Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kolejna dziwna formacja na Marsie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Moim zdaniem to czysty przypadek, że na naszej planecie zaistniały warunki do życia - odpowiednia temperatura, atmosfera, pojawienie się życia i tak dalej. Moglibyśmy stwierdzić, że tak wiele rzeczy mogły pójść nie tak, że to niemożliwe, aby w innym miejscu we Wszechświecie istniało życie, lub że jest to bardzo mało prawdopodobne.

Jak już kiedyś również pisałem na forum: To nie Ziemia przystosowała się do nas, tylko my do Ziemi. O tym trzeba pamiętać.
  • 12

Sykes.

Curious

• Tematów: 15
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Jak już kiedyś również pisałem na forum: To nie Ziemia przystosowała się do nas, tylko my do Ziemi. O tym trzeba pamiętać.

Święte słowa. Życie we Wszechświecie na pewno jest niesamowicie zróżnicowane. Mogą istnieć istoty budową przypominające nas, jeśli na planecie istnieją warunki bliźniacze do tych znanych nam z naszej Ziemi. Mogą się też diametralnie różnić, przez co życie może przybrać tam przeróżne kształty.
Wiadomo, istnieje też wiele innych czynników, które mają wpływ na przystosowanie się życia do określonej planety.
  • 5

~pleyades.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Nie wiemy przecież, czy są zbudowani w ten sam sposób, co ludzie, i czy oddziałują na nich te same prawa. Może dla nich życie w temperaturze 200 stopni Celsjusza jest normalne, a do przetrwania wcale nie potrzebują tlenu? Jak to ktoś powiedział, jeśli kosmici istnieją, to pewnie są istotami, których nie potrafimy sobie wyobrazić.

Niektórym osobom na tym forum nie wytłumaczysz że życie w 200 stopniach, czy w 1000 jest możliwe. Oni dalej są święcie przekonani że księżyc jest szary, świat powstał 7 tysięcy lat temu i że bóg zakopał dinozaury.

Mam 20+ lat i podejrzewam że dopiero pokolenie moich dzieci tak na prawdę przekona się o tym że nie jesteśmy sami. Wciąż po ziemi chodzą ludzie którzy by takiej wiadomości nie znieśli, społeczeństwo jest dopiero powoli pchane w stronę tego myślenia.
Osobiście jestem przekonany że istnieją warunki zarówno na Księżycu, Wenus i Marsie na podtrzymanie życia, ale i to pewnie jest bzdurą, bo pewnie za nie lada 500 lat okaże się że i życie jest w stanie powstać na takiej planecie jak Jowisz czy Neptun. W miarę jak nasz rozwój pójdzie w górę, znów OKAŻE się że nie tylko my jesteśmy życiem, ale także planety same w sobie itp itd....
  • 5

Draggy.
  • Tematów: 7
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@pleyades: Zgadzam się w stu procentach. Gdzieś kiedyś przeczytałem: "A może nasz Wszechświat jest tylko atomem w czyimś Wszechświecie?" To zmieniło moje postrzeganie na świat. Równie dobrze każdy atom naszego świata może zawierać w sobie struktury dla nas niepojęte, jak i to, co wydaje się dla nas ogromne może być tak naprawdę czymś bardzo małym. Ciekawe jest to, że to może się ciągnąć praktycznie w nieskończoność w obie strony... ;)

Edit:

@Fisher: Masz rację, nie myślałem o tym w ten sposób... Dlatego właśnie inne istoty mogły się przystosować do życia na przykład na Marsie. To, że my nie moglibyśmy tam przeżyć nie oznacza, że inne formy życia nie są do tego zdolne.

Użytkownik Draggy edytował ten post 03.11.2011 - 23:06

• 0

JachuPL.
  • Tematów: 7
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

"Sorry panowie, ktoś nam podpierniczył pociąg"

z serii "Tłumaczenia NASA"

IMO obiekt bardzo ciekawy

Użytkownik JachuPL edytował ten post 04.11.2011 - 18:52

• 0

SandFox.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To i na marsie pewnie mają lepsze szyny i pociągi od Polski. Wkurza ukrywanie i zastanawia co jest ukrywane przez rząd USA i NASA. Czytałem w jednym temacie, że z federalnych notek wynika, że ludzkość nie jest przygotowana na wieść o innych inteligentnych rasach w naszym układzie słonecznym i może to doprowadzić do zagłady ludzkości. To wydaje się bez sensu. Załóżmy, że wszystko wychodzi na jaw każde zdjęcie, każdy film oraz dokument z dowodami są ujawniane przez rząd i NASA ( :lol ) i co wtedy ? Ludzkość dowiaduje się, że jest inna inteligentna rasa i postanawiają wywołać wojnę światową i się nawzajem pozabijać, gdy tamta rasa żyje na swojej planecie i być może obserwują nas i myślą co Ci idioci na tej ziemi wyczyniają. Jaki byłby powód możliwości wyginięcia rasy ludzkiej po informacji o innych rasach...

Użytkownik SandFox edytował ten post 17.03.2012 - 15:25

• 0

tybysh.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chwila chwila, jakie 200stopni? Ludzie, na Marsie maksymalna temperatura na plus to 20 stopni Celsjusza...
  • 0

Makson.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Niestety ciężko mi w to uwierzyć. Jeśli sam nie pobiorę tych zdjęć z ich źródła, żadne argumenty do mnie nie przemówią. Ewidentnie oba zdjęcia przedstawiają ten sam obszar, jednak na jednym jest "coś" a na drugim nie. Przyjmując więc, że nie mamy do czynienia z kolejnym fejkiem, muszą to być 2 różne zdjęcia tego miejsca, robione w różnym czasie, gdzie jedno z nich zarejestrowało coś co się musiało poruszać, bo przecież jakoś musiało się tu pojawić. Ba, nawet wiemy skąd to przybyło!! Czym kolwiek to jest, ewidentnie musiało wyrosnąć (i to dosłownie) z podziemi.
Spójrzcie proszę na "dachy" tych "wagonów". Widać dokładnie tam idealnie zachowane elementy gleby, które można dokładnie zobaczyć na pierwszym zdjęciu. Wszystko zachowało się w najlepszym stanie!! Najlepiej to widać poprzez analizę milimetr po milimetrze obu zdjęć, zaczynając od dołu na rozpoczęciu "torów". Na wysokości trzeciej od dołu nazwę to kreseczki tych "torów", rozpoczyna się nasz "pociąg". Widać jaka to musi być super nowoczesna technologia kamuflująca, która kamufluje się przed nami. To coś wychodząc z pod ziemi, wycięło fragment gleby i pozostawiło go sobie na dachu w stanie niezmienionym. Nawet jak to nazwałem, kreseczki, są takie same. Mają tą samą długość, odległość między sobą itp. A i mam nadzieję, że te czarne punkty na pierwszym zdjęciu bez tej super maszyny to nie są cienie, bo jeśli tak, to ta maszyna jest już kompletnym ewenementem. Dawałby on tak to cień w przeciwną stronę!! Specjalnie po to, żebyśmy myśleli, że to fejk. Taki kamuflaż psychologiczny. Do tego wtedy ten obiekt musiałby stworzyć hologram cienia znajdującego się na pierwszym zdjęciu między "torami", bo mimo, że ta część gleby jest wzniesiona na dachu, cień pewnego elementu tego fragmentu gleby jest taki sam mimo wzrostu wysokości!!
Przykro mi ale dla mnie na 99,99% jest to fejk. 0,01% sobie zostawię, bo przecież wszechświat jest niezbadany
  • 2

potru.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Znalazłem zbliżenie tych torów zrobione przez Rovera ;)

Dołączona grafika

A na poważnie to co robi ta biała plama na środku torów pod i nad Mars Express?

Tutaj LINK do strony Josepha. Gdzie ten pociąg? Jeszcze nie namalowali? Moim zdaniem to ewidentnie to samo zdjęcie, nie wykluczam tej konstrukcji (torów?) ale z tym pociągiem to lekkie przegięcie.

Użytkownik potru edytował ten post 26.03.2012 - 10:20

• 0

Makson.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@Up

Tutaj LINK do strony Josepha. Gdzie ten pociąg?

Zapewne odjechał ;) albo z powrotem udał się pod ziemię i scalił glebę :D
  • 0

#26 Gość_Doomin

Gość_Doomin.
  • Tematów: 0

Napisano

Zapominacie o teorii pustej ziemi. To miałoby trochę sensu, jakoś nie chce mi się wierzyć że jesteśmy tacy unikalni. A tu pod ziemią warunki dobrego życia, naturalne schronienie przed kataklizmami. Co do tych torów i pociągu nie mam zdania.
  • 0

Makson.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Teoria pustej ziemi w moim mniemaniu jest mało prawdopodobna, choć zgadzam się z jednym, że tak naprawdę nie wiemy co jest we wnętrzu naszej planety.
A pociąg i tory to ewidentny fejk. I to jeszcze kompletnie niestaranny.
  • 0

potru.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niektórym osobom na tym forum nie wytłumaczysz że życie w 200 stopniach, czy w 1000 jest możliwe. Oni dalej są święcie przekonani że księżyc jest szary, świat powstał 7 tysięcy lat temu i że bóg zakopał dinozaury.

A jakiego koloru jest księżyc? Poważnie pytam

P. S. Trochę głupio jak taki chamski fejk świeci gwiazdką. Wartościowy post my ass ;)

Użytkownik potru edytował ten post 28.03.2012 - 17:42

• -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych