Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Nie do wiary" wraca! Premierowe odcinki od września w telewizji TTV

• Please log in to reply
43 replies to this topic

daxx.
  • Tematów: 116
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oglądałem ten program dawno temu na TVN. Strata czasu. Jeżeli się interesujecie zjawiskami paranormalnymi to więcej przeczytacie na tym forum.

Pamiętam jakieś śledztwo - znaleźli jakiś kościół, przez templariuszy zbudowany w Polsce. W pobliżu kościoła była studnia, w której może znajdować się skarb. Wypompowali z niej wodę. Na dnie znaleźli jakieś metalowy właz. Ale go nie otworzyli, bo to może być niebezpiecznie, nie wiadomo co się za tym kryje. Zalali studnię wodą i wyjechali. Koniec programu. Zmarnowane 20 minut programu przerywane reklamami i dramatyczną muzyką.

Innym razem rejestrowali duchy w opuszczonym domu, zawekowali się na jedną noc z kamerami i nic nie zarejestrowali, więcej razy nie próbowali.

W latach 80-tych ubiegłego wieku w telewizji leciał serial "Tajemniczy Świat Arthura C. Clarke'a" - to było coś wartego obejrzenia.

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Są gdzieś dostępne odcinki archiwalne?

Jakiś czas temu oglądałem stare odcinki bodajże na YT (a jakże..), poszperaj a znajdziesz :)

Jenot.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O rety, uwielbiałem ten program. Jasne, też mnie irytowało, że właściwie żadna poruszana tam sprawa nie została wyjaśniona, ale 'Nie do wiary' miało swój specyficzny klimat. 10-12 lat temu, kiedy internet nie był tak powszechny, 'Strefa 11' była jedną z niewielu okazji, żeby dowiedzieć się czegoś o zjawiskach paranormalnych.
Obawiam się, że dzisiaj program nie zdobędzie dużej popularności. Wszystko mamy w sieci - teksty, relacje, reportaże, filmy, zdjęcia... Dużo trudniej będzie autorom zaciekawić i zaskoczyć widza. Podejrzewam, że większość widowni stanowić będą ludzie pamiętający emisje w TVN, oglądający głównie z sentymentu ;) Jeżeli dotrę do tego całego TTV, sam chętnie rzucę okiem.

Irey.
  • Tematów: 61
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Są gdzieś dostępne odcinki archiwalne?

http://tvnplayer.pl/...ry-odcinki,600/

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W latach 80-tych ubiegłego wieku w telewizji leciał serial "Tajemniczy Świat Arthura C. Clarke'a" - to było coś wartego obejrzenia.

Pamietam ,ogladałem - podobał mi się cholernie.Inne perły z tamtych czasów to książki Znicza i Mostowicza.

Irey.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Sprawdziłem dostępność TTV na Cyfrowym Polsacie - jest dostępna.

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

25 minut o niczym. Tak wyglądało "Nie do wiary" w czasach swojej świetności i kultowym stało się tylko przez wyjątkowy klimat.
Bo co konkretnego można zmiescić w 25 minutach? To juz lepiej jakby nie skakali z tematu na temat, ale zrobili cały sezon 1 np. o teoriach spiskowych, jak ktoś sugerował na Wykopie.

W stu procentach zgadzam się z powyższym, ale jeśli jak widać jest zapotrzebowanie na tego typu mamienie mas, to najwidoczniej jest potrzeba na program "czym zająć ich umysły",

Jak widać, sens tworzenia iluzji w stylu Hollywoodzkim ma promotora z wyższej pułki, a to ukazuje nam, że coś się najwidoczniej ma w tym okresie się zacząć dziać.

Bierzesz niebieską pigułkę - koniec historii, budzisz się w łóżku i wierzysz w cokolwiek chcesz wierzyć.
Bierzesz czerwoną pigułkę - zostajesz w krainie czarów i pokazuję Ci, jak głęboko sięga królicza nora.
Pamiętaj - oferuję tylko prawdę, nic ponadto.

Dołączona grafika

Użytkownik Maylo edytował ten post 19.08.2012 - 16:56

Alembik_Vina.
  • Tematów: 16
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W czasach, gdy w TV leciało Nie do Wiary nie interesowałem się jeszcze ani trochę paranormalnymi sprawami. Teraz kojarzy mi się najbardziej z gazetą - Fakt. Chodzi ogólnie o to, by nakręcić tanią sensację w sposób, który szarym ludziom wyda się podniecający. Ale pamiętam, jak to oglądałem, zawsze genialna otoczka, dreszczowa muza, prawie jak w Archiwum X a na koniec coś tam się nie da dalej zrobić. Np kamera dociera do zamurowanej ściany za którą kryje się jakiś straszliwy sekret :D
Problem nie polega na tym, że taki program istnieje i jest kpiną ze wszelakich paranormalnych tematów. Problemem jest to, że wszelakie paranormalne tematy często mają cechy 'Nie do Wiary'. A przede wszystkim to, że przez takie rzeczy tematy paranormalne są bagatelizowane.
Nie od dziś wiadomo, jak TV stara się odmóżdżać społeczeństwo a godne przemyślenia teorie ośmieszać i sprowadzać do miana błahostek. Takim programem są np Rozmowy w Toku, jednak tam to raczej chodzi o ośmieszenie ideologii i przywar ludzkich, które są często o wiele bardziej skomplikowane i co bardziej inteligentni rozumieją, że więcej w tym gry aktorskiej, niż prawdy. Być może podobnie jest z programem 'Nie do Wiary'. Istnieje możliwość, że to jedynie rozrywka, tworzona dla pieniędzy. Ale czy nie zdarzyło im się przypadkiem ośmieszać również poważnych tematów? Ja już słabo pamiętam ten program, ale warto by było się nad tym zastanowić.

PTR.
  • Tematów: 135
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

TV to sposób na manipulacje umysłami. Dlatego też reklamy tam kosztują tak wiele kasy. Wiele razy zauważałem jak TV bezczelnie kłamie tak więc zapewne i ten program będzie bardzo prześwietlony i każda informacja przefiltrowana :P w tv wolności nie znajdziecie

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

^ ale nie wszyscy mają naziemną telewizję cyfrową. Powiem tyle że w cyfrowym polsacie, to sobie pooglądam.

Jeśli masz telewizor LCD / LED / plazma, i jeśli jest tam wbudowany dekoder MPG4, to wystarczy tylko podpiąć antenę (choćby pokojową) i można oglądać.

W przypadku oglądania na antenie pokojowej może występować problem z niestabilnością odbioru. Żeby uzyskać stabilny odbiór naziemnej telewizji cyfrowej, odbiornik z taką anteną powinien stać w pomieszczeniu, które znajduje się w kierunku, z którego "sieje" nadajnik, i najlepiej żeby ten kierunek nie był zasłonięty przez budynki, drzewa, itd. To po prostu wynika z pewnych cech sygnału cyfrowego, przeszkody powodują jego zniekształcanie na tyle, że antena pokojowa może takiego sygnału nie "strawić". Najlepiej używać anteny dachowej (ale nie siatkowej! bo siatkowe zbierają wszystkie zakłócenia).

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pierwszy program TV o tematyce para, (nawet Mulder i Sculli się nie spodziewali).
W dzisiejszych czasach muszą sie postarać, np. udowodnić mi, że tak naprawdę to nie jest chiński lampion ;).
Trzymam kciuki.
Mam nadzieje, że nie będzie już, tych fajnych komputerów efektów rodem z "Wargames".

edit.
Jackowski poszedł na pierwszy ogień.
Czekam na "Czakram wawelsk [nowe fakty]", ewentualnie na "skarb Inków w Niedzicy".

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 28.08.2012 - 22:22

Morningstar.

לוציפר

• Tematów: 25
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Właśnie leci Nie do wiary!

#28 Gość_Konradyn

Gość_Konradyn.
  • Tematów: 0

Napisano

Odcinek poświęcony Jackowskiemu.

Irey.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Aktualizacja: Pierwszy nowy odcinek już 2 września (niedziela) o godz. 22:15 w TTV, ale ten sam odcinek wyemituje wcześniej w ramach promocji programu TVN, we wtorek 28 sierpnia o 22:55.

Nowe odcinki od niedzieli co tydzień w TTV o 22:15

Użytkownik Irey edytował ten post 28.08.2012 - 23:06

Satsujin.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kurcze, akurat nie mam TTV. A szkoda, z chęcią bym znowu oglądała "Nie do wiary".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych