Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chodzenie po wodzie

• Please log in to reply
47 replies to this topic

OOBE.
  • Tematów: 8
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

A czy ktoś widział trick z ogniem na rękach, topieniem metalu, rozgrzewaniem szkła do zmiany kształtów, podpisem pod autografem bez otwierania foli, "doprawianiem" oczu do płyty jednego z raperów czy na tatuażu jedej z pań, przesuwaniem odcisku zegarka jedej z pań z nadgarstka do ramion, odzdzielaniem herbaty od wody, zniknięcie podczas przechodzenia przez Galerie handlową(po prostu spadły z niego ciuchy) bądz ożywianiem 40 martwych motyli w jednym ujęciu. Wszystko, wykaż się i po kolei mi tłumacz - szczególnie ogień na dłoniach, dym i topienie szkła + metalu(garści monet). I oczywiście dla Discovery oszukują publikę też takie osobowiści Jak Rio Ferdinand, David Haye, znani raperzy, aktorki, modelki, dziennikarze, gwiazdy.

Użytkownik OOBE edytował ten post 18.11.2012 - 12:30

• -1

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I oczywiście dla Discovery oszukują publikę też takie osobowiści Jak Rio Ferdinand, David Haye, znani raperzy, aktorki, modelki, dziennikarze, gwiazdy.

Z DH jest to bardzo łatwa sztuczka-zwykłe prawa fizyki, przenosi środek ciężkości, skraca dystans i możesz się siłować do woli.

Ogólnie wychodzimy z błędnego założenia że wszystkie triki nie są montowane i ustawiane.
  • 0

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I oczywiście dla Discovery oszukują publikę też takie osobowiści Jak Rio Ferdinand, David Haye, znani raperzy, aktorki, modelki, dziennikarze, gwiazdy.

Przecież za reklamę "siebie" w dowolnym programie płaci się krocie. A w przypadku bardzo programu znanego iluzjonisty, gdzie widownia jest liczona w milionach, darmowa reklama jest cenniejsza niż złoto - co więc stoi na przeszkodzie by przyjść, pół godziny się powygłupiać i dać "pooszukiwać"? Dla nich to biznes i czysty zysk.
  • 0

chrumtataj.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

na tatuażu jedej z pań, przesuwaniem odcisku zegarka jedej z pań z nadgarstka do ramion, przechodzenia przez Galerie handlową(po prostu spadły z niego ciuchy) bądz ożywianiem 40 martwych motyli w jednym ujęciu.

Tatuaż był już taki jaki docelowo miał być, po prostu był przykryty "makijażem", który wystarczyło zetrzeć palcem.
Odcisk zegarka, podobnie, wytarł ten przy nadgarstku, a docelowy już istniał (pod rękawem, zauważ też jak ubrana jest ta osoba, a jak inne).
W przypadku galerii akurat w momencie kiedy Dynamo jeszcze idzie, a potem już stoi w miejscu, kamera na chwile traci go z oczu (widać czyjeś plecy)
Ożywianie motyli:
http://www.youtube.com/watch?v=WqBAVKTHx2M
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

OOBe, bez przesady, nie żądaj ode mnie żebym ci tłumaczył wszystkie triki. To nie jest koncert życzeń. Nie mam takiego obowiązku.

Mnie w tym tricku zastanawiają inne kwestie:
-brunetki które są na pierwszym planie nie okazują zaskoczenia przez cały czas-jedna z nich później dzwoni do blondynki a druga rozgląda się jakby z nudów.
-butelka jest pokryta nalepką. Nie wiem jak to wygląda obecnie w Anglii ale nasze nalepki są mocno przyklejone do butelek i nie da się ich tak łatwo odkleić. Praktycznie zawsze po odklejeniu nalepki pozostaje ślad kleju łączącego papier/folię z butelką. Tu tego brakuje.

To akurat może o niczym nie świadczyć. Wielu ludzi obojętnie reaguje na triki, nawet jeśli są one naprawdę mocne. Więc te kobiety mogły być takimi. A z butelką masz raczej rację. Musiał ją jakoś przygotować żeby łatwo można było oderwać nalepkę. Lub wcześniej zorientował się z jakich butelek łatwo schodzi.

A co do nagrywania. Koleś z nautilusa może sobie gadać co chce bo jest w tych kwestiach kompletnym laikiem. Niech lepiej jedzie do zdanów szukać ufo albo może robić zdjęcia orbsów.
Jasne jest że dynamo korzysta z kilku kamerzystów. Tak jest łatwiej i wygodniej, bo jedną kamerą wszystkiego się nie ogarnie. Kiedy np. jedna nagrywa sam trik to druga w tym czasie może nagrywać reakcje widzów.
Ale w zwykłych sytuacjach wystarczy jeden kamerzysta, który oczywiście musi wiedzieć w którym miejscu się ustawić. Może filmować z kilku kątów, ale w kluczowych momentach ustawia się tam gdzie trzeba, żeby nie pokazać sekretu.

A z tymi motylami. Fajne nawet, ale gdyby tam było więcej widzów to część na pewno by zauważyła, że niektóre z tych motyli nie są prawdziwe.
  • -1

chrumtataj.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

OOBe, bez przesady, nie żądaj ode mnie żebym ci tłumaczył wszystkie triki. To nie jest koncert życzeń. Nie mam takiego obowiązku.

A z tymi motylami. Fajne nawet, ale gdyby tam było więcej widzów to część na pewno by zauważyła, że niektóre z tych motyli nie są prawdziwe.

Czyli nie masz obowiązku, pomimo, że znasz wszystkie triki, ale "z tymi motylami. Fajne nawet"?
Myślałem, że ten trik Cię nie zaskoczy.

Użytkownik chrumtataj edytował ten post 18.11.2012 - 22:17

• -1

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może lepiej nie "rozbrajać" wszystkich tricków? Zostawmy sobie małą namiastkę iluzji. W tym tempie słowo iluzja zastąpimy oszustwem.

Uważam że w iluzji nie wszystko musi być wyjaśnione-część tricków niech tworzy aurę tajemniczości.
  • 1

daVinciPL.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://technowinki.o...616,w.html#play

Na początku odrzuciłem to że była tam jakaś płyta, a jednak..
  • -1

Pientaszek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A gdzie jest ta płyta? Właśnie sobie przypomniałem dlaczego nie wchodzę na onet, ten filmik to jedno wielkie ścierwo.
  • 1

Aequitas.
  • Tematów: 13
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

"Iluzjonista ukrywający się pod pseudonimem Dynamo" - on jest ścigany? :D
Ujęcia posiadają tylko te które wykorzystano w normalnym odcinku programu tego iluzjonisty, co więcej, z tych ujęć nic nie wynika, ale to tylko moje zdanie ;)

Pozdrawiam :)
  • 0

Elvis.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Haha i gdzie ta wpadka? Żałosne doszukiwanie się jakiegoś błędu przez oneciarzy. Oczywiście to jest sztuczka, ale żadnej wpadki tam nie ma, a policja jest prawdopodobnie podstawiona.

Użytkownik Elvis edytował ten post 21.11.2012 - 15:42

• 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Haha i gdzie ta wpadka?

Tutaj:

• 0

daVinciPL.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak to zobaczyłem to od razu myślałem że to prawda ale chyba faktycznie dałem się nabrać albo to co oni mówią faktycznie jest prawdą a to wy mówicie sceptycznie że to co onet napisze to nie prawda. Już nie wiem co mam myśleć o tym filmiku. Macie jakieś dowody że to nie platforma tylko np. coś innego?
  • 0

Aequitas.
  • Tematów: 13
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Connor
Na tym filmiku ewidentnie widać że szuka nogami podłoża i balansuje.

@daVinciPL
Chodziło o to że na oficjalnym tego nie pokazywali jak po tym szedł tylko różne ujęcia, a na tym wyżej wszystko widać, ale już wszyscy widzieli na czym sztuczka polegała :)

Pozdrawiam :)
  • 0

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeszcze jedna kwestia do uściślenia:
Chodzenie po wodzie...
wyraźnie widać że Dynamo chodzi w wodzie. Ta subtelna różnica daje do myślenia :roll:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych