Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koń bez głowy

• Please log in to reply
22 replies to this topic

Nothing.
  • Tematów: 13
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

piękno to czasami retusz rzeczywistości.

Chcesz mi powiedzieć, że Bóg używa photoshopa? Kurde... tyle lat żyłem w błędzie.
A tak na poważnie, rzeczywistości nie da się zretuszować, bo po retuszu to już nie będzie rzeczywistość.

Topic:

Ja do tej historii podchodziłbym bardziej sceptycznie. Serio, sam mieszkam na wsi i tu człowiek potrafi naprawdę wiele wymyślić, tylko po to by zabłysnąć, niekoniecznie mądrością. Jeżeli jednak ta historia jest prawdziwa, to już wiem skąd się biorą maski zwierząt... a potem chodzą takie bezgłowe potworki i ludzie takie historie opowiadają.
  • 0

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

piękno to czasami retusz rzeczywistości.

Chcesz mi powiedzieć, że Bóg używa photoshopa? Kurde... tyle lat żyłem w błędzie.
A tak na poważnie, rzeczywistości nie da się zretuszować, bo po retuszu to już nie będzie rzeczywistość.

Topic:

Ja do tej historii podchodziłbym bardziej sceptycznie. Serio, sam mieszkam na wsi i tu człowiek potrafi naprawdę wiele wymyślić, tylko po to by zabłysnąć, niekoniecznie mądrością. Jeżeli jednak ta historia jest prawdziwa, to już wiem skąd się biorą maski zwierząt... a potem chodzą takie bezgłowe potworki i ludzie takie historie opowiadają.

Sztuka to też nie idealne odwzorowanie rzeczywistości,jeśli tak by było aparat fotograficzny byłby Leonardem da Vinci.
  • 0

Nothing.
  • Tematów: 13
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Sztuka to też nie idealne odwzorowanie rzeczywistości,jeśli tak by było aparat fotograficzny byłby Leonardem da Vinci.

Leonarda w to nie mieszaj, on miał więcej funkcji niż aparat xD.
Lepiej byłoby dla nas gdybyśmy skończyli ten offtop, więc ja kończę.
  • 0

kaktus.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja myślę, że w każdej historii jest ziarnko prawdy. Co do konia bez głowy to kojarzy mi się historia o koniu z ludzką twarzą, ale nie mowa tu o centaurze. W zasadzie to obie historie są bardzo podobne ale z tą różnicą głowy :D Bym podał link do niej ale nie mogę jej za żadne skarby ponownie znaleźć...

W tym lesie wieczorami mozna bylo zobaczy cyganski woz a ciagniety przez dwa czarne konie.

A to nie był przypadkiem powóz Draculi? :D Opis się zgadza.
Padael, interesujące akurat też znam taką historię o jakimś niemieckim samolocie w bagnie. Ale znam ją od nauczycielki historii, a jej bym był skłonny wierzyć ponieważ dla niej rozpowiadanie wątpliwej jakości informacji to dyshonor na całej linii :D

Użytkownik kaktus edytował ten post 10.03.2013 - 20:39

• 0

agatrop.
  • Tematów: 2
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Serio, sam mieszkam na wsi i tu człowiek potrafi naprawdę wiele wymyślić, tylko po to by zabłysnąć, niekoniecznie mądrością.

Hmmm... skąd ja to wiem?
Pewnie stąd, że sam wychowałem się na wsi, tzn. rodzice mnie wychowali.
Jak masz pieniądze to jest źle. Jak masz więcej pieniędzy, to jeszcze gorzej. Jak masz dużo pieniędzy i nie pijesz, to we wsi jesteś szpicel, persona non grata, a twoja siostra to lafirynda, bo z miastowym się zadaje, a tu tylu chłopaków gotowych na ożenek. Ech...

Użytkownik agatrop edytował ten post 15.03.2013 - 19:51

• 0

Vaas.
  • Tematów: 11
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Mój ojciec kiedyś przechodzil przez las idąc na randę do mojej mamy :mrgreen: Opowiadal że uslyszal i widział żołnierza na koniu który potem odjechał.
  • 0

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja to mam pecha,w lesie spędziłem wiele ,bardzo wiele czasu,ni konia,ni żołnierza nie spotkałem nigdy a z tego co czytam są to widoki nierzadkie,żeby nie powiedzieć częste jak sarna czy dzik.
  • 0

Mαciej.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

pieknie powiedziane "piekno to retusz rzeczywistosci".

co do powozu draculi calkiem mozliwe bo jak wiemy z ksiazki drakula spółkowal z cyganami :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych