Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy potrzebna mi pomoc psychologa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

0ldPsych0.
  • Tematów: 0
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ehh ja mam takie coś że w nocy jak sie obudze to np. widze budzik który jest jakiś metr ode mnie tak jakby był jakies 30 m ode mnie, i okno które jest 2-3 metry ode mnie tak jakby bylo 20-30 cm ode mnie... Wie ktoś o co kaman z tym zjawiskiem?
  • -1

optyk.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Napisałem sensowne, oparte na wiedzy medycznej rozwiązanie, ale nikt tego nie zauważył.

Napisze więc: twoje ciało ogarnął demon, polecam wizytę egzorcysty.

0ldpsych0: Zaburzenia percepcji. Pisałem o tym. Dziwie się, jak takie problemy można pisać w dziale "życie po śmierci"/"nasze historie".
  • 0

Pudel_.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Alkohol, zła dieta itd. - raczej nie. Alkoholu nie piję, a jadam jak jadłam zawsze.

Użytkownik Pudel_ edytował ten post 31.08.2011 - 15:52

• 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Generalnie podczas zasypiania gwałtownie zmienia się aktywność mózgu i temu również towarzyszyć mogą różnego rodzaju tajemnicze doświadczenia. Zastanawia jednak, dlaczego pojawiły się one akurat teraz, a wcześniej ich nie było. Ile masz lat?
  • 0

Wyxud.
  • Tematów: 5
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Hipnogogi? to chyba to

W moim przypadku hipnogogi to wzory + kolor zielony ktory lata po calych oczach.
hipnogogi sa wtedy gdy zasypiasz w calkowitej ciemnosci. bez komputera i bez zadnych lampek.
moze u ciebie hipnogogi to wlasnie te obrazy

Użytkownik Wyxud edytował ten post 06.09.2011 - 13:37

• 2

RoboCop.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mam to samo. Cos duzego i małego. Tez o mam. Budzi to we mnie niepokój.
  • 0

ZanuSsia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Odkopię troszkę stary temat ponieważ widzę że nie bardzo zostało to wyjaśnione. Za dziecka również miałam te dziwne uczucie. Następowało wtedy kiedy zasypiałam lub kiedy się budziłam. Ciężko powiedzieć co to było. Coś dużego i skomplikowanego, tyle że to nie był żaden kształt z jakimś wzorem. Po prostu wiedziałam że jest duże i skomplikowane i dominuje nad czymś małym, prostym. Trudno jest to opisać ale chyba inaczej nie potrafię. Trwało chwilkę, może do 10 sekund. Bardzo nieprzyjemne uczucie, mogę nawet powiedzieć, że trochę przerażające. Obecnie takie coś nie występuje jednak trafiłam na ten temat i chciałam się wypowiedzieć, być może dowiedzieć co to mogło być.
  • 0

Marble.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Założycielowi tematu to już chyba nie pomoże, ale i tak się wypowiem. Też miałam podobne uczucie (przynajmniej wnioskuję tak z opisu). Zdarzało mi się kiedy byłam mała i miałam wysoką gorączkę, po tym jak zamknęłam oczy. Bardzo dziwne, nieprzyjemne i trudne do opisania uczucie. Nie sądziłam, że ktoś jeszcze mógłby tak mieć, myślałam że to wytwór mojej dziecięcej wyobraźni połączonej z gorączką, bo miewałam wtedy też różne dziwne halucynacje. Ciekawe co to może być, w takim razie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych