Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy to duchy?

• Please log in to reply
51 replies to this topic

Wieniawa.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po co miał bym kogoś oszukiwać?

Może chcesz na siebie zwrócić uwagę? No dobra, przyjmijmy, że nie kłamiesz. Skoro rodzice zaczęli zachowywać się dziwnie, to znaczy, że coś wiedzą.
Może po prostu z nimi pogadaj? :D
  • 0

an0ther.
  • Tematów: 3
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem to nic dalej nie można zrobić dopóty autorka tematu nie da znaku życia i opisu aktualnej sytuacji... A może ...demony ją zamordowały?
żarcik Bless.
  • 0

Leniuszek.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Spróbuję nagrać coś kamerką, albo telefonem, ale wątpię czy coś będzie widać, EVP da się zrobić normalnym mikrofonem? Tj. podłączonym do komputera.
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Spróbuję nagrać coś kamerką, albo telefonem, ale wątpię czy coś będzie widać, EVP da się zrobić normalnym mikrofonem? Tj. podłączonym do komputera.

Kiepsko. Ale spróbować nie zaszkodzi. Odsuń go tak daleko, jak się tylko da. Ważne, żeby nie nagrało się za dużo szumu, chociaż tanie mikrofony same takowe szumy generują.
  • 0

Leniuszek.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ok, włączę dzisiaj na noc.
  • 0

pietras963.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To że zgasło światło to wina elektryki.
Ale swięcenie nic nie da, sam próbowałem musisz wezwać egzorcyste
mam u siebie w domu podobną sytuacje
ile masz właściwie lat?
  • 0

adzia130.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jestem. Był u nas w domu ksiądz. Poświęcił wodę olej i sól. Modlił się i tą wodą pokropił całe obejście wszystkie pomieszczenia, i zwierzęta. Podczas tych modlitw młodszy brat stracił przytomność. Ksiądz powiedział, że to nic się nie stało. W domu jakby wszystko się uspokoiło. Dziwne zjawiska jakich wcześniej doświadczaliśmy ucichły. Spokój trwał jakiś czas, od jakiegoś czasu zjawiska znów mają miejsce np. wczoraj w nocy brat przyszedł koło 1 w nocy do nas ponieważ oglądał u siebie film. Drzwi jego pokoju zamknęły się za nim z hukiem. Komputer miałam w naprawie.
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widzisz, dowód na to, że obrzędy duchowe nie działają.
  • 0

Niecodzienny.
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Spokój trwał jakiś czas, od jakiegoś czasu zjawiska znów mają miejsce np. wczoraj w nocy brat przyszedł koło 1 w nocy do nas ponieważ oglądał u siebie film

To że oglądał u siebie film jest tym dziwnym zdarzeniem?
  • -2

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Spokój trwał jakiś czas, od jakiegoś czasu zjawiska znów mają miejsce np. wczoraj w nocy brat przyszedł koło 1 w nocy do nas ponieważ oglądał u siebie film

To że oglądał u siebie film jest tym dziwnym zdarzeniem?

Nie, to, że gdy oglądał u siebie film to potem przyszedł do nich i wtedy drzwi się zanim zatrzasnęły. Doczytaj do końca.
  • 0

adzia130.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No właśnie o to mi chodziło.
  • 0

lupo.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy jeśli to demon/y to czy demon może zrobić krzywdę osobie niewierzącej?
  • 0

McNugget.
  • Tematów: 10
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kiedy tato był miał takie akcje, że na przykład widzi w nocy diabła.
Ja kiedyś wstałem rano po wieczornej grze w Blooda i widziałem rączkę na podłodze. Nic niesamowitego, w nocy sterta ubrań wygląda jak ośmiornica.

Innym razem spała książka z leżąca na lodówce, ktoś ciągnął mnie za bluzkę, brzęczała gitara, lustro dość mocno przytwierdzone do ściany samo w nocy urwało się i spadło.
Czasem rzeczy spadają, ja się nad tym nie zastanawiam. Co do gitary, może podłoga lekko drgała albo zmiana temperatury. Co do lustra: a czym było przytwierdzone?

Teraz jakieś 2 miesiące temu brat przybiegł do nas do pokoju w nocy, gdyż zobaczył ,,pana” u siebie w pokoju.
Po co po przebudzeniu się w nocy oglądać pokój?

Co do światła to jak ktoś już napisał chwilowa przerwa w dostawie prądu, albo zepsuta żarówka. Pies może coś zobaczył i dlatego nagle się zatrzymał. Jak kot który nagle zaczyna coś oglądać.

Podczas tych modlitw młodszy brat stracił przytomność.
To były emocje. I tyle.

Użytkownik McNugget edytował ten post 22.08.2012 - 19:44

• 0

LukeKZ.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak coś sie dzieję w domu może być to uch kogoś zmarłego a nie koniecznie nawet i to, może to być energia osoby żyjącej. My ludzie jesteśmy jak wielki generator elektryczny i jak jesteśmy pod wpływem różnych uczuć (depresja, gniew itp.) mogą wywołać zaburzenia właśnie w otoczeniach jakich dana osoba się znajduję. Z tego co piszesz że ojciec mieszkał w jednym pokoju a teraz się wyprowadził to można wywnioskować że sytuacja rodzinna nie jest najlepsza, może jemu coś się dzieję jak było napisane że czyta sennik non stop to może sugerować szukaj jakiś wyjaśnień do czegoś lub jakiegoś wydarzenia.

To nie będzie demon dlatego że demon opętuję osoby by ich móc kontrolować, poltergeist się przywiązuję do młodych i słabszych osób a nie do starszych dlatego że takie osoby są silniejsze psychicznie i jeżeli to by się przyczepiało twojego brata to takie rzeczy by się ziały tylko przy nim i do niego, ja bym bardziej stawiał na to że może to być albo takie zaburzenie energii lub duch kogoś kto twój ojciec zna (znajomi lub rodzina) i mają coś do przekazania a takie właśnie małe rzeczy jak się dzieją to może być oznaka próby zwrócenia uwagi na siebie.

Jak chcesz się skontaktować to jaki kol wiek dyktafon ci wystarczy nawet ten co masz w komórce, więc jak będzie cisza w domu (nocą lub dniem) sobie go włącz i zadawaj pytania typu; Jak się nazywasz? Czy potrzebujesz pomocy? Czy masz jakieś powiązanie z osobą tu mieszkającą? itp.. Jak się coś spytasz to daj sobie jakieś 15/20 sekund ciszy by dać czas i możliwość na odpowiedź.

Ci co mówią że wszystko co jest opisywane to jak z filmu to mam pytanie dla was; Jaka rzecz która ma źródło nadprzyrodzone nie była pokazywana w jakim kol wiek filmie? Oczywiście niektóre rzeczy typu mruganie światła można wytłumaczyć problemem z instalacją elektryczną i razem z tym różne przedmioty jak opisana gitara dźwięki oddawała też mogą być wytłumaczone przez takie problemy ale tam nas nie było.

Czy jeśli to demon/y to czy demon może zrobić krzywdę osobie niewierzącej?

Czy osoba jest wierząca lub nie nie ma znaczenia demon może opętać każą słabą osobę.

Taką metodą na pewno coś uda ci się nagrać, ja jak z znajomych gdzieś idziemy poszukać duchów to udaje się coś nagrać, a by odsłuchiwać to możesz nawet użyć program Audacity,Tutaj znajdziesz, jest to darmowe i używając słuchawek by lepiej słychać sobie przesłuchaj. Jak nagrasz to wstaw tutaj to wszyscy posłuchamy.
  • 0

adzia130.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hej.
Osoba powyżej próbowała znaleźć wytłumaczenie na te zjawiska. Gdzieś czytałam, że każde takie dziwne zdarzenie trzeba spróbować racjonalnie wyjaśnić, bo to wcale nie muszą być duchy, tylko tych zjawisk nie da się jakoś normalnie wytłumaczyć. Mieszkam na przedmieściach, nigdy się nie zdarzyło, żeby budynek drżał czy coś. Lustro które wisiało było dość mocno przytwierdzone. Leżało poza umywalką, a chociaż jakieś odłamki szkła powinny w niej być. Nie mam pojęcia dla czego brat stracił przytomność.
Chwilowo mamy spokój, poza jakimiś. drobnymi zjawiskami typu: słychać kroki, drzwi się otworzą, albo dźwiękami typu paznokciami po szklanej szybie od drzwi itp. Brat nadal śpi przy zapalonym świetle, i włączonym telewizorze. Jak przepaliła się żarówka, twierdził, że trzeba tam wchodzić z latarką.
Czujemy się nieswojo. Nie mam pojęcia co można by było z tym zrobić. Może jeszcze raz tego księdza zawołać, ale ostatnio, przecież za bardzo nie pomógł...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych