Napisano 25.01.2012 - 20:53
Użytkownik Demon edytował ten post 25.01.2012 - 21:36
Napisano 25.01.2012 - 20:55
Użytkownik pineal gland edytował ten post 25.01.2012 - 20:56
Napisano 25.01.2012 - 21:11
Cieszy Cię ten fakt - ok, Twoje prawo. Jednak zastanawia mnie pewna rzecz - wokół coraz więcej słychać o wielkich planach, obalaniu rządu, przejmowaniu władzy i tak dalej, a jednocześnie młodzi pacyfiści piszą i mówią rzeczy takie jak Ty - że fajnie, że nie było awantury, że pokojowo i w ogóle. Nie piję tutaj konkretnie do Ciebie, poprostu wykorzystałem Twój post jako źródło moich przemyśleń, ale prawda jest taka, że rewolucji pokojowo się nie wygrywa. Zdaję sobie sprawę, że to co teraz piszę jest niepopularne, bo ludziom nie mieści się w głowie jak można być agresywnym. Ale nie ma się co oszukiwać, jeżeli wszystko potoczy się w tym kierunku, w którym toczy się teraz, przyjdzie kiedyś taki dzień, w którym będziemy zmuszeni wyjść z domów i bynajmniej nie na spacerek. Władzy nie bolą takie manifestacje, jakie marzą się podejrzewam, że większości użytkowników tego forum. Wychodzimy, stoimy grzecznie tam, gdzie policja nam rozkaże, pokrzyczymy, a na końcu grzecznie pójdziemy do domu. Marne to sprzeciwianie się systemowi. Wiem, że teraz ludzie są wychowywani przez Internet, telewizję, ze wszystkich stron krzyczy się do nas "jesteśmy wspólnotą", "musimy być tolerancyjni", "agresja to zło". Oczywiście, agresja jest zła, ale są sytuacje, kiedy jest złem koniecznym i im szybciej społeczeństwo przyswoi tą nowinę tym większa szansa, że uda się uratować świat, w jakim chcielibyśmy żyć. Świat, gdzie jesteśmy wolni, gdzie władza nie zagląda nam przez ramię w to, co robimy, piszemy, z kim rozmawiamy i co jemy na obiad.Cieszy mnie fakt, że obyło się bez burd, sporo policjantów w tłumie, a chyba żaden nie musiał interweniować.
Nie wiem w jakim kontekście zamieściłeś tą informację, ale przez dopisek "tylko trochę nietrzeźwy" mam nadzieję, że zrobiłeś to sarkastycznie. Jeżeli jednak nie, to przeraża mnie fakt, jak to społeczeństwo jest przemaglowane. Wystarczy byle pijany łeb, który je zupę, żeby stać się bożyszczem nastolatek i wielką gwiazdą. Co on takiego pokazał swoją osobą? Bo nachlać się to potrafi każdy z nas. Ale nie tylko w sytuacji Pabla tak to wygląda, żeby nie szukać daleko mamy Barbarę Kwarc, kobietę, która wybiła się bluzgając na potęgę przed kamerą. Zadajcie sobie pytanie w jakim kierunku zmierzamy jako naród, jeżeli naszymi autorytetami są tacy ludzie.Pablo z 'jem zupę' też był, tylko trochę nietrzeźwy.
Napisano 25.01.2012 - 22:01

Użytkownik Decepticon edytował ten post 25.01.2012 - 22:03
Napisano 25.01.2012 - 22:05
http://www.youtube.com/watch?v=RGbAtijnNp8
Moim zdaniem Kraków zdał egzamin, naprawdę dużo ludzi ruszyło tyłki z ciepłych domków i wygodnych foteli by przyłączyć się do protestu. Było naprawdę fantastycznie, obyło się bez burd. Brawa dla organizatorów, naprawdę im się należą, moim zdaniem odwalili kawał dobrej roboty.Użytkownik Miłosz edytował ten post 26.01.2012 - 03:13
Napisano 25.01.2012 - 22:44
W pasażu, przed rozpoczęciem pikiety w pasażu Schillera, jeden z organizatorów ostrzegał z głośników: - Każdy, kto będzie wznosił okrzyki inne niż te, które płyną przez mikrofon, będzie usunięty z demonstracji.
Organizatorzy tłumaczyli, że nie chcą żadnych prowokacji politycznych, oraz, że protest organizują jako zwykli obywatele, a nie Narodowcy. - Straciliśmy już telewizję, nie chcemy, żeby teraz zabrali nam internet. To jedyne wolne miejsce do wymiany myśli, jakie zostało - mówił Adam Małecki, przewodniczący zgromadzenia.
Więcej...
http://lodz.gazeta.p...l#ixzz1kVbLDKTb
Użytkownik Logos edytował ten post 25.01.2012 - 22:51
Napisano 25.01.2012 - 23:25
Napisano 25.01.2012 - 23:36
Władzy nie bolą takie manifestacje, jakie marzą się podejrzewam, że większości użytkowników tego forum. Wychodzimy, stoimy grzecznie tam, gdzie policja nam rozkaże, pokrzyczymy, a na końcu grzecznie pójdziemy do domu. Marne to sprzeciwianie się systemowi. Wiem, że teraz ludzie są wychowywani przez Internet, telewizję, ze wszystkich stron krzyczy się do nas "jesteśmy wspólnotą", "musimy być tolerancyjni", "agresja to zło". Oczywiście, agresja jest zła, ale są sytuacje, kiedy jest złem koniecznym i im szybciej społeczeństwo przyswoi tą nowinę tym większa szansa, że uda się uratować świat, w jakim chcielibyśmy żyć. Świat, gdzie jesteśmy wolni, gdzie władza nie zagląda nam przez ramię w to, co robimy, piszemy, z kim rozmawiamy i co jemy na obiad.
Cieszy mnie fakt, że obyło się bez burd, sporo policjantów w tłumie, a chyba żaden nie musiał interweniować.Nie wiem w jakim kontekście zamieściłeś tą informację, ale przez dopisek "tylko trochę nietrzeźwy" mam nadzieję, że zrobiłeś to sarkastycznie. Jeżeli jednak nie, to przeraża mnie fakt, jak to społeczeństwo jest przemaglowane. Wystarczy byle pijany łeb, który je zupę, żeby stać się bożyszczem nastolatek i wielką gwiazdą. Co on takiego pokazał swoją osobą? Bo nachlać się to potrafi każdy z nas. Ale nie tylko w sytuacji Pabla tak to wygląda, żeby nie szukać daleko mamy Barbarę Kwarc, kobietę, która wybiła się bluzgając na potęgę przed kamerą. Zadajcie sobie pytanie w jakim kierunku zmierzamy jako naród, jeżeli naszymi autorytetami są tacy ludzie.Pablo z 'jem zupę' też był, tylko trochę nietrzeźwy.
Napisano 25.01.2012 - 23:39
Napisano 25.01.2012 - 23:43
Siedlczanie jak i okoliczni mieszkańcy zebrali się pod budynkiem Siedleckiego Urzędu Miasta by swoją obecnością oraz wspólnymi okrzykami zamanifestować podpisanie przez Polskę umowy handlowej ACTA [Anti-Counterfeiting Trade Agreement] na placu przed budynkiem zgromadziło się około 300 osób
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 25.01.2012 - 23:49
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych