Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rozmowa z zaświatami? A może kontakt z innym wymiarem!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 783
  • Artykułów: 34
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przeglądając jeden z zagranicznych serwisów poświęcony badaniom i poszukiwaniem dowodów na istnienie duchów, natrafiłem na coś takiego:
"Using your Gaus (EMF) meter to communicate with ghosts."
Jak użyć gausomierza do komunikacji z duchami.
Jako, że jestem sceptykiem jeżeli chodzi o duchy, zajrzałem głębiej w temat i opadła mi szczena. Jeżeli to nie jest fejk, to są dwa wyjścia:
albo ta rozmowa z duchami lub duszami jest prawdziwa, albo jest przeciek pomiędzy wymiarami. Osobiście skłaniam się ku temu drugiemu, bo w duchy po prostu nie wierzę.

MrOsamaful.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Łatwo to zmanipulować. Gaus meter czyli EMF czyli po polsku magnetrometr. Mierzy siłę pola magnetycznego. Mam coś takiego w telefonie i wystarczy, że przyłożę ferromagnetyka to już zaczyna szaleć. Nad tą babką ktoś mógł powiesić magnes lub po prostu machać nim w jej otoczeniu.

Użytkownik MrOsamaful edytował ten post 20.01.2012 - 21:09

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ściema. Wystarczy blisko tego przystawić jakieś urządzenie elektryczne np komórkę albo magnes i już będzie pikał.
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dobra. Filmik drugi.
Jeżeli interesujecie się tematem, to wiecie co to jest ORBS lub ORBSY. Nie mam zdania na temat tego zjawiska, ponieważ moja wiedza jest, można powiedzieć powierzchowna.
Interesujące jest to, że pojawiające się ORBS uruchamiają gausomierz. Wiem, że zmanipulować można wszystko, ale...

MrOsamaful.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

nie wygląda to wiarygodnie. I dlaczego te orby miałby wytwarzać pole magnetyczne? Jest kilkanaście możliwości wytłumaczenia tych orbów i dlaczego wytwarzają pole magnetyczne. Niektóre bardziej niektóre mniej wykwintne, to moje propozycje:

-podpalone opiłki żelaza
-owady spryskane opiłkami żelaza
-zwyczajne owady i ktoś macha magnesem
-i tutaj najbardziej prawdopodobne, wmontowano je w film.

Nawet nazwa filmu może nam coś powiedzieć. FARM. Jak wiecie na farmie pełno lata jakichś owadów, much i tego typu rzeczy.

Użytkownik MrOsamaful edytował ten post 20.01.2012 - 23:52

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Masz więc więcej.

Nie bronię tezy o kontakcie z duchami, bo jak napisałem wcześniej jestem w tej kwestii niedowiarkiem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych