Skocz do zawartości

Zdjęcie

Obserwacja Ufo

• Please log in to reply
9 replies to this topic

Gregory.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chciałbym Wam opowiedzieć o obserwacji, która miała miejsce w pierwszej połowie lipca, jakieś 7-8 lat temu( dokładnej daty nie pamiętam, ale może rodzice mają to gdzieś zapisane) Chciałbym zaznaczyć, że to co napiszę nie jest wytworem mojej wyobraźni ani zmyśloną historyjką! Oprócz mnie, obiekt widzieli moi rodzice i siostra. W środku nocy( mniej więcej między 12 a 1) obudził mnie mój tata. Na początku nie zrozumiałem co mówił, widziałem tylko błysk (wcześniej była burza, więc myślałem że to błyskawica), ale po chwili tata zawołał- Ufo przyleciało! Mam pokój obok rodziców, więc natychmiast zerwałem się z łóżka i pobiegłem do ich pokoju. Prze okno zobaczyłem obiekt w kształcie dysku, który miał na obrzeżach światła kręcące się zgodnie z ruchem wskazówek zegara i jedno jasne światło na środku(w kolorze bardzo jasnego niebieskiego). Obiekt znajdował się co najwyżej 50 metrów od domu. Po chwili obiekt skierował się na zachód, więc wróciłem do mojego pokoju i widziałem go przez okno. Zaczął się zniżać, jakby chciał lądować i w tym momencie skierował niebieskie światło prosto w okno mojego pokoju (był wtedy jakieś 10 metrów nad ziemią, a średnicę szacuję na jakieś 7-10 metrów). Być może ktoś z obiektu zauważył że go obserwujemy, bo obiekt prawie natychmiast "wystrzelił" w kierunku zachodnim. Pamiętam, że gdy obiekt się zniżał, moja mama chciała wybiec z domu a my krzyczeliśmy żeby tego nie robiła... Za każdym razem jak sobie przypominam to co się stało, przechodzą przeze mnie "ciarki". Niestety nie mam żadnych zdjęć itp. Zdarzenie trwało jakieś 20 sekund, więc nie zdążył bym nawet wyciągnąć aparatu( miałem wtedy jedynie na klisze więc samie wiecie że trudno by było zdążyć:) ) Od tamtej pory na dobre zacząłem się interesować zjawiskiem UFO. Nie chętnie o tym mówiłem, ponieważ kiedy opowiadałem o tym wszystkim moim kolegom w szkole, każdy patrzył na mnie jak na głupiego i śmiał się pod nosem. Jeśli będziecie chcieli o coś zapytać, to chętnie odpowiem. Pozdrawiam!:)
  • 0

sebuli.
  • Tematów: 2
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Nic ciekawego, widziałeś może UFO jeżeli było to naprawdę no i co? Nic nadzwyczajnego. Przecież niedługo takie widoki nie będą fascynujące. Nie mam żadnych pytań. UFO nic Tobie nie zrobiło, nic się nie stało... W sumie nie ma o czym opowiadać ^^ Ja i tak myślę, że za jakiś czas rząd amerykański specjalnie wszystkim rozpowie, że ma kontakt z Szarakami i stąd ich technologia. Potem pokażą Szaraków w telewizji, będą mówili, że są przyjaźni, będą umieli czynić cuda, np. latać, uzdrawiać itd. Ludzie w to wszystko uwierzą i zostaną zmanipulowani w trakcie zagrożenia, które zostanie wywołane przez UFO na globalną skale. Wszyscy, którzy nie będą wiedzieli, że to podstęp, wejdą na ich statki by się uratować i koniec, ich życie właśnie będzie poddawane przeróżnym eksperymentom. Najlepiej nie dać się wciągnąć do takiego statku i trzymać się od nich z daleka.
  • -6

m4st3r.
  • Tematów: 23
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Chciałbym Wam opowiedzieć o obserwacji, która miała miejsce w pierwszej połowie lipca, jakieś 7-8 lat temu

Czemu piszesz o tym dopiero teraz? I co miałeś na myśli pisząc:

daty nie pamiętam, ale może rodzice mają to gdzieś zapisane

Po co ktokolwiek ze starszych osób miałby zapisywać datę tego wydarzenia? Jaki byłby tego sens?

Ale cóż...
  • 0

bullik.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Chciałbym Wam opowiedzieć o obserwacji, która miała miejsce w pierwszej połowie lipca, jakieś 7-8 lat temu

Czemu piszesz o tym dopiero teraz? I co miałeś na myśli pisząc:

daty nie pamiętam, ale może rodzice mają to gdzieś zapisane

Po co ktokolwiek ze starszych osób miałby zapisywać datę tego wydarzenia? Jaki byłby tego sens?

Ale cóż...

bo wtedy mama dostala okres?
  • -5

Gregory.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ojciec często zapisuje ważniejsze wydarzenia na odwrocie kalendarza. Nie wiem po co, ale zapisuje. Stały dostęp do internetu ma dopiero od niecałych 3 lat, a na forum trafiłem jakieś pół roku temu, więc nie dziw się że dopiero teraz to piszę.
  • 0

fux777.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nic ciekawego, widziałeś może UFO jeżeli było to naprawdę no i co? Nic nadzwyczajnego.

Jeśli dla ciebie zjawisko 'UFO" to nic nadzwyczajnego to napawdę chcę poznać twoje doświadczenia i spotkania z "UFO" bo ja od ponad 20 lat (od kiedy się tym interesuje) niedoświadczyłem nic takiego aczkolwiek nie jestem sceptykiem w tej dziedzinie:)
Wracając do tematu to chciałbym zauważyć że autor w ciągu 20 sekund jakie sam opisuje,zdążył : rozmawiać z ojcem przy pobudce,zdązyć pobiec do sąsiedniego pokoju,rozpoznać dokładnie obiekt(położenie ,barwy,kierunek,lotu,kierunek obrotu barw)powrót do swojego pokoju,lądowanie obiektu,skierowanie "światła" na zainteresowanego(nie zainteresowanych) i wtedy to obiekt wystrzelił (nie w górę) tylko w "kierunku zachodnim" między czasie "krzyczeliśmy na babcię która chciała uciec,żeby tego nie robiła"
Jak dla mnie znając wiele podobnych wersji za dużo szczegółów na 20 sek - choć "nigdy nie mów nigdy":)
  • 1

Jenot.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja też mam na koncie jedną obserwację UFO sprzed wielu lat - było to około 15 lat temu. Pamiętam dobrze, że byłem wtedy u babci i właśnie z nią widziałem ten dziwny obiekt. Patrzyliśmy przez okno wychodzące na ogród - pojazd przeleciał na wysokości, na jakiej mogą latać śmigłowce, może nieco niższej. Co ciekawe, miało to miejsce w środku dnia, na pewno było słonecznie... Przypuszczam, że była godzina 13-15. Rzecz jasna, nie pamiętam już szczegółów - UFO było jednak kształtu kulistego, miało chyba kilka świateł rozmieszczonych dookoła. Wielkością przypomniało helikopter, ale nikt mi nie wmówi, że to był śmigłowiec, mimo że sam sceptycznie podchodzę do tego typu rewelacji i zawsze staram się znaleźć rozsądne wytłumaczenie. Działo się to pomiędzy rokiem 1994 a 1997, miałem więc 8-10 lat i potrafiłbym już rozpoznać helikopter, a tym bardziej moja babcia, która miała wtedy niespełna 60 lat. Miejsce akcji: 40-tysięczne miasto w dzisiejszym województwie pomorskim.
Pozdrawiam.
  • 0

Andy-1970.
  • Tematów: 22
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Pracuję ostatnio nad swoją pamięcią. Przypomniało mi się wczoraj o pewnej obserwacji z lat osiedziesiątych. Było już ciemno. Obserwowaliśmy z kolegą formację dziwnych obiektów lecących na dużej wysokości. Początkowo pomyśleliśmy że lecą samoloty. Samoloty nie leciałyby jednak tak wielką formacją tak blisko siebie. Przez pewien czas mieliśmy wrażenie że widzimy zarys tych obiektów. Miały podłużne kształty z dużą ilością świateł. Obserwacja trwała nie dłużej niż 10 minut.
Trudno określić dokładnie kiedy to było, wiem tylko że pomiędzy rokiem 1985 a 1987.
  • 0

unwanted.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Obserwacja andy'ego brzmi jak typowe chińskie lampiony ;) tyle że rok nie pasuje :) może niektóe obserwacje dawno okrzyknięte lampionami też wcale nimi nie były... troche za mało szczegółów.. wydawały jakiś dzwięk ?

odnośnie pierwszego posta, strasznie dużo szczegółów zapamiętałeś. ja bym nie potrafił.. szczególnie będąc wybudzonym tak od razu. :) naprawde ciekawa obserwacja :) ciekaw jestem jak zapamiętali ją inni członkowie rodziny ;)
  • 0

Andy-1970.
  • Tematów: 22
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zawsze wydawało mi się, że zjawisko się nasila. Wszystko jednak wskazuje na to że obecnie mamy 90% fałszywych obserwacji a 10% niewyjaśnionych. Dziwi mnie bardzo, że pomimo posiadania przez właściwie każdego kamer, aparatów czy telefonów istnieje tak mało wiarygodnych materiałów.

Możliwe, że wszystko co obserwowaliśmy nie jest tym co opisujemy. Być może widziałem wtedy jakiś grupę odpadów kosmicznych czy chociażby fragmentów rakiet na niskiej orbicie która gdzieś później weszła w atmosferę. Jeśli ulatniałby się z nich jakiś gaz to mogłoby wydawać mi się że widzę kształt.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych