Naprawd� dziwi mniej jak ludzie czyta� nie potrafi�, r璚e opadaj�
Sentinel, gdzie ja pisa貫m o wybiciu 篡d闚, cygan闚 i ca貫j europy wschodniej, tworzeniu przestrzeni 篡ciowej, ustanowieniu rasy s逝膨cej Aryjczykom?
Poza tym, to czy ja uwa瘸m Hitlera za go軼ia git czy za potwora to moja sprawa i nic Ci do tego. Ja jedynie zaproponowa貫m system rz康闚 kt鏎y czasowo m鏬豚y by� nie na r瘯� spo貫cze雟twa, i faktycznie, tu przyznaj� racj�, mo瞠 przywodzi� na my郵 system faszystowski.
Nie wa積e jak bardzo by tego chcia� Mylo czy Ty, w demokracji jest prawi nie mo磧iwe 篡cie w dostatku z powodu zbyt wielu koncepcji kt鏎e si� na wzajem znosz�. Takie jest moje zdanie.
To co napisa貫� Sentinel, to jawne oskar瘸nie mnie i Imb o rasizm, antysemityzm i szerzenie nazizmu.
A mnie dziwi, 瞠 Ty tak瞠 nie potrafisz wyciagac s逝sznych wniosk闚 z histroii. Nigdzie nie oskarzy貫m Ci� o szerzenie nazizmu, albo o nawo造waniu do eksterminacji jaki� innych nacji. Natomaist odr鏏 lekcje z historii oraz psychologii spo貫cznej. Wtedy mo瞠 zrozumiesz o czym pisz� mylo i ja.
Ka盥a dyktatura pr璠zej czy p騧niej d捫y do podporz康kowania jednostki. Nikt, nigdy, pod 瘸dnym pozorem nie ma prawa ogranicza� wolno軼i jednostki, prawa do dokonywania wybor闚. To jest prawo niezbywalne, uniwersalne. Ty chcesz, my郵isz o ustroju przymusu, o totlitarnym ustroju, o przyw鏚cy - wodzu, kt鏎y zna si� na wszystkim najlepiej i spowoduje, 瞠 nagle kraj zamieni si� w raj. Ja raczej bym powiedzia�, 瞠 pr璠zej zmieni sie w piek這. By� mo瞠 jednostki b璠� 篡造 w luksusie. Wi瘯szo嗆 jednak b璠zie traktowana na r闚ni z nie maj帷ymi 瘸dnych praw masami szarej, bezkszta速ej masy rodowitych niewolnik闚.
Co do tego, kto dla Ciebie jest idea貫m, autorytetem guzik mnie to interesuje. Twoja prywatna sprawa. Natomiast nigdy jako republikanin, jako liberalista, jako zwolennik suwerenno軼i jednostki, prawa do wolno軼i, prawa do indywidualnego bezpiecze雟twa i rozwoju nie b璠� akceptowa� tego typu rozwi您a�. Dop鏦i Twoje autorytety nie narusz� moich niezbywalnych praw, 篡cia, wolno軼i, zdrowia, w豉sno軼i zyj i wyznawaj sobie co tylko chcesz. To Twoje prawo i potrafi� je uszanowa�.