Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kasjopeański Eksperyment - Rozmowy z ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
15 odpowiedzi w tym temacie

Gmork.
  • Tematów: 5
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Zainteresowałem się ostatnio takim oto tematem. O czym to jest ? O ogromnej ilości tematów o których możecie przeczytać na tym forum, w najbardziej naukowym podejściu jakim się da.

Projekt kasjopeański

P.S
Usunąłem cytat.

Użytkownik Gmork edytował ten post 23.06.2012 - 22:19

• -3

Goplana.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tekst jak zaproszenie do sekty :o
  • 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 783
  • Artykułów: 34
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... w najbardziej naukowym podejściu jakim się da.

Przeczytałem i "naukowego" podejścia nie mogę się doszukać.
Ten tekst to całość?

Gmork.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

"Ten tekst to całość? " Nie, edytowałem i dodałem (specjalnie dla ciebie) źródło dla ludzi bez google, chociaż nie miałem wcale zamiaru. Mam nadzieje że znajdziesz czego szukasz.

Słowo klucz dla ciebie, jak będziesz się brał następnym razem za czytanie ze zrozumieniem : Tutaj macie poczatek z polskej strony.

P.S. ▲ Dalej się odnosi tyle że usunąłem kawałek tekstu w związku z usunięciem cytatu.

Użytkownik Gmork edytował ten post 23.06.2012 - 22:26

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Źródło i tak powinieneś podać, jeżeli tekst nie jest autorski, więc żadna łaska. Pytałem o całość, bo tekst ze stron zalinkowanych jest tak zagmatwany, że wróżenie z fusów jest o niebo bardziej zrozumiale.
Ze zrozumieniem, to ja mogę czytać tekst logiczny.
Bez nerwów następnym razem.
Buziaczki.

SRardom.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

... w najbardziej naukowym podejściu jakim się da.

Przeczytałem i "naukowego" podejścia nie mogę się doszukać.
Ten tekst to całość?

"Tutaj macie poczatek z polskej strony na temat projektu Kasjopeańskiego" a niby przeczytałeś

ten tekst to zwykłe gadanie jak ktoś już napisał niemalże sektowego
  • 0

Gmork.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Źródło i tak powinieneś podać, jeżeli tekst nie jest autorski, więc żadna łaska. Pytałem o całość, bo tekst ze stron zalinkowanych jest tak zagmatwany, że wróżenie z fusów jest o niebo bardziej zrozumiale.
Ze zrozumieniem, to ja mogę czytać tekst logiczny.
Bez nerwów następnym razem.
Buziaczki.

Spokojnie, nie musisz się denerwować jak czytasz tekst którego nie jesteś w stanie zrozumieć. Źródło faktycznie powinienem podać, ale nie muszę, zwykła grzeczność. Następnym razem zajmij się swoimi fusami, a nie przeglądaniem jakże nielogicznych tekstów.

"Tutaj macie poczatek z polskej strony na temat projektu Kasjopeańskiego" a niby przeczytałeś

ten tekst to zwykłe gadanie jak ktoś już napisał niemalże sektowego"

Nie wiem kim jesteś, i nie wiem skąd tyle wiesz o sektach, miło by było gdybyś się wypowiedział na ten temat i uzasadnił swoją opinie.

Użytkownik Gmork edytował ten post 23.06.2012 - 21:28

• -2

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Źródło faktycznie powinienem podać, ale nie muszę, zwykła grzeczność.

Powinieneś, bo w przeciwnym wypadku to kradzież - intelektualna.
Tekstu i tak zapewne nie zrozumiałeś, a tylko się chwalisz, w przeciwnym wypadku nie pytałbyś się dlaczego SRardom zauważył sekciarski charakter artykułu.

Gmork.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Powinieneś, bo w przeciwnym wypadku to kradzież - intelektualna.
Tekstu i tak zapewne nie zrozumiałeś, a tylko się chwalisz, w przeciwnym wypadku nie pytałbyś się dlaczego SRardom zauważył sekciarski charakter artykułu.

Przestań trollować bardzo proszę. Polecam zapoznać się z tym co oznacza kradzież intelektualna, plagiat. Nie pytam dlaczego SRaradom zauważył sekciarski charakter artykułu, polecam przeczytać jeszcze raz mój komentarz.

@RuudJoie: "Staniq oczywiście ma rację w kwestii źródła..." Pierwsza sprawa która pokazuje twoje zrozumienie tematu plagiatu. Przytocze co mówi prawo w tym zakresie, z nadzieją że tym razem zrozumiesz :

Art. 115.

Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.
Tej samej karze podlega, kto rozpowszechnia bez podania nazwiska lub pseudonimu twórcy cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie albo publicznie zniekształca taki utwór, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie.
Kto w celu osiągnięcia korzyści majątkowej w inny sposób niż określony w ust. 1 lub 2 narusza cudze prawa autorskie lub prawa pokrewne określone w Art. 16, Art. 17, Art. 18, Art. 19 ust. 1 lub 2, Art. 20 ust. 1 i 2, Art. 40 ust. 1 lub 2, Art. 86, Art. 94 ust. 2 i Art. 97, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Istotą plagiatu jest więc bezprawne przywłaszczenie sobie autorstwa cudzego utworu bądź artystycznego wykonania.

Podkreślenia moje.

I pytam co sprawiło w tekście (cytat proszę, żebyśmy mieli o czym rozmawiać), że pomyślałeś że jest to "tekst" sekciarski.

Użytkownik Gmork edytował ten post 23.06.2012 - 21:38

• 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Staniq oczywiście ma rację w kwestii źródła, więc nie wiem po co dalsza dyskusja o tym.

A tekst faktycznie trochę taki sekciarski i brzmi to jako tandetna reklama.. Przytaczanie jakie to niedorzeczne są inne "opcje", a ta jaka wspaniała.. Przypomina mi się pewien facet, który jakiś czas temu wleciał do nas na lekcję reklamując jakąś tam szkołę, dzięki, której no normalnie Twoja pamięć i inteligencja staną się niesamowite (nauka 10 słówek obcych w ciągu 60 sekund, 300 tytułów książek i autorów w ciągu 30 minut i takie tam). I oni poszukują wyjątkowych jednostek, bo reszta to tylko do fabryki i śrubeczki wkręcać, bo im nie zależy na niczym, taka masa. Taki typ żałosnej reklamy.

Kasjopejanie - UFO? Gęstości? Nauka i realizm, tak? Aha.. Tak pobieżnie przeczytałem, ale da się wywnioskować że to jakaś spiskowa, "ufoludkowa" grupa.

Tej samej karze podlega, kto rozpowszechnia bez podania nazwiska lub pseudonimu twórcy cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie albo publicznie zniekształca taki utwór, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie.

W tym przypadku słowo utwór można wszelaki sposób interpretować, i może ono również oznaczać "tekst".

Poza tym...

Skontaktuj się z administratorem serwera pod adresem cassiopaea.com
Prawa Autorskie © 1997-2005 Arkadiusz Jadczyk oraz Laura Knight-Jadczyk. Wszystkie prawa zastrzeżone. "Cassiopaea, Cassiopaean, Cassiopaeans," są zastrzeżonym znakiem handlowym Arkadiusza Jadczyka oraz Laury Knight-Jadczyk.
Listy adresowane do Kasjopei, szkoły QFS, Arkadiusza lub Laury, stają się własnością Arkadiusza Jadczyka i Laury Knight-Jadczyk
Wtórne publikacje oraz wtórne rozpowszechnianie zawartości niniejszego ekranu lub dowolnej części niniejszej witryny w dowolnej formie jest stanowczo zabronione bez wcześniejszej pisemnej zgody autorów.

Co do sekty, to ogólnie ten tekst ma taki charakter. Coś typu, wybierz naszą religię, my znamy absolutną prawdę, odrzuć kłamstwo!

Użytkownik RuudJolie edytował ten post 23.06.2012 - 22:07

• 0

Gmork.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Wnioskować powinieneś jak już zapoznasz się ze znaczną częścią materiałów. A twoje wnioski wydają mi się takie jakby sobie znaleźć słowo, w jakimkolwiek tekście, UFO ... aha no to nie czytam to NA PEWNO teoria spiskowa.
Jeśli ci ludzie mają racje, a ty nawet nie zapoznałeś się z częścią ich pracy to dużo stracisz, tu chodzi nie o zmianę światopoglądu tylko zwykłe zauważenie i odnotowanie, że ktoś coś takiego uważał. Ale nie o to mi chodzi, po prostu nie lubię takich prostackich (takie słowo oddaje jak ja o tym myślę, nie mam nic do ciebie) komentarzy, które nie oddają o czym jest tekst. Tylko go fiszkują pod kategorią " Teorie spiskowe, głupoty".

Dlaczego sekciarski tekst ? O jakie typ spiskowego tekstu ci chodzi ? Spiskowy to w kontekście twojego postu złe, dlaczego ?

Ja odniosłem wrażenie : Hej ! Całe to new age to w większość ściema. My nie "wierzymy" w nasze informacje, staramy się do tego podchodzić w naukowy sposób. Nie chcemy żebyś przyjmował to wszytko jako prawdę, tylko żebyś sam to zbadał.

P.S Dzięki za minusy, rozumiem że dostaje się je za odmienne zdanie.

Użytkownik Gmork edytował ten post 24.06.2012 - 10:03

• -2

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale co w tym wszystkim nowego? Jakie naukowe podejście? Pani Jadczyk? Wolne żarty panie Gmork.
  • 0

Gmork.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Polecam poczytać : FAQ Projekt Kasjopeański

Strona męża Laury :Arkadiusz Jadczyk SALON24

Dziękuję za zwrócenie uwagi, nawet jeśli w niezamierzony sposób. Czasem jednak trolle się przydają.
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziękuję za zwrócenie uwagi, nawet jeśli w niezamierzony sposób. Czasem jednak trolle się przydają.

Moje źródło z jedenastej gęstości nadające z radioźródła Cygnus X-1 twierdzi że Kasjopejanie kłamią.
  • 2

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zwrócenie uwagi jest zawsze zamierzone.
Co do trolli, masz rację, dla mnie dyskusja z nimi, to taka intelektualna rozrywka.
Opluwając dyskutantów, właśnie wskoczyłeś do ich wora.
Bez buziaczków tym razem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych