Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ujemna reputacja

• Please log in to reply
123 replies to this topic

optymista.
  • Tematów: 16
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

1. Piszę to co myślę i nie przejmuję się tym, jak się mnie ocenia. Nie szukam tu akceptacji dla swoich ideologi i współwyznawców. Jak pisałem wielokrotnie, prawdy nie da się głosować, jeśli 9 na 10 osób twierdzi, że Ziemia jest płaska, to i tak będzie ona okrągła.
2. W przeciwieństwie do osób, które mnie "nie lubią", ja zawsze zachowuje kulturę, kultura to nie tylko niezwyzywanie rozmówcy.
3. W przeciwieństwie do osób, które mnie "nie lubią", ja zawsze podaję argumenty (które być może są błędne, też się mylę) na poparcie swoich opinii.

Powiem nieskromnie, że trzy powyższe punkty sprawiają, że jestem milion setek razy bardziej wartościowym użytkownikiem, niż wielu tutejszych politycznych pieniaczy z plusami (które często zdobyli wlepiając znalezione artykuły o de facto polityce).

Taka jest moja ocena, oczywiście Wy -autorzy wypowiedzi w tym wątku, użytkownicy i moderatorzy- możecie mieć inną.

Użytkownik optymista edytował ten post 13.05.2013 - 23:05

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Twa reputacja zapewne byłaby znacznie lepsza gdybyś przedstawiał swe zdanie bardziej dojrzale-często odnoszę wrażenie że mam styczność z gimnazjalistą który pisze same oświecone rzeczy nie przejmując się niczym.

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Dla mnie pisanie dojrzale = pkt. 1, 2, 3, które wymieniłem wyżej.

Makbet.

The truth is out there

• Tematów: 93
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przerwę panom, zabawne jest to, że zarówno jedna, jak i druga strona twierdzi, że na forum istnieje jakieś lobby. No to mamy już lobby lewackie, prawicowe, sceptyczne i konspiracyjne. Rozwijamy się.

@ Optymista

Oni maja rację, kiedyś na forum był człowiek imieniem Muhad. On miał swoje poglądy na wszystko, sprzeczne ze wszystkimi. Był w czołówce reputacji, Radosław zresztą też. Problem tkwi w tym jak argumentujesz swoje zdanie, nie w tym jakie ono jest.

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Sądzę, że dobrze je argumentuję, tylko, że jest ono zbyt inne od powszechnie przyjętego (i tu chodzi w sumie o tylko dwie rzeczy: NWO i marihuanę).

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dla mnie pisanie dojrzale = pkt. 1, 2, 3, które wymieniłem wyżej.

Wybacz stary ale Twoją słabością jest punkt nr.3 który tryska naiwnością-z tego powodu jesteś tak a nie inaczej postrzegany, według mnie oczywiście.

Makbet.

The truth is out there

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja sądzę, że przesadzasz. Każdy z nas ma odmienne zdanie, a jednak w jakiś sposób nabijamy gwiazdki reputacji. Faraon, Shi i Tsu to "Fasze", Mylo i ja jesteśmy "lewakami". Nasze światopoglądy różnią się od siebie diametralnie, ale hej... nikt z nas nie ma -250.

aquamen.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@ Optymista

Oni maja rację, kiedyś na forum był człowiek imieniem Muhad. On miał swoje poglądy na wszystko, sprzeczne ze wszystkimi. Był w czołówce reputacji, Radosław zresztą też. Problem tkwi w tym jak argumentujesz swoje zdanie, nie w tym jakie ono jest.

Tyle, że to co dla jednej strony jest argumentem, niekoniecznie argumentem musi być dla strony drugiej. Często już samo nastawienie do danego zjawiska, nie pozwala dopuścić argumentu tej drugiej strony.

Użytkownik michal28 edytował ten post 13.05.2013 - 23:32

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

1. Piszę to co myślę i nie przejmuję się tym, jak się mnie ocenia. Nie szukam tu akceptacji dla swoich ideologi i współwyznawców. Jak pisałem wielokrotnie, prawdy nie da się głosować, jeśli 9 na 10 osób twierdzi, że Ziemia jest płaska, to i tak będzie ona okrągła.
2. W przeciwieństwie do osób, które mnie "nie lubią", ja zawsze zachowuje kulturę, kultura to nie tylko niezwyzywanie rozmówcy.
3. W przeciwieństwie do osób, które mnie "nie lubią", ja zawsze podaję argumenty (które być może są błędne, też się mylę) na poparcie swoich opinii.

Powiem nieskromnie, że trzy powyższe punkty sprawiają, że jestem milion setek razy bardziej wartościowym użytkownikiem, niż wielu tutejszych politycznych pieniaczy z plusami (które często zdobyli wlepiając znalezione artykuły o de facto polityce).

Taka jest moja ocena, oczywiście Wy -autorzy wypowiedzi w tym wątku, użytkownicy i moderatorzy- możecie mieć inną.

Optymista, co się tak pienisz ?. Aż tak bardzo zależy Ci na jakichś syfiastych plusikach :D ? ... Akurat tej twojej wypowiedzi z ręką na sercu przyznałbym pieczątkę " Żałosne jak twoja reputacja " xD.

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Wybiórczy, chyba nie do końca jest tak, jak piszesz, chociażby Faraon, Tenhan, Robakatorianin mają opinię zgodną z popularnym tu światopoglądem*, więc siłą rzeczy będą zdobywać punkty (nawet sami od siebie), z kolei np. Mylo nie mógł zbierać minusów, bo był Modem, a moda minusować/plusować się nie da.

*politycznym, bo większość plusów i minusów za to się właśnie daje.

PS. wiadomość, którą dostałem niedawno:

cześć

chcesz nadrobić poziom reputacji? możemy dawać sobie plusy, zawsze to jest kilka punktów

pozdr

Użytkownik optymista edytował ten post 13.05.2013 - 23:52

Makbet.

The truth is out there

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aczkolwiek, żaden z nich plusów nie dostaje na pęczki. Jeżeli już to są one sporadyczne.

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Optymista, bądźmy szczerzy. Gdybyś nie miał tak żałośnie niskiej reputacji, to z pewnością byś nie wypisywał takich bzdur o pierwszej w nocy ... lol. Zapewne właśnie gdybyś miał dobrą reputacją, to byś nawet nie kiwnął palcem nad sprawą. Człowiek nie ma prawdziwego oblicza, okazuje on zmienne oblicza w zależności od sytuacji. Skoro masz taką reputację, to oczywiście sobie na nią zasłużyłeś, BO ZROZUM - TWOJĄ REPUTACJĘ DEFINIUJĄ INNI USERZY TEGO FORUM, A NIE TY.

Użytkownik owerfull edytował ten post 13.05.2013 - 23:54

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja chciałbym, żebyście wrócili do głównego tematu wątku, który został odkopany. Dyskusje o użytkownikach i sposobach w jakie argumentują swoje zdanie nie powinny się tutaj znajdować.

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Myślę, że ujemna reputacja Optymisty wynika również z jego uroczej, wrodzonej skromności którą czytelnie wyraził w swoich punktach.

A co do minusów to uważam, że powinno się nimi obdarowywać nie wtedy gdy ma się inne zdanie a wówczas gdy ktoś uparcie pisze bzdury i kurczowo się ich trzyma i jest nieprzekonywalny nawet ewidentnymi dowodami, opinie można mieć różne ale kwestionowanie faktów lub nieznajomość tematu i jednoczesne zgrywanie specjalisty jest powodem do nagrodzenia minusem. Mylić się może każdy ale tkwienie w błędzie i mówienie, że tylko moje racje są prawdą są wyrazem egocentryzmu i bufonady.

#75 Gość_mroova

Gość_mroova.
  • Tematów: 0

Napisano

A co do minusów to uważam, że powinno się nimi obdarowywać nie wtedy gdy ma się inne zdanie a wówczas gdy ktoś uparcie pisze bzdury i kurczowo się ich trzyma i jest nieprzekonywalny nawet ewidentnymi dowodami,

No cóż, chyba pomyliłeś fora ;].

Optymisty nie znam dobrze, trochę Twoich postów czytałam ale dla mnie szacun za to, że z taką repą nadal istnieje konto, widać że masz wywalone :D inni już dawno by usunęli bo tutaj tak Cię ludzie widzą jaką masz reputację i ilość znajomych :mrgreen:.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych