Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zła Energia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

Gohan1.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie jestem pewna czy taki temat już był, ale nie znalazłam go w wyszukiwarce.
Zawsze miałam do czynienia z dziwnymi zjawiskami, kątem oka bądź w lustrze widywałam zjawy, po domu buszowały byty, hałasując i strasząc, ale od dawna dręczy mnie bardzo dziwna energia. Nie tylko ja ją czuję, koledzy którzy interesują się bądź zajmują parapsychologią również czują tą energię. Jednak żadne z nas nie może się jej pozbyć z mojego mieszkania. Myśleliśmy też że to moja energia ale człowiek raczej nie posiada takiej. Nie potrafię jej dokładnie opisać,jednak gdybym miała wyrazić ją w kolorach byłaby czarno-szara.
Zwracam się do was z prośbą. Czy znacie jakieś skuteczne sposoby na oczyszczanie energii? (tylko proszę nie ziołami) :)
  • 1

#2 Gość_aldani

Gość_aldani.
  • Tematów: 0

Napisano

zła energia, ech, temat rzeka, ale znam sprawdzony starołotewski sposób na oczyszczanie domostwa od złych duchów, które nazywają się rūķītis grābeklis. otóż o 13:56 w dzień poprzedzający pełnię księżyca, należy każdy niezagospodarowany (niczym nie zastawiony) kąt głównej izby skropić moczem jeżozwierza, ale ważne, żeby samiczki, bo siuśki samca są diabelskie. Jak już skropisz, koniecznie musisz umyć uszy, ale nie wszystkie tylko lewe - u wszystkich domowników. Na koniec musisz wprowadzić do domu konia (koniecznie konia - klacze sa płochliwe), musi parsknąć 3 razy pyskiem na wschód (uwaga! żeby tylko nie oddał kału, gdyż kał konia rūķītis grābeklis bardzo miły!). Metoda sprawdza się prawie zawsze.
Aha koń musi być pochodzenia węgierskiego.
Powodzenia!
  • -3

Gohan1.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

zła energia, ech, temat rzeka, ale znam sprawdzony starołotewski sposób na oczyszczanie domostwa od złych duchów, które nazywają się rūķītis grābeklis. otóż o 13:56 w dzień poprzedzający pełnię księżyca, należy każdy niezagospodarowany (niczym nie zastawiony) kąt głównej izby skropić moczem jeżozwierza, ale ważne, żeby samiczki, bo siuśki samca są diabelskie. Jak już skropisz, koniecznie musisz umyć uszy, ale nie wszystkie tylko lewe - u wszystkich domowników. Na koniec musisz wprowadzić do domu konia (koniecznie konia - klacze sa płochliwe), musi parsknąć 3 razy pyskiem na wschód (uwaga! żeby tylko nie oddał kału, gdyż kał konia rūķītis grābeklis bardzo miły!). Metoda sprawdza się prawie zawsze.
Aha koń musi być pochodzenia węgierskiego.
Powodzenia!

To żart? Ja rozumiem że są różne sposoby i wgl., ale siki jeżozwierza i węgierski koń? W mieszkaniu to będzie niemożliwe... Niestety nie pomoże mi ta odpowiedz, ale i tak dziękuję za chęci :)
  • 1

wieslawo.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

dlaczego nie ziołami? Szamanizm istnieje od tysięcy lat. Wiedza o roślinach i bytach, jest większa niż we współczesnej zachodniej parapsychologii, a ta zresztą też garściami czerpie z szamanizmu. Tam kontakt z duchami jest, może nie tyle co codziennością, co raczej czymś zwyczajnie niekwestionowanym. Tak po prostu jest. Kontakt ten wymaga treningu i ogromnej wiedzy. Wykorzystywane są zarówno rośliny, które pomagają w kontakcie jak i rośliny, które służą oczyszczaniu.
Spróbuj szałwii białej.
  • 0

Gohan1.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dlaczego nie ziołami? Szamanizm istnieje od tysięcy lat. Wiedza o roślinach i bytach, jest większa niż we współczesnej zachodniej parapsychologii, a ta zresztą też garściami czerpie z szamanizmu. Tam kontakt z duchami jest, może nie tyle co codziennością, co raczej czymś zwyczajnie niekwestionowanym. Tak po prostu jest. Kontakt ten wymaga treningu i ogromnej wiedzy. Wykorzystywane są zarówno rośliny, które pomagają w kontakcie jak i rośliny, które służą oczyszczaniu.
Spróbuj szałwii białej.

No dobrze. :) Szałwia biała... a Jak jej dokładniej użyć? Rozwiesić? Czy spalić?

Użytkownik Gohan1 edytował ten post 21.02.2012 - 18:21

• 0

#6 Gość_aldani

Gość_aldani.
  • Tematów: 0

Napisano

Nigdy nie żartuję ze zjaw, buszujących bytów a już tym bardziej z dziwnej złej energii. To są poważne sprawy!!!
A koń musi być węgierski, bo inny mógłby się przewrócić o wąsy, a koń węgierski wąsy ponad wszystko ukochał.
  • 0

Gohan1.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nigdy nie żartuję ze zjaw, buszujących bytów a już tym bardziej z dziwnej złej energii. To są poważne sprawy!!!
A koń musi być węgierski, bo inny mógłby się przewrócić o wąsy, a koń węgierski wąsy ponad wszystko ukochał.

Obawiam się że na 1 piętro w bloku nie wejdzie...
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja znam dobre metody na złą energię:
Po 1. Uświadomić sobie i zrozumieć, że złe energie nie istnieją.
A jak dalej w to wierzysz to:
Po 2. W celu oczyszczenia energii myśl o tym, że energia się oczyszcza...
  • -1

wieslawo.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

szałwię białą.....masz google użyj! Polecam.
Ale skoro już zacząłem bazgrać to szałwię się pali, wydziela, przyjemny, acz dość mocny zapach, z tlącą się szałwią, należy obejść wszystkie pomieszczenia w domu, w którym czujesz te byty.
Jeżeli nie ustąpią, masz do czynienia z czymś silniejszym, lub też z efektem placebo.

Ps. Niby utrzymujesz, że interesujesz się parapsychologią....a szałwia biała to podstawowe ziele, które jest dziś wykorzystywane w rytuałach oczyszczania. Dziwne to.

Użytkownik wieslawo edytował ten post 21.02.2012 - 18:59

• 1

Gohan1.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

szałwię białą.....masz google użyj! Polecam.
Ale skoro już zacząłem bazgrać to szałwię się pali, wydziela, przyjemny, acz dość mocny zapach, z tlącą się szałwią, należy obejść wszystkie pomieszczenia w domu, w którym czujesz te byty.
Jeżeli nie ustąpią, masz do czynienia z czymś silniejszym, lub też z efektem placebo.

Ps. Niby utrzymujesz, że interesujesz się parapsychologią....a szałwia biała to podstawowe ziele, które jest dziś wykorzystywane w rytuałach oczyszczania. Dziwne to.

nie interesuję się tym z własnej woli, rzeczy które się dzieją nie są moją winą i nie ja je ściągnęłam... Wiem, dziwne to. Podzielam twoje zdanie :)
  • 0

jamstirling.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skoro nie ty ta energie sciagnelas, to kto, co? Moze opowiesz nam cala historie, a nie jakis wyrywek tylko. Byloby to pomocne dla nas.
  • 0

Gohan1.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hym.... opowiadać 4 lata po kolei ?
zaczęło się chyba od tego, że koleżanka wywoływała "dla zabawy" duchy. Od tamtej pory spadają książki z biurka, gasną świece, drzwi otwierają się same, albo słychać pojedyncze brzdąknięcia w struny gitary. Noce bywają ciekawe kiedy słychać jak coś spaceruje po pokoju obok, albo pojawiają się zjawy, które nie tylko ja widzę. Czasami jeszcze coś dyszy mi za plecami. Wiem że brzmi to jak wyznanie szaleńca ale ja sama z siebie nigdy bym nie chciała mieć z tym do czynienia, kocham spokój. Dwa lata temu podczas snu budziła mnie ciemna postać, czułam jak ktoś łapie mnie za nogi. To chyba cała historia..... Myślałam że będzie tego więcej :P
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czuję ściemę. Wymyśliłaś sobie, że jakaś energia nie daje ci spokoju. Po pierwsze, żadna taka energia nie istnieje, a po drugie opowieści o spadających książkach i innych cudach o których nie napisałaś wcześniej, to ewidentne dowody na zmyślanie. Taki rzeczy dzieją się w filmach a nie w realnym życiu. Paranormal activity się oglądało. I stąd ta historia wzięta.
  • 2

Gohan1.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oczywiście sama sobie zrzuciłam książki z biurka .... nudziło mi się. Byty robią takie rzeczy chcąc przestraszyć człowieka aby "najeść się" jego strachem. Szukam tu pomocy a nie wyśmiania.
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To idź do księdza i powiedz, żeby Ci poświęcił dom i wypędził "złe duchy". I tyle...
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych