Napisano 03.11.2011 - 17:25
Napisano 03.11.2011 - 19:26
Moja znajoma opowiadała jak kiedyś słyszała historię o tym, że ktoś spotkał krasnoludka.Ksiądz opowiadał jak kiedyś słyszał historię o tym, że podczas pogrzebu było słychać wołanie z innego grobu. Nie wiedzieli z którego grobu jest wołanie, dostali pozwolenie na odkopanie jednego. Nie trafili.
Napisano 04.11.2011 - 10:58
Napisano 04.11.2011 - 12:15
Napisano 04.11.2011 - 20:21
Napisano 04.11.2011 - 21:18
Rozkazujesz nawracać się niewierzącym, tak ?Ateizm się kończy wtedy jak rodzina owego chce zrobić denatowi pogrzeb z księdzem i na cmentarzu katolickim.Więc lepiej ateiści na tym forum niech się nawrócą.
Użytkownik Sykes edytował ten post 04.11.2011 - 21:29
Napisano 04.11.2011 - 21:33
Co by nie robić kompletnie offtopu, moim zdaniem szansa obudzenia się w trumnie jest bardzo, bardzo mała, wręcz niemożliwa. Ktoś wspominał o sekcji zwłok w przypadku nieznanych przyczyn śmierci. Drugim argumentem może być to, iż przeoczenie oznak życia przy poziomie dzisiejszej medycyny jest niezbyt prawdopodobne.
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 04.11.2011 - 21:36
Napisano 04.11.2011 - 21:35
Napisano 04.11.2011 - 21:40
Bo ksiądz powiedział prawdę,Od 966 roku Katolicyzm jest religią państwową w Polscę i każdy prawdziwy polak jest katolikiem. A jeżeli ty jesteś ateistą i wyrzekłeś się swojej religii którą wyznawali twoi dziadkowie to wyrzekłeś się też bycia Polakiem. To ty nie szanujesz samego siebie skoro przychodzisz na cmentarz katolicki będąc ateistą.To ty swoją postawą obrażasz katolików i bluźnisz imię boga skoro przyszedłeś na cmentarz.No i bardzo dobrze że wyszedłeś, nikt cię na siłę nie trzymał .O nas katolikach nasi dobrze wychowani potomkowie będą pamiętać , modlić się za nasze dusze i zapalać znicze, a was ateistów pochowają pod płotem i zapomną,Rozkazujesz się nawracać niewierzącym, tak ?Ateizm się kończy wtedy jak rodzina owego chce zrobić denatowi pogrzeb z księdzem i na cmentarzu katolickim.Więc lepiej ateiści na tym forum niech się nawrócą.
Przypomniała mi się sytuacja z wtorku, kiedy to poszedłem z rodziną odwiedzić grób pradziadków. Ksiądz na kazaniu rzucił hasłem:"Prawdziwy Polak może się nazywać Polakiem tylko wtedy, gdy wierzy w Boga i Jezusa Chrystusa". Po usłyszeniu tych słów zaśmiałem się pod nosem i opuściłem cmentarz.
Czy naprawdę tak trudno uszanować odmienne poglądy na świat ? Skoro KK głosi, aby szanować bliźniego jak siebie samego, dlaczego nawet księża się do tego nie stosują, tylko poniżają ludzi o innych przekonaniach ? Czy tylko ludzie wierzący MOGĄ i mają prawo pamiętać o swoich zmarłych bliskich ?
Mam rozumieć, iż z tego powodu, że jestem niewierzący muszę zostać oficjalnie poniżony, a także nie mam prawa nazywać siebie Polakiem...rozumiem.
Nie mam zamiaru tutaj nikogo obrażać, szanuję ludzi wierzących jak najbardziej, ale teksty typu "macie się nawrócić" to moim zdaniem lekka przesada. Z tego co mi wiadomo, żyjemy w państwie demokratycznym, więc każdy ma prawo mieć swoje zdanie.
Co by nie robić kompletnie offtopu, moim zdaniem szansa obudzenia się w trumnie jest bardzo, bardzo mała, wręcz niemożliwa. Ktoś wspominał o sekcji zwłok w przypadku nieznanych przyczyn śmierci. Drugim argumentem może być to, iż przeoczenie oznak życia przy poziomie dzisiejszej medycyny jest niezbyt prawdopodobne.
Napisano 04.11.2011 - 21:42
Zastanawia mnie jedna kwestia. Jestem ateistą, czasem zdarza mi się wyśmiewać z Boga i wierzących, daje mi to frajdę bo lubię się śmiać, ale załóżmy, że w ostatniej minucie życia uwierzę. To ot tak pójdę do Nieba? Boję się, że będą się ze mnie śmiać w Niebie, że nie wierzyłem i się wyśmiewałem z Boga
Bo ksiądz powiedział prawdę,Od 966 roku Katolicyzm jest religią państwową w Polscę i każdy prawdziwy polak jest katolikiem. A jeżeli ty jesteś ateistą i wyrzekłeś się swojej religii którą wyznawali twoi dziadkowie to wyrzekłeś się też bycia Polakiem. To ty nie szanujesz samego siebie skoro przychodzisz na cmentarz katolicki będąc ateistą.To ty swoją postawą obrażasz katolików i bluźnisz imię boga skoro przyszedłeś na cmentarz.No i bardzo dobrze że wyszedłeś, nikt cię na siłę nie trzymał .O nas katolikach nasi dobrze wychowani potomkowie będą pamiętać , modlić się za nasze dusze i zapalać znicze, a was ateistów pochowają pod płotem i zapomną,
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 04.11.2011 - 21:49
Napisano 04.11.2011 - 21:46
Jak śmiesz mnie w ten sposób obrażać Ty zamknięty w fantastycznym świecie nie logicznie myślący człowieku?A jeżeli ty jesteś ateistą i wyrzekłeś się swojej religii którą wyznawali twoi dziadkowie to wyrzekłeś się też bycia Polakiem. To ty nie szanujesz samego siebie skoro przychodzisz na cmentarz katolicki będąc ateistą.
Wiesz, że załapałeś minusa u Boga? Nie możesz tak obrażać innych, przecież jako chrześcijanin masz głosić Słowo Boże i szerzyć miłość, kierując się NAJWIĘKSZYM przykazaniem miłości. Taki jesteś tolerancyjny? TAKIM CHRZEŚCIJANOM MÓWIMY NIE!O nas katolikach nasi dobrze wychowani potomkowie będą pamiętać , modlić się za nasze dusze i zapalać znicze, a was ateistów pochowają pod płotem i zapomną,
W Niebie nikt się nie śmieje? To smutne. To co tam się robi?Z tego co slyszalem, to jeżeli naprawdę będziesz szczerze żalowal to najpierw pójdziesz do Czyscca. I nie będą smiac sie z Ciebie w Niebie, tam sie nikt nie smieje ;D
O, to ja tak mam. Traktuję uwierzenie w Boga przed śmiercią jako plan B, wyjście awaryjne itp. W piekle są niegrzeczne dziewczynkiJeszcze mogę dodać, że ktos kto żyje bardzo grzesznie i tak jakby postanawia, że w ostatniej chwili życia będzie żalowal i pójdzie do Nieba to sie grubo myli. To jest grzech przeciwko Duchowi Swietemu, czeka takiego delikwenta Pieklo, a raczej wieczna rozlaka z Bogiem, bo Pieklo wedlug mnie to zle slowo, bo przeciez tam nie chodzi o to, ze bedziesz cierpial fizycznie, tylko bedziesz cierpial przez to, ze jestes na wiecznosc odciety od Boga i obcujesz z szatanem(takie jest moje zdanie na ten temat).
Użytkownik Fisher edytował ten post 04.11.2011 - 21:49
Napisano 04.11.2011 - 21:57
Dzisiaj jadę po ateistach, nie będą mojej religii obrażać te szatańskie pomioty.W ogóle się zdziwiłem że tu tyle tego g**** jest na tym forum , wiec dołącz do mnie i Zorganizujmy Krucjatę tym psubratom. To jak dołanczasz się ? Deus Vult!
Tu masz film i może on cię zmotywuje!
Wiedzcie, panowie, kto nie ruszy dziś
Tam, gdzie Bóg poniósł śmierć i z martwych wstał.
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 04.11.2011 - 22:01
Napisano 04.11.2011 - 21:57
Nawet moi dziadkowie, którzy byli ludźmi wierzącymi nie mieli do mnie żadnych pretensji o to, iż mam inne zdanie na ten temat.Bo ksiądz powiedział prawdę,Od 966 roku Katolicyzm jest religią państwową w Polscę i każdy prawdziwy polak jest katolikiem. A jeżeli ty jesteś ateistą i wyrzekłeś się swojej religii którą wyznawali twoi dziadkowie to wyrzekłeś się też bycia Polakiem. To ty nie szanujesz samego siebie skoro przychodzisz na cmentarz katolicki będąc ateistą.To ty swoją postawą obrażasz katolików i bluźnisz imię boga skoro przyszedłeś na cmentarz.No i bardzo dobrze że wyszedłeś, nikt cię na siłę nie trzymał .O nas katolikach nasi dobrze wychowani potomkowie będą pamiętać , modlić się za nasze dusze i zapalać znicze, a was ateistów pochowają pod płotem i zapomną,
Ani razu Cię nie obraziłem, szanuję Cię, więc dlaczego Ty wyjeżdżasz do mnie z takimi nieprzyjemnymi tekstami ? Wycieczki osobiste mógłbyś sobie darować.a was ateistów pochowają pod płotem i zapomną
Napisano 04.11.2011 - 22:00
Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej, art. 25, p. 2:Bo ksiądz powiedział prawdę,Od 966 roku Katolicyzm jest religią państwową w Polscę i każdy prawdziwy polak jest katolikiem.
Cytat ten oznacza, że nie masz racji.Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.
0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych