Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pochowanie żywcem.

• Please log in to reply
37 replies to this topic

Frezer22.
  • Tematów: 2
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Bo ksiądz powiedział prawdę,Od 966 roku Katolicyzm jest religią państwową w Polscę i każdy prawdziwy polak jest katolikiem.

Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej, art. 25, p. 2:

Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.

Cytat ten oznacza, że nie masz racji.

Droga Pani wyjechała mi tu pani Konstytucją która chyba została wprowadzona za czasów komunistycznych w Polsce. A jak zapewne pani ze wie ze od 1945 po dzień dzisiejszy w Polsce rządzą sowieccy agenci.Dlatego oni mogą rozwalać Polskę i ustanawiać takie prawo. Być może taki wpis w konstytucji panował w II RP, bo nie znam się na prawie. Więc mogę uzasadnić się tym ustrój Demokratyczny jaki panuje w tym kraju działa na tej zasadzie że ,,dwóch pijaków z pod sklepu ma więcej do powiedzenia niż jeden profesor'' tak wypowiedział się Pan Wojciech Cejrowski i dlatego to zacytuję. Czyli od 1772 roku polakami rządzą inne mocarstwa. I za przeproszeniem nie chcąc nikogo urazić tymi słowami trudno mi tu,,przekrzyczeć stado baranów'' Użyłem tego określenia bo nic mi do głowy mądrzejszego nie wpadło.

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Droga Pani wyjechała mi tu pani Konstytucją która chyba została wprowadzona za czasów komunistycznych w Polsce. A jak zapewne pani ze wie ze od 1945 po dzień dzisiejszy w Polsce rządzą sowieccy agenci.Dlatego oni mogą rozwalać Polskę i ustanawiać takie prawo. Być może taki wpis w konstytucji panował w II RP, bo nie znam się na prawie. Więc mogę uzasadnić się tym ustrój Demokratyczny jaki panuje w tym kraju działa na tej zasadzie że ,,dwóch pijaków z pod sklepu ma więcej do powiedzenia niż jeden profesor'' tak wypowiedział się Pan Wojciech Cejrowski i dlatego to zacytuję. Czyli od 1772 roku polakami rządzą inne mocarstwa. I za przeproszeniem nie chcąc nikogo urazić tymi słowami trudno mi tu,,przekrzyczeć stado baranów'' Użyłem tego określenia bo nic mi do głowy mądrzejszego nie wpadło.

Tia, nie dosć, że ultrakonserwatysta to jeszcze zwolennik spisków. Idealny rycerz dla księdza Natanka. Najlepiej, gdyby religię katolicką wyznawal każdy czlowiek na swiecie, prawo swieckie bylo zastapione katolickim itp. Ale tak nigdy nie będzie, pogódź się z tym. I zamiast nawracać innych, skup się na swoim nawróceniu i czynieniu dobra, bo widzę, że Twoja wiara nie jest zbyt gleboka, skoro wyznajesz takie restrykcyjne zasady.

Sykes.

Curious

• Tematów: 15
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

http://www.youtube.com/watch?v=iwGFalTRHDA&feature=player_embedded

Nie mam nic więcej do powiedzenia.

Frezer22.
  • Tematów: 2
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Tia, nie dosć, że ultrakonserwatysta to jeszcze zwolennik spisków. Idealny rycerz dla księdza Natanka. Najlepiej, gdyby religię katolicką wyznawal każdy czlowiek na swiecie, prawo swieckie bylo zastapione katolickim itp. Ale tak nigdy nie będzie, pogódź się z tym. I zamiast nawracać innych, skup się na swoim nawróceniu i czynieniu dobra, bo widzę, że Twoja wiara nie jest zbyt gleboka, skoro wyznajesz takie restrykcyjne zasady.

Jak chcesz wiedzieć to Pan Jezus kazał swoim uczniom głosić słowo boże,i co? Apostołowie wyruszyli w świat i nauczali ludzi tak jak nakazał Pan Jezus. I co uwierzył byś gdybyś żyła w czasach Jezusa że jego kościół będzie istnieć przez 2000 lat i nadal istnieje oraz będzie miał najwięcej wyznawców? Zgodnie z nazwą Kościół Katolicki czyli powszechny został stworzony dla wszystkich ludzi , i dlatego obowiązkiem każdego Katolika jest nauczanie i nawracanie całego świata tak jak robili to apostołowie oraz sławni odkrywcy typu Kolumb,Cortez, Pizzaro i wielu innych.Ubolewające jest to że ta wielka instytucja po II wojnie światowej jest zażarcie atakowana niszczona.

http://www.youtube.com/watch?v=WYeDsa4Tw0c

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2816
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Droga Pani wyjechała mi tu pani Konstytucją która chyba została wprowadzona za czasów komunistycznych w Polsce.

Racja. A ściślej rzecz biorąc, to 2 kwietnia 1997 roku, czyli bez cienia wątpliwości w najbardziej mrocznym okresie PRL-u...

Resztę Twoich wywodów pozwolę sobie pominąć milczeniem.

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jak chcesz wiedzieć to Pan Jezus kazał swoim uczniom głosić słowo boże,i co? Apostołowie wyruszyli w świat i nauczali ludzi tak jak nakazał Pan Jezus. I co uwierzył byś gdybyś żyła w czasach Jezusa że jego kościół będzie istnieć przez 2000 lat i nadal istnieje oraz będzie miał najwięcej wyznawców? Zgodnie z nazwą Kościół Katolicki czyli powszechny został stworzony dla wszystkich ludzi , i dlatego obowiązkiem każdego Katolika jest nauczanie i nawracanie całego świata tak jak robili to apostołowie oraz sławni odkrywcy typu Kolumb,Cortez, Pizzaro i wielu innych.Ubolewające jest to że ta wielka instytucja po II wojnie światowej jest zażarcie atakowana niszczona.

Ilu już ludzi nawróciles? Niech zgadnę...ani jednego? Ty i Tobie podobni takim zachowaniem tylko osmieszacie naszą religię, nie sądzę, aby to pomagalo w nawracaniu ludzi, wręcz przeciwnie sądzę, że ludzie czytający posty takiego osobnika jak Ty są bardziej przekonani do tego, że mają szczęscie, że nie należą do tego chorego obrządku. Zastanów się nad tym.

Sykes.

Curious

• Tematów: 15
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

obowiązkiem każdego Katolika jest nauczanie i nawracanie całego świata tak jak robili to apostołowie oraz sławni odkrywcy typu Kolumb,Cortez, Pizzaro i wielu innych

No nie wyrobię. Tacy jak Ty byli jednym z powodów, dla których odwróciłem się od wiary. WithinTemptation, w przeciwieństwie do Ciebie, odnosi się do każdego z należytym szacunkiem. Takich ludzi jak on nie da się nie lubić, mimo odmiennych poglądów. Ale widzę, że nic Cię nie przekona, abyś przestał trollować o nawracaniu.

Użytkownik Sykes edytował ten post 04.11.2011 - 23:29

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Off-topic (w skrócie OT; ang. nie na temat)

http://www.youtube.com/watch?v=QxgOaJcwyF8

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych