Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy po smierci bliska ci osoba czuwa nad toba?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

agusiaq.
  • Tematów: 11
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

czesc chciała bym sie dowiedziec czy to zwykły przypadek czy tez bliska ci osoba po swojej smierci czuwa nad toba?
ja wierze ze to nie przypadek!

A wiec po smierci mojej prababci zdarzyło sie kilka sytuacji ktore mnie zastanowily.
Kilka dni po pogrzebie wrocilam do domu bylam bardzo zmeczona wiec od razu poszlam do łozka aby odpoczac przed jutrzejszym egzaminem pech chcial ze nie nastawilam budzika, godzina 5.30 budzi mnie budzik z telefonu (ktorego nie nastawialam i wczesniej rowniez
nie nastawialam zegarka aby mnie budzil o tej porze) i w dodatku budzik mial sygnał taki sam jak w domu budzik babci(w telefonie nie bylo takiego sygnału i zazwyczaj uzywalam piosenek jako alarm)
Drugi przypadek kilka dni puzniej wychodzilam z domu po zakupy to była zima więc schody były oblodzone poslizgnełam sie lecz nie upadłam miałam wrazenie jak by ktos mnie złapał od tyłu i ustawił do pionu (nikogo za mna nie było) nastepna sytuacja zdazyla sie mojej mamie tez w tym samym czasie w odrebie kilku dni ,rano mama jadac do pracy probowala odpalic auto jednak ze miala z tym problem po kilku nie udanych probach zostawila samochod i poszla na autobus, jadac nim własnym oczom nie wierzyla kilka ulic dalej doszlo do niezłego karambolu wiec jak by samochod odpalił ona rowniez by wzieła udział w tym wypadku, sasiadka ktora odjechała w czasie jak mama probowala auto odpalic była jedna z osob poszkodowanych w karambolu ,znalazła sie w szpitalu .
Moim zdaniem to moja babunia czuwala nad nami inni moga sadzic ze to czysty przpadek ale wierzcie mi to sie wydarzylo!!! rowniez jak kilka innych histori w mojej rodzinie po smierci babci .Po utracie bliskiej ci osoby z ktora byłes zwiazany dzieje sie tak ze  ona czowa nad toba lub sie staje twoim aniołem strozem:) 

Edycja: Dziki KuraK

Dołączona grafika

Na razie tylko upomnienie celem zasygnalizowania, że musisz koniecznie zwrócić uwagę na ortografię oraz interpunkcję. Jeśli masz z tym problemy, skorzystaj z modułu sprawdzania pisowni będącego integralnym składnikiem każdej współczesnej przeglądarki.

• 1

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Cześć.

czowa

Hmm, czyżby jakiś neologizm?

odrazu

puzniej

odrebie

Nie znam takiego słowa.

pjonu

historji

cieszkimi

wiezyla

wydazylo

Nie chce mi się więcej wyłapywać :P

+ Nie zaczynanie zdań dużą (z dużej?) literą, chaos w wypowiedzi, nadużywanie wykrzyknika co jest objawem problemów emocjonalnych.

Nie mogę Ci pomóc, bo mnie oczy bolą od patrzenia na to. Popraw, wtedy można pogadać.
Nie wierzę, że masz 24 lata - choć we współczesnych czasach wszystko jest możliwe.

@Kurak - Bez przesady, np. moja nauczycielka od fizyki nie krępuje się i mówi w prost, że ktoś jest głupi, albo że w ogóle nie myśli ^^

Edycja: Dziki Kurak

Dołączona grafika

Następnym razem skorzystaj z opcji raportowania treści -- zwracając samodzielnie użytkownikowi uwagę po pierwsze zachowujesz się mało elegancko, a po drugie jakby nie spojrzeć naruszasz regulamin pisząc nie na temat.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 24.01.2012 - 21:19

• 1

#3 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Spodziewam się wymówki w stylu: mieszkam z granicą albo mam dysortografię/dysleksję (bzdura totalna). Ale jak się ma tego typu problemy to polecam starą dobrą metodą polecaną przez nauczycieli z podstawówki: słownik do ręki.
@up: ???

Edycja: Dziki Kurak

Dołączona grafika
Następnym razem skorzystaj z opcji raportowania treści -- zwracając samodzielnie użytkownikowi uwagę po pierwsze zachowujesz się mało elegancko, a po drugie jakby nie spojrzeć naruszasz regulamin pisząc nie na temat.

• 0

agusiaq.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

within temtation i inni przepraszam za moja pisownie z gory lecz od urodzenia mieszkam za granica a jezyka polskiego uczylam sie raz w tygodniu no i niestety pisze jak pisze w innym jezyku wygladało by to całkiem inaczej lecz to stronka pl a błedy postaram sie skorygowac ok :)

within temtation i inni przepraszam za moja pisownie z gory lecz od urodzenia mieszkam za granica a jezyka polskiego uczylam sie raz w tygodniu no i niestety pisze jak pisze w innym jezyku wygladało by to całkiem inaczej lecz to stronka pl a błedy postaram sie skorygowac ok :)

• 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

agusiaq@

Jeśli masz Operę to możesz spokojnie ściągnąć obcy słownik i za jego pomocą wyłapywać błędy. W firefox na pewno też, Chroma nie znam. :)

Pozwoliłem sobie usunąć ten drugi post z niepotrzebnym cytatem.
  • 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A ja mieszkam w Polsce, znam średnio j. angielski i gdy nie jestem pewny pisowni jakiegoś słówka to sprawdzam je w słowniku.

@down Zajmujemy się, bo raz jesteśmy przeciw kaleczeniu naszego ojczystego języka, a dwa nie można się skupić na myśli wypowiedzi, gdy jest napisana w taki sposób.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 24.01.2012 - 16:07

• 0

agusiaq.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

własnie sciągnełam taki słownik dzieki ale tekst poprawiony recznie (chyba ) ;]

:| Teraz kazdy zamiast tematem bedzie się interesował moja pisownią :grr:
  • 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dobra, teraz po małej korekcie dało się coś z tego wyłapać. Moim zdaniem byty niematerialne nie potrafią oddziaływać na rzeczy materialne w naszym świecie. Złe duchy mogą oddziaływać na duszę człowieka, opętać go i robić niesłychane rzeczy, ale zbawione dusze nie ingerują bezpośrednio w nasz świat, chyba, że proszą Boga o wsparcie dla nas. Sądzę, że te "cuda" były przypadkowe, po prostu wydawało Ci się tak, bo Twoja babcia niedawno zmarła. Ludzie po stracie bliskich osób, często odczuwają ich obecność, zwłaszcza, gdy są sami; sądzą, że to, że wiatr hula i wali w okna, czy szklanka się stłukła to wina ducha. Tak działa nasza psychika. Człowiek w takim momencie jest pod wpływem wielkich emocji, jest podatny na takie "halucynacje".
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

nie nastawialam zegarka aby mnie budzil o tej porze) i w dodatku budzik mial sygnał taki sam jak w domu budzik babci(w telefonie nie bylo takiego sygnału i zazwyczaj uzywalam piosenek jako alarm)

Aha, czyli nienastawiony budzik w telefonie zadzwonił dzwonkiem, którego nie miał w pamięci. Bez przesady...Dej że spokój.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 24.01.2012 - 16:23

• -2

agusiaq.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Tak nie miał telefon takiego dzwonka więc nie wiem jak to się stało nie umiem tego wyjaśnić(zawiesił sie...moze pobrał się dzwonek z internetu w czasie jak był w torebce i był nie zablokoany)
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Można sprawdzić kiedy ten dzwonek znalazł się na komórze. Trzeba najechać ma dzwonek i dać na szczegóły i sprawdzić kiedy został utworzony. Sprawdź to.
  • 0

agusiaq.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

http://http://www.yo...v=TEaqrYypAHQdo Withintemptation
znalazłam tu ciekawy filmik byty niematerialne poruszaja przedmiotami...

Użytkownik agusiaq edytował ten post 24.01.2012 - 17:28

• 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem byty niematerialne nie potrafią oddziaływać na rzeczy materialne w naszym świecie. Złe duchy mogą oddziaływać na duszę człowieka, opętać go i robić niesłychane rzeczy, ale zbawione dusze nie ingerują bezpośrednio w nasz świat, chyba, że proszą Boga o wsparcie dla nas.

Przeczysz sam sobie. Czyżbyś nie znał Ewangelii? - Łukasz - 8. 27-33.

Reszty Twego wpisu o "duszy" nie sposób potwierdzić w Piśmie.
  • 0

agusiaq.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

http://http://www.yo...h?v=TEaqrYypAHQ to ten link
  • 0

#15 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Dager, czyżby Ewangelie był podręcznikiem na temat dusz? Jest to temat, na który można gdybać do upadłego i to co WT napisał nie może być uznawane za nieprawdę tylko dlatego że w Piśmie jest napisane inaczej.
Co do tego dzwonka- masz go nadal na swojej komórce? Podejrzewam, że nad ranem w pół śnie mogło ci się przyśnić, że twój budzik w telefonie dzwoni i uznałaś, że to się wydarzyło w rzeczywistości. No chyba, że wygrzebiesz ten dźwięk gdzieś w telefonie.
Co do unikania przykrych zdarzeń, moim zdaniem jest to kwestia szczęścia a nie ingerencji z zaświatów. Wierzę w to, że człowiek posiada coś w rodzaju duszy, ale w moim przekonaniu pojawia się też wątek taki, że dusza ta traktuje ziemię jako miejsce, które ma dla jej wędrówki znaczenie tylko edukacyjne i wszelkie wydarzenia na naszej Ziemi po śmierci ciała, nie mają dla niej znaczenia. Oczywiście jest to również gdybanie z mojej strony, jednakowoż pogląd, że bliscy zostają po śmierci na ziemi, żeby nam pomagać albo patrzą na nas z nieba i rozmawiają z bozią, żeby nam pomogła brzmi trochę dziecinnie. To tak jak wiara w świętego Mikołaja.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych