Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niepokoje związane z datą 21 grudnia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
643 odpowiedzi w tym temacie

manitoris.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jaki niesmak? zawsze mozesz wlozyc glowe do rozgrzanego pieca.. jeszcze nic straconego..

Myslac o dniu dzisiejszym, jedyne czego obawialem sie to wariatow, ktorzy mogliby odwalac akcje typu ten w amerykanskiej szkole ostatnio.. jeszcze dzien sie nie skonczyl i mam nadzieje ze nie bedzie takich incydentow
  • 0

mastaxs.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wszystkie filmy Patricka Geryla, które znajdowały się na YouTube, zostały przez niego usunięte. Reasumując, Patrick siedzi w bardzo nowoczesnych bunkrach ;)

http://www.howtosurv..._night/home.htm
  • 4

manitoris.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie wierzyłem oczywiście w koniec świata, ale mimo to się zawiodłem.

Przez tyle czasu prano ludziom mózgi w mediach, robiono szum wokół tej całej daty.
Teraz przyszedł ten dzień 21-12-2012 i klops, nic się nie dzieje, parę memów na facebooku zobaczyłem, kilka mało zabawnych postów i nic poza tym.

Miałem nadzieję, że będzie jednak jakieś większe bum, że ktoś coś wysadzi, parę ludzi się nawzajem pozabija, ktoś gdzieś zrobi jakiś pochód, czy cokolwiek, a tu cisza.

No nic, poczekam jeszcze do wieczora, może informacje w wiadomościach ucieszą mą buzię faktami o jakichś samobójstwach, pobiciach, kradzieżach, zniszczeniach etc. :)

Ten post zgarnia dwa plusy.. BRAWO! moze ku waszemu zawiedzeniu, konca swiata nie ma, ale upadek moralnosci i czlowieczenstwa postepuje w zastraszajacym tempie..
idac twoim tokiem myslenia, to zycze ci spelnienia marzen - najlepiej na wlasnej skorze..
  • 3

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Teraz to ja na serio Gerylowi proponowałbym żeby wybudował bunkier... żeby się schować przed ludźmi ;)
  • 0

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Miał być "nowy, lepszy świat" a okazało się, sądząc po licznych bezsensownych postach w tym temacie, że jak zwykle zmieniło się na gorsze...
  • 0

Bobrov.
  • Tematów: 7
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Ten post zgarnia dwa plusy.. BRAWO! moze ku waszemu zawiedzeniu, konca swiata nie ma, ale upadek moralnosci i czlowieczenstwa postepuje w zastraszajacym tempie..
idac twoim tokiem myslenia, to zycze ci spelnienia marzen - najlepiej na wlasnej skorze..

Również nie rozumiem takich ludzi... Jeśli dla Ciebie frajdą jest słuchanie o jakichś zbiorowych samobójstwach czy morderstwach niewinnych ludzi na ulicach, to gratuluję rozumu... Chciałbym, żeby Ciebie takie coś spotkało, cwaniaczku. Poza tym denerwuje mnie to gadanie, że szkoda, że nie było końca świata, bo efektownie zakończylibyśmy swoje życie, bla bla bla... Ludzie, czy Wy myślicie? Niektórzy chcą sobie jeszcze trochę pożyć, a jeśli Wy chcecie mieć efektowną śmierć, to skoczcie pod samochód albo wyskoczcie z samolotu czy co Wam jeszcze głupiego przyjdzie do głowy...
  • 0

Mystogan.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Znając życie sekciarze (New Age) powie jednak że zmiany duchowe nastąpiły jednak tylko dla nich bo oni wierzyli etc. Już widzę ich kolejne postępy jeśli chodzi o pieniążki w nadchodzącym roku.

Użytkownik Mystogan edytował ten post 21.12.2012 - 13:23

• 0

Jeremiasz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Szkoda, że Majowie nie otworzyli wcześniej ust, to być może u garstki ślepo wierzących zapaliłaby się lapmka.
Przyjemnie się czytało te wszystkie opowieści, kiedy sprawa związana z dzisiejszą datą była na świeżym topie i nie jest mi szkoda ludzi, którzy potraktowali te date bardzo poważnie.
Trzeba umieć odróżnić fantastyke(którą można się delektować dniami i nocami zachowując zdrowy rozsądek) od rzeczywistości, a jeżeli się tego nie potrafi, to dla własnego zdrowia psychicznego lepiej zakończyć hobby i zając się czymś przyziemnym.
Od 2007 roku czytam te forum i kiedy sprawa była świeżutka, to znalazła się pewna osoba(chyba płci żeńskiej), która afiszowała na lewo i prawo, że ona już odczuwa zmiany.... Czy to jest normalne i zdrowe na dłuższą mete? Konsekwencje ślepiej wiary/naiwności/fanatyzmu mogą skończyć się tragicznie.
Już jeden dziadek przekręcił w swoim radiu mase ludzi, którzy porzucali swoje rodziny i sprzedawali cały swój majątek pozostawiając własną rodzinę na lodzie, a to wszystko w imie "prawdy", bo dziadek rozszyfrował jakiś kod matematyczny w bibli i musiał mieć kase na bilbordy... Szkoda rodzin i wielkie nieszczęście, że los związał ich z takim człowiekiem, dla którego ważniejsza jest prawda wyssana z palca niż własna rodzina.

Nie chce wchodzić w tematy religijne, bo to osobista sprawa, ale 2 poniższe cytaty:

Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny
Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i działać będą wielkie znaki i cuda, by w błąd wprowadzić, jeśli to możliwe, także wybranych.

są do dziś aktualne.
  • 5

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Miał być "nowy, lepszy świat" a okazało się, sądząc po licznych bezsensownych postach w tym temacie, że jak zwykle zmieniło się na gorsze...

Cóż, możliwe że dla niektórych symbolicznie zmieniła się era. Być może niektórzy w tym momencie odstawiają jakieś rytuały o których raczej w telewizji nie usłyszmy :P

Użytkownik Tenhan edytował ten post 21.12.2012 - 13:25

• 0

~Blood.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

To takie dziwne uczucie pamiętać jak 7 lat temu się tu rejestrowałam i interesowałam tą tematyką, a teraz siedzę i patrzę na piękną pogodę za oknem, hehe. Myślałam sobie wtedy, że 7 lat to kupa czasu, a proszę, zleciało jak z bicza strzelił. To dopiero masakra.

I to tyle z sentymentów :mrgreen:
  • 1

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Z przyczyn technicznych koniec świata został przełożony - do odwołania xD xD xD
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszelkie spamy zostały usunięte, ostrzeżenia przyznano. Proszę więcej nie spamować i wnosić coś do tematu rozbudowując swoje posty.
  • 0

independent.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jest takie powiedzenie: nie chwal dnia przed zachodem słońca.
  • 0

Kilroj.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

gdzies na forum kiedys widzialem posta admina albo kogos z zarzadu ze jak nie bedzie konca swiata to forum zostanie zamkniete. prawda to?
  • 0

Deziom.
  • Tematów: 0
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

To co eurycide kiedy zamykasz forum zgodnie z obietnicą?

Użytkownik Deziom edytował ten post 21.12.2012 - 13:35

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych