Skocz do zawarto¶ci

Zdjęcie

Nostradamus a III Wojna Światowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedĽ
1345 odpowiedzi w tym temacie

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Domino, co do tego wpisu Centuriona, to raczej go nie znajdę. A to dlatego, że wklejam wszystkie jego posty ze specjalnie dla niego założonego tematu, w którym to kto¶ przeklejał jego posty z innego, licz±cego ponad 420 stron tematu. A znaleĽć co¶ na 420 stronach? Chyba na starcie wysiadam :)

Ci±g dalszy (w tym m.in. o tym, co według Arteuzy Nostradamus pisał o UFO!):

LG napisał/a:
Panuj±cy w Arabii Saudyjskiej wahhabizm d±ży do całkowitego oczyszczenia „¶więtej ziemi Proroka Mahometa” ze wszystkich innowierców.

W kraju tym obowi±zuje całkowity zakaz praktykowania religii innej niż islam. Oficjalnie 100% ludzi zamieszkuj±cych w Arabii Saudyjskiej to muzułmanie. Nie można nosić krzyżyka, posiadać Biblii ani publicznie modlić się inaczej niż zakłada to islam. W kraju działa niemal wszechwładna policja religijna – Muttawa. Jej oficjalna nazwa to Komitet ds. Rozpowszechniania Cnót i Zapobiegania Występkom. Chrze¶cijanie, je¶li zostan± oskarżeni o nieprawowiern± modlitwę lub posiadanie nielegalnych materiałów religijnych, trafiaj± tam do więzień i s± torturowani. Nakłania się ich do wyparcia się wiary i przyjęcia islamu.
http://konflikty.wp....,wiadomosc.html
LG

wypisz wymaluj to co robił ko¶ciół katolicki, islami¶ci s± po prostu kilka wieków do tyłu.
wystarczy zmienić islam na katolicyzm, muttawe na inkwizycję

nie dla wojny, nie dla religijnego fundamentalizmu
nie dla strachu

pozdrowienia,

TO nie jest żadne usprawiedliwienie cyt:że islam jest parę wieków do tyłu.

Czy to znaczy,że w tych krajach można z lużmi robić wszystko to co robiono w ¶redniowieczu z ludżmi w kulturze chrze¶cijańskiej.?
Proszę nie usprawiedliwiać niecnych czynów tym ,że kto¶ żyje tradycjami z innej epoki i że kiedy¶ w ten sposób postępowano w Europie!-To jest nie "fer"!!!
Czy my mamy nic nie mówić i patrzyć na to co się dzieje w takich krajach jak np:Arabia Saudyjska?
W/g Pana (i)mamy patrzyć i nic nie robić(nawet nie protestować!)jeżeli kto¶ jest prze¶ladowany lub mordowany,bo władza tego kraju jest nie z tej XXI wiecznej epoki a żyje w tradycjach ¶redniowiecza?!
CO TO W OGÓLE Sˇ ZA POGLˇDY?-MAMY MILCZEĆ Z TEGO POWODU ,ŻE KTO¦ ŻYJE W ¦REDNIOWIECZU i USZANOWAĆ TE NORMY UWŁACZAJˇCE GODNO¦CI I WOLNO¦CI LUDZKIEJ?-TO CO¦ POTWORNEGO!!!
TACY LUDZIE JAK PAN,CZY PANI ZAPEWNE NIE INTERWENIOWALI BY GDYBY np: SˇSIAD ALKOHOLIK MORDOWAŁ SWOJˇ ŻONĘ-ON PRZECIEŻ NIE MA OSOBOWO¦CI NORMALNYCH LUDZI-JEST ALKOHOLIKIEM!!!

Proszę się zastanowić-co chce się powiedzieć innym ludziom!
Niektóre wypowiedzi ¶wiadcz± żle o osobowo¶ci (ludzkiej postaci i tzw:człowieczeństwie) ich autorów!

Centurion

micha129 napisał/a:
Centurionie.
Internet jest potężnym narzędziem. Wiedział to już Nostradamus!!
Zastanawiałes sie nad tym:
Dlaczego zwieńczenie Twojej pracy badawczej ma miejsce okurat w 2010 roku?
Dlaczego przed wydaniem ksi±żki wybrałe¶ elektroniczn± publikację Twoich interpretacji?
( z tego co czytałem to musiałes sie nauczyć sie obsługo Laptopa)
Zastanawiałes sie kim s± osoby czytaj±ce Twoje artykuły?
Moga je czytać osoby rozsiane na całym ¶wiecie.
Być może w¶ród nich jest przyszły król!!!
Może Twoim zadaniem było rozszyfrowanie Centaurii i podanie polakom?
Dlaczego Nostradamus napisał że polacy wykaż± się roztropno¶ci± i przewidywalno¶ci±???
MOŻE PRZEWIDZIAŁ ŻE JEGO CENTAURIE ZOSTANˇ PRZEZ NICH ROZSZYFROWANE???
Wszystko to mog± być przypadki.
Ale podobno w "chrze¶cijaństwie nie ma przypadków" JPII.
Taka krótka reflaksja.
Ciekawe czy my¶lałe¶ na ten temat
Pozdrawiam

Wyja¶niałem już dlaczego wybrałem internet do dyskusji zwi±zanej z tematem wybuchu ewentualnej III wojny ¶wiatowej.
Gdyby moje uprzednie wyja¶nienia okazały się-po przegl±dzie tej strony-nie wystarczaj±ce to proszę(ale po skończeniu tematu )-o powtórne zadanie pytania-o ich przypomnienie-na pewno odpowiem!

Pozdrawiam;

Centurion

Przerwę na razie udzielanie odpowiedzi ze względu na brak czasu.
Następny mój artykuł ukaże się dopiero we wtorek.

I ETAP II KATASTROFY KOSMICZNEJ POCZˇTEK PAŻDZIERNIKA(najprawdopodobniej 4) ROK ;2044?

Na wstępie jeszcze raz dziękuję za wszystkie graficzne przedstawienia "wej¶cia do Układu Słonecznego"nieznanego ciała kosmicznego pod nazw± planeta "X"(nazywan± przez niektórych badaczy "NIbiru: lub "Marduk")

Otóż sk±d się bior± nazwy nieznanej planety :Nibiru lub Marduk?
Powiem w skrócie:
Otóż w czasie badań archeologicznych przeprowadzanych w XIX wieku w dzisiejszym południowym Iraku w wielu punktach,maj±cych na celu odkrycie ruin starożytnych miast sumeryjskich(Sumerowie lud azjanicki nie semicki)Lagasz,Ur,Uruk i innych(miejsce biblijnego Edenu-Raju) odnaleziono dziwne tabliczki kamienne z pismem sumeryjskim i...jak się po pewnym czasie zorientowano po odczytaniu alfabetu sumeryjskiego rysunkami Układu Słonecznego ze Słońcem i biegn±cymi wokół niego(nie Ziemi!!!) wszystkimi planetami w liczbie dziesięciu(10) w tym o¶mioma dotychczas znanymi.
Otóż do niedawna kiedy to Pluton był zaliczany przez ¦wiatow± Organizację Astronomiczn± jako dziewi±ta(9) przedostatnia planeta-uważano ,że tylko ta dziesi±ta (10)-bardzo duża i masywna jak wynika z rysunku jest nieznana i poszukiwana.
Uważano więc,że należy znależć tę ostatni±.
Ale już wówczas niektórzy uczeni twierdzili,że Sumerowie(lud archaiczny o najstarszej rozwiniętej kulturze na ¶wiecie mieszkaj±cy na tych ziemiach ponad 3000 lat przed nasz± er±) narysowali tę dziewi±t± planęte o wiele większ± niż Pluton-a więc uważali,że nie tylko 10-ta ale i 9 -ta planeta jest nieznana!!!
Umieszczali oni też te dwie planety(ostatnie 9 i 10) nieco wyżej od innych-czyli sugerowali ,że leż± nieco wyżej od ekliptyki.

Na razie muszę przerwać ten artykuł -postaram się go jeszcze dzisiaj skończyć.
c d n.
Centurion

dalszy II katastrofy kosmicznej.

Wszystkie przedstawione planety były nazwane imionami mitologicznych bóstw sumeryjskich lub akadyjskich.
Dziesi±ta planeta została nazwana Nibiru("posłaniec boży")a przez akadyjczyków;Marduk- "planeta przej¶cia"-niektórzy naukowcy" identyfikuj± j± z Jowiszem lub gwiazd± północy któr± w tamtych czasach nie była gwiazda Polarna a Thuban lub Kohab.
Muszę jednak zaznaczyć,że wielu naukowców zbija ten w/w pogl±d.
Prawo Niutona a w szczególno¶ci prawo Einsteina wyrażnie pokazuje,że nasza Gwiazda Poranna o nazwie Słońce musi mieć towarzysza (gwiazdę,planetę lub dalsze planety) o potężnej masie ,która wpływa na jej ruch obiegowy wokół ¶rodka masy całego Układu Słonecznego.
Otóż nie będę tu wyja¶niał i opisywał prawa fizyki,ale można wyliczyć,że gdyby Układ Słoneczny składał się z tych planet,księżyców i innych ciał astronomicznych,które już znamy to ¶rodek masy Układu znajdował by się bliżej Słońca a nie w odległo¶ci obecnej.
Słońce wraz ze wszystkimi ciałami astronomicznym w tym z Ziemi± faktycznie obracaj± się wokół ¶rodka tych mas a nie jak to się potocznie mówi wokół Słońca. Podobnie jest też w przypadku układu Ziemia-Księżyc.¦rodek ten znajduje się bowiem ok.1700 metrów pod jej powierzchni± i wobec powyższego Ziemia kołysze się wobec tego wspólnego ¶rodka układu.Podobnie jest ze Słońcem-tylko że ¶rodek Układu Słonecznego znajduje się poza jego tarcz±.
Z TEGO WNIOSEK,ŻE W UKŁADZIE SŁONECZNYM MUSI ISTNIEĆ JAKA¦ BRAKUJˇCA NIEZNANA DUŻA MASA W POSTACI dużo mniejszej niż Słońce nieznanej gwiazdy(nie ci±gu głównego jak± jest Słońce lecz tzw";"czerwonym karłem"lub niby gwiazd±" tzw;br±zowym karłem),która okr±ża w olbrzymiej odległo¶ci po torze eliptycznym wspólny ¶rodek układu -możliwe,że ta gwiazda ma jak±¶ lub jakie¶ planety-może też być samotna.
Tak± perspektywiczn± nieznan± gwiazdę uczeni nazwali "NEMEZIS"( imieniem greckiej bogini ¶mierci).
Ta nieznana gwiazda obiegała by wspólny ¶rodek mas:Słońce-Nemezis a także inne planety i ciała po olbrzymiej elipsie co 26 milionów lat.
W czasie swojego obiegu co 26 milionów lat zbliżałaby się na niebezpieczn± odległo¶ć do granic Układu Słonecznego powoduj±c zakłócenia w ruchu:planet,planetoid ,komet,meteorów itd.
Zbliżaj±c się do granic Układu wchodziłaby ona(Nemezis) w olbrzymi otaczaj±cy Układ Słoneczny tzw:pas Oorta ,który jest jak gdyby ¶mietnikiem różnych małych i ¶rednich ciał(miliardów) w tym komet.
Nemezis wchodz±c w ten "¶mietnik różnych ciał i komet" wytr±cała by je w kierunku wewnętrznych planet i ich księżyców(w tym Ziemi)powoduj±c bombardowanie ich powierzchni.
Temu zdarzeniu większa czę¶ć geologów uzasadnia np.upadek na Ziemię komety,która m.innymi spowodowała wyginięcie dinozaurów co w swoim rozwoju(tzw "nisza przyrodnicza")wykorzystały ssaki w tym człowiek.
Inni uczeni uważaj±,że jest to 10 ,a obecnie się uważa ,że i 9-a,planety(nie gwiazda Nemezis-nie wierz± w ni±),które kr±ż± wokół Słońca(¶rodka mas) poza ekliptyk± słoneczn± i od czasu do czasu wchodz± szczególnie ta 10 nieznana planeta o przewidywalnej wielko¶ci Neptuna lub Urana po bardzo wydłużonej orbicie(a nie prawie kolistej jak w przypadku Ziemii i innych planet) do wewnętrznego pasa Kuipera,który leży bliżej Słońca niż wymieniany przeze mnie o wiele większy pas Oorta(zewnętrzny)-wytr±caj±c również szereg znajduj±cych się tam drobnych ciał i komet.
Planeta 10 nazwijmy j± Nibiru lub Marduk co około 3600 lat(s± różne hipotezy) wchodziła by znienacka do Układu przechodz±c z miejsca(na niebie)które zasłonięte jest tak zwanym "ciemnym pyłem kosmicznym"który całkowicie zakrywa (przesłania)niektóre czę¶ci nieba(kosmosu przed "okiem teleskopów lub radioteleskopów kosmicznych"(co oczywi¶cie utrudnia niezmiernie do dzisiaj jej wykrycie.
Te olbrzymie ciało ma przechodzić pomiędzy orbit± Merkurego lub Wenus lub pomiędzy Słońcem i Merkurym.Olbrzymia planeta dziesi±tki razy masywniejsza niż Ziemia widziana by była w/g wyliczeń astronomów jako olbrzymia tarcza o "rdzawym kolorze"-ze względu na skład chemiczny atmosfery i zbliżanie się do Słońca-trzy a nawet czterokrotnie większa od tarczy Księżyca-pomimo,że jej odległo¶ć od Ziemi była by dużo większa.
W/g wielu uczonych zbliżanie się tej planety"X" to jest Nibiriu- Marduk"powoduje różne katastrofy na planetach(w tym Ziemi)obok których ona przechodzi.Wpływa ona też na zmiany biegunów geograficznych i magnetycznych planet.
Podawałem już poprzednio teksty M.Nostradamusa,które w/g mnie a także i innych badaczy dotycz± tego wła¶nie zdarzenia-to jest przej¶cia planety"Nibiru-Marduk w pobliżu orbity Ziemi i w pobliżu Słońca.
Przej¶cie tej wielkiej planety(jak wyliczaj± uczeni) może spowodować zakłócenia w koronie słonecznej poprzez jej wybuch i oderwanie czę¶ci plazmy ,która na jaki¶ czas spowoduje zaczerwienienie naszego nieba.
Przej¶cie tej planety może też spowodować zmianę biegunów magnetycznych na Ziemi i przesunięcie się osi Ziemi i zmianę położenia także osi ziemskiej czyli przesunięcie biegunów geograficznych.
Skutkiem tzw"zakołysania się Ziemi w przestrzeni kosmicznej"-o której pisze Nostradamus może być też zjawisko nazwane; "trzema dniami ciemno¶ci".
Je¶li chodzi o tzw"CUD KRZYŻA"-to jak każdy cud trudno wyja¶nić.
Ale o tym wszystkim we wtorek.W poniedziałek mam zamówion± wizytę u lekarza,

DALSZY PRZEBIEG II KATASTROFY KOSMICZNEJ!

Zanim przejdę do odalszego opisu II katastrofy kosmicznej kilka wyja¶nień zwi±zanych z Waszymi tekstami:

1.Ta strona,która założyłem jest (przypominam to po raz wtóry)-jest po¶więcona tematowi:"kiedy wybuchnie III wojna ¶wiatowa".
Kiedy zakładałem stronę zaznaczyłem,że będzie ona oparta głównie na proroctwach i przepowiedniach w tym przede wszystkim M.Nostradamusa.
W zwi±zku z powyższym nie będę dyskutował na inne nie zwi±zane z t± stron± tematy np:dotycz±ce gnostycyzmu i ewangelii gnostycznych ,które zreszt± w/g mnie słusznie nie zostały uznane przez większo¶ć kosciołow chrze¶cijańskich w tym ko¶ciół rzymskokatolicki za ewangelie kanoniczne.

2.Niektórzy,przypuszczam,że zło¶liwie pytaj± się o sprawy zwi±zane z bież±c± polityk±-i to sprawy,które w/g mnie s± bardzo banalne jak np:tzw"afera hazardowa"!?.Próbuj± mnie wtłoczyć w swoje pogl±dy polityczne w które ja(tak jak już pisałem )nie dam się wci±gn±ć.A przecież dla niektórych osób jak słyszę jest to afera dla nie których nie.

M.Nostradamus nie pisał o konkretnych aferach w żadnym kraju-napisał natomiast w jednym z czterowierszy w sposób bardzo ogólny,że wszelkie(różne)afery będ± towarzyszyć ludzko¶ci zawsze-bo TAKA JEST NATURA CZŁOWIEKA!

3.M.Nostradamus nie pisał o konkretnych katastrofach naturalnych np:o obecnej katastrofie na Haiti zwi±zanej z trzęsieniem ziemi.
O wszelkich katastrofach na Ziemi w przededniu III wojny ¶wiatowej po¶więcił kilka tekstów oto jeden z nich-do¶ć charakterystyczny:

!
Przed trzeci± Wielka Przestroga Stwórcy!
Ziemia będzie się trz±¶ć coraz czę¶ciej i mocniej,
Wybuchy ¶pi±cych wulkanów i kwa¶ne deszcze,
Wielkie huragany i oszalałe spiętrzone wody,
Raz mrożne raz ciepłe zimy, raz gor±ce raz chłodne lata,
Straszne choroby,powodzie,susza i głód -wszędzie zapach ¶mierci!

Zreszt± wielkie katastrofy naturalne i olbrzymie ofiary z nimi zwi±zane w przededniu III wojny ¶wiatowej s± opisane w wielu proroctwach i przepowiedniach.

4.Nie będę odpowiadał,bo już to nie raz robiłem na temat zarzutów niektórych osób zwi±zanych z jakoby moimi kłamstwami.
Nie chcę i nie będę nikogo przekonywał-bo nie ma to sensu!

5.Niektórzy stawiaj± zarzuty( np:tak zwany"Donek"),że M.Nostradamus pisze o obecnym premierze D.Tusku.
Ale ja nie wiem czy Bastran-Kaszub wymieniany przez M.Nostradamusa jest obecnym premierem Polski tak jak nie wiem,czy bracia Kaczyńscy to tych dwóch -czyli bliżniaków to s± wła¶nie oni!
Z os±dami radzę poczekać-CI POLITYCY (TUSK I KACZYŃSCY)Sˇ POLITYKAMI JESZCZE AKTYWNYMI I MOŻLIWE,ŻE ODEGRAJˇ JAKˇ¦ WIELKˇ ROLĘ SKORO WSPOMINA O NICH(MOŻE TO ONI?) M.Nostradamus.
Jeden z moich znajomych twierdzi,że w wyniku ich polityki(ci±głej "wojny"-"podzielili naród"- o czym pisze Nostradamus) może doj¶ć do zamachu stanu w Polsce i doj¶ciu do władzy nowego generała-dyktatora.
Także chwilę cierpliwo¶ci z jakimikolwiek os±dami co do OBECNYCH polityków w kraju i na ¶wiecie.
Czasy s± bowiem bardzo ciekawe,ale zarazem i bardzo niepewne co do przyszło¶ci!!!

A TERAZ DALSZY PRZEBIEG II KATASTROFY KOSMICZNEJ:

A oto słynna centuria I czterowiersz 84 i inne odnalezione 2 teksty M.Nostradamusa,które mówi± o planetarnym przybyszu z kosmosu.

*
Gdy Księżyc ukryty w głębokiej ciemno¶ci,
przybędzie rdzawoczerwone ciało niebieskie.
Z otchłani Kosmosu nadci±gnie czysta groza,
aby pokarać grzeszn± ludzko¶ć.

Czy to jest nieznana dotychczas olbrzymia planeta:"Nibiru "-"Marduk"?
Dotychczas-jeszcze w latach 90-tych ubiegłego wieku my¶lano,że to jest czterowiersz dotycz±cy I katastrofy kosmicznej,czyli upadku na Ziemię komety lub meteorytu.
W równie znanej centurii V czterowiersz 32 Nostradamus pisał nie o ciele niebieskim(jako tarczy na niebie)-co najmniej równej Księżycowi a o cyt"siódmej skale",która może ma zwi±zek z siódmym miesi±cem i meteorytem lub odłamkiem komety(skał±).
Teraz my¶li się inaczej"

*
Olbrzymia rdzawa tarcza postrachem żywych,
Jej blask jest tak jasny ,że noc staje się niby dniem,
W czasie jej drogi wielkie zakłócenia i wstrz±sy,
Przerażona ludzko¶ć oczekuje końca wszystkiego!

Tylko wielka planeta wielko¶ci;Neptuna lub Urana(nasz księżyc praktycznie jest pozbawiony atmosfery)-o gęstej atmosferze może spowodować takie o¶wietlenie,aby w czasie przej¶cia w pobliżu Ziemi wywołać w nocy złudzenie drugiego dnia!
Wenus(nieco mniejsz± od Ziemi ale maj±c± atmosferę 100 razy gę¶ciejsz± nazywamy Jutrzenk±).
*

Niespodziewany go¶ć,niszczyciel-wędrowiec,
przybył z otchłani z poza wielkiego kręgu,
Aby zniszczyć stare i zbudować nowe,
na Ziemi i na niebieskim firmamencie.

Z tego czterowiersza wynika,że OBECNE DYSKUSJE NAUKOWCÓW-KLIMATOLOGÓW NA TEMAT TEGO CZY NASTĘPUJE NA ZIEMI OCIEPLENIE CZY OCHŁODZENIE-NIE MA ŻADNEGO SENSU!!!
PRZEJ¦CIE TEJ OLBRZYMIEJ PLANETY W POBLIŻU ZIEMI ZMIENI WSZYSTKO-RÓWNIEŻ KLIMAT i RUCHY PLANET W TYM ZIEMI i NASZEGO KSIĘŻYCA!!!
*
W czasie przej¶cia potwora WIARA ludzka będzie zachwiana,
Ziemia jak gdyby stanie w przerażaj±cym OCZEKIWANIU-
na apokaliptyczny los,który jeszcze jednak nie nadejdzie,
Na lepsze zmieni się o¶,doba i klimat-po czterech nast±pi długi pokój!

Jest to potwierdzenie tego co napisałem powyżej i poprzednio.
Najprawdopodobniej chodzi M.Nostradamusowi o o¶ ziemsk±.
Przesunie się ona tak,że strefy gor±ca i umiarkowane znacznie się powiększ± kosztem zimnych obu stref podbiegunowych.
Ziemia stanie się cieplejsza,będzie więcej ziem przydatnych pod uprawy.
Z innego tekstu M.Nostradamusa wynika,(tu jest zasygnalizowane),że doba ziemska(obrót Ziemi wokół własnej osi przedłuży się o kilka minut)-zamiast 23 godziny i 56 minut oraz ponad 4 sekundy będzie trwał prawie równo 24 godziny ,wobec czego najprawdopodobniej zostanie zlikwidowany rok przestępny ,czyli przestanie być dodawany; 29 luty co 4 lata!!!
Poprzednio pisałem już,że po kilku lub kilkunastu latach termin zakończenia III wojny ¶wiatowej będzie liczony jako rok1(pierwszy rok)nowej ery.Wszystkie wydarzenia w historii ludzko¶ci również te zwi±zane z III wojn± ¶wiatow± będ± przez potomnych traktowane jako okres STAROŻYTNY!!!
Powstanie więc nowy kalendarz,który jak pisze M.Nostradamus będzie nazywany kalendarzem nie chrze¶cijańskim,a "KALENDARZEM NOWEGO CZASU"!!
Najprawdopodobniej przyczynami zmiany kalendarza będ±:
- wolniejszy obrót Ziemi wokół własnej osi i zwi±zane z tym wydłużenie doby.
- przesunięcie biegunów geograficznych(zmiana nachylenia osi ziemskiej do ekliptyki) i odwrócenie biegunów magnetycznych Ziemi.
- zmiany w liniach brzegowych kontynentów,zniknięcie wielu wysp,powstanie nowych wysp i półwyspów itd.-w wyniku katastrof naturalnych i kosmicznych tych sprzed III wojny i tych które nast±pi± w czasie III wojny ¶wiatowej.

M.Nostradamus pisze wyrażnie,że z przej¶ciem tego- OGROMNEGO CIAŁA NIEBIESKIEGO-PLANETY LUDZIE BĘDˇ OCZEKIWALI PRZYJ¦CIA BIBLIJNEJ APOKALIPSY-ALE ONA JESZCZE NIE NADEJDZIE-STWÓRCA DA LUDZIOM PO II OSTRZEŻENIU- JESZCZE JEDNˇ TYM RAZEM LEPSZˇ SZANSĘ -CIEPLEJSZˇ BARDZIEJ SPRZYJAJˇCˇ DO ŻYCIA NOWˇ ZIEMIĘ I NOWY CZAS!!!

Na razie przerywam.

c d n.

Centurion

Odpowiadam na ostatnie pytania.

Nie jestem Profesorem Prokopiukiem,ale bardzo go szanuję.
Proszę nie zgadywać mojego nazwiska,na wszystko przyjdzie czas!.

Do różnych go¶ci (również tego lub tych .którzy różne teksty- tylko jak do tej pory czterowiersze przypisuj± M. Nostradamusowi)-odpowiem po zakończeniu tematu,po sprawdzeniu wszystkich prawie 10.000 czterowierszy i sze¶ciowierszy M.Nostradamusa.
Obecnie przy pomocy informatyka zamierzam wszystkie teksty ,które posiadam wrzucić do pamięci komputera i posegregować-oczywi¶cie pomaga mi on nie za darmo.Robię to bo będzie mi łatwiej odszukać odpowiedni tekst w oryginale lub jego tłumaczeniu lub tłumaczeniach.

Jest to praca bardzo żmudna,ale jak się wydaje niezbędna do moich dalszych prac i publikacji.

Podaję teksty bardzo znane jak i mało lub mniej znane ale na ogół potwierdzone.Wybieram je spo¶ród bardzo wielu do własnych interpretacji-choć nie wszystkie moje(interpretacje) mog± być w szczegółach prawidłowe.
Pisałem o tym wielokrotnie!
Podane przez;"Go¶cia","Go¶ci"teksty sprawdzę po zakończeniu tematu i odpowiem.
Postaram się odpowiedzieć też na inne pytania-ale merytoryczne i grzecznie zadane!
Nie znoszę wulgaryzmów i zło¶liwo¶ci!

Pozdrawiam.

c d n.

Centurion

DALSZY CIˇG OPISU DRUGIEJ KATASTROFY KOSMICZNEJ W CZASIE TRWANIA III WOJNY ¦WIATOWEJ-ROK 2044?

A oto słynna centuria I czterowiersz 56;

Szybko,choć i tak za póżno,odczuje się wielk± zmianę.
Spowoduje ona Wielki Strach,a potem próby tłumaczenia.
Bowiem,gdy Księżyc otrzyma towarzysza,
cały firmament zacznie się chwiać.

Potwierdza to podane przeze mnie teksty M.Nostradamusa dotycz±ce przej¶cia"Nibiru"-"Marduka" niedaleko orbity wokółsłonecznej Ziemi.
Niektóre czterowiersze i sze¶ciowiersze (jak poprzednio już pisałem)były przez Nostradamusa niszczone :rwane lub gniecione i wyrzucane do ognia lub w k±t.
M.Nostradamus nie od razu nadawał numery centurii i numery poszczególnych czterowierszy lub sze¶ciowierszy-robił to (oczywi¶cie rozrzucaj±c je najpierw a następnie przypadkowo układaj±c) na samym końcu dopiero przed publikacj±-wydrukowaniem.
Wiele tzw:uratowanych tekstów M.Nostradamusa nie była w ogóle przez niego numerowana.Numery nadawali im;jego osobisty sekretarz i poszczególni znalazcy -badacze-i o tym też należy pamiętać!
¦REDNIOWIECZE TO BYŁY DLA ZDECYDOWANEJ WIĘKSZO¦CI LUDZI BARDZO PONURE I TRUDNE CZASY i NA OGÓŁ NIE TAKIE JAK SOBIE WYOBRAŻAMY!!!

O wprowadzeniu nowego kalendarza mówi tajemniczy tekst oznaczony TYLKO LICZBˇ:365.
Jest on bezsprzecznie napisany ręk± Mistrza M.Nostradamusa.

!
Nowy Kalendarz to era NOWEGO CZASU!
Niedługo,zaraz po trzeciej i wielkich zmianach,
będzie powszechnie przyjęty,
13 miesięcy po 28 dni i Nowy Rok bez daty,
który będzie dniem zakończenia Wielkiej Wojny,
Wszyscy odetn± się na zawsze od starorożytnej PRZESZŁO¦CI!

Z tekstu tego zaznaczonego "tajemnicz± cyfr± 365"-raczej na pewno chodzi o ilo¶ć dni w roku i braku 366 dnia liczonego co 4 lata.M.Nostradamus JESZCZE RAZ NAM MÓWI,ŻE NASZ ¦WIAT PO III WOJNIE ¦WIATOWEJ BĘDZIE ZUPEŁNIE INNY NIŻ OBECNIE I TO POD KAŻDYM WZGLĘDEM-CI NASI POTOMKOWIE ODETNˇ SIĘ OD NASZYCH CZASÓW CAŁKOWICIE-NAZYWAJˇC NASZE CZASY STAROŻYTNYMI-A WIĘC CAَ DOTYCHCZASOWˇ HISTORIĘ LUDZKO¦CI OD CZASÓW BUDOWY PIRAMID PO CZASY WSPÓŁCZESNE NAM-WRZUCˇ JAK GDYBY DO"JEDNEGO KOTŁA"-NAZWˇ JE STAROŻYTNO¦CIˇ!!!
M.Nostradamus pisze ,że nowy kalendarz zostanie podzielony na 13 miesięcy(teraz jest 12 da to nam:13x28=364 dni Nowy rok będzie bez żadnej daty jako 1 dzień z 365 nazywany po prostu NOWYM ROKIEM- będzie to najprawdopodobniej obecny -uwaga:15 sierpnia(tego dnia najprawdopodobniej skończy się III wojna ¶wiatowa!)-tak wynika z jednego z tekstów M.Nostradamusa
Każda niedziela w każdym miesi±cu będzie wypadała w te same dni:7,14,21 i w 28 dzień tygodnia!
JEST WIELE INNYCH TEKSTÓW ,KTÓRE JAK GDYBY UZASADNIAJˇ PROKLAMOWANIE PRZSEZ POTOMNYCH NOWEJ ERY NA ZIEMI!
Zaskakuj±ce s± nowe zwyczaje jakie będ± panowały w¶ród nowych pokoleń po III wojnie ¶wiatowej.
Oto jeden z wielu przykładów-tekst mówi±cy o pochówku ludzi i przyszłych cmentarzach z zaznaczonym numerem ;444.

!
Powierzchnia Ziemi tylko mieszkaniem żywych,
W 13 roku Nowych Czasów powstan± podziemne miasta umarłych,
W o¶wietlonych korytarzach znajd± się puchary z prochami i kr±żkami pamięci,
Za ich przyczyn± będzie można na miejscu usłyszeć ich głos i zobaczyć ich obraz,
Od dzieciństwa do póżnej staro¶ci będzie zapisany ich czas dla pamięci pokoleń,
Tak umarli stan± się żywymi,a historia ich życia będzie ogólnie znana.

Jak wynika z tego sze¶ciowiersza ludzie po ¶mierci będ± powszechnie spopielani("z prochu powstałe¶ w proch się obrócisz").
Wszystkie cmentarze na powierzchni Ziemi zostan± zlikwidowane cyt"powierzchnia Ziemi mieszkaniem żywych".
Najprawdopodobniej powstan± podziemne wielokondygnacyjne cmentarze z po¶miertnymi gablotami wielu osób.
Prócz umieszczonych tam urn z prochami zmarłych ,będ± obok urn, najprawdopodobniej umieszczane płyty kompaktowe o dużej pamięci,które będ± zapisem całego życia zmarłego.
Każdy będzie mógł obejrzeć życie danej osoby i jego bliskich-za oczywi¶cie pozwoleniem najbliższych.
Jak pisze Nostradamus tego typu cmentarze będ± istniały aż do tajemniczej wojny ze ¶mierci± rok 3792 lub 3797-będ± tylko technologicznie udoskonalane!!!
Na tych kr±żkach - płytach będzie też zapisane ostatnie słowo zmarłego-czyli tzw:testament!
Jest oczywi¶cie wiele interesuj±cych tekstów M.Nostradamusa o WIELKICH ZMIANACH KULTUROWYCH,ZWYCZAJOWYCH I RELIGIJNYCH jakie nast±pi± po III wojnie ¶wiatowej ale sprawy te nie s± tematem tej strony.
Przepraszam za ten przerywnik,ale chciałem dać Państwu do zastanowienia -jak inny będzie ten przyszły ¶wiat.
JESZCZE RAZ POWTARZAM -TEN ¦WIAT BĘDZIE NIEWYOBRAŻALNIE INNY NIŻ NAM SIĘ WYDAJE!

Po trzy letniej IV wojnie ¶wiatowej rok:2150?-zacznie pomału powstawać nowa nieznana w dziejach demokracja,która całkowicie ukształtuje się w XXIV wieku.
Nast±pi± WIELKI PODBÓJ KOSMOSU I NOWE WIELKIE ODKRYCIA!!!
Państwa narodowe zaczn± zanikać na zawsze.Już w końcu obecnego wieku nie będzie żadnego problemu z porozumiewaniem się w wielu językach.Specjalne urz±dzenie umieszczone na naszej ręce-tak jak zegarek(tzw"naręczy komputer ),prócz wskazywania czasu itd będzie natychmiast-głosowo tłumaczył na potrzebny nam język to co mówimy do innej osoby i na odwrót.
¦WIAT STANIE SIĘ JESZCZE MNIEJSZY BLIŻSZY NAM I BARDZIEJ ZROZUMIAŁY!!!
Rolę państw będ± przejmować wybierane powszechnie rady ,np:ekonomiczna,astronautyczna,społeczna i inne .
Nie będzie jakiego¶ ogólno¶wiatowego rz±du i parlamentu.
Przy wyborze ludzi olbrzymi± rolę będ± odgrywały KOMPUTERY!!!
Te rady będ± równoprawne i zajmowały się tylko tym do czego zostały powołane.
Do tych rad będ± mogli się tylko dostać ludzie z ogromnymi kwalifikacjami i sprawdzon± wiedz±!

O tym wszystkim pisze w swoich tekstach M.Nostradamus.

Z tekstów Nostradamusa wynika,że 4 pażdziernika 2044 roku ? na 4 lata przed końcem III wojny ¶wiatowej- kiedy na północnej półkuli będzie panowała bardzo ostra zima nast±pi wybuch na Słońcu w wyniku którego oderwie się od niego chmura gor±cej plazmy.Czę¶ć tej plazmy dotrze do atmosfery ziemskiej,która zabarwi niebo na czerwono.
Niebo przyjmie swoj± błękitn± barwę dopiero po siedmiu dniach od wybuchu na Słońcu.
Jednak pierwszego dnia po wybuchu w jednej chwili(kilku sekund) temperatura na Ziemi się natychmiast zmieni.W jednej chwili z temperatury -30 stopni temperatura podniesie się do +30 stopni Celsjusza w Europie ,a w strefie równikowej stanie się zabójcza w niektórych miejscach dojdzie do +60 a nawet do + 80 i więcej stopni Celsjusza i to w cieniu.
Na równiku i w jego strefie dojdzie do samoistnych pożarów lasów i sawann,wiele ludzi i zwierz±t będzie poparzonych lub żywcem spłonie-jak pochodnie!
SZOK TERMICZNY I WIELKA TEMPERATURA SPOWODUJE ¦MIERĆ WIELU ŻYWYCH ISTOT!!!
TYM RAZEM NAJTRAGICZNIEJSZY LOS SPODKA STREFĘ GORˇCˇ -RÓWNIKOWˇ!!!

!
Na równiku niesamowity żar,
Czerwone niebo rozpala żywe pochodnie,
Ludzie zwierzęta i ro¶liny gin± od piekielnego gniewu Słońca,
Gotuj±ce się rzeki nie s± schronieniem dla potrzebuj±cych,
Tylko brzegi oceanów daj± jako takie schronienie życiu!

Widać wyrażnie,że upał w strefie umiarkowanej,który powstanie w jednej chwili choć bezwzględny będzie niczym w porównaniu do tego upału,który w jednej chwili zapanuje wokół równika ziemskiego!

Po siedmiu dniach ,kiedy to plazma słoneczna otaczaj±ca Ziemię rozproszy się w kosmosie i niebo nad Ziemi± przyjmie z powrotem swój naturalny błękitny kolor-ludzie na bezksiężycowym(w Europie) niebie zobacz± olbrzymi±(jak już pisałem)wielokrotnie większ±(niż księżycowa) rdzaw± tarczę nieznanej planety"Nibiru-
Marduk".
Wraz z jej pojawieniem się nast±pi± wielkie zmiany na niebie-jak pisze M.Nostradamus cyt:firmament niebieski zacznie się chwiać"!!!
Nast±pi± tzw"TRZY DNI CIEMNO¦CI" w czasie których Ziemię ogarn± takie żywioły i katastrofy,że cała Ziemia zostanie tak zniszczona jak nigdy przedtem-to znaczy jak przewiduj± niektórzy wizjonerzy cyt"nie pozostanie kamień na kamieniu"!!!Będzie to największa próba dla ludzi-ponoć w czasie trwania tych trzech ciemnych dni cyt:"ŻYWI BĘDˇ ZAZDRO¦CIĆ UMARŁYM"!!!
Wraz z pocz±tkiem wokółziemskiej ciemno¶ci obca planeta schowa się za Słońcem a na niebie pojawi się WIELKI ¦WIETLISTY KRZYŻ rzucaj±cy na Ziemię różnokolorowe smugi. Będzie on ¶wiecił przez te trzy dni na całym niebie zarówno północnym jak i południowym.

O tym wszystkim postaram się napisać jutro.

c d n .

Centurion

Do "LG"

W sprawie UFO już pisałem.
Podawałem też tekst napisany przez M.Nostradamusa.
Wynika z niego,że s± to statki kosmiczne naszych potomków -żyj±cych gdzie¶ po 3000 roku naszej ery,którzy jak obecni archeologowie badaj± historię Ziemi i historię ludzko¶ci -widocznie do celów naukowych.
W jednym z innych czterowierszy oznaczonym cyfr± 999 M.Nostradamus pisze tak:
*
Ziemscy aniołowie z przyszło¶ci,
tylko na krótko mog± być widoczni,
Stwórca nigdy nie pozwoli im na zmianę-
tego co się PRZEZ NIEGO już wypełniło.

Z tego czterowiersza(jak z poprzedniego)wynika,że " UFO" lub po polsku "NOL"-to jest "Niezidentyfikowane Obiekty Lataj±ce" to statki naszych potomków,których cywilizacja będzie na o wiele wyższym poziomie niż nasza.

Praktycznie w/g ich oceny jeste¶my na poziomie technicznym w porównaniu z nimi-do¶ć prymitywnym!

Ciekawostk± tego tekstu jest wiersz trzeci.
WYNIKA Z NIEGO,ŻE PAN BÓG TAK STWORZYŁ WSZECH¦WIAT-ŻE POMIMO MOŻLIWO¦CI JEGO BADANIA PRZEZ POTOMNYCH -ZARÓWNO TERAŻNIEJSZO¦CI JAK I PRZESZŁO¦CI(mog± nas przez krótko obserwować,nagrywać i ¶ledzić)-TO NIE BĘDˇ ONI MOGLI NIGDY ZMIENIĆ PRZESZŁO¦CI!!!
Z TEGO WNIOSEK TAKI:
LUDZIE BĘDˇ MOGLI PODRÓŻOWAĆ W CZASIE I PRZESTRZENI-jak pokazuj± to różne fantastyczne filmy i ksi±żki-
NATOMIAST NIGDY NIE BĘDˇ MOGLI ZMIENIAĆ PRZESZŁO¦CI-CZYLI PRZEZNACZENIA-Tˇ GRANICˇ CZASOWO-PRZESTRZENNˇ JEST GRANICA;"DUCHA"-O KTÓREJ NOSTRADAMUS NAPISAŁ TAK:

*
Duchy wielbione i wybrane,
duchy odrzucone i potępione,
Bez zgody Stwórcy nigdy nie wróc± do życia,
Nim się wypełni SŁOWO BARANKA I JEGO SˇD!

Z tego wniosek,że Nasi potomkowie będ±; MOGLI TYLKO OBSERWOWAĆ NAS( i możliwe,że już to robi±!) -NATOMIAST NIGDY NIE BĘDˇ MOGLI ZMIENIAĆ NASZEJ PRZESZŁO¦CI-PRZEZNACZENIA-czyli nie będ± mogli mieszać się w nasze sprawy-najprawdopodobniej prawa fizyki będ± im tego zabraniały!!!

Jeszcze jedna ciekawostka M. Nostradamus w¶ród kilku dokładnych dat(już o tym pisałem) podał dokładn± datę w/g obecnego kalendarza-NAWIˇZANIA KONTAKTÓW Z OBCYMI POZAZIEMSKIMI CYWILIZACJAMI JEST TO ROK: 2163!!!
Ale nie o tym jest mowa więc kończę.
My¶lę że zaspokoiłem Pana(i) ciekawo¶ć.
Muszę wrócić do tematu.

Pozdrawiam

Centurion

Pozwólcie,że skończę temat ,bo zostało już niewiele- to znaczy;

-dokończenie przebiegu II katastrofy kosmicznej,
-ofensywa Henryka Szczę¶liwego i aliantów na północn± Afrykę i zachodni± Azję,zakończona klęsk± Talibanu(¶mierć III Antychrysta -Mahdiego) i jego sojuszników,a także wydarzenia na innych frontach zbrojnych zmagań ¶wiatowych.
-podsumowanie tematu -w tym III wojna ¶wiatowa w przepowiedniach innych proroków i jasnowidzów itd.
-zbieżno¶ć zapisów biblijnych z ostatnimi odkryciami "narodzenia się"naszego Wszech¶wiata.

ORAZ WOLNA DYSKUSJA I ODPOWIEDZI NA PYTANIA!

Jak pozwolicie szybciej skończyć temat to będzie więcej czasu na dyskusję,pytania i odpowiedzi.
Jestem bardzo zapracowany,najprawdopodobniej mój wyjazd do USA będzie musiał być przyspieszony-więc proszę Was o cierpliwo¶ć!

Zaraz przejdę do kontynuowania tematu II katastrofy kosmicznej.

Centurion

Pozdrawiam i zachęcam do udziału w temacie :)
  • 0

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dobra robota Domino

Dzięki, cały wczorajszy dzień nad tym pracowałem. :) Miejmy nadzieję, że się NIE sprawdzi (bo chyba nie chcecie, żeby 2/3 ludności świata zginęło?). ;)

Nie wiem, czy czytaliście post Mehitabela stąd (post nr 94), ale mnie ta informacja lekko zaniepokoiła. Islam się szerzy w Wielkiej Brytanii:

Grupa okreslająca się mianem "Londyńskiego Talibanu" samowładnie ogłosiła początek obowiązywania szariatu w stolicy Wielkiej Brytanii i ostrzega wszyskie kobiety poruszające się po mieście,niezależnie od wyznania,że jeżeli nie bedą nosić chust na głowach mogą stać się celem ataku i grozi im smierć.

To znaczy, że coś się zaczyna dziać niedobrego. Pewnie takie ruchy jeszcze bardziej się nasilą w ciągu najbliższych lat i w końcu Wielki Taliban powstanie.

EDIT: Centurion coś wspomina o jakimś okresie obiegu równym 26 mln lat. Otóż obieg naszego Układu Słonecznego wokół centrum Galaktyki trwa jakieś 250 mln lat. Nie wiem, czy może mieć to jakiś związek, nie znam się na astronomii (również nigdy mnie jakoś nie interesowała tematyka Nibru - Planety X).

Temu zdarzeniu większa część geologów uzasadnia np.upadek na Ziemię komety,która m.innymi spowodowała wyginięcie dinozaurów

Z tym, że dinozaury wyginęły 65 mln, a nie 26 mln lat temu.

Użytkownik domino edytował ten post 22.04.2011 - 11:12

• 0

Kopmat.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tutaj znajduje się pdf z całością tekstu Arteuzy/Centuriona z forum Gazety Prawnej..

Domino - informacje o tych 13 wojnach znajdują się na stronie 11 tego pdfa:)

Poza tym witam na forum:D

Użytkownik Kopmat edytował ten post 22.04.2011 - 15:36

• 2

ViRuS.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Mam pytanie..

jako że nie mam siły przegl±dać wszystkich stron tematu (miałem usiln± nadzieje ale w połowie pierwszej się poddałem) chciałbym się spytać czy jest już jasno wyznaczona przez nostradamusa (lub interpretatorów, jak kto woli) data wybuchu?
  • 0

Wilkołak.
  • Tematów: 26
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

3 wojna ¶wiatowa miała wybuchn±ć 10.11.10r i jako¶ć do tej pory nie wybuchła.
  • 0

kamilus.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

10 listopad 2010 roku to data wybuchu III W¦ "podpięta" pod wizję Babi Vangi. Według centurii Nostradamusa najbardziej pasuj±c± dat± wydaje się rok 2021.
  • 0

Kajman.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Witaj Kopmat na forum. :) I dzięki za tego PDFa. :)

Na równiku i w jego strefie dojdzie do samoistnych pożarów lasów i sawann,wiele ludzi i zwierz±t będzie poparzonych lub żywcem spłonie-jak pochodnie!

Heh, ciekawe czym będziemy oddychali jak się spal± wszystkie lasy tropikalne - tzw. "płuca ¶wiata"? :/

Ciekawa ta koncepcja, że UFO to ludzie z przyszło¶ci, którzy nie mog± zmienić przeszło¶ci. Jako¶ nigdy w ten sposób o UFO nie my¶lałem. No i to by wyja¶niało, dlaczego nie można udowodnić istnienia UFO ani go "złapać". Wtedy zmieniłaby się przeszło¶ć, a na to nie pozwalaj± wg Centuriona prawa fizyki.
  • 0

Wilkołak.
  • Tematów: 26
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

]Heh, ciekawe czym będziemy oddychali jak się spal± wszystkie lasy tropikalne - tzw. "płuca ¶wiata"?

Kiedy¶ ogl±dałem jeden dokument "Boso przez ¶wiat" i prowadz±cy ten program powiedział ze tlen produkuj± oceany a drzewa owszem tez ale na własny użytek.
  • 0

pati0609.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam:) dzis na portalu internetowym przeczytalam artykul ktory przedstawial ze Talibowie tworz± now± broń chodzi głownie o Internet, tu jest link

http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html
Jak to przeczytalam to az zamarlam... przepowiednie w jakims stopniu zaczynaja sie wypelniac.
Pozdrawiam
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ta nowoczesna broń to wysyłanie ludziom esemesów.
  • -3

#101 Go¶ć_Sentinel

Go¶ć_Sentinel.

Napisano

Przeczytajcie ten post
  • 1

pati0609.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nowa czy stara co to za różnica, tak to sie wlasnie zaczyna... skoro islami¶ci stworz± swoje grupy propagandowe w kazdym panstwie.... Nostradamus pisal cos o internecie...
  • 0

Kajman.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

]Heh, ciekawe czym będziemy oddychali jak się spal± wszystkie lasy tropikalne - tzw. "płuca ¶wiata"?

Kiedy¶ ogl±dałem jeden dokument "Boso przez ¶wiat" i prowadz±cy ten program powiedział ze tlen produkuj± oceany a drzewa owszem tez ale na własny użytek.

Szczerze mówi±c nie spotkałem się ze stwierdzeniem, że oceany produkuj± tlen. Chociaż teraz jak zerkn±łem w google, to rzeczywi¶cie jest to prawda. x| Tak czy siak, ro¶liny pochłaniaj± (absorbuj±) dwutlenek węgla.

Pati0609: też czytałem wczoraj rano ten artykuł, na pocz±tku (po przeczytaniu samego tytułu) też się przestraszyłem, ale sam artykuł mówi tylko o broni propagandowej, psychologicznej i ideologicznej. A (chyba) nie to miał na my¶li Nostradamus z tego co rozumiem z interpretacji Centuriona. Rzeczywi¶cie, pisał co¶ o Internecie, ale w kontek¶cie TORRENTU, który ma zatrzymać broń j±drow± ("Chiny itd będ± przy pomocy TORRENTU unieruchamiały bojowe głowice nuklearne Zachodu"), a chyba nie my¶lisz, że propagand± można zatrzymać broń j±drow±. :P
W każdym razie, ta wojna propagandowa może być pocz±tkiem, jakim¶ wstępem do rewolucji islamskiej i ew. powstania Wielkiego Talibanu.

Sentinel: Z artykułu, który przytoczyłe¶, wynika, że Chiny unowocze¶niaj± i profesjonalizuj± swoj± armię, co nie jest ani dziwne ani niepokoj±ce - większo¶ć armii ¶wiata d±ży teraz do tego, aby rozwin±ć się jako¶ciowo, a nie ilo¶ciowo.
  • 0

kamilus.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chińczycy nie musz± rozwijać się ilo¶ciowo, (w przypadku wojny) 100 mln żołnierzy w zupełno¶ci wystarczy na dowolny konflikt :)

Co do "Torrentu", ja bardziej bym się skłaniał ku pogl±dowi, że:
1) ten "Torrent" będzie miał co¶ wspólnego ogólnie z torrentem,
2) z racji na ogólno¶wiatowy zasięg wykorzystywania torrentów komputery zostan± z niej (poprzez protokół bittorrent) zainfekowane w czasie korzystania,
3) poprzez sieci torrent zostanie stworzona ogromna "armia" komputerów zombie, która w pewnym momencie zaatakuje europejskie centra zarz±dzania broni± j±drow±, po czym zdalnie j± wył±czy.

Na chwilę obecn± innych możliwo¶ci zwi±zanych z "Torrentem" nie widzę.
  • 0

Witchfinder General.
  • Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Taka drobna informacja, z francuskiego torrent oznacza "strumień, potok, struga". Tak więc my¶lę, że można to rozumieć tak jak pisze kamilus, sieć torrent jako "potok, strumień" danych w internecie zalewaj±cy ¶wiat. Taka interpretacja wydaje się wła¶ciwa.
  • 0

Użytkownicy przegl±daj±cy ten temat: 6

0 użytkowników, 6 go¶ci oraz 0 użytkowników anonimowych