Napisano 13.09.2013 - 11:53
Napisano 13.09.2013 - 14:29
Napisano 13.09.2013 - 14:39
Napisano 13.09.2013 - 14:45
Jednocześnie uważają, że najgorszy nie jest rząd tylko pracodawca. Szkoda epitetów na takie jednostki jak guru - Piotr Ikonowicz
Napisano 13.09.2013 - 14:52
Napisano 13.09.2013 - 16:36
Napisano 13.09.2013 - 16:44
A robole zamiast wziąć się do pracy to paraliżują miasto dla ludzi, którzy chcą i muszą pracować. Ja nie mam zamiaru z moich pieniędzy finansować nierobów.
Jak ktoś chce zarobić to zarobi. Masz wykształcenie, pomysł na siebie, osobowość zwycięzcy - zarobisz i będziesz żyć godnie.
Oczywiście, czekam na teksty w stylu "to nakradłeś". Bo tylko tyle potraficie napisać "ludziom sukcesu"
Użytkownik Striker edytował ten post 13.09.2013 - 17:26
Napisano 13.09.2013 - 17:24
@Husar
Czyli - obniżenie podatków i akcyz pobudzi rynek, a nie dość, że pensja będzie większa to będzie można za nią więcej kupić. Państwo zarabiać będzie na podatkach od ilości sprzedanych towarów zamiast od obecnej metody wyciągania ile się da z wszystkiego z czego się da. Tylko oczywiście należałoby zaostrzyć konsekwencje prawne dla oszustów podatkowych.
Napisano 13.09.2013 - 18:10
Abstrahując już od totalnego odczłowieczenia związanego z brakiem empatii to jak krótkowzrocznym trzeba być aby coś takiego napisać?
Nie masz prawa nazywać protestujących nierobami. Ci ludzie pracują fizycznie całe swoje życie, a protestują ponieważ wynagrodzenie nie starcza im na życie.
Zaraz się rozpłaczę ze śmiechu. Znam wiele osób sukcesu i są to osoby skromne, pewne siebie i rozumiejące rzeczywistość w której się znalazły.
Mnie obchodzi żebym ja wiedział jak zarabiać wystarczająco aby zaspokoić swoje potrzeby i pragnienia.
Użytkownik Aexalven Fendadra edytował ten post 13.09.2013 - 18:21
Napisano 13.09.2013 - 18:38
Czy z Twoim zdrowiem psychicznym aby wszystko w porządku? Czasami nie jest to tak, że Prawica i Lewica mają Ciebie głęboko gdzieś, a to Ty ich nienawidzisz..nienawidzi mnie tak samo prawica jak i lewica, także mam w miarę "świeży" pogląd na obecny cyrk który się odstawia.
Problem pojawia się gdy tych biednych owieczek jest bardzo dużo - wtedy taka owieczka, jak ma do wyboru albo zostać wyrzucona na bruk albo dokonać rozboju lub kradzieży wybiera te drugie. Gdy ludzie biednieją rośnie przestępczość - Meksyk jest doskonałym przykładem.Zawsze lubię te argumenty. W polityce i finansach nie ma mowy o jakichkolwiek "uczuciach" to biednych owieczek nieradzących sobie w życiu.
Mnie obchodzi żebym ja wiedział jak zarabiać wystarczająco aby zaspokoić swoje potrzeby i pragnienia.
I doszliśmy do sedna i do udowodnienia mojej racji:
"Nie radzę sobie, bo nie wiem jak zarobić wystarczająco na swoje potrzeby i pragnienia - wina Tuska, no bo przecież nie moja."
Po co było się rozpisywać skoro swoją wypowiedź w pigułce zawarłeś na końcu.
Użytkownik Striker edytował ten post 13.09.2013 - 18:39
Napisano 13.09.2013 - 18:47
Słowo wyjaśnienia. Daleko mi do bogacza.
Napisano 13.09.2013 - 22:08
Czy z Twoim zdrowiem psychicznym aby wszystko w porządku? Czasami nie jest to tak, że Prawica i Lewica mają Ciebie głęboko gdzieś, a to Ty ich nienawidzisz..
Problem pojawia się gdy tych biednych owieczek jest bardzo dużo - wtedy taka owieczka, jak ma do wyboru albo zostać wyrzucona na bruk albo dokonać rozboju lub kradzieży wybiera te drugie. Gdy ludzie biednieją rośnie przestępczość - Meksyk jest doskonałym przykładem.
Nie przejmuj się. Jeśli im nie przyklaśniesz to zaraz powiedzą Ci że jestem młodym, wykształconym, najlepiej z rodziny postkomunistycznej która Ci ustawiła biznes i teraz zlizujesz śmietankę. Tak w ogóle jesteś za PO i oglądasz tylko TVN.
To stały tekst całej gromadki "nie ma z czego żyyyyyyć".
Nie ma takiej kwoty na świecie. Zawsze pojawiają się pragnienia nie do zrealizowania.
Użytkownik Aexalven Fendadra edytował ten post 13.09.2013 - 22:19
Napisano 14.09.2013 - 07:28
To tak działa dopóki nie otworzę gęby, jak ją otwieram to lewactwo rzuca się za brak tolerancji dla odmieńców i brudnoskórych a prawiczki za brak poszanowania dla kościoła, wyśmiewanie prawdziwych polaków, popieranie aborcji i eutanazji.
Ale to wina Tuska.
Dodaj jeszcze, że "pewnie mieszkasz z rodzicami" i masz słowniczek biednego polaka.
Ło kurczątko, cofnąłem się jeszcze dalej, ktoś podaje całkiem sensowne informacje i statystyki co do sytuacji w naszym kraju i krajach zachodnich i sypią się minusy bo nie ma biadolenia na Polskę i zachwalania zachodu.
Napisano 14.09.2013 - 10:03
Wiesz co Tobie to się nawet nie chce Polaków napisać z dużej litery, za to Tuska potrafisz napisać, co pokazuje Twój stosunek do tego kraju i do ludzi w nim mieszkających. Dla mnie postawa jaką prezentujesz to antypololonizm w czystej postaci.
Polaka drugi raz z małej litery, oczywiście w pogardliwym i obraźliwym tonie. To już nie jest tylko antypolonizm, to już jest rasizm. Brakuje tylko wyzwisk wulgarnych. Dlaczego tak nienawidzisz nas Polaków?
Koleżko ja dla przykładu do Holandii wyjechałem z ciekawości. Moja rodzina biedna nie jest, ja też nie. Mamy spory kapitał w nieruchomościach, ale nie jestem antypolakiem i dostrzegam problemy tych, co muszą jeść szczaw i mirabelki aby wyżyć. Wasza postawa, Twoja i Mylo, jest porażająca. Obrażacie godność nie tylko Polaków jako narodu, ale też Polski jako państwa.
Nigdy w historii Polski rząd nie ukradł pieniędzy Polaków z emerytur jawnie i to jeszcze chwaląc się tym przed kamerami i w radiu. Popierając tych złodziei stajecie się tym samym współodpowiedzialni.
Użytkownik Aexalven Fendadra edytował ten post 14.09.2013 - 10:05
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych