być tak sceptyczny, że choćby przedmioty lewitowały i widziałbyś zjawy - zamiast dociekać irracjonalności w tym wszystkim, szukałbyś racjonalnego wyjaśnienia całej tej sytuacji.

A na koniec powiem Ci, że nie jesteś ateistą i Ty sam dobrze o tym wiesz, ale chcesz żeby Cię za takiego postrzegano. I dobrze wiesz dlaczego prawda? :)

Użytkownik CarolineŸ edytował ten post 09.02.2013 - 15:32

• 0

WYP3H.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skoro nie wiecie, jak rozróżnia się krzyże, proponuję powrót do szkoły średniej.

Ateizm nie ma tu nic do tego, wręcz przeciwnie, żeby odrzucić jakąś wiarę trzeba ją rozumieć i znać. Widać jacy z was katolicy.

A co do autora tematu: czy te wydarzenia zdarzyły się po odrzuconej kolędzie?

Użytkownik WYP3H edytował ten post 09.02.2013 - 17:00

• 4

Claire.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Krzyża bać się nie musisz...tak czy inaczej to raczej pozytywny symbol. Jeżeli w ogóle można brać pod uwagę zjawisko paranormalne to ja to widzę tak: budzisz się regularnie o 3 nad ranem, czyli coś niedobrego się dzieje... bo wiadomo jaka to godzina, ponadto słyszysz dźwięki.....

wg mnie ktoś przychodzi Ci z pomocą z tym krzyżem.
Szanuję twój ateizm... ale krzyża bym nie zdejmowała.

Może to co napisałam jest niedorzeczne ... nie przeczę, ale jeśli autor postu mówi w 100 procentach prawdę i krzyż na prawdę się pojawił sam to można to wręcz uznać za cud.

Użytkownik Claire edytował ten post 24.02.2013 - 00:04

• 0

Krzynio.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Arkadiusz, odpowiedz na takie pytania:
1. Czy jesteś zupełnie pewny, że tego krzyża wcześniej tam nie było?
2. Czy jesteś 100% pewien, że Ty ani Twoja dziewczyna nie jesteście lunatykami? Czy wcześniej u Ciebie, u niej albo u kogoś z najbliższej rodziny zdarzały się epizody somnambuliczne?
3. Nie obraź się, tak tylko profilaktycznie pytam, czy u Ciebie ani Twojej dziewczyny nie ma żadnych zaburzeń neurologicznych ani psychologicznych?
Jeśli odpowiedź na pytania 1 i 2 brzmi "tak", a na ostatnie jest negatywna, to możesz się pobawić w ustalenie przyczyn zjawiska:)
Co teraz radziłbym Ci zrobić: ustaw dwie kamery, jedną w łaziencie czyli w miejscu, z którego dochodzą hałasy. Drugą w miejscu, w którym pojawił się krzyż. Nie wiem, czy CI to pasuje, żeby światło się paliło całą noc. Lepiej więc użyj kamer noktowizyjnych. Upewnij się przed eksperymentem, że wszystkie okna są szczelnie pozamykane. Dobrze by też było, żebyś zostawił w tych miejscach na noc dobrej klasy dyktafon.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych