Skocz do zawarto¶ci

Zdjęcie

Nostradamus a III Wojna Światowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedĽ
1345 odpowiedzi w tym temacie

#76 Go¶ć_Sentinel

Go¶ć_Sentinel.
  • Tematów: 0

Napisano

18:42, 16.04.2011 /PAP

"Putin i Miedwiediew skończą jak Mubarak"

4 TYSIĄCE OSÓB PROTESTOWAŁY POD KREMLEM

Jeśli Putin i Miedwiediew nie pozwolą na przeprowadzenie wolnych wyborów, to skończą tak samo, jak prezydent Egiptu Hosni Mubarak - mówił na Placu Bołotnym Michaił Kasjanow, opozycyjny, demokratyczny polityk. Naprzeciwko Kremla zebrało się dziś 4 tys. osób, aby zażądać odejścia obecnej władzy i przeprowadzenia w Rosji uczciwych wyborów parlamentarnych i prezydenckich.

Uczestnicy manifestacji domagali się także podjęcia rzeczywistej walki z korupcją, amnestii dla więźniów politycznych, zniesienia cenzury w mediach i zmniejszenia obciążeń podatkowych dla przedsiębiorców.

"O Rosję bez przemocy i korupcji"

Była to największa od miesięcy akcja opozycji w Moskwie. Zorganizowała ją Partia Wolności Narodowej "O Rosję bez przemocy i korupcji", powołana do życia w grudniu 2010 roku przez ruch Solidarność Borysa Niemcowa, Rosyjski Sojusz Ludowo-Demokratyczny (RNDS) Michaiła Kasjanowa, Demokratyczny Wybór (DW) Władimira Miłowa i zdelegalizowaną Republikańską Partię Rosji (RPR) Władimira Ryżkowa. Kasjanow, to były premier, Niemcow - były wicepremier, Miłow - były wiceminister energetyki, a Ryżkow - były wiceprzewodniczący Dumy Państwowej, niższej izby rosyjskiego parlamentu. Ci czterej demokratyczni politycy chcą, by ich nowa formacja wzięła udział w wyborach parlamentarnych w grudniu 2011 roku i wystawiła wspólnego kandydata w wyborach prezydenckich w marcu 2012 roku.

Partia Wolności Narodowej nie została jeszcze oficjalnie wpisana przez Ministerstwo Sprawiedliwości do rejestru partii politycznych. Nowe ugrupowanie zaproponowało już jednak przyjęcie narodowego programu walki z korupcją, którego elementami byłyby radykalne reformy w sferze politycznej, gospodarczej, legislacyjnej i sądowniczej.

"Kłamstwo złodziejstwo, przemoc"

Władimir Miłow oświadczył dziś na Placu Bołotnym, że głównym żądaniem zjednoczonych demokratów jest dopuszczenie wszystkich sił opozycyjnych do udziału w wyborach. Z kolei Kasjanow ostrzegł, że "jeśli Putin i prezydent Dmitrij Miedwiediew nie pozwolą na przeprowadzenie wolnych wyborów, to skończą, tak samo, jak prezydent Egiptu Hosni Mubarak, który w lutym ustąpił z urzędu pod naciskiem masowych demonstracji". Ryżkow oznajmił, że "obecny reżim polityczny w Rosji można opisać trzema słowami: kłamstwo, złodziejstwo i przemoc".

Akcja 50 tys. prokremlowskich aktywistów

W czasie, gdy opozycja demokratyczna na Placu Bołotnym domagała się dymisji Putina i żądała podjęcia rzeczywistej walki z korupcją, w innej części Moskwy - na Prospekcie (Andrieja) Sacharowa - około 50 tys. aktywistów prokremlowskiego ruchu Nasi demonstrowało poparcie dla antykorupcyjnej polityki rządu. Uczestników tej akcji autokarami zwieziono do stolicy z innych rejonów europejskiej części Rosji. Aby nic nie mogło zakłócić ich manifestacji, Prospekt Sacharowa na dwa dni wyłączono z ruchu.

Raport "Putin. Korupcja"

Nie obeszło się jednak bez incydentów. Policja zatrzymała troje stronników liberalnego ruchu Solidarność: Anastasję Rybaczenko, Nikołaja Głuchina i Nikołaja Liaskina, którzy w rejonie Prospekcie Sacharowa rozdawali wydany w ubiegłym miesiącu przez Partię Wolności Narodowej raport "Putin. Korupcja".

- Ponieważ zorganizowali antykorupcyjną akcję, to postanowiliśmy przynieść ten raport i pokazać im, kto jest głównym korupcjonistą - powiedziała dziennikarzom Rybaczenko. W swoim raporcie Partia Wolności Narodowej zarzuciła Putinowi, że pod jego rządami korupcja w Rosji "przestała być problemem, a stała się systemem". Oceniła w nim też, że takiego złodziejstwa i łapówkarstwa, jak przy Putinie, Rosja nie znała w całej swojej historii.

Według autorów raportu, obrót korupcyjny w Rosji osiągnął 300 mld dolarów rocznie, co stanowi 25 proc. jej produktu krajowego brutto. Podkreślili oni również, że pod względem korupcji Rosja zajmuje 154. miejsce wśród 178 krajów.

ant//gak

Źródło: www.tvn24.pl

Użytkownik Sentinel edytował ten post 16.04.2011 - 23:42

• 0

Mehitabel.
  • Tematów: 45
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No,jeżeli rzeczywi¶cie wszystko ma się rozpocz±ć od wzrostu potęgi Talibanu na niewidzian± dotychczas skalę...

Krwawy zamach talibów. Ważny polityk cudem uszedł z życiem

Minister obrony Francji Gerard Longuet, przebywaj±cy z wizyt± w Afganistanie, był celem zamachu w budynku resortu obrony w Kabulu - poinformował rzecznik talibów. Francuza nie było w budynku, kiedy doszło do ataku.

...to jeste¶my na najlepszej ku temu drodze.
  • 0

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mehitabel - dodatkowo z Egiptu planuje się zrobić państwo wyznaniowe. Je¶li tak się stanie, będzie to kolejny element układanki zwanej "Talibanem"...

Ci±g dalszy interpretacji przepowiedni (w tym m.in. o czterech antychrystach, wkroczeniu wojsk rosyjskich na Ukrainę przed III wojn± oraz ksi±żce, któr± miał wydać Centurion):

Oczywi¶cie,że istniej±ce czterowiersze lub sze¶ciowiersze o Wielkiej Wojnie Braterskiej pomiędzy Wielk± Brytani± a Francj± s± różnie tłumaczone -ale 1/3 z nich jest tłumaczona do¶ć jednoznacznie przez prawie wszystkich badaczy.
Nie mam czasu na podawanie oryginałów (pisanych do¶ć skomplikowanymi tekstami) i ich przykładowe tłumaczenia-tym bardziej,że komputerem posługuję się do¶ć słabo.
Tę czę¶ć(oryginały-tłumaczenia) zamierzam opracować w swojej ksi±żce.
W czasach M.Nostradamusa nie istniały takie słowa jak:samolot,samochód,telefon,telewizor,poci±g,metro itd-ale istniało słowo:ŁÓDŻ-które jest bardzo stare (to znaczy:"stare jak ¶wiat")-dlatego też M.Nostradamus użył słowa lódż dodaj±c do niego słowo-podwodna -i st±d do¶ć chyba przypadkowo powstała prawidłowa dzisiaj obowi±zuj±ca nazwa.
W niektórych tekstach M.Nostradamus pisał też dosłownie cyt:"okręt podwodny".
Słowo okręt-statek też już istniało od dawna.

Pozdrawiam;
Centurion

Pisałem o czterech Antychrystach w nawi±zaniu do czterech wojen ¶wiatowych.

Napiszę tym razem konkretniej:
IV Antychrystem ma być Wielki Burzyciel(wywoła 3-letni± IV wojnę ¶wiatow±)-czyli Wielki Mastin zwany też czasami Wielkim Mastifem!
III Antychrystem ma być jednooki Mahdi-konkretnie razem z innymi swoimi pomocnikami.
I-ym był w/g M.Nostradamusa Napoleon I Bonaparte.
II-gim był Adolf Hitler wraz z innymi "pomocnikami zła" jak nazywa ich M.Nostradamus.

Ponieważ tematem naszym jest III wojna ¶wiatowa- to tylko wspomniałem o tej czwartej mówi±c,że wywoła j± IV Antychryst(Wielki Mastin)-czyli ostatni Antychryst w wojnach ¶wiatowych.
Wspomniałem też o ostatnim Antychry¶cie -(6 to liczba samego szatana),czyli VI -ym,którym będzie sam szatan-ale działaj±cy w czasie ostatniej 13-ej wojny cyt:"wojny ze ¶mierci±",która wybuchnie po 3797 roku-póżniej na 1000 lat przy pomocy Pana Boga szatan zostanie "spętany".M.Nostradamus napisał cyt:"co będzie po tym roku Pan Bóg nie pozwolił mi spojrzeć!"

Ta 13-ta tzw:"Wojna ze ¶mierci±"w/g M.Nostradamusa to wła¶nie ma być tzw:"Har Magedon"

Na pocz±tku wymieniłem tę po IV wojnie tzw: "wojnę globaln±"i "wojnę z maszynami"-tam (o tym szczegółowo nie pisałem)M.Nostradamus mówi o "sztucznym mózgu-który będzie V Antychrystem".Na pocz±tku tej strony wymieniłem z nazw wszystkie 13 wojen(proszę odnależć).
Pieczętowanie ludzi(czipowanie) tak jak katastrofy i wojny dotycz± wielu wydarzeń a więc III wojny,"wojny z maszynami"jak i tej ostatniej-"wojny ze ¶mierci± i z samym szatanem".
Liczba 6-jako liczba ostatniego Antychrysta -samego Lucypera!!!- jest wymieniana w wielu księgach -proroctwach religijnych!
Apokalipsa(z greckiego:Objawienie) ¦więtego Jana Ewangelisty jak też kilkana¶cie innych Apokalips(niekanonicznych),Księga Daniela i wiele innych tekstów nie mówi tylko o ostatniej bitwie szatana z ludżmi i Panem Bogiem-pod tzw:Har Magedonem(Megiddo)w obecnym Iraku,ale o wszystkich nieszczę¶ciach ludzi na Ziemii-a więc wszystkich wojnach i katastrofach.
TE KSIĘGI (Apokalipsa,Księga Daniela i inne )-TO OBRAZ HISTORII LUDZKO¦CI WIDZIANY "OCZAMI" PANA BOGA A NIE OCZAMI LUDZI!!!
Pa Bóg pokazuje co jest dla niego ważne-a nie co jest ważne dla nas-i za co ma nas spotykać kara!
TAK TO NALEŻY ROZUMIEĆ!!!
Większo¶ć ludzie mylnie interpretuje ¶więte księgi zwi±zane z apokalips±.
Apokalipsa nas nie spotka w przyszło¶ci-Apokalipsa nas spotykała w przeszło¶ci , spotyka teraz i będzie spotykać w przyszło¶ci!!!
Na ni± bowiem składały się,składaj± i będ± się składać wszystkie nieszczę¶cia:katastrofy,wojny,głód, straszliwe zarazy i choroby itd itp.
Ostatnim akordem Apokalipsy ma być Har Magedon-zwycięstwo nad ¶mierci± i szatanem!

Witam w Nowym 2010 roku i życzę po raz drugi wszystkiego dobrego.

Przeczytałem uważnie wszystkie Wasze wypowiedzi -pomin±łem tylko te ,które zawieraj± wulgaryzmy.

Osobom,które się wy¶miewaj± z tego co piszę ,oraz ze mnie -powtórzę to co już niejednokrotnie pisałem, otóż najbliższe wydarzenia potwierdz± kto miał rację-czy ja (a wła¶ciwie M.Nostradamus),czy moi adwersarze?

Proszę zwrócić uwagę na obecn± sytuację jaka się klaruje na półwyspie arabskim i w Pakistanie-czyli dwóch najważniejszych obszarach na których w niedługim już czasie powstanie rz±dne sukcesów mocarstwo muzułmańskie.

Otóż pisałem,że w/g M.Nostradamusa Kalifat Wielkiego Talibanu(pod przywództwem III Antychrysta-Mahdiego) powstanie na gruzach obecnego Pakistanu a nie Afganistanu ,który po zniszczeniu bomb± lub bombami atomowymi wojsk NATO zostanie tak jak inne kraje muzułmańskie Azji ¦rodkowej przył±czony do Talibanu(Pakistanu).
Pisałem też(proszę wszystko odnależć),że suniccy Talibowie będ± podsycać zamieszki w szyickim Iranie(dawnej Persji)-aby zniszczyć państwo Ajatollahów i przył±czyć go do Talibanu-wszystko wskazuje,że tak się stanie.
I wreszcie pisałem,że na półwyspie Arabskim powstanie t.zw.VAR-to jest konfederacja arabska,a przywódc± jej wojsk będzie -pochodz±cy z Jemenu-tak zwany Jezus Muzułmański,który pod Bagdadem dojdzie do porozumienia z Mahdim.
WIELKI TALIBAN POWSTAJE JUŻ NA NASZYCH OCZACH-a jego twórcami będ± : pakistańsko-afgański Talib- Mahdi i jemeńsko-arabski Szejk Jezus Muzułmański!!!

Za kilka lat ten w/w twór polityczny będzie realnym ZAGROŻENIEM DLA POKOJU ¦WIATOWEGO!!!

Chcę jak najszybciej skończyć opis wydarzeń zwi±zanych z przebiegiem III wojny ¶wiatowej -dlatego na razie nie będę odpowiadał na pytania nie zwi±zane z tematem.

Póżniej-to jest na końcu,podam kilka przykładów opisów III wojny ¶wiatowej ,która ma się rozegrać w XXI wieku na podstawie przepowiedni innych znanych wizjonerów i proroctw różnych religii o ¶wiatowym znaczeniu itd.
Napiszę też krótko o III wojnie ¶wiatowej widzianej oczami Aleistera Crowleya-"apokaliptycznej bestii"-jak sam siebie nazywał ,a przez niektórych uważanego za jednego ze współtwórców ¶wiatowego satanizmu-jest on m.innymi twórc± tzw;"Księgi Praw"-wykładni swojej wiary:

Oto charakterystyczny urywek z tej "¶więtej księgi":-
cyt:
Zakazana niech będzie lito¶ć,potępieni niech będ± współczuj±cy.
Zabijaj i zadawaj męki,niech nikt nie będzie oszczędzony.
Aby mnie wielbić,bierz wino i najdziwniejsze narkotyki,
Które memu prorokowi wskażę;upijaj się.

Jest to tzw:dyktat Anioła Aiwassa,który kończy się nakazem odrzucenia wszelkiego prawa poza wol± czynienia tego na co ma się ochotę.
Crowley nazwał to;"prawem thelemy"(thelema to z greckiego"wola"),po czym ww Cefalu na Sycylii założył satanistyczne opactwo.
Jest to ciekawy temat ale nie satanizm jest moim tematem a III wojna ¶wiatowa-o której Crowley też pisał!
Wspomnę tylko ,że nie mał± rolę w jego religii odegrała jego adeptka i kochanka niejaka Rose tzw"Szkarłatna Pani",która dała mu córkę o nieprawdopodobnym imieniu;Hekate-Noc-Athatur,-Safo-Jezebel-Lilit.Ta biedna kobieta w wieku 41 lat opowiedziała swoj± historię w "Magicznym Dzienniku Babalony";w którym jest zapis potwornych okultystycznych eksperymentów Crowleya,zapis jej życia i obłędu jako "małżonki chaosu"-jak siebie nazywała.
A także ¶wiadectwo zwi±zku przeżywanego jako "nieprzerwana seksualna orgia",pod koniec której autorka pragnie tylko jednego:"¶mierci w ramionach bestii 666,która była i jest moim kochankiem,towarzyszem,ojcem,synem i w ogóle wszystkim ,co kobieta może pragn±ć i odnależć w mężczyżnie".

Pisałem,że satanizm będzie tolerowany (a,nawet wspierany kosztem chrze¶cijaństwa!)w podbitych przez Mahdiego krajach chrze¶cijańskich -a dlaczego?-a dlatego,że czę¶ć kobiet chrze¶cijańskich aby unikn±ć:głodu, niewoli lub ¶mierci,(przymusowo wcielane do haremów bogatych dowódców wojskowych lub szejków będ± tylko te nieliczne najmłodsze i najładniejsze),będ± wstępowały do żeńskich klasztorów satanistycznych-jako"zakonnice zła"lub "zakonnice szatana",które będ± specjalnie uczone-będ± one wykonywały zbiorowe(orgie)usługi seksualne dla kolorowych turbanów-czyli żołnierzy Mahdiego.Takich usług nie będ± mogły wykonywać wierne i "czyste" muzułmanki-które za Mahdiego będ± obowi±zkowo wszystkie chodziły w tzw:"burkach".

A oto fragment tekstu Rose "Szkarłatnej Pani"którego będ± uczyły się obowi±zkowo na pamięć" zakonne satanistki"-ubrane w złote płaszcze i kaptury pod którymi będzie erotyczna-bielizna.

cyt"

Bez reszty się po¶więcę Wielkiemu Dziełu.
Będę wywyższać się w pysze.
Dokonywać będę wszelkich bezeceństw.
Zabiję swoje serce.
Będę budzić zgorszenie i cudzołożyć.
Okryję się klejnotami i kosztownymi szatami.
Nie będę się hamować wobec mężczyzn.
Za darmo będę plugawić swe ciało wydaj±c je chuci
wszystkich istot żyj±cych,które mnie o to poprosz±.
Pragnę się mienić Tajemnic± Tajemnic,
Wielk± Babalon±,
Liczb± 156,
Szat± Nierz±dnicy
I Kielichem Wielkiej Ohydy!

Te przymierze przywódców wojskowych Islamu z satanizmem wykonuj±cym żeńskie usługi dla żołdactwa muzułmańskiego w czasie III wojny ¶wiatowej wynika również z wielu innych tekstów i zapisów-ale o tym póżniej.

c d n-w temacie tzw:Wielkiej Wojny Braterskiej.

Centurion

Wła¶ciwie Wielk± Wojnę Bratersk± w latach 2040-41?opisałem w miare szczegółowo.
Przypomnę tylko,że po tej wojnie przestanie istnieć Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Północnej Irlandii(Ulsteru).
Na jej miejscu powstanie Królestwo Anglii i Kornwalii oraz oddzielne królestwa;Walii i Szkocji a Ulster zostanie wł±czony do Irlandii Południowej.
Pisałem też,że w czasie wojny braterskiej będzie trwała wojna USA i Meksyku z Chinami i Japoni±-wojna ta najprawdopodobniej skończy się po 3 latach trwania to jest w roku 2043?
W tym czasie będzie trwała wojna Indii ze Zjednoczonym Sułtanatem Indonezji Malajów o Australię(zakończy się rozejmem ) ,oraz bunt turbanów przeciwko despotycznej władzy Mahdiego.
Także portugalsko- języczna Brazylia będzie prowadziła wojnę z hiszpańsko-języcznymi krajami Ameryki łacińskiej.
WIELKA WOJNA BRATERSKA będzie jedn± z przełomowych wydarzeń zwi±zanych z III wojn± ¶wiatow±.Po prawie bezkrwawym zajęciu Bałkanów przez Polskę(wojska Mahdiego opuszcz± te tereny w wyniku inwazji zakonów Henryka Szczę¶liwego na Grecję i Włochy)-będ± się bały okr±żenia .Francja Henryka Szczę¶liwego prawie samodzielnie podejmie próbę zniszczenia Wielkiego Talibanu i-JEJ SIĘ TO UDA!!!

M .Nostradamus jest bardzo zadowolony z nowo wyrastaj±cej POTĘGI FRANCJI!!!

W li¶cie do przyszłego bohatera wydarzeń Henryka Szczę¶liwego napisał cyt fragment:

"-Wtedy jednak rozpocznie się królestwo Antychrysta w rejonie Atylli i Kserksesa(tereny:Iranu,Afganistanu,Pakistanu,Uzbekistanu,Tadżykistanu itd).
W bardzo wielkiej liczbie zejd± zwolennicy trzeciego Antychrysta ,tak,że przyj¶cie Ducha ¦więtego ,który zejdzie na 48 stopniu szeroko¶ci geograficznej ,spowoduje wędrówkę ludów.
On(Duch ¦więty)ucieknie przed potworno¶ciami Antychrysta".
W innym fragmencie M.Nostradamus pisze,że ostatecznym zwycięzc± i pogromc± III Antychrysta okaże się: cyt"Największy przedstawiciel Chrystusa na Ziemi, nowy król Henryk Szczę¶liwy ze starej dynastii Burbonów".
Nie będę tu przytaczał całej twórczo¶ci Nostradamusa w tym dobrze znanej,mało znanej i prawie w ogóle nie znanej,a także tre¶ci dwóch długich listów. Ale sk±d np: Nostradamus wiedział o rewolucji francuskiej pisz±c w/w li¶cie dokładnie cyt;"Będzie trwało prze¶ladowanie ko¶cioła (w czasie rewolucji) do 1792 roku!"

Nie będę opisywał przebiegu innych wydarzeń wojennych w trakcie III wojny ¶wiatowej.

Zaznaczam tylko,że Chiny i USA tak się wyniszcz± na wzajem,że kraje te będ± przypominały WIELKIE ZGLISZCZA Europy ¦rodkowej po II wojnie ¶wiatowej.USA i Meksyk co prawda zwycięż± i zajm± czę¶ć Dalekiego Wschodu i Syberii-ale nie będ± już w stanie wpływać na wydarzenia w Europie.Po przebiegunowaniu Ziemi w roku 2044? wspólnie z Japoni±,która zerwie pakt z Chinami przyst±pi± USA do wyzwalania Filipin i Australii w wojnie ze Zjednoczonym Sułtanatem Indonezji i Malajów.W Chinach w tym czasie(po przegranej wojnie z USA) ma doj¶ć do rewolucji i upadku komunizmu.
Nie będę opisywał i tego konfliktu-zaznaczam,że wojna ta ma zakończyć się zwycięstwem USA .Japonia,która w wyniku katastrof naturalnych w ponad 2/3 zniknie pod wodami Pacyfiku uzyska pozwolenie na kolonizację Australii.
S± to bardzo frapuj±ce tematy-szczególnie temat Australii-otóż po epoce anglosaskiej(przewaga ludno¶ci brytyjskiej)ma w tym kraju(jak już pisałem) nast±pić era muzułmańska( masowe osadnictwo Indonezyjczyków)a następnie ostateczna kolonizacja Japończyków cyt" jako ludzi bez ziemi i ojczyzny-bo ich ziemie zabrały fale wielkiego oceanu".
Po III wojnie ¶wiatowej Australia będzie nazywana; Now± lub Wielk± Południow± Japoni±.

Tak więc opiszę jeszcze tylko trzy sprawy:

1.Upadek Kalifatu Wielkiego Talibanu-ofensywa Henryka Szczę¶liwego i sprzymierzeńców w latach 2041-2048?
2.II Katastrofa Kosmiczna,czyli tzw "przebiegunowanie Ziemii i "Cud Krzyża"-rok 2044?
3.Wygl±d ¶wiata po III wojnie ¶wiatowej ,czyli po roku 2044?

Następnie podsumuję temat zwi±zany z III wojn± ¶wiatow± podaj±c inne przykłady przepowiedni i proroctw(tak jak wspomniałem.
Na końcu odpowiem na niektóre pytania.

Po tym nie zamierzam się już wypowiadać na tej stronie-niezależnie od wpisów jakie ewentualnie będ± miały miejsce.
Uważam,że każdy temat powinien mieć swój pocz±tek i koniec.

c d n.

Centurion

Odpowiadam:
Przed III wojn± ¶wiatow± Rosja z powodu jakich¶ nieznanych przyczyn-możliwe,że gazowych lub wojskowych(bazy)lub też innych spowodowanych przez ludno¶ć rosyjskojęzyczn±,któr± na Ukrainie ocenia się na 9 do 12 milionów ludzi z 45 milionów mieszkańców jakie liczy obecnie to państwo-wkroczy zbrojnie na tereny wschodniej i południowej Ukrainy(Krym).Oddziały polskie najprawdopodobniej za poparciem NATO i UE wkrocz± do Galicji i na Wołyń.Z tekstów Nostradamusa wynika,że w wyniku międzynarodowych negocjacji pokojowych Rosjanie i Polacy wycofaj± się z terytorium tego państwa.
Po wybuchu III wojny ¶wiatowej i rozbiciu Rosji przez Chiny a także zajęciu południowej Europy przez Wielki Taliban wojsko Polskie zajmie najpierw cał± Ukrainę,Białoru¶ i kraje nadbałtyckie(Litwę,Łotwę i Estonię).W trakcie lub zaraz po 9 dniowej wojnie z Niemcami za zgod± Talibanu zajmie również czę¶ć południowej Rosji Kubań.Przy końcu III wojny ¶wiatowej Polska po raz trzeci ma zaj±ć i wł±czyć do swojego terytorium już cał± pozostał± Rosję europejsk± i czę¶ć zachodniej Syberii za Uralem-będzie to spowodowane następnymi wewnętrznymi krwawymi rozruchami w tym kraju.

Centurion

Dzięki Arteruzo że nadal piszesz mimo trollowiska jakie tu powstało. Doł±czam się do pro¶by o tytuł ksi±żki któr± zamierzasz wydać. Łatwiej będzie j± namierzyć bo ksi±żek o tej tematyce jest sporo, a nie wszystkie pisz± ludzie o tak wielkiej wiedzy.

Pisałem już,że tytuł tej ksi±żki będzie brzmieć-cyt:"Kiedy wybuchnie III wojna ¶wiatowa".
Autor: Centurion Arteuza.
Ukaże się najprawdopodobniej nie wcze¶niej jak za rok.
Obecnie jestem na pocz±tku jej pisania.
My¶lę też o opracowaniu i przetłumaczeniu w sposób zbiorczy wszystkich znanych mi tekstów M. Nostradamusa(jest ich około 10.000 to jest:czterowierszy i sze¶ciowierszy ł±cznie),a także dwóch listów: pierwszego do syna Cezara i drugiego do przyszłego Wielkiego Króla Francji i Stanów Zjednoczonych Europy-Henryka Szczę¶liwego.
Czyli opracowania jak gdyby takiej:"Ksi±żkowej Antologii twórczo¶ci M.Nostradamusa".

Centurion

PROSZĘ O UWAGĘ!!!

W ZWIˇZKU Z OSTATNIMI TEKSTAMI OSÓB MI CO NAJMNIEJ NIEPRZYCHYLNYCH -JEST TO MÓJ JUŻ OSTATNI WPIS NA STRONIE,KTÓRˇ ZAŁOŻYŁEM!!!

Przepraszam Wszystkich tych,którym obiecałem dokończenie tematu i udzielenie odpowiedzi na frapuj±ce ich pytania.
My¶lałem,że dokończę temat m.innymi opisuj±c przebiegunowanie naszej planety Ziemi "Cud Krzyża "który się pojawi na obu półkulach południowej i północnej-cyt:"jasne błękitne ¶wiatło na bezchmurnym "otwartym niebie,które ¶wieci ,a nie rozja¶nia ziemi "-trwaj±ce przez tak zwany okres" 3-ech dni ciemno¶ci"- a,także próby wyja¶nienia tego zjawiska przez astronomów i uczonych(próby wyja¶nienia maj± trwać około 600 lat)-tym bardziej,że Księżyc ma nieco oddalić się od Ziemi i jednocze¶nie zbliżyć poprzez zmianę swojej orbity wokółziemskiej na bardziej eliptyczn±.
Miałem też nadzieję,że opiszę też III wojnę ¶wiatow± wynikaj±c± z zaszyfrowanego kodu BIBLII(wyja¶niaj±c na czym ten kod polega) z zapisów liczb wielkiej piramidy Cheopsa a także Chefrena ,również opisie III wojny wynikaj±cej z hinduistycznych ksi±g itd.
Niestety zawsze znajd± się tak zwani "przeszkadzacze",których :HORYZONT MY¦LENIA JEST ZAWSZE OGRANICZONY TYLKO DO WŁASNEGO-JA.
Tak było jest i będzie -TO Sˇ LUDZIE KTÓRZY NAJWIĘCEJ KRZYCZˇ A NAJMNIEJ DAJˇ Z SIEBIE -BO PO PROSTU NIE Sˇ W STANIE NIC ZROBIĆ POZA PRZESZKADZANIEM I DOKUCZANIEM INNYM.
WIERZCIE -TO ONI ZWYKLE SWOIM WULGARNYM JĘZYKIEM I CHAMSTWEM(chociaż nie wszyscy) SŁUݎ SZATANOWI-BO SZATAN LUBI: WULGARYZMY,PONIŻANIE INNYCH,PRZESZKADZANIE INNYM WTRˇCANIE SIĘ DO ICH SPRAW- A PRZEDE WSZYSTKIM JEST PRZECIWNIKIEM WSZELKICH PRZEPOWIEDNI I PROROCTW MÓWIˇCYCH O JEGO NIECNEJ DZIAŁALNO¦CI W PRZYSZŁO¦CI. ON POPRZEZ ZŁYCH LUDZI REALIZUJE W STOSUNKU DO POJEDYŃCZEGO CZŁOWIEKA I CAŁEJ LUDZKO¦CI SWOJE HANIEBNE PLANY!!!

Wszystkie te sprawy o których w temacie III wojny ¶wiatowej tu opisałem i nie z mojej winy nie skończyłem- opiszę w swojej ksi±żce.
Ten kogo będzie ona interesowała po prostu j± kupi-a ten kogo nie będzie interesowała to jej nie kupi.

OD TEJ CHWILI WSZYSTKIE WPISY NA TEJ STRONIE NIE BĘDˇ JUŻ MOJEGO AUTORSTWA -CHOĆBY BYŁY PODPISYWANE PSEUDONIMAMI :CENTURION LUB ARTEUZA- TO OD TEJ PORY NIE BIORĘ ZA NIE ŻADNEJ ODPOWIEDZIALNO¦CI!!!

DECYZJĘ SWOJˇ RAZ ZMIENIŁEM-ALE TYM RAZEM JEST ONA JUŻ OSTATECZNA !!!

Dziękuję za uwagę Wszystkim tym którzy moje wpisy i moj± osobę traktowali poważnie i z szacunkiem i życzę im dużo zdrowia,oraz jeszcze raz wszystkiego dobrego w Nowym 2010 Roku.

BARDZO UWAŻNIE OBSERWUJCIE WYDARZENIA ¦WIATOWE W TYM ROKU-BĘDZIE TO ROK PRZEŁOMOWY -JEDEN Z PRZYTACZANYCH TU LICZNYCH TEKSTÓW M.NOSTRADAMUSA SIĘ CAŁKOWICIE WYPEŁNI!!!

Centurion

Przeczytałem wszystkie dostępne mi Wasze wypowiedzi na tej stronie forum"GP"jak i na innych forach np"insomni" gdzie skopiowano moje wypowiedzi odno¶nie tematu "kiedy wybuchnie III wojna ¶wiatowa" i muszę powiedzieć ,że skruszyli¶cie mnie jedn± rzecz± a mianowicie - swoj± ciekawo¶ci±.
To ciekawo¶ć ludzka jest motorem postępu!
Najbardziej "pu¶ci wewnętrznie"s± ci,których zainteresowania ograniczaj± się tylko do spraw zwi±zanych z własn± osob±.
Choć mój przyjaciel i rodzina przekonuj± mnie,żebym dał sobie już spokój z pisaniem w internecie i zaj±ł się tylko ksi±żk±-to jednak powiedziałem sobie do: 3-ch razy sztuka.
Obiecałem!-a więc jednak spróbuję dokończyć temat.
Do zmiany mojego zdania przyczyniła się PRZEDE WSZYSTKIM osoba,która napisała(na jednym z forum),że zmieniła swój stosunek do ¶wiata i religii.Osoba ta napisała,że po przeczytaniu moich wypowiedzi stała się osob± praktykuj±c±-że codziennie zaczęła się modlić!
BARDZO SIĘ Z TEGO CIESZĘ!!!
Gdy kto¶ uważnie przeczyta PISMO ¦WIĘTE zrozumie,że cyt:"¶wiat ducha jest tak samo niezniszczalny jak ¶wiat materii".Zawsze bowiem następuje odrodzenie w formie miłej Bogu lub tej która jest mu niemiła.
Pan Bóg mówi cyt:"spójrzcie na przyrodę" a zrozumiecie sens istnienia,to jest cyt:"życia i ¶mierci".
Dlatego Jezus Chrystus w ewangeliach rozmawiał z ludżmi przypowie¶ciami wziętymi z przyrody.
Cyt"rozmawiam z Wami tak ,aby¶cie mnie zrozumieli".
Przecież Pan Bóg obiecał człowiekowi -odrodzenie po ¶mierci i nowe mieszkanie(w oryginale cyt:"spójrz w górę ,zobacz ile jest gwiazd na niebie-to jest dom nieskończono¶ci i miejsca w nim dla moich dzieci nie zabraknie".
Dał człowiekowi nie tylko ciało(jak zwierzęciu)ale tchn±ł też w niego swój największy skarb -ducha nie¶miertelno¶ci.
Jeżeli Pismo ¦więte mówi cyt:"stworzyłem człowieka na swój obraz i podobieństwo"-to Pan Bóg nie ma w ogóle na my¶li CIAŁA!-ale ma na my¶li:DUCHA I ROZUM!!!
My ludzie mamy być podobni do Boga Duchem i Rozumem i tu na tej ziemi mamy go o tym przekonywać.
Zachowujmy się więc tak aby¶my go nie zawiedli-to jest; miejmy czystego ducha i czysty rozum.
Poznawajmy ¶wiat-ale i dbajmy o niego.
Ludzie w większo¶ci na ogół nie znaj± i nie rozumiej± języka BIBLII.
Jeżeli np Pismo ¦więte mówi ,że wszystko(w języku staro-hebrajskim wyrazy:wszystko i ¶wiat oznaczaj± to samo)Bóg stworzył w siedem dni to nie znaczy ,że stworzył wszystko w siedem dni ziemskich.
Dalej bowiem można przeczytać ,że dla Pana Boga jeden dzień to tysi±c lat lub tysi±c tysięcy lat ziemskich.
O tym mówił też ¦więty Piotr.
Pan Bóg cyt:"Jahwe"czyli "Jestem który Jestem"co znaczy "Jestem lub Jeste¶my" osob± lub osobami(Trójca ¦więta) ponadczasow± lub ponadczasowymi.
Pan Bóg mówi stworzyłem(stworzyli¶my)WSZYSTKO- czyli PRZESTRZEŃ I CZAS,¦WIAT DUCHA I ¦WIAT MATERII -¦WIAT ŻYWYCH I ¦WIAT UMARŁYCH-Jestem-Jeste¶my(Jahwe) ALFˇ I OMEGˇ.
S± to sprawy arcyważne i zarazem arcyciekawe .My¶lę,że krótko będzie można je opisać.
Zmieniam więc zdanie-może to nie poważne z mojej strony,ale starcy zachowuj± się przecież czasami jak dzieci.
Na pewno znajd± się teraz tacy,którzy będ± wylewać z tego powodu na mnie swoje"pomyje"-ale mam nadzieję,że znajd± się też tacy ,którzy nie będ± wobec tych osób(wulgarnych i zło¶liwych) obojętni.
Zanim zacznę na "GP"kontynuować temat przypomnę i wyja¶nię parę spraw:
-Interpretacje i tłumaczenia tekstów M.Nostradamusa mog± być mylne i żle interpretowane.
My¶lę jednak ,że nie jest ich więcej niż 20 do 25%.
-Nie musicie się z moimi interpretacjami się zgadzać,ale proszę o merytoryczn± dyskusję i ewentualn± krytykę-szczególnie nie znoszę wulgaryzmów i poniżania ludzi.
- Do Pani "xami"-po tek¶cie do mnie zauważyłem ,że jest kobiet±.
Dziękuję za dobre intencje-zastanowię się nad zalogowaniem i możliwe,że przejdę na insomnię i tylko tam będę pisał.
Do tego czasu spróbuję kontynuować temat na tej stronie.
Równocze¶nie potwierdzam zgodę na powielanie moich tekstów.
-Mam nadzieję ,że nikt nie będzie używał mojego psedonimu:"Centurion Arteuza.
My¶lę,że po stylu pisania zorientujecie się co do autorstwa przytaczanych tekstów.
-Nie będę pisał co dzień,a rzadziej bo mam bardzo dużo zajęć.Proszę więc o cierpliwo¶ć i wyrozumiało¶ć.
Najbliższym tematem będzie kontrofensywa wojsk zakonnych Henryka V Szczę¶liwego i jego sprzymierzeńców przeciwko turbanom Wielkiego Talibanu w w latach:2041?-2044?-to jest do II Wielkiej Katastrofy Kosmicznej zwi±zanej z:
-przebiegunowaniem magnetycznym Ziemi,
-przebiegunowaniem geograficznym Ziemi i zmian± orbity Księżyca wskutek przyci±gania tajemniczego ciała-(Nibiru,Marduk,Nemezis)
-"Cudem Krzyża".

Pozdrawiam

Centurion

Widzę,że jednak s± tacy ,którzy uważaj±,że ostatni tekst -nie jest tekstem Arteuzy.
Nic na to nie poradzę.My¶lę,że uda mi się szybko dokończyć temat i Was przekonać.

WIELKA KONTROFENSYWA HENRYKA V SZCZʦLIWEGO i JEGO SOJUSZNIKÓW w latach 2041?-2044?

Po wzięciu do niewoli i os±dzeniu w Avinionie ,a następnie powieszeniu tzw:"Jezusa Muzułmańskiego" po bitwie narodów pod bawarskim mie¶cie ULM-zmieni się sytuacja międzynarodowa.
Jak już pisałem w Kalifacie Wielkiego Talibanu nast±pi wielkie niezadowolenie i na terenach obecnego Pakistanu i Afganistanu-czyli w mateczniku talibów-wybuchn± zamieszki i bunt stacjonuj±cych tam czę¶ci turbanów.
Autorytet III Antychrysta Mahdiego zostanie bardzo nadszarpnięty!!!
WIELKA KLĘSKA NAJWIĘKSZEJ 66-dniowej!!!(liczba 6-pamiętajmy to liczba Antychrysta-kod Biblii)-BITWY NARODÓW POD ULM i wzięcie do niewoli drugiego pod względem znaczenia po Mahdim dowódcy tzw"Czerwonego Turbanu,a póżniej i Białego Turbanu "-Jezusa muzułmańskiego-zwanego też arabskim- następnie jego stracenie i powieszenie za nogi(podobnie uczyniono z Benito Mussolinim) na widok publiczny w nowej stolicy Francji Avinionie doprowadziło do powrotu Mahdiego wraz z duż± czę¶ci± wiernych mu turbanów do Azji w celu u¶mierzenia buntu.
Tę sytuację wykorzysta Wielki Chiren-Wielki Selin ,czyli Henryk Szczę¶liwy i rozpocznie WYZWALANIE EUROPY.

TO WYZWALANIE BĘDZIE TAK SAMO KRWAWE I OKRUTNE JAK INWAZJA MUZUŁMANSKA!!!

JAK WIDZICIE STARAM SIĘ WAM PRZEKAZAĆ JAK NAJWIERNIEJ PRZEBIEG III WOJNY ¦WIATOWEJ (według tekstów Nostradamusa,a także i innych proroctw i przepowiedni)MÓWIˇC O KRWAWEJ TOTALNEJ WOJNIE PROWADZONEJ PRZEZ WSZYSTKIE STRONY TEGO NAJWIĘKSZEGO ¦WIATOWEGO KONFLIKTU W DZIEJACH LUDZKO¦CI JAKIM MA BYĆ III WOJNA ¦WIATOWA!!!

c d n.

Centurion

KARTA WOJNY SIĘ ODWRACA!!!

Dalszy ci±g kontrofensywy w/g M.Nostradamusa,który,jak twierdz± to badacze jego tekstów zachowuje się jak KORESPONDENT WOJENNY.

M.Nostradamus chociaż w mniejszym zakresie opisywał przebieg wielu wojen m.innymi I wojny ¶wiatowej i drugiej wojny ¶wiatowej

Wielk± rolę jak już pisałem w kontrofensywie GRYFONA-to jest armii zakonnych Henryka Szczę¶liwego i sprzymierzeńców w pierwszym etapie kontrofensywy(przed wybuchem Wielkiej Wojny Braterskiej)odegrała Wielka Brytania,a także nowe Stany Zjednoczone( całkowicie inne i odmienione po II wojnie domowej).
Póżniej po pokonaniu konkurenta-tajemniczego Herkulesa i Wielkiej Brytanii-główn± rolę będzie odgrywał pocz±tkowy dyktator-najważniejszy członek francuskiego Dyrektoriatu(dyktatorskiego wojennego rz±du),a póżniej król Francji i Zjednoczonej Zachodniej Europy :Henryk V Szczę¶liwy.

+
Jego liczba stała się Jego przekleństwem,
66 dni wystarczyło aby zielone flagi Hannibala,
Rzucone zostały do stóp chrze¶cijańskiego władcy,
Słowo ULM stanie się na wieki przekleństwem muzułmanów.

W/g mnie jednoznacznie chodzi tu o Mahdiego-czyli "Jednookiego Potwora"- Antychrysta III. "
+
Drudzy przywódcy w czasie drugiej i trzeciej,
Zostan± os±dzeni i zabici za podłe czyny i zbrodnie,
Dla przestrogi zostan± powieszeni głowami do dołu,
Jedni widz±c to będ± się cieszyli,a drudzy rozpaczali.

Najprawdopodobniej jest to tekst tak zwany"JANUSOWY",który mówi o dwóch wydarzeniach -to jest tego z II-ej wojny ¶wiatowej-os±dzenie i zabicie B. Mussoliniego ,a następnie powieszenie go za nogi głow± do dołu na widok publiczny-oraz tego dotycz±cego III wojny ¶wiatowej-to jest w podobny sposób ma być potraktowany tzw"fałszywy Jezus".
Wcze¶niej podawałem tekst o pochwyceniu "fałszywego Jezusa"(jak go nazywa Nostradamus)-czyli tzw;"Jezusa muzułmańskiego.
Widać,że w czasie III wojny ¶wiatowej podobny los spotka również I-go zastępcę III Antychrysta-czyli Mahdiego.
Z innych tekstów wynika,że w swoich przepowiedniach Mussolini był przez Nostradamusa traktowany jako najbliższy zwolennik Hitlera czyli:Hiltera,Histera,W¶ciekłego itd.
Jak już pisałem Jezus muzułmański będzie drug± po Mahdim najważniejsz± osob± w Kalifacie Wielkiego Talibanu.

Jak interpretuje P.Lemesurier pierwsze duże uderzenie wojsk Henryka nast±pi z Niemiec.Jego wojska do¶ć szybko odzyskaj± Frankfurt i Kolonię a drugie uderzenie z wybrzeży akwitańskich zachodniej Francji dokonanej przez Anglików (pijawki) i Neptuna(USA)a także stacjonuj±cego we francuskiej Bretanii armii zakonno-rycerskiej Herkulesa.
Armie te wyzwol± prawie cał± Francję z nowo nominowan±przez Dyrektoriat stolic± Avinionem(Avignon).

Po pozbyciu się konkurentów;Herkulesa-po wojnie domowej,W.Brytanii po wojnie braterskiej i USA-wycofała wojska ze względu na wybuch wojny alaskijsko-pacyficznej z Chinami i Japoni±-Henryk Szczę¶liwy rozpocznie now± wielk± ofensywę na kraje w dalszym ci±gu okupowane przez muzułmanów-to jest:Szwajcarię, Włochy i Grecję.Oczywi¶cie Henryk wykorzysta także to,że Mahdi z duż± czę¶ci± swoich wojsk opu¶ci Europę w celu likwidacji buntu w mateczniku talibów-to jest na terenach obecnego Pakistanu,Afganistanu i innych krajów Azji ¦rodkowej.

Następnie opiszę wyzwolenie całej Europy z pod panowania Wielkiego Talibanu

c d n.

Centurion

Zbilża sie stu lecie Fatimy - opis ¶mierci oststniego papieża.
wiemy że papież ma opubllikować ważnie dokumenty przed inwazj± Talibanu na Europę.
(prawdopodobnie po obchodach stulecia objawień - po roku 2017).
Siostra Faustyna zmarła przed II wojn± ¶wiatow±.
Więc informacje o znaku krzyża ( które zawarła w dzienniczku) otrzymała w latach trzydziestych.
Stulecie tych objawień wypada na rok 2031-2038.
Dodatkowo ta łamigłówka nostradamusa dotycz±ca roku wybuchu wojny - rok 2001, 2010, 2100.
Może taki jest plan aby to wszystko wydrzyło sie po 100 latach od obiawień?? - cud krzyża także.
Jest tu dziwny dysonans. Przecież Jednoxcze¶nie Nostradamus pisze
że trzecia wybuchnie po kongresie Jerozolimskim - uderzenie na Rosję.
Co o tym my¶lisz? Osobi¶cie mnie to bardzo zaciekawiło.
Może gdzie¶ jest jeszcze jaka¶ inna wskazówka co do daty wybuchu wojny??
Pozdrawiam Serdecznie.

Pisałem już,że badacze tekstów M.Nostradamusa prócz ewentualnych dat rozpoczęcia III wojny ¶wiatowej a wymienionej przez Pana(ni±) to jest roku:2001,2010 i roku 2100 -ze wzgledu na metodykę okre¶lania dat w ¶redniowieczu przyjmuj± jeszcze dwie daty -to jest:rok 2012(przy opuszczeniu liczby 2 na pocz±tku) i rok 2021(również po opuszczeniu liczby 2 na pocz±tku daty)-który ja uważam za najbardziej prawdopodobny-już tę sprawę dokładnie wyja¶niałem.Proszę odszukać tę sprawę w moich dotychczasowych tekstach.
Znam przepowiednie fatimskie dlatego wła¶nie,żeby być w zgodzie z tekstami Nostradamusa i przepowiedniami-proroctwami innymi w tym fatimskimi-rok 2021 wydaje mi się najbardziej prawdopodobn± dat± wybuchu III wojny ¶wiatowej-ale oczywi¶cie mogę się mylić.

Pozdrawiam

Ciekawe czy inne daty s± też tak przez Nostradamusa zagmatwane.
Jak okre¶lał daty poprzednich wojen? Jaka interpretacja jego datowania pasuje do
roku 1939 i 1914. Być może na tej podstaiw można okre¶lić datę Trzeciej.
Być może nostradamus celowo zagmatwał tylko datę Trzeciej.
Przecież ludzie w jakim¶ stopnie interesuj± się przepowiedniami. Ale chronologia wielkich wydarzeń nie może być podana głupcom na tależu...

Pozdrawiam

Pisałem już ,że M.Nostradamus użył tylko kilku dat w/g kalendarza chrze¶cijańskiego-ale juliańskiego (nazwa przyjęta od konsula rzymskiego i reformatora Juliusza Cezara-nawiasem mówi±c zdobywcy Galii -obecnej Francji- to do niego należ± też słynne słowa,cyt:"veni,vidi,vici"-to jest"przybyłem,zobaczyłem,zwyciężyłem"-wypowiedział je do zgromadzonego ludu rzymskiego po opanowaniu Galii w roku 47 p.n.e.)-obowi±zuj±cego we Francji za jego życia.
Nostradamus zmarł w roku 1566-a kalendarz juliański zreformował w roku 1582 papież Grzegorz XIII.
Kalendarz juliański jest opóżniony do gregoriańskiego o 13 dni.Wła¶nie dzisiaj posługuj±cy się nim grekokatolicy i prawosławni witaj± 1 stycznia 2010 roku,oraz dodatkowo obchodz± uroczyste obrzezanie Jezusa Chrystusa.

Ale mistrz Nostradamus przepowiedział reformę kalendarza po swojej ¶mierci!!!
+
W końcu szesnastego nast±pi wielka reforma,
Arka rzymska dołoży co cztery jedn± dobę,
Mimo protestu wielu purpuratów nie zmieni zdania,
Nie wszyscy od razu przyjm± nowe zasady.

Je¶li chodzi o wybuch pierwszej,a następnie drugiej wojny ¶wiatowej to Nostradamus napisał tak:

+
W drugiej dwudziestego wybuchnie wielka wojna,
Póżniej po drugiej zostanie nazwana pierwsz±,
W ci±gu pokolenia zjednoczona Germania,
Doprowadzi wszystkich do wielkich ofiar i strat.

Z tego czterowiersza -tak jak i z innych podobnych(przytaczałem kilka) wynika,że I wojna ¶wiatowa wybuchnie w pierwszej dekadzie dwudziestego wieku-co się sprawdziło-rok:1914!
W drugim wierszu tego czterowiersz wynika,że po drugiej zostanie nazwana pierwsz±-i faktycznie bowiem I wojna ¶wiatowa ,która trwała w latach 1914-1919 w historiografii do roku 1939 była nazywana po prostu:WIELKˇ WOJNˇ ¦WIATOWˇ!-nazwa I wojna ¶wiatowa pojawiła się dopiero po roku 1945!
Pisałem już na ten temat nie raz.
W trzecim wierszu czterowiersza Nostradamus pisze ,że druga wojna ¶wiatowa wybuchnie w ci±gu pokolenia(jednego)-i to też się sprawdziło!
Przyjmuje się że pokolenie to 25 lat-czyli 1914+25=1939-niebywałe!!!
Z III wojn± ¶wiatow± jest problem bo M.Nostradamus pisze jednoznacznie(TU WSZYSCY BADACZE BEZ WYJˇTKU SIĘ ZGADZAJˇ),że wybuchnie ona w XXII wieku.
Jednak Nostradamus nie okre¶la w jakiej dekadzie ,czy w której połowie w/w wieku ona wybuchnie.
Pisze jednak,że nast±pi to(już pisałem nieraz)-w roku których suma liczb wyniesie 3 a rok ten podzielony przez 3 daje liczbę całkowit±.
Takich dat jest trzy:2001,2010 i 2100.
Ale w ¶redniowieczu powszechnie pomijano pierwsz± literę roku lub drug± jeżeli liczb± t± było 0(zero) i na przykład zamiast roku 1065 pisano po prostu''65 lub 1543 pisano po prostu'543.
Ponieważ Nostradamus robił często "psikusy" ,żeby bardziej "zagmatwać w głowach" to badacze jego tekstów przyjmuj± jeszcze dwie daty ewentualnego rozpoczęcia III wojny to jest: rok 2012 i rok 2021.
M.Nostradamus nigdzie nie napisał po ilu latach od I-ej czy II-ej będzie III wojna.
W niektórych tekstach opisuj±cych III wojnę ¶wiatow± (tylko dla tego wydarzenia autor używa tajemniczej nazwy-"lata liturgii"-badacze dla jej okre¶lenia maj± różne zdania-interpretacje)-o tym wszystkim też już pisałem np;rok'607 liturgii.
A oto wszystkie znane mi daty kalendarza juliańskiego wymienione jednoznacznie w tekstach Nostradamusa: rok;1792,rok;1999,rok;2163,rok;3792 i rok;3797.
M.NOSTRADAMUS NAPISAŁ W SWOICH TEKSTACH I LISTACH,ŻE III WOJNA ¦WIATOWA BĘDZIE NAJBARDZIEJ KRWAWYM I OKRUTNYM KONFLIKTEM WOJENNYM W DZIEJACH LUDZKO¦CI -AŻ DO ROKU 3792 DO CZASU WOJNY ZE ¦MIERCIˇ -CZYLI NAJPRAWDOPODOBNIEJ TZW: HAR-MAGEDONEM!!!
BĘDZIE TRWAŁA AŻ 27 LAT-BĘDZIE TO KONFLIKT TOTALNY NA OLBRZYMIˇ SKALĘ-UŻYTE ZOSTANˇ MASOWE BRONIE.WOJNA TA NAPISAŁ MA BYĆ WOJNˇ DWÓCH NAJWIĘKSZYCH RELIGII WYZNAWCÓW TEGO SAMEGO BOGA-WOJNA MA BYĆ POPRZEDZONA DEKADˇ RELIGIJNEGO SUPERTERRORYZMU.
W CZASIE III WOJNY I 50 LAT PO NIEJ MA PANOWAĆ SUPERRTOTALITARYZM I SUPERAUTORYTARYZM.
PRZED JEJ WYBUCHEM I W TRAKCIE JEJ TRWANIA(III WOJNY)MAJˇ MIEĆ MIEJSCE STRASZNE WYDARZENIA:DWIE KATASTROFY KOSMICZNE;UDERZENIE ODŁAMKA KOMETY LUB METEORYTU ORAZ PRZEBIEGUNOWANIE ZIEMII ,A TAKŻE TOWARZYSZˇCE IM I NIE TYLKO:KATAKLIZMY I KATASTROFY NATURALNE POَCZONE Z PRZESUNIĘCIAMI KONTYNENTÓW,TOPNIENIEM LODOWCÓW,OLBRZYMIMI TSUNAMI,HURAGANAMI,SUPERHURAGANAMI A NAWET HUPERHURAGANAMI!!!
TE WSZYSTKIE NIESZCZʦCIA ,KTÓRE MAJˇ POCHŁONˇĆ 1/3 MIESZKAŃCÓW ZIEMI MAJˇ SIĘ ZAKOŃCZYĆ TZW: "CUDEM KRZYŻA!!!
PO TYCH STRASZNYCH WYDARZENIACH ¦WIAT(ZIEMIA)MA SIĘ CAŁKOWICIE ZMIENIĆ-TEN NOWY ¦WIAT W OGÓLE NIE BĘDZIE PODOBNY DO OBECNEGO NOSTRADAMUS TAK PISZE:

*
Po trzeciej inny ¶wiat i INNY KLIMAT,
Niektóre ziemie zaton±, a niektóre wynurz± z otchłani,
Stare mapy bezużyteczne,bo l±dy zmieni± brzegi i kształty,
Wiele ocalałych narodów szukać będzie nowych siedzib,
Sahara się zazieleni a zielona wyspa stanie się żyzn± i zielon±,
Sródmorze się zamknie a Bałtyk otworzy,Skandynawia stanie się wysp±.

W pi±tym wierszu tym razem sze¶ciowiersza Nostradamus pisze najprawdopodobniej o Grenlandii -nazwa wyspy po duńsku to dosłownie :zielona wyspa.
Nostradamus przewiduje więc,że wyspa ta "zrzuci" lodowiec,a klimat na niej będzie tak ciepły,że się zazieleni i będzie można tam uprawiać ro¶liny.

Pozdrawiam:

Go¶ć napisał/a:
Kolejne jak się maj± przepowiednie Nostradamusa do lansowanej przez naszyh wieszczów Mesjnistycznej roli Polski w ¶ród narodów. Nie będziemy ukrywać ,że Ojczyzna jest nam najbliższa i każdy z nas chciał by się dowiedzieć jak najwięcej o roli Polski w przyszłych wydarzeniach .Czy mógłby¶ pogłębić nasz± wiedze i po¶więcić jeden ,,rozdział" o tej tematyce.
Pzdrawiam Centurio06

Wszystkie znane mi przepowiednie ,(w tym Nostradamusa),które mówi± o Polsce podkre¶laj± jej przyszł± wielko¶ć i mesjanistyczn± rolę-szczególnie w chrystianizacji Chin,która nast±pi po III wojnie ¶wiatowej.
Ten w/w kraj przy pomocy Francji i Polski ma się stać krajem całkowicie chrze¶cijańskim!!!
Francja i Polska maj± być krajami najbardziej cyt.Nostradamusa"gorliwymi w wierze Chrystusa",które będ± chrystianizować ¶wiat-tak to wynika z proroctw i przepowiedni!!!
M.innymi Polska ma doprowadzić do porzucenia przez Rosję prawosławia i przej¶cia tego kraju na nowy katolicyzm-now± wiarę papieża aviniońskiego!

Proszę mi przypomnieć to o przyszłym losie Polski napiszę po zakończeniu tematu zwi±zanego z III wojn± ¶wiatow±.
Pozdrawiam;

Mam pytanie do Centuriona .Czy s± alternatywne tłumaczenia Nostradamusa , które to nie przewiduj± tak wielkiej tragedii jak III wojna. Czytałem chyba wszystkie przepowiednie i proroctwa dostępne w sieci i wszystkie mówi± o wielkiej tragedii jaka spotka ludzko¶ć, Choć wielcy wizjonerzy zawsze potkre¶laj± ,że wszystko możemy my ludzie zmienić. Najlepij zawsze sprzedaje się tragedia, ale czy s± jaki¶ proroctwa, które mówi± że do tej wielkiej tragedii nie dojdzie?

M.Nostradamus i inni prorocy i wizjonerzy pisz± mnie więcej tak:

Wszystkie wizje w zasadniczych sprawach w 100% się spełni±!
Czyli np:były I i II wojna ¶wiatowa to w/g mnie i innych badaczy będzie i przewidywana III.
Ludzie poprzez swoje dobre uczynki mog± opóżnić jak±¶ tragedię(dlatego nie ma w proroctwach ¶ci¶le okre¶lonych dat;np w poprzedniej odpowiedzi napisałem że Nostradamus w swoim tek¶cie napisał ,że II wojna ¶wiatowa wybuchnie w jednym pokoleniu i wyliczyłem 1914 + 25 +1939.
Ale Nostradamus wiedział ,że różne osoby przymuj± różne daty trwania jednego pokolenia(tak było kiedy¶ i jest dzi¶)to jest w granicach od 18 do 33 lat-czyli od tzw "pełnoletno¶ci" do wieku"chrystusowego".
W ten sposób wła¶nie prorocy i wizjonerzy jak gdyby;ZABEZPIECZAJˇ SWOJE PRZEPOWIEDNIE!
Je¶li wizjonerzy i prorocy mówi± o zmianie to mówi± o "złagodzeniu objawów" a nie "całkowitego uniknięcia" jakiego¶ wydarzenia(wtedy spełniaj± się one np:w 80%)np:kataklizmu lub wojny,a także jak już przytoczyłem powyżej wydłużeniu w czasie -może ono nast±pić albo kilka lub kilkana¶cie lat wcze¶niej albo póżniej.

To nie jest wymysł proroków i wizjonerów np:Apokalipsa(czyli objawienie)¦więtego Jana Ewangelisty(nie tylko ona zreszt±- ale również inne księgi Biblii-konkretnie Starego Testamentu)mówi± o tym że nasze dobre uczynki,modlitwa,pamięć o dniu ¶więtym(np;niedzieli) wyznaczonym na oddawanie czci naszemu Stwórcy może odwleć kary nałożone na niepokorn± ludzko¶ć lub je złagodzić.
Cyt:"Bóg Ojciec wysłucha pró¶b swoich dzieci jeżeli będ± się gorliwie o nie modlić, będ± prosić i przepraszać ze szczerego serca -wtedy odłoży lub zmniejszy ON(Jahwe-czyli z hebrajskiego:Jestem,który Jestem) kary nałożone na nich".

Przeczytałem Pana artykuł z wielk± uwag±.
Nie znałem generała o nazwisku lub imieniu Liang-tę informację uzyskałem dopiero od Pana.
Nie wiem może on będzie tym przyszłym dyktatorem,a pózniej "czerwonym cesarzem" Chin wymienionym przez Nostradamusa.
Trudno jest zdobyć kopie oryginałów wszystkich tekstów Nostradamusa(nie mówi±c o samych oryginałach) jest ich przecież prawie 10.000 czyli czterowierszy i sze¶ciowierszy razem. Ten posiadam w wersji angielskiej ale potwierdzonej więc trudno mi powiedzieć,czy w oryginale jest dosłownie napisane Liang ale przypuszczam,że tak-tak jak np: napisane s± wyrazy;Torrent czy Raypoz.
O swojej ksi±żce już pisałem wielokrotnie proszę przejrzeć teksty.
Artykuł jest bardzo ciekawy.

Centurionie mam Pytanie czy s± Ci znane obliczenia końca ¶wiata przeprowadzone przez ojca współczesnej nauki Izaka Newtona. Podaje datę końca ¶wiata na rok 2060, tak mu wyszło z obliczeń bibli. Jak większo¶ć mu współczesnych naukowców domy¶lał się że biblia jest napisana kodem. Według jego wieloletnich badań to jest data graniczna w tedy ma zostaci wybudowana III ¶wi±tynia. Jak wynika ze słów zbawiciela J. Chrystusa ,On ma przyj¶ć powtórnie gdy zostanie wybudowana III ¶wi±tynia. Jak to się ma do proroctw Nostradamusa?
Centurio06

Słyszałem o tym.Ale Niuton nie miał takiej wiedzy jak my obecnie.
Jak Pan wie prawo ci±żenia Niutona(choć na ogół poprawne) zostało zast±pione prawem jeszcze bardziej poprawniejszym i ogólniejszym ,a mianowicie prawem względno¶ci Einsteina E+mc2,która ł±czy 3 siły natury:słabe silne i elektromagnetyczne.Obecnie czekamy jak kto¶ wynajdzie nowe prawo jeszcze bardziej poprawne doł±czaj±c czwart± siłe -czyli grawitację.
Wszech¶wiat nasz,który powstał w wyniku wielkiego wybuchu 'Big Bang" osobliwo¶ci"-czyli"małego punktu"mniejszego od 1-ego atomu- czyli tzw "boskiej cz±steczki"poszukiwanej obecnie w podziemnym tzw"zderzaczu hadronów"w Szwajcarii pod Genew± rozerwał poł±czenie tych czterech sił i odrzucił grawitację w powstaj±c± po wybuchu:"urodzeniu wszech¶wiata" przestrzeń oraz powstaj±cy równocze¶nie czas,który biegnie różnie -(nie ma czasu absolutnego)-co spowodowało"po urodzeniu wszech¶wiata" jego inflację -czyli rozszerzanie wielokrotnie większe niż prędko¶ć ¶wiatła.Obecnie z tego powodu wszech¶wiat dalej się rozszerza czyli"ro¶nie"chociaż w wolniejszym już tempie-tak zwana stała kosmologiczna.
Kod Biblii jest w dalszym ci±gu badany i nie wszystko jest zupełnie jasne.
Wyliczenia Niutona mówi±ce o końcu ¶wiata w roku 2060 s± w tej chwili nie aktualne.

Pozdrawiam:

Centurion

Odpowiedż:

My¶lę,że zna Pan język angielski-chyba,że chce Pan sprawdzić,czy ja też go znam-bo nie wierzy Pan ,że jest taki tekst.
Nie lubiłem i nie lubię podtekstów -proszę pisać wprost a nie mnie sprawdzać.
Przytaczałem już na życzenie "sprawdzaczy" (proszę sprawdzić)teksty z języka francuskiego(Nostradamus pisał głonie w tym języku chociarz archaicznym) mogę tłumaczyć i z angielskiego lub na angielski-ale po co?,- widać,że nie przekonałem wszystkich co do wiarygodno¶ci żródeł-trudno nic na to nie poradzę!
Proszę o przypomnienie swojej pro¶by po skończeniu tematu dot.III wojny ¶wiatowej-odnajdę ten tekst w języku angielskim oraz nazwisko tłumacza z oryginału-bo chyba to jest istot± sprawy.

Jeżeli ma Pan odpowiedni program w komputerze to tłumaczenie jest proste-może Pan przecież zrobić to sam.Ja takimi programami,też czasami się posługuję-chociaż nie s± one doskonałe i teksty często poprawiam.

Nie będę tu pisał wiecznie chcę zakończyć temat i na końcu odpowiedzieć na konkretne pytania internautów.
Pisanie tutaj opóżnia tworzenie ksi±żki a odpowiedzi na pytania- dokończenie tematu. Miałem dzisiaj skończyć temat przebiegu wojny w latach 2041?-2044?i przej¶ć do tematu II-ej katastrofy kosmicznej ,ale na pewno nie wykonam tego co założyłem w planie.
Proszę poczekać i przypomnieć.

Pozdrawiam

Centurion

Pozdrawiam i zachęcam do aktywno¶ci :)
  • 2

Mehitabel.
  • Tematów: 45
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zastanawiałem się jeszcze czym może być ów TORRENT wymieniany w centuriach.
Jak wspominałem wcześniej upatrywałem tu internet jako całość i zmasowane ataki cybernetyczne...a tu dzisiaj nowina o naprawdę potężnym znaczeniu.

Iran pracuje nad "muzułmańskim internetem", nową siecią informatyczną majacą połączyć wyznawców Allaha i wedle planów wyprzeć tradycyjny internet z rejonu.

Powtarzam,nie chodzi tu o wyszukiwarkę ani portal społecznościowy ale zbudowaną od podstaw zupełnie nową sieć!

Iran plans 'halal' internet

Ali Aghamohammadi, Iran's head of economic affairs, has gone on record saying that the country intends to launch an Islamic "halal" edition of the internet.

The plan is to avoid the difficulties of censorship by creating a parallel network that conforms to Islamic principles, with the eventual aim of countering western influence on the country. Aghamohammadi told IRNA, Iran's state-run news agency, that the project would be "aimed at Muslims on a ethical and moral level".

"Iran will soon create an internet that conforms to Islamic principles, " he said, "to improve its communication and trade links with the world."

The proliferation of the Farsi language is also a goal, said Aghamohammadi, who revealed that he hoped the proposed network could eventually replace the web in Muslim countries. He told IRNA: "The aim of this network is to increase Iran and the Farsi language's presence in what has become the most important source of international communication."

How successful the plan will be depends on the reaction from the Iranian people. As early as 2004, Iran was the fourth largest country of bloggers in the world, and it remains popular today. Those users are unlikely to want to move to an entirely new internet. Alternative DNS roots go against the open traditions of the web and as such, haven't taken off in any significant way in the past. It's hard to see Iran's attempt proving any more successful.

Było też coś o przejmowaniu przez TORRENT rakiet atomowych wystrzeliwanych na muzułman z okrętów podwodnych na początku wojny...

Tajny raport o brytyjskich okrętach podwodnych w sieci

Tajna część opublikowanego w sieci raportu na temat atomowych okrętów podwodnych Wielkiej Brytanii przestała być tajemnicą. A wszystko przez błąd brytyjskiego resortu obrony.

Raport zamieszczono na stronie brytyjskiego parlamentu. Część dokumentu ocenzurowano - zamalowano na czarno. Wystarczyło jednak skopiować raport i wkleić go do zwykłego edytora tekstu, by wykreślone z niego fragmenty stały się czytelne.

Raport dotyczył brytyjskich nuklearnych okrętów podwodnych, a dokładnie procedur działania w przypadku katastrofy na ich pokładzie. Zawierał oceny na temat przyszłości okrętów klasy Vanguard (wyposażonych w rakiety balistyczne Trident), a także mówił o tym, jak sojusznicza amerykańska marynarka wojenna chroni swoje jednostki.

Użytkownik Mehitabel edytował ten post 19.04.2011 - 08:32

• 1

kamilus.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja bardziej bym się skłaniał ku pogl±dowi, że ten Torrent będzie miał co¶ wspólnego ogólnie z torrentem. Albo (z racji na ogólno¶wiatowy zasięg wykorzystywania torrentów) komputery zostan± z niej zainfekowane w czasie korzystania, albo poprzez sieci torrent zostanie stworzona ogromna "armia" komputerów zombie, która w pewnym momencie zaatakuje europejskie centra zarz±dzania broni± j±drow±, po czym zdalnie j± wył±czy. A może prawdziwa jest jeszcze inna teoria, o której na dzień dzisiejszy nawet nie słyszeli¶my? Kto wie co przyniesie przyszło¶ć...

Ci±g dalszy interpretacji (w tym m.in. o szczegółach, nt. polskiego, przyszłego króla):

2) " Arteuza Temat: Re: Kiedy wybuchnie III wojna ¶wiatowa. Napisane: 18 gru 2009, o 17:44
(...)
Żółty LIANG rozpęta wielkie piekło przy końcu trzeciej,
Wystraszony Nowy Neptun zostawi Gryfona w osamotnieniu,
Daj±c pijawkom panowanie i nad Francj± i Europ±,
Pazerni Anglicy będ± słuchać tylko swojego tronu!"

Nazwisko Liang jest 20 na li¶cie najpopularniejszych możesz ich dopasować jeszcze tysi±cami. Ale i tak dobrze ze nie Li

W starożytnych Chinach Liang był tytułem króla i księcia. Tak jak dzi¶ ksi±żę Walii.

KONTROFENSYWA :2041?-2044? -WYZWOLENIE:SZWAJCARII,WŁOCH,GRECJI i BAŁKANÓW!

Muzułmanie stawiali-mimo nieobecno¶ci Mahdiego w Eueropie bardzo silny opór.
Nostradamus ostrzega europejczyków przed lekceważeniem przeciwnika w charakterystycznym bardzo znanym czterowierszu 80 centurii V-ej:
+
Herkules stawi czoło islamowi:
Wygna precz z Europy pogańsk± hołotę.
Odpędzi daleko muzułmańskie wojska,
Lecz wróg z wolno¶ci± stoczy jeszcze niejedn± bitwę.

Widać,że rozwijaj±ca się kampania Henryka Szczę¶liwego nie będzie łatwa.

Chociaż Herkulesa już nie było-został pokonany w wojnie domowej przez Henryka ostrzeżenie jak się okaże jest aktualne:

+
W o¶nieżonych Alpach Szwajcarii klęska przez lekceważenie,
Wielki Chiren wzmacnia front,aby zatrzymać muzułmanów,
Dopiero atak na Lombardię ustabilizuje sytuację armii GRYFONA,
Puste wymordowane miasta Italii nie witaj± oswobodzicieli,
Muzułmanie w panice uciekaj± na wyspy i wybrzeża Afryki,
Galijskie zakony kończ± to co nie dokończyły turbany Mahdiego!

+
W dziesięć miesięcy Italia wolna,
Wielka ¦wi±tynia i Koloseum zniszczone,
Puste miasto szczurów, ¶wiadectwem trzeciego Antychrysta,
We Florencji Henryk wyzwoliciel koronowany na króla Italii,
Odt±d młodsza siostra będzie na wieki czę¶ci± starszej,
Odbudowany Rzym odmówi na stałe przyjęcia papieżowi!

Uwaga:

Ten sze¶ciowiersz,był pomijany w wielu ¶redniowiecznych wydaniach tekstów Nostradamusa(wiele innych też- przypuszczalnie ze względu na S±d ¦więtej Inkwizycji-jest bowiem bardzo jednoznaczny. względu
Tutaj tylko-jako jedyny raz Nostradamus użył słowa papież.

Starsza siostra to Francja,a młodsza to Italia(Włochy).

Z tekstu wynika,że Henryk Szczę¶liwy chciał powrotu papieża do Rzymu i restytucji Watykanu-z innych tekstów wynika,że trzykrotnie w referendach nowi mieszkańcy Rzymu odrzucali tak± możliwo¶ć.
Po III wojnie Rzym stanie się miastem prowincjonalnym ,¶redniej wielko¶ci Nostradamus pisze m.innymi cyt"Rzym po trzeciej spotka los Wenecji"-wszystkie zabytki tak jak w greckich Atenach zostan± całkowicie zniszczone.

M.Nostradamus w wielu tekstach opisuje często brutalne wyzwalanie krajów europejskich z pod okupacji muzułmańskiej.
Henrykowi towarzyszy stale specjalne KOLEGIUM KARDYNALSKIE i BISKUPIE,którego celem jest przymusowa chrystianizacja wyzwolonych ziem zachodniej Europy.
Specjalnym dekretem Henryka Szczę¶liwego-tym razem wyznawanie islamu zostanie całkowicie i powszechnie zabronione.
Oporni będ± zsyłani na przybrzeżne wysepki do zakładanych obozów pracy w celu wykonywania różnych zadań na potrzeby wojny.
Innym dekretem Henryka akty urodzenia i akty zawarcia małżeństwa będ± tylko w gestii hierarchów nowego odnowionego ko¶cioła chrze¶cijańskiego.

Pamiętajcie ja opisuję maj±ce nast±pić wydarzenia zgodnie z przepowiedniami - a nie zgodnie z własnymi przekonaniami czy pogl±dami.

Nostradamus wyrażnie daje do zrozumienia,że po pewnym czasie chrze¶cijanie "odpłac± się muzułmanom za swoje klęski i upokorzenia z nawi±zk±".

Nostradamus nie wyraża z tego powodu jakiego¶ zachwytu-ale wyrażnie daje do zrozumienia ,że jest to "kara boska" za wcze¶niejsze traktowanie chrze¶cijan przez armie(turbany)iii Antychrysta-Mahdiego.

Ze względu na liczne pytania nie udało mi się napisać dzisiaj więcej.
Wobec powyższego na wiele pytań nie będę już odpowiadał-chyba,że będ± zasadnicze i konkretne.
Chcę szybko dokończyć temat - to w tej chwili jest najważniejsze.
Jutro postaram się(jak Bóg pozwoli dokończyć wyzwalanie Europy w latach 2041?-2044?,która zakończy się wyzwoleniem Hiszpanii i Portugalii i ważnym ¶lubem z księżniczk± hiszpańsk± Izabel± de Burbon-następczyni± tronu.Ma być to bardzo szczę¶liwe w/g Nostradamusa małżeństwo.Postaram się zakończyć wyzwolenie Europy opisem zdobycia przez Henryka Stambułu czyli Konstantynopola,chrystianizacj± Turcji i odnowieniem Hagi Sofii jako Bazyliki chrze¶cijańskiej.
Stambuł na cze¶ć zdobywcy ma być nazwany MIASTEM HENRYKA-a przed ¦wi±tyni± M±dro¶ci Bożej ma stan±ć jego wielka na 150 metrów wysoko¶ci kolumna.
KOLUMNA HENRYKA SZCZʦLIWEGO WYZWOLICIELA!!!

WYZWOLENIE EUROPY do 2044? roku-KOŁO HISTORII ZAWRACA!!!

Francuski interpretator,Le Pelletier,twierdzi,że u Nostradamusa wszystko jest rozdwojone:
"Człowiek,my¶li i styl."
Ostatecznie,do każdego człowieka można odnie¶ć wyznanie,które poeta Conrad Ferdinand Meyer wkłada w usta Ulricha von Huttena cyt:
"Nie jestem ksi±żk± pełn± m±dro¶ci,
Jestem człowiekiem Pełnym sprzeczno¶ci."
Obarczony trudami ziemskiej egzystencji każdy człowiek chowa się za mask±.

Te rozdwojenie M.Nostradamusa nie wynikało z jego charakteru,lecz konfliktu pomiędzy WIELKˇ CHĘCIˇ ZDRADZENIA TAJEMNIC PRZYSZŁO¦CI z jednej strony,jak i ich ZATAJENIA PRZED SˇDAMI ¦WIĘTEJ INKWIZYCJI tzw:(¦więtego Oficjum-Sacrum Oficjum)-z drugiej strony.
Będ±c znakomitym humanist± i diagnostykiem a także prognostykiem M.Nostradamus uważał za swój obowi±zek nie wyjawiać ludzko¶ci ogromu wszystkich plag i ukazywać całego okrucieństwa,a także konkretnych dat katastrofalnych wydarzeń:wielkich i okrutnych wojen,trzęsień ziemi,huraganów,upadków komet lub meteorytów,przebiegunowania,zmian klimatycznych,epidemii na skalę masow±- itd.
Nostradamus w czasie pobytu na dworze króla Francji Henryka II publicznie w trakcie wytrawnej uczty wydanej na jego cze¶ć powiedział cyt:
"Gdybym nawet mógł ujawnić wszystko za zgod± ¦więtego Oficjum-ujawnił bym na pewno dużo więcej ,ale nie zrobił bym tego całkowicie ,lecz tylko tak dalece jak to możliwe,lito¶ciwie bym wiele zataił".
Nie chcę nikogo straszyć,ale proszę sobie wyobrazić co by było gdyby Nostradamus ujawnił nam wszystko -SKORO TO CO NAM PRZEKAZAŁ JEST JUŻ I TAK PORAŻAJˇCE I STRASZNE!!!
Musicie wiedzieć,że Nostradamus pisał dużo,wiele czterowierszy i sze¶ciowierszy rwał,lub gniótł i odrzucał na bok lub wrzucał do ognia!!!
Każdy tekst pisał na małych kartkach a następnie wszystkie kartki rozrzucał na podłogę -zbieraj±c je ze swoim sekretarzem i w dowolny przypadkowy przypadkowy wł±czał je do poszczególnych centurii i alamahu złożonego z prognostyków.
Dlatego też za tekstem,który dotyczy np.wieku XVII występuje tekst dotycz±cy XXI wieku,a póżniej XVI i po nim XXXI ,a następnie XIX itd.
Jean de Chawigny -sekretarz M.Nostradamusa w tajemnicy przed mistrzem ratował co się da i wiele z jego tekstów dzięki niemu zostało uratowanych i od razu wydanych-a nie które z nich ogóle,w sposób oficjalny.
Może wła¶nie sekretarzowi Nostradamusa zawdzięczamy więcej niż samemu mistrzowi Wielkiemu Prorokowi?!
TA CZƦà TWÓRCZO¦CI M. NOSTRADAMUSA JEST PRZEZ BADACZY BEZ PRZERWY POSZUKIWANA I SZCZEGÓLNIE CENIONA!!!
M.Nostradamus widział żródło swego "boskiego daru"-jak sam mówił cyt;"w nadnaturalnym ¶wietle tzw: trzeciego oka i ¶wietle obdarzonej ponadczasowo duszy"!
Co¶ nie bywałego!!!
Nostradamus mówił,że często się modlił i prosił Boga o wytłumaczenie tego "cudownego fenomenu"-jak go nazywał-ale zamiast odpowiedzi nawiedzały go nowe wizje -przy czym raz wydawało mu się ,że znajduje się w samym ¶rodku maj±cych nast±pić w przyszło¶ci wydarzeń,innym razem,że patrzy na nich z góry lub ogl±da przyszłe wydarzenia w dużym okr±głym lustrze-gdzie obrazy -często w kolorze zmieniaj± się i słychać jest głosy lub odgłosy w różnych również nieznanych mu językach.Mówił też,że ludzie byli dziwnie ubrani,że widział dziwne rzeczy -i często się póżniej bał.
Po takiej nocy był bardzo zmęczony i wyczerpany i póżniej długo spał-a następnie długo się modlił!
Można to wszystko wyczytać z pamiętników pozostawionych przez niektóre osoby osobi¶cie znaj±ce M.Nostradamusa.

Przepraszam za przerywnik o M.Nostradamusie -ale tajemnicza OSOBOWO¦Ć tej postaci wci±ż intryguje wielu ludzi.

WOJNA BŁYSKAWICZNA przeciwko panowaniu muzułmanów w Italii zakończyła się sukcesem armii rycerskich zakonów Henryka Szczę¶liwego.
Po tym sukcesie trzy zakony "krzyżowców" ,oraz odbudowana flota francuska i państw sprzymierzonych ruszyły na Grecję i Turcję.
Henryk Szczę¶liwy będzie się już wówczas cieszył olbrzymim poważaniem i popularno¶ci± w Europie,a także dysponował olbrzymi± despotyczn± władz±.
Oto charakterystyczny czterowiersz 53 centurii 10:
+
Trzy nałożnice będ± się zwalczać z oddali,
Najmniej ważna będzie czatowała:
Wielki Selin nie będzie już jej obrońc±,
Nadane mu zostanie imię;"OGNISTA STRZAŁA"i"¦WIECˇCA DROGA".

Z innych tekstów Nostradamusa wynika,że "trzy nałożnice" to trzy mocarstwa prowadz±ce wówczas ze sob± wojnę na Alasce i Pacyfiku-a mianowicie z jednej strony:Chiny i Japonia (pierwsza nałożnica-"kochaj±ce się", będ±ce ze sob± w sojuszu) oraz jej przeciwnik druga nałożnica ,będ±ce w sojuszu USA i Meksyk.
"Trzeci± nałożnic±" ma być Zjednoczony Muzułmański Sułtanat Indonejii i Malajów szykuj±cy se do wojny z Indiami o Indochiny i Australię.
Dlaczego Nostradamus te dwie grupy państw i Zjednoczony Sułtanat nazywa PRZEKORNIE,ale i z POCZUCIEM DUMY (Nostradamus był francuskim żydem i kochał Francję)-"trzema nałożnicami"?
Ano dlatego ,że wszystkie te kraje,widz±c olbrzymie i szybkie sukcesy wojsk zakonnych Henryka(tak samo fanatycznych jak turbany Talibanu),w Europie-wyst±piły do Henryka o zawarcie pokoju i sojuszu wojskowego.!!!
Były gotowe zerwać dotychczasowe sojusze wojskowe z Kalifatem Wielkiego Talibanu,w którym wybuchły wewnętrzne zamieszki a władza (po os±dzeniu i straceniu tzw:Jezusa muzułmańskiego") uległa wielkiemu osłabieniu.

+
Trzej posłowie obcych przybyli do Avignon,
Jak trzy nałożnice prosić będ± z pokor± o pomoc Wielkiego,
Chc± zdradzić Taliban i oddać go pod podległo¶ć,
Liliowemu sztandarowi Francji i przedostatniego króla z Burbonów,
Henryk Szczę¶liwy odmówi -ratuj±c skórę Neptuna i jego sprzymierzeńców.
Północni Amerykanie uznali zdobycze Koguta i klęskę pijawek.

Uwaga:
Widać,że Henryk prócz zdolno¶ci wojskowych posiadać będzie ogromne zdolno¶ci dyplomatyczne.
Najpierw jak wiemy wykorzystuj±c wielk± wojnę USA z Chinami(na pocz±tku wojny Amerykanie szybko wyprowadziły swoje wojska z Europy),rozprawiaj±c się w Europie z Wielk± Brytani± kończ±c dzieła zniszczenia rakietami Londynu i rozbijaj±c ostatecznie Zjednoczone Królestwo na kilka państw,a następnie zdecydowanie odrzucił sugestie Chin,Japonii i Sułtanatu zawarcia z nim sojuszu -ale zrobił to za cenę uznania wszystkich odbitych państw Europy zachodniej za czę¶ci królestwa francuskiego-czyli Nowego Imperium Francji i Zjednoczonej Zachodniej Europy.
Amerykanie zrezygnowali też z zemsty(wcze¶niej j± obiecali) na Francji i Henryku za pokonanie przez ni± i rozbicie Wielkiej Brytanii.

Uwaga:czwarty wiersz mówi nam,że Francja zrezygnowała z trójkolorowej flagi republikańskiej i przyjęła z powrotem dawn± flagę królewsk± a z liliami jako flagę państwow±.

TERAZ SYTUACJA MIĘDZYNARODOWA ZMIENIŁA SIĘ RADYKALNIE!!!

Po tym wydarzeniu Wielki Zdobywca,Wielki,Selin,Wielki Chiren,-koronował się sam w obecno¶ci nowego papieża(Francuza też z dynastii de Burbon jak Henryk) na Króla Francji i Zjednoczonych Stanów(państw) Europy Zachodniej jako Henryk V -któremu po jego ¶mierci nadano przydomek Szczę¶liwy-jak pisze Nostradamus.

Jak już pisałem w czasie koronacji w Avignon obecny ma być m.innymi Wielki król Polski i Pięciu Narodów Europy Wschodniej(póżniej Polski i Dwunastu Narodów)-z którym po koronacji Henryk ma zawrzeć traktat ;"o wieczystej chrze¶cijańskiej przyjażni i sojuszu obronnym.

Na podstawie tego traktatu Europa ma być podzielona pomiędzy obu władców!!!

Po podpisaniu traktatu z Henrykiem -Polska zajęła prawie całe Bałkany i to bez walki ,bo boj±ce se okr±żenia turbany muzułmańskie szybko wycofywały się do Grecji i Turcji-gdzie na nich już czekały :armia i flota francuska.
Traktat ma przewidywać też,że po dwóch latach od jego podpisania Polska przył±czy się aktywnie do wojny po stronie Francji-ale w za dwa lata ma nast±pić(czego nie przewidziano)-nowa katastrofa kosmiczna t.j.:przebiegunowanie Ziemi (magnetyczne i geograficzne),zmiana orbity Księżyca i "CUD KRZYŻA".

Dalej opiszę zdobycie przez zakony Henryka Grecji i zachodniej Turcji-póżniej II katastrofę kosmiczn±.

Przepraszam za różne błędy w tym; przypadkowe ortograficzne np;nie które powinno być pisane razem:- niektóre.
Również występuj± w tekstach błędy stylistyczne i czasowe-piszę często np; w różnych czasach wydarzenia przyszłe.
Ale jak wiecie wynika to głównie z po¶piechu -chcę Wam możliwie jak najszybciej przekazać swoje wiadomo¶ci, i za Wasz± zreszt± zgod± nie sprawdzam na ogól napisanych tekstów-nie mam na to czasu.
Mam też -ze względu na słaby wzrok kłopoty z klawiatur± komputerow±.
Jeszcze raz przepraszam za moje ułomno¶ci w tekstach-szczególnie tych którzy kochaj± polski język i tego typu pisanie tekstów -to jest z błedami zapewne bardzo ich rani.

ZDOBYCIE GRECJI I ZACHODNIEJ TURCJI PRZEZ HENRYKA SZCZʦLIWEGO!!!

DO ROKU 2044?

+
Liliowa flota Chirena przez desanty,
Zdobywa nieliczne ocalałe wyspy Hellady,
Zakon walecznych z marszu wkracza do Aten.
Kraj Achillesa i Odysa mroczny i ponury,
Zarz±dzenie Henryka o dostawach żywno¶ci,
Ratuje nędznych i obdartych Spartan i Tessalczyków.

+
Uderzenie ognistego grzyba niszczy główne siły Hannibala-
W górzystym kraju Wielkiego Macedończyka,
U stóp góry Olimp,przybyły Henryk wznosi niebotyczny żelazny Krzyż-
By przez tysi±clecie Wodnika bronił przed hołot± bram chrze¶cijańskiej Europy!

+
Muzułmańscy mieszkańcy Salonik wycięci w pień przez Zakon M¶cicieli,
Wielki Selin nie ma lito¶ci nad zielonym sztandarem i jego ludem,
Słoń i Wielbł±d w panicznej ucieczce do bliskich ziem; Afryki i Azji,
Cie¶niny i Złoty Róg otwarte dla armii chrze¶cijańskiego wyzwoliciela.
+
Taliban w cie¶ninach zatapia statki i sprzęt,
By flota tulońska nie mogła się przedostać do krain Gurii i Armenii,
Rozs±dna akcja niewiernych uniemożliwiła dalszy marsz Henrykowi.
Dowództwo Talibów ucieka z gniazda Stambułu do Trabizontu.
+
Jonia,Frygia,Cylicja i prawie cała Anatolia ogniem i rop±,
Zdobywana przez rozjuszone zakonne wojska koguta,
Turcy i Arabowie sił± nawracani na krzyż przez straż Selina,
Wielu opornych skutych kajdanami,
Pod±ża na statki,aby budować w niewoli now± siłę Francji.
W Smyrnie na pomstę islamu Wielka Bazylika na cze¶ć Arki;Wschodu i Zachodu.

+
Wielkie miasto Konstantyna tak sponiewierane przez Turków,
Oblegane jest przez rycerstwo krzyżowych zakonów Selina,
Zdobyte po strasznych rzeziach w 30 dni od ¦wi±t Wielkiej Nocy,
Przed ¦wi±tyni± M±dro¶ci otrzymuje dar- TRYUMFALNY ŁUK Henryka!

Na tym na razie kończę komentarz i końcowy etap wyzwalania Europy do roku 2044? w dalszym odcinku.

Wyzwolenie półwyspu iberyjskiego to jest HISZPANII I PORTUGALII !!!

Z poprzedniego tekstu wynika ,że wojska Henryka opanowały cał± Grecję w tym cyt"nieliczne wyspy"na morzu Egejskim,które nie zostały zalane w wyniku uderzenia meteorytu -to jest I katastrofy kosmicznej,wysadziły również desanty na zachodnie i południowe wybrzeża Turcji i opanowały prawie połowę kraju czyli półwyspu zwanego:Azj± Mniejsz±" lub "Anatoli±.
Armia muzułmańska szybko opu¶ciła całe Bałkany z obawy przed okr±żeniem i uniemożliwieniem w ten sposób jej powrotu na tereny byłej Turcji i Azji ¦rodkowej.
Dowództwo wojskowe Wielkiego Talibanu salwowało się ucieczk± ze Stambułu(Konstantynopola)-i to w ostatniej chwili-do Trabizontu,czyli Trapezuntu leż±cego w północnej Turcji na wybrzeżu czarnomorskim.
Korzystaj±c z tej sytuacji w wyniku przymierza i sojuszu z Francj±-armie polskie zajęły szybko ¶rodkow± Europę i Bałkany i to prawie bez walk.
Dalszemu marszowi wojsk francuskich i armii sprzymierzonych(nowych podległych Henrykowi państw niemieckich,Holandii,Belgii itd) przeszkodziło zablokowanie cie¶nin(torów wodnych):Dardaneli i Bosforu poprzez zatopienie cyt;"statków i sprzętu" floty talibańskiej.
Mahdi dalej prowadził wojnę domow± w górach byłego Pakistanu i Afganistanu ze swoimi przeciwnikami(buntownikami) i Henryk postanowił tę sytuację dalej wykorzystywać-skierował więc swój wzrok na udręczone wieloletni± okupacj± państwa iberyjskie:Hiszpanię i Portugalię.
Już w trakcie ofensywy na Grecję i Turcję zacz±ł mobilizować ogromne siły na Morzu Północnym i w Zachodniej Francji u stóp Pirenejów.
Na Hiszpanię postanawia uderzyć ze wszystkich czterech stron również wysadzaj±c desanty ¶ródmorza, z nad Atlantyku(Portugalia),Zatoki Biskajskiej oraz szturmuj±c pirenejskie przełęcze.
Henrykowi bardzo zależało na wyzwoleniu Hiszpanii bo Pireneje stanowiły granicę pomiędzy Francj± i Wielkim Talibanem.
Artyleria muzułmańska ci±gle ostrzeliwuje ziemie etnicznie francuskie(oczywi¶cie Francuzi robi± to samo)-co przeszkadza Henrykowi w odbudowie zniszczonego kraju.
+
W'638 roku liturgii gor±ca armia Henryka,
Uderza na osierocony Biały Turban talibów,
Nieliczni Hiszpanie wzniecaj± krwaw± jatkę,
Aby ich przekonać, po przez małżeństwo
Henryk proponuje jedno¶ć koron i rodu Burbonów,
Dzielna i Piękna Izabela przyjmuje o¶wiadczyny Francuza.

Z innych tekstów M.Nostradamusa dowiadujemy się,że piękna i młoda Izabela de Burbon po straceniu hiszpańskiej pary królewskiej(jej rodziców) została cudem uratowana przez jednego z mnichów zakonu jezuitów.
Uważana za następczynię tronu nie opu¶ciła swojego kraju(pomimo licznych możliwo¶ci i propozycji) i w ukryciu,ale aktywnie przez wiele lat dowodziła wielk±-największ± w Europie partyzantk± hiszpańsk± w czasie trwania III wojny ¶wiatowej.
Henryk proponuj±c małżeństwo (było ono również z miło¶ci) chciał poł±czyć oba kraje w jednym państwie.
Małżeństwo Henryka i Izabeli ma być bardzo udane(dozgonne)i ma mieć liczne potomstwo.
Jednak po zakończeniu wojny maj± oni oboje(para królewska) przeżyć wielk± osobist± tragedię -a mianowicie maj± stracić najstarszego syna -
-następcę tronu.
W czasie spaceru na jego głowę z pałacu królewskiego w Avignon ma spa¶ć kawałek dachówki.Póżniej opiszę i tę sprawę.Ta wielka miło¶ć Izabeli i Henryka jest jedyn± dokładnie opisan± w licznych tekstach M.Nostradamusa.
Dlaczego?-nie wiem!!!
Na końcu zdarzeń wojennych podam przykłady tych intryguj±cych tekstów o ich miło¶ci.

Na dzisiaj kończę po niedzieli opiszę wyzwolenie Hiszpanii i Portugalii i przejdę do wydarzeń ,które nast±pi± w 2044?roku- to jest Wielkiej Drugiej Katastrofy Kosmicznej i zwi±zanym z ni± tzw:"CUDEM KRZYŻA!!!

c d n.

Centurion

Wszedłem na chwilę do komputera na stronę,któr± założyłem i jestem przerażony tym,że ludzie robi± z siebie BESTIĘ nie zdaj±c chyba sobie z tego sprawy co czyni±?

Swoim zwolennikom powiem-nie martwcie się mimo wszystko skończę temat,bo to Wam obiecałem.

Niektórzy widać tacy jak np:tzw"mondry" zostali wyrażnie wzięci w posiadanie przez BESTIE-Komputer,który(a)opanowywuje coraz bardziej umysły ludzkie i ¶wiat-widać opanowała też i już całkowicie takich ludzi jak przysłowiowy"mondry".
M.Nostradamus w swoich przepowiedniach wspominał przecież o tym -choćby jego słowa: TORRET i RAYPOZ a oto jeden z charakterystycznych jego tekstów:

@

TORRENT zawładnie duszami ludzkimi,
Na ich wieczne i mroczne zatracenie,
Po¶miertne bramy niebios będ± zamknięte,
Zanim RAYPOZ wykona robotę III Antychrysta.

KOMPUTERY,CZYLI WŁADZA NAD LUDŻMI!!!

Superkomputer;"Bestia"

Dr.Hanrick Eldman- analityk UE potwierdził ,że w Brukseli znajduje się komputer zdolny opracować już ponad 2 miliardy numerów!!!

Oznacza to,ze dla ponad 2 miliardów osób(tak powiedział)można przygotować identyfikator osobisty ,dzięki któremu można mieć o takiej osobie(komputerowo zbierać) wszystkie dane!!!

KOMPUTER TEN NAZWANO-"BESTIA"!!!

Kod kierunkowy to numer 666!!!

Również w Luksemburgu znajduje się Superkomputer -uwaga o tej samej nazwie!!!-w Monet Building -zajmuje trzy piętra w tym gmachu !!!

Jest on znacznie większy ,bo może pomie¶cić w sobie identyfikatory-PONAD 6 MILIARDÓW OSÓB!!!

Podobne komputery-ponoć jeszcze większe znajduj± się w jeszcze innych kilku państwach to jest w USA,Chinach,Zjednoczonych Emiratach Arabskich-a konkretnie w Dubaju itd.

Wszystkie one nosz± takie nazwy jak:Bestia,Bestia-Potwór,,Komputer-Bestia, itd!!!

NUMERAMI KIERUNKOWYMI DO ICH WSZYSTKICH jest również ,numer:666!!!

Zdumiewaj±ce jest to,że gdy pod litery wyrazu COMPUTER podstawi się warto¶ci numeryczne(w postępie arytmetycznym alfabetu angielskiego),to otrzymamy następuj±cy wynik:

C -18
O -90
M -78
P -96
U-126
T-120
E -30
R-108 Czyli RAZEM :666!!!

Obliczamy to w ten sposób ,Ze liczby porz±dkowe kolejnych liter alfabetu angielskiego mnożymy przez 6 i otrzymane wyniki przyporz±dkowywujemy odpowiednim literom angielskim,np literze "A" liczbę 6,literze "B"-2x6,czyli liczbę 12,"C"-3x6,czyli liczbę18 itd.
Podobna sytuacja ma miejsce w przypadku słów"Znamię Bestii",po angielsku;"MARK OF BEAST"

Ale to wyliczenie podam jutro-to jest dokończę ten temat i wyzwolenie HiszpaniI i Portugalii przez Henryka Szczę¶liwego,a pózniej jak obiecałem przejdę do tematu zwi±zanego z II katastrof± kosmiczn±-to jest przebiegunowaniem Ziemi i "CUDEM KRZYŻA"

Znowu osoby nieodpowiedzialne zmusiły mnie do tego,żebym ich ostrzegł(w niedzielę!)-może to co¶ pomoże?

Już dzisiaj nie będę pisał-

c d n.

Centurion

W niedzielę łudz±c się,że mój artykuł odno¶nie tego-czym może być komputer w rękach ludzi nieodpowiedzialnych lub chorych umysłowo-co¶ zmieni.
Ale niestety-przysłowiowa BESTIA czyli SZATAN zawsze znajdzie sobie ludzkie narzędzie do realizowania własnych celów w tym oczywi¶cie wywoływaniu wojen.
W ostatnim swoim tek¶cie pisałem o SUPERKOMPUTERACH,które buduj± i uruchamiaj± bogate kraje ¶wiata,
Po dyskusjach z Wami-osobami merytorycznymi przekonałem się,że KOMPUTER odegra WIELKˇ ROLĘ w PRZEBIEGU DZIAŁAŃ WOJENNYCH W III WOJNIE ¦WIATOWEJ-MOŻE NAWET WIĘKSZˇ NIŻ BROŃ NUKLEARNA?!

Nie tylko słowo z ang.;COMPUTER daje nam liczbę 666 a le również jak wspomniałem słowa"ZNAMIĘ BESTI,czyli MARK OF BEAST"daje liczbę:466 czyli IV(4)Antychryst(w III wojnie ¶wiatowej i 66 -liczby szatańskie.
PO podstawieniu warto¶ci opisanych w poprzednim tek¶cie mamy:

M- 78
A- 6
R-108
K- 66
O- 90
F - 36
B- 12
E- 30
A- 6
S- 14
T- 20 Razem;466

Czyli trzy(3) liczby 4,6,6 (to znaczy III(3)wojna ¶wiatowa)-liczba pocz±tkowa 4 oznacza IV Antychrysta Mahdiego a następnie pierwsza 6-tka oznacza internet (TORRENT) i druga 6-tka najprawdopodobniej zagadkowy;RAYPOZ.
Nostradamus pisze:

@
Liczba 666 narzędziem każdego Antychrysta,
Od pierwszego... do szóstego,
Wynalazki dobrze służ±ce,
W rękach jego ludzkich niewolników,
Stan± się przyczyn± wielu klęsk i katastrof,
A w czasie trzeciej i następnych,jego panowaniem nad duszami wielu.

Ten sze¶ciowiersz mówi nam wyrażnie,że wszystkie wojny -a szczególnie ta trzecia i wszystkie po niej;to jest IV ¶wiatowa(Mastin-Mastiff),wojna globalna( m.innymi ataki rakietowe z księżyca), Wielka wojna maszyn z ludżmi-V Antychrystem ma być SUPERKOMPUTER:Wielka Bestia numer: "666"-On- to jest komputer ma sam sobie nadać takie imię!!!)-a także oczywi¶cie pozostałe wojny,aż do tzw:wojny ze ¶mierci± najprawdopodobniej rok 3792 lub 3797.

Jak już wspomniałem poszczególne apokaliptyczne" Bestie" maj± się ukazywać ludzko¶ci w ci±gu jej całego historycznego istnienia(to jest wielu -choć wybranym pokoleniom),a nie jak to przyjmuje wiele ludzi tylko przy tzw:"końcu ¶wiata" to jest Har Magedonie(Megiddo-Armagedon w Iraku)-s±dzie ostatecznym-nagrodzie i karze.
Ta Bestia -będzie Besti± ostatni± ,czyli VI96) Antychrystem.
Czy tym Antychrystem będzie osoba w ludzkiej postaci,czy duchowej czy ni± będzie jaki¶ hiperkomputer?-trudno wywnioskować to z jakichkolwiek tekstów.

Wiadomo tylko,że będzie to szatańska okrutna postać!!!

W 1798 roku ks.Adam Clark w komentarzu do Apokalipsy(Objawień wszystkich czekaj±cych ludzko¶ć Bestii) napisał,że "Znamię Bestii"będzie liczb± składaj±c± się z 18 cyfr,podzielonych na 6 grup po 3 cyfry w każdej.
W 1977 roku potwierdził to Hanrick Eldeman analityk EWG(póżniejsza UE)
Oznajmił on wówczas,że każdy człowiek na ¶wiecie otrzyma identyfikator składaj±cy się z 18 cyfr.
Na przykład numer: 666 122 388 220 432 328 oznaczałby on:

666-numer kierunkowy superkomputera globalnego
122-kraj
388-region
220-miejscowo¶ć
432-strefa
328-numer osobisty.

Na rynkach krajów zachodnich znajduj± się już oprócz normalnego oznakowania paskowego dodatkowe linie z literami"F"-Forehead(czoło) i "H"-Hand(ręka).

Ten symptom wskazuje jasno,jak± rolę indeksy te maj± odgrywać,gdy zacznie funkcjonować;"ZNAMIĘ BESTII"!!!

Następny tekst po¶więcę zakończeniu wyzwalania Europy- to jest wyzwoleniu ostatnich krajów; Hiszpanii i Portugalii
do roku 2044?

CAŁKOWITE WYZWOLENIE EUROPY DO ROKU 2044? przez rycerskie zakony króla Francji Henryka Szczę¶liwego!!!

+
Wielka Kula Ognia nad Toledo,
¦rodek zgrupowania Hannibala zniszczony,
Niewinni porażeni czyrakami i biał± krwi±,
Jedna szósta Hiszpanii stref± zakazan±,
Tak Wielki Selin oczy¶cił z niewiernych,
Dawne ziemie królestwa Burbonów.

+

Wojska Koguta i sprzymierzonych,
Robi± sieczkę z wyznawców półksiężyca,
Marny los chrze¶cijan stał się teraz-
marnym losem niewiernej hołoty.

+

Po wielkim zwycięstwie nad islamem w Hiszpanii,
W Kordobańskiej katedrze potwierdzenie Wielkiego Zwi±zku-
pomiędzy Henrykiem i hiszpańsk± Izabel± de Burbon,
Dwa Wielkie kraje w jednym wiecznym zjednoczeniu,
Portugalczykom łaskawy Henryk pozostawił wolno¶ć,
Ale w podległo¶ci i uzależnieniu do WIELKIEJ DYNASTII ZWYCIĘZCÓW!

Tekstów odno¶nie wyzwalania Hiszpanii i Portugalii jest o wiele więcej,ale wybrałem te ,które s± najbardziej wyraziste mówi±ce o całkowitym wypędzeniu turbanów Kalifatu Wielkiego Talibanu z Hiszpanii i Portugalii.

Tak więc z tego tekstu i innych poprzednio przeze mnie przytoczonych wynika,że Henryk Szczę¶liwy przył±czył do Francji-już na stałe:Włochy,Hiszpanię,Szwajcarię,Grecję i czę¶ć zdobytej Turcji ze Stambułem,którego nazwa została zmieniona na :"MIASTO HENRYKA SELINA".

Tak więc dwaj królowie Francji i Polski podzielili się wyzwolon± od islamu Europ±!!!

Po tym sukcesie obaj królowie spotkali się z powrotem tym razem w Akwizgranie(Aachen)-dawnej stolicy państwa frankijskiego Karola Wielkiego.
Uzgodnić oni tam maj± m innymi;dalsz± ofensywę przeciwko Wielkiemu Talibanowi.
Tym razem do wojny mia przyst±pić Polska-ale te przygotowania obu państw i innych pomniejszych sojuszników przerwała -WIELKA II KATASTROFA KOSMICZNA!!!

c d n.

Centurion

franc napisał/a:
Aretuzo,

Kim będzie - sk±d pochodzi, rodzina, bliższe dane, cokolwiek o polskim królu. Czy Nostradamus co¶ na ten temat pisał?
Dziękuję.

Pozwole sobie zacytowac Arteuzę :

W końcu dwudziestego przed Bożym ciałem,
Narodzi się biednemu Słowianinowi Trzeci Krak,
Potomek Wielkiego Królewskiego Rodu Jagiellonów,
Będzie największy z dwóch przed nim i dwóch po nim
Niezwyciężony dowódca,wyzwoli kraj od wpływu muzułmanów
Zostanie Królem Polski i dwunastu Narodów Europy -jako przyjaciel Henryka!

W czasie trwania trzeciej- Polska rozszerzy granice,
Czę¶ciowo pokojowo- a czę¶ciowo zbrojnie,
Od Skandynawii, krajów Bałtyckich i Prus ,aż po Krym i czarne morze-
Ziemię Słowian,południowych,Węgrów i Rumunów,-
Zajmie zniszczone ziemie po Łabę -a Francja się zgodzi
Pod Moskw± i na Kaukazie będzie błyszczał jej Orzeł

I dalej 702,1

Po trzydziestu latach od końca trzeciej
Cała Biedna Ru¶ zostanie przył±czona
Na Uralu uro¶nie grożny przeciwnik bliski Turkom i Tatarom
Tylko Polska będzie w stanie bronić tam bram Europy
Anglo-Amerykanie i Turcy będ± przeciwnikami jej i Francji
W Warnie Król Polski wzniesie Wielki Obelisk ku chwale i przestrodze
przeciwników.

Niestety ale Nostradamus nie podał imienia polskiego Króla-napisał tylko
o trzech ważnych Polakach w polskiej Historii-jeszcze tak.

Orzeł Biały na jego piersi ,złote berło i korona,
Największy z dwóch przed nim:Wyzwolicielem i Papieżem,
W mie¶cie Maryi po zwycięstwach i trudach padnie na kolana,
Będzie się modlił i leżał na marmurze cał± noc-
Póżniej ucałuje obraz Maryi i ¦więtego Papieża-na koniec
W Warszawie na placu Zbawiciela zbuduje Jego Wielk± Statuę!

Persage I 28,6

Mocarna już Polska dzięki Talibanowi,
Zdradzi swoich sojuszników,
Wszyscy muzułmanie znajd± wygnanie lub ¶mierć,
Po Wielkim Zwycięstwie Henryka pod ULM,
Wielki król przywróconych Jagiellonów,
Podpisze z Kogutem Wieczny Pokój i Nowy Podział!

Na lodowej wyspie Europy odnowiony sojusz,
Neptun,Pijawki,Kogut i kraj białego Orła znowu razem,
Rumuni się przył±czaj± a Węgrzy buntuj±,
Wskutek najazdu Chirena,Wielbł±d opuszcza Sorbinę

Po zajęciu Germanii wielkie spotkanie nad Wisł±,
W Krakowie potwierdzenie sojuszu;Róży i Białego Orła,
Antychryst III zagrożony pod±ża na wschód do żródła piekieł,
Talibowie maj± mu za złe,że synów Mahometa zostawił pod ULM!

Kraj Burbona i kraj Jagiellona porz±dkiem dla zniszczonego ¶wiata,
Nowy Król Wschodu Pięciu pomoc± dla zniszczonej Przepięknej Róży,
Gdzie dwóch w przymierzu zaczęło tam dwóch w przymierzu skończy,
Słaby GRYFON znów będzie Wielki przez sojusz Henryka i Trzeciego Kraka!

Go¶ć napisał/a:
Jak już wspomniałem poszczególne apokaliptyczne" Bestie" maj± się ukazywać ludzko¶ci w ci±gu jej całego historycznego istnienia(to jest wielu -choć wybranym pokoleniom),a nie jak to przyjmuje wiele ludzi tylko przy tzw:"końcu ¶wiata" to jest Har Magedonie(Megiddo-Armagedon w Iraku)-s±dzie ostatecznym-nagrodzie i karze.

Drogi Panie Arteuzo chciałbym zwrócić uwagę na wspomnian± przez pana górę Megido (Har Mageddon) otóż ta góra według Biblii na której ma zwyciężyć Król królów znajduje się w obecnym Izraelu a nie w Iranie (dawnej Persji)

Pozdrawiam i zachęcam do dalszego pisania, i muszę przyznać że podj±ł pan słuszn± decyzję o bagatelizowaniu tych ''najmondrzejszych'' postów.

Nie chodzi o Megiddo miejscowo¶ć i górę w Palestynie,obecnym Izraelu gdzie odbyło się wiele starożytnych bitew.
Tytuł króla królów nosili władcy Persji czyli obecnego Iranu.

Ja napisałem o Megiddo w Iraku(nie Iranie) w zakolu dwóch wielkich rzek:Tygrysu i Eufratu-to tam w dawnym Edenie(Raju) znajduje się wielka polana-o potocznej nazwie Har Magedon "Wzgórze Megiddo"(chociaż nie ma tam wzgórza)-zreszt± niedaleko ruin starożytnego Babilonu-niektórzy uważaj± ,że to tam a nie w Palestynie ma być ostateczna bitwa z siłami zła-czyli szatanem.

Nowy Testament zreszt± symbolicznie okre¶la miejsce tej bitwy-tak jak wiele innych rzeczy.
Niektórzy uważaj±,że Har Magedonem będzie cała Ziemia tak samo jak druga Jerozolima.

Ale może Pan ma rację nie ja-trudno powiedzieć.
Pozdrawiam.

Na to pytanie musiałem odpowiedzieć bo jest bardzo ważne,bowiem jest wiele interpretacji biblijnych co do miejsca w którym odbędzie się ostateczna bitwa Pana Boga z siłami zła -czyli z samym Lucyperem!

Szereg takich samych nazw nosi wiele miejsc i miejscowo¶ci i jest położonych w wielu różnych miejscach(w tym krajach).

Z braku czasu do opisu II katastrofy kosmicznej postaram się przyst±pić jutro.

C d n.

Centurion.

Na chwilę obecn± to tyle, pozdrawiam i zapraszam do udziału w temacie :)
  • 0

anmoderi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kamilus nie ma tam czego¶ o Anglii? Bo czytałam kiedy¶ że jej królowa ma popełnić samobójstwo. ( Nie był to Nostradamus). Mam głupie podejrzenia iż to ta pani która nie długo bierze ¶lub. czyli w do¶ć jak dla mnie krótki czasie.
  • 0

kamilus.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z racji, że tekstu jest cała masa, to o Anglii zapamiętałem tylko to:

Przed śmiercią królowa odda władzę wnukowi,
Izba postąpi zgodnie z nakazem otwartego testamentu,
Rządy obejmie ambitny syn ,który zorganizuje huczną koronację,
Próby wzmocnienia władzy i ciągłe zabawy doprowadzą do buntu pijawek,
Zmuszony do ustąpienia ,zostanie zesłany na koronne wyspy Atlantyku, -Chyba dot:Bermudów.
Tam spotka go nagła śmierć za przyczyną mściwych przeciwników.

Co do samobójstwa królowej, to szczerze powiedziawszy nie słyszałem o czymś takim :)

Użytkownik kamilus edytował ten post 19.04.2011 - 15:06

• 0

Mariusz70.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalaj±ca
Reputacja

Napisano

Fajnie się to wszystko czyta, ale autor tekstu o Nostradamusie zazwyczaj nie podaje numeracji przepowiedni lub używa ich dziwnych oznaczeń. Nie można przez to zweryfikować poprawno¶ci tłumaczenia przepowiedni ani tego czy s± one rzeczywi¶cie dziełem Nostradamusa. Interpretacje w takiej postaci, jak to przedstawia Centurion, s± praktycznie bezwarto¶ciowe. Rodzi to podejrzenie, że większo¶ć z przedstawionych tu 4- i 6-wierszy to podróbki dzieł Nostradamusa. Tak np. nie znalazłem w przepowiedniach Nostradamusa (tych udokumentowanych) niczego o przyszłym królu Polski. To zreszt± nie jest w stylu Nostradamusa, aby pisać wprost o jakim¶ władcy.
  • 0

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dość dawno nie czytałem tego tematu, teraz dopiero znalazłem czas, żeby przeczytać to czego jeszcze nie przeczytałem, więc będę się odwoływał do wcześniejszych postów.

Wiem też ,że wielu jasnowidzów(i nie tylko) korzysta z jego wizji -przypisując je sobie-oczywiście tych żyjących po nim.

Ciekaw jestem, czy O. Klimuszko, który to (chyba on) mówił, że Polska będzie wielka od morza do morza też "skorzystał" z przepowiedni Nostradamusa. :/ Bo jeśli jest tak, jak mówi Centurion to wychodzi na to, że tylko jeden (Nostradamus), a nie wielu jasnowidzów/wizjonerów przepowiedziało wielkość Polski.

Rok 2012-2013? zniszczenie wszystkich wojsk NATO

Rok 2013? (...) i całkowite wycofanie wojsk USA i NATO z Azji Środkowej i Bliskiego Wschodu.

Jakież to wojska ma mieć NATO w Azji, skoro rok wcześniej wszystkie mają zostać zniszczone??

Dalej...

Rok 2029 (...) Po zdobyciu Bratysławy i Słowacji oraz całkowitym zniszczeniu Pragi zajęciu Czech- Niemcy i Polska podpisują traktat z Talibanem :wprowadzają islam i udzielają mu pomocy wojskowej.

No ładnie, niby dzięki temu przeżyjemy, ale to taka trochę... hm... kolaboracja. I hańba! Cała południowa Europa walczyła z Muzułmanami, a my co? Nie możemy? Poddamy się jeszcze zanim zostaniemy zaatakowani? Już widzę, jak mochery przechodzą na islam.
Ale może to i lepiej... Przynajmniej przeżyjemy...
A więc w 2029 Niemcy i Polska udzielają pomocy wojskowej Mahdiemu, a rok później

Polska odmawia-Niemcy atakują Polskę

To jakaś paranoja! Tak czy siak wychodzi na to, że cała Europa zostaje podbita przez Mahdiego lub przyłącza się do niego, jedynie Polska pozostaje niezdobyta... Dalej: "Polska(oficjalnie już muzułmańska) jako sojusznik Wielkiego Talibanu i Chin..." - tego się nie spodziewałem! Całkowita kolaboracja!!

Mocarna już Polska dzięki Talibanowi,
Zdradzi swoich sojuszników,
Wszyscy muzułmanie znajdą wygnanie lub śmierć,
Po Wielkim Zwycięstwie Henryka pod ULM,
Wielki król przywróconych Jagiellonów,
Podpisze z Kogutem Wieczny Pokój i Nowy Podział!

Heh, czyli w sumie oszukiwaliśmy ich przez dziesięć lat (dekada muzułmańska w Polsce)! No sprytne, sprytne! 10 lat życia w przyjaźni z Muzułmanami i Mahdim, aby potem ich zabić! Niezłe. A więc tak się to wszystko potoczy. To dzięki temu Polska będzie wielka...

najprawdopodobniej przed rokiem 2021 wskutek konfliktów wewnątrz europejskich-Unia Europejska się rozpadnie albo straci zupełnie swoje znaczenie

To jest bardzo prawdopodobne, zwłaszcza w świetle tego co się dzieje w ostatnich latach (kryzys gospodarczy, zbankrutowanie Grecji, ostatnio też Portugalia prosiła o pomoc FED, protesty w wielu państwach europejskich).

wybuchnie pomiędzy aliantami to jest Francją z jednej strony a Anglią z drugiej strony tzw:WIELKA WOJNA BRATERSKA,która będzie częścią III wojny światowej

To już w ogóle jest jakiś żart. Nie dość, że Muzułmanie zdobędą prawie całą Europę (całą południową Europę od Grecji i Hiszpanii aż do Czech), to jeszcze Europejczycy będą walczyli między sobą?? Zamiast wspólnie stawić opór Mahdiemu? Paranoja.

Bezpłodne kraje Europy staną się ojczyzną muzułmanów

To w sumie już się powoli zaczyna dziać. Europejki rodzą coraz mniej dzieci (np. każda Polka rodzi średnio tylko 1,6 dziecka), a Muzułmanie podobno rozmnażają się trochę szybciej i niedługo może być ich dużo nie tylko we Francji czy Niemczech.

przed i w czasie III wojny światowej nowe efektywniejsze bronie-niż broń nuklearna-bronie o podobnej sile rażenia ,ale mniej straszliwe ze względu na zabójcze promieniowanie broni nuklearnej- na przyszłą egzystencję człowieka -takie jak broń:grawitacyjna(powodująca trzęsienia ziemi)

Gdzieś kiedyś czytałem, że Amerykanie już pracują od dłuższego czasu nad czymś takim - tzw. broń geofizyczna.
Centurion wspominał też, że Muzułmanie w jakiś sposób zakłócą działanie systemów i komputerów USA i Europy Zachodniej (jakaś wojna elektroniczna), przez co nie będzie można użyć broni nuklearnej. Coś takiego jest możliwe już dzisiaj - Bomba elektromagnetyczna. Szkoda, że Centurion o tym nie wie. :)

klimat -w Europie się ociepli(w Polsce np:ma być klimat śródziemnomorski)

Mówił też o tym o. Klimuszko. Słyszałem w jakimś filmiku na YT jego przepowiednie, że w Polsce będzie dużo cieplej, i będzie można owoce cytrusowe uprawiać. ;)

Uff... Resztę doczytam jutro.

Użytkownik domino edytował ten post 20.04.2011 - 22:46

• 0

Krzewiciel.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jakież to wojska ma mieć NATO w Azji, skoro rok wcze¶niej wszystkie maj± zostać zniszczone??

On pewnie miał na my¶li, że niedobitki wycofaj±- przecież nie da się zniszczyć CAŁYCH wojsk NATO, ponieważ nie s± one skupione w jednym miejscu, tylko porozrzucane po różnych krajach. ;)

No ładnie, niby dzięki temu przeżyjemy, ale to taka trochę... hm... kolaboracja. I hańba! Cała południowa Europa walczyła z Muzułmanami, a my co? Nie możemy? Poddamy się jeszcze zanim zostaniemy zaatakowani? Już widzę, jak mochery przechodz± na islam.
Ale może to i lepiej... Przynajmniej przeżyjemy...

Nie widzę w tym nic dziwnego. Finlandia, Włochy, Hiszpania, Węgry, Rumunia, Bułgaria podczas II W¦ również współpracowały z III Rzesz±- co więcej- wysyłały nawet na pomoc swoje wojska! Czy dzis ktos o tym mówi? Czy mówi, że te kraje uczestniczyły po stronie osci w II W¦? Oczywi¶cie, że nie i nikt w tamtych czasach nie miał do nich pretensji za to. Więc dlaczego podczas III W¦ ma być inaczej z Polsk± i Niemcami?

To jaka¶ paranoja! Tak czy siak wychodzi na to, że cała Europa zostaje podbita przez Mahdiego lub przył±cza się do niego, jedynie Polska pozostaje niezdobyta... Dalej: "Polska(oficjalnie już muzułmańska) jako sojusznik Wielkiego Talibanu i Chin..." - tego się nie spodziewałem! Całkowita kolaboracja!!

A co w tym dziwnego? Własnie wtedy do władzy ma doj¶ć tajemniczy król polski, a rz±dy Generała maj± upa¶ć. Przypomnę, że to ten generał był promuzułumański.

Heh, czyli w sumie oszukiwali¶my ich przez dziesięć lat (dekada muzułmańska w Polsce)! No sprytne, sprytne! 10 lat życia w przyjaĽni z Muzułmanami i Mahdim, aby potem ich zabić! Niezłe. A więc tak się to wszystko potoczy. To dzięki temu Polska będzie wielka...

Nie wiem, czy doczytałe¶, ale póĽniej Taliban ma srogo ukarać Niemców za to, co zrobili. Razem z Polakami ma wkroczyć do tego kraju i go całkowicie zniszczyć. Reszta- patrz wyżej: może po tych wszystkich latach Polacy się czego¶ nauczyli i umiej± stan±ć po stronie silniejszego, a nie durnych, zdradzieckich niby "przyjaciół", którzy zostawiali nas ZAWSZE na lodzie...

To już w ogóle jest jaki¶ żart. Nie do¶ć, że Muzułmanie zdobęd± prawie cał± Europę (cał± południow± Europę od Grecji i Hiszpanii aż do Czech), to jeszcze Europejczycy będ± walczyli między sob±?? Zamiast wspólnie stawić opór Mahdiemu? Paranoja.

Nie widzę sensu w mówieniu czy co¶ jest paranoj±, czy nie. Wszystko może się diametralnie zmienić- nawet układy pomiędzy państwami. Dokładnie tak samo było z Polsk± podczas rozbiorów. Dlaczego się nie pogodzili¶my jako naród i nie zaczęli¶my walczyć o kraj? Ano były wewnętrzne spory i dzięki nim Polska zniknęła z map na 123 lata.
  • 2

kamilus.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do wycofania wojsk NATO, to wła¶nie chodzi o niedobitki. Ponoć w lipcu / wrze¶niu 2011 roku w Afganistanie ma wybuchn±ć bomba atomowa, która zabije bardzo wielu żołnierzy natowskich. AFAIR po tym zdarzeniu główny sprawca ma zostać pojmany i zabity przez Mahdiego, który to omami przywódców państw zachodnich i wmówi im, że nie pozwoli na drugi taki akt. Dzięki temu resztki wojsk sie wycofaj± a on będzie mógł w spokoju tworzyć Taliban.

Ci±g dalszy przepowiedni i ich interpretacji:

II WIELKA KATASTROFA KOSMICZNA-PAŻDZIERNIK :2044 ROK?!!!

Przygotowania Henryka Szczę¶liwego Króla Francji i Króla Polski oraz ich sojuszników do generalnej rozprawy z III Antychrystem -Mahdim Kalifem Wielkiego Talibanu i jego sprzymierzeńcami i zakończenia III wojny ¶wiatowej maj± przerwać JESZCZE BARDZIEJ TRAGICZNE W SKUTKACH DLA MIESZKAŃCÓW ZIEMI wydarzenia w skali globalnej,które póżniej będ± nazwane II katastrof± kosmiczn±-a przez ludzi wierz±cych II WIELKIM OSTRZEŻENIEM PANA BOGA -stanowi±cym jak gdyby WEZWANIE STWÓRCY (po raz drugi) do przerwania przez jego dzieci(ludzi) wielkiej wojny prowadzonej:ZA JEGO PRZYCZYNˇ I W JEGO IMIENIU-wojny DWÓCH WYZNAWCÓW DWÓCH WIELKICH RELIGII:CHRZESCIJAŃSTWA I ISLAMU.
Przypominam w tym miejscu,że I katastrofa kosmiczna o której już poprzednio tu pisałem ma mieć miejsce po około dwóch latach trwania III wojny ¶wiatowej,a zwi±zana ma być ona z upadkiem meteorytu lub odłamka komety na północny Atlantyk.

II-giej katastrofie kosmicznej-II-giemu OSTRZEŻENIU maj± towarzyszyć jeszcze większe tragiczne wydarzenia na Ziemi niż w czasie I katastrofy-czyli w I-ym OSTRZEŻENIU,które poprzednio opisałem.

W Apokalipsie ¶w.Jana Ewangelisty czytamy:

"I sprawię,że wszyscy:mali i wielcy,bogaci i biedni,wolni i niewolnicy,otrzymaj± znamię na praw± rękę lub na czoło i nikt nie może kupić ani sprzedać,kto nie ma znamienia -imienia Bestii lub liczby jej imienia.Tu jest potrzebna m±dro¶ć.Kto ma rozum,niech liczbę Bestii przeliczy:liczba to bowiem człowieka.A liczba jego:sze¶ćset sze¶ćdziesi±t sze¶ć"(Ap13,16-18)

Z informacji,które uzyskałem znak Bestii-jej znamię już nadszedł!!!

W poprzednim artykule pisałem Wam o Superkomputerach,które oficjalnie zostały nazwane Bestiami-ich numery kierunkowe to 666!!!
Buduje je wiele krajów.
UWAGA-największy tzw:" HIPERKOMPUTER "o nazwie "WIELKA BESTIA" jest już montowany w najwyższym na ¶wiecie niedawno oddanym do użytku 828 metrowym: " Burdż Dubaj" w którym znajduje się 169 pięter użytkowych!
Dubaj jest największym miastem w bogatych Zjednoczonych Emiratach Arabskich-gdzie dochód narodowy(PKB)jest jednym z najwyższych na ¶wiecie.

Oto ciekawy tekst Nostradamusa w poł±czeniu z wielkim wieżowcem w Dubaju-bo w tym tek¶cie chyba o niego chodzi:

)

Wielka Pustynna Wieża Mózgiem III Antychrysta,
Szatańska liczba 169 miejscem jego działania,
Nim zostanie zniszczona wielkim ogniem Atlantydów,
Wszyscy ludzie podlegli Bestii otrzymaj± jej znamię,
Oznaczeni będ± piętnem na prawej ręce lub na czole,
Wszyscy inni władcy pójd± za jej haniebnym przykładem!

Jak wiemy chipowanie(oczipowanie)ludzi ,swoich obywateli ma w planie wiele wysoko uprzemysłowionych państw ¶wiata.
Najprawdopodobniej już nie długo,wszelkie dokumenty osobiste jak:dowody osobiste,paszporty,wszelkie legitymacje ,a nawet bankomatowe karty kredytowe maj± zast±pić chipy(czipy) laserowo "wstrzykiwane"do skóry nadgarstka prawej ręki wszystkim dorosłym a pózniej wszystkim dzieciom zaraz po urodzeniu.
Wszelkie informacje w nich zawarte będ± co jaki¶ czas zmieniane(np:stan cywilny,stan konta,czy miejsce zamieszkania lub pracy-i to UWAGA-często bez wiedzy osoby posiadaj±cej chip(czip)!!!
FIZYCZNE pieni±dze maj± całkowicie być zast±pione przez pieni±dze WIRTUALNE!!!
Nie będ± więc już w ogóle potrzebne żadne banknoty czy monety!
Przystawieniem nadgarstka z chipem(czipem)do odpowiedniego urz±dzenia będzie każdy człowiek (w tym również dziecko)załatwiał wszystkie swoje niezbędne sprawy życiowe,a więc;będzie w ten sposób(przyłożenie czipa) płacił,za zakupione towary ,za przejazdy komunikacj±;lotnicz± kolejow± i miejsk±-będzie mógł być szybko zidentyfikowany na ulicy przez policję itd.
Jego Chip(czip) pozwoli mu wej¶ć do swojego mieszkania czy samochodu i do pracy ,a dziecku do swojej szkoły itp.
Ponieważ chipy(czipy) maj± wydawać specjalny niesłyszalny dla ludzkiego ucha sygnał(możliwe że dżwięk) - Hiperkomputer lub Superkomputer będzie mógł szybko zidentyfikować miejsce pobytu takiej osoby.

"NIEOCZIPOWANY" CZŁOWIEK-NIE POSIADAJˇCY TZW:"ZNAMIENIA SUPERKOMPUTERA:BESTII "NIE BĘDZIE MÓGŁ W OGÓLE FUNKCJONOWAĆ W TAKIM "SUPERSPOŁECZEŃSTWIE"!!!

NIC WIĘC DZIWNEGO,ŻE DWUDZIESTOWIECZNY TOTALITARYZM BĘDZIE NICZYM W PORÓWNANIU DO CZEKAJˇCEGO NAS:
S U P E R T O T A L I T A R Y Z M U-JAKI CZEKA NAS W XXI WIEKU-wieku DWÓCH katastrof kosmicznych i III wojny ¶wiatowej.
Demokracje w wyniku czekaj±cych nas kryzysów i rewolucji zanikn±(zostan± zmiecione w toku różnych ¶wiatowych wydarzeń) -a powróc± :absolutne monarchie(cesarstwa,królestwa,kalifaty,sułtanaty itp.) oraz supertotalitarne religijne systemy oparte na fanatyżmie i braku jakiejkolwiek tolerancji!
Tak zwana "czwarta władza"(dziennikarstwo będzie całkowicie podporz±dkowana jwładzy
Propaganda będzie taka,że jak pisze M.Nostradamus;"NIE BĘDZIE WIADOMO CO JEST KŁAMSTWEM,A CO PRAWDˇ!!!
Na pocz±tku XXII wieku stopniowo- demokracja będzie się odradzała,ale będzie ona już całkowicie inna niż ta obecna ,czy też ta ze starożytnej czy ¶redniowiecznej historii.

II katastrofa kosmiczna będzie się składała z dwóch następuj±cych kolejno n/w zdarzeń,które postaram się opisać:

1.Wybuch na Słońcu-skutek:niebo na Ziemi przybierze kolor czerwony.
2.Wej¶cie na obrzeża Układu Słonecznego nieznanego olbrzymiego ciała kosmicznego;gwiazdy lub planety,które spowoduje zakłócenia w całym systemie słonecznym i spowoduje wiele trwałych zmian w ruchach wszystkich planet w tym :naszej Ziemi i Księżyca.

Z tym drugim wydarzeniem będ± zwi±zane:

TAK ZWANE TRZY DNI CIEMNO¦CI-w których nast±pi± następuj±ce procesy:

-zmiana odchylenia osi ziemskiej w stosunku do ekliptyki Układu Słonecznego a więc;
-zmiana usytuowania biegunów geograficznych,
-przebiegunowanie magnetyczne Ziemi,zwi±zane z przemieszczeniem biegunów magnetycznych planety co znaczy,że biegun północny zajmie miejsce bieguna południowego i odwrotnie;biegun południowy przemie¶ci się na północ zajmuj±c miejsce bieguna północnego;
-w trakcie tych wydarzeń nast±pi chwilowy zanik pola magnetycznego Ziemi;będzie to zwi±zane z całkowitym przerwaniem ł±czno¶ci telefonicznej i satelitarnej ,zanikiem w odbiorze programów telewizyjnych i radiowych,
wyst±pi± przerwy w dostawach energii elektrycznej.
-"CUD KRZYŻA";pojawienie się na obu półkulach jednocze¶nie jasnego błękitnego ¶wiatła w kształcie krzyża otoczonego gwiazdami.
88 gwiazdozbiorów widocznych na naszym niebie nie będzie przez ten czas chwilowo widocznych!
Po zniknięciu cudu gwiazdozbiory zmieni± swoje położenie na niebie!

W wyniku przemieszczeń wielkich mas powietrza nast±pi± wielkie; hiperhuragany i olbrzymie przemieszczanie się wód oceanicznych;wyst±pi ponad kilometrowej wysoko¶ci fala oceaniczna ,nast±pi dalsza zmiana w położeniu i kształcie obszarów l±dowych(kontynentów i wysp) na Ziemi.
Niektóre wyspy znikn± pod wodami ,a niektóre się pojawi±.
Prawie Jednocze¶nie nast±pi± wybuchy wszystkich wulkanów na Ziemi zarówno tych na l±dach jak i tych oceanicznych pod wod±!!!
Podobne zmiany nast±pi± prawdopodobnie w całym systemie Układu Słonecznego a więc na innych planetach i księżycach.
Główn± przyczyn± prawie wszystkich(choć nie jedyn±) tych wydarzeń będzie-jak już wspomniałem powyżej przej¶cie tajemniczego ciała niebieskiego : tzw"żelaznej gwiazdy ¶mierci "zwanej przez badaczy"Nemezis"( nazwanej imieniem bogini z mitologi greckiej) lub ogromnej planety "Nibiru"(nazywanej tak na cze¶ć boga z mitologi sumeryjskiej),lub nazywanej "Marduk"(na cze¶ć boga z mitologi babilońskiej).

O tych wszystkich wydarzeniach napiszę w następnych odcinkach-artykułach.

Macie Moi Drodzy bardzo ciekawe i intryguj±ce pytania-ale pozwólcie,że odpowiedziami na nie zajmę się po zakończeniu tematu zwi±zanego z III wojn± ¶wiatow±.

Zauważyłem ,że niektórzy chcieliby ,żebym temat zwi±zany z wszelkimi proroctwami i przepowiedniami kontynuował poza wydarzenia zwi±zane z przebiegiem III wojny ¶wiatowej i okresem jej poprzedzaj±cym do końca np przepowiedni Wielkiego Jasnowidza i Proroka wszechczasów;Michaela Nostradamusa.
Jest to niemożliwe z wielu względów;a mianowicie nic tak po człowieku nie pozostawia dobrych wspomnień jak dobra literatura i to w różnych wymiarach:powie¶ciopisarstwie,poezji,nauce,czy wła¶nie badaniu przyszło¶ci na podstawie proroctw i przepowiedni ludzi obdarzonych darem,cyt:" darem Boskiego widzenia ¶wiata"jak mówił wszem i wobec Nostradamus i inni prorocy.
Poza tym na wiosnę mam w USA szereg intryguj±cych spotkań w których chciałbym uczestniczyć.

My¶lę ,że te słowa Nostradamusa,(już przytaczałem poprzednio inn± jego wypowiedż)-które teraz przytoczę a wypowiedziane przez mistrza(głównie do króla Henryka II) w czasie wielkiej uczty przygotowanej na jego cze¶ć w pałacu królewskim - Luwr(mówiłem o tej uczcie poprzednio) w Paryżu ¶wiadcz± o prawdziwo¶ci jego proroctw i przepowiedni,jako człowieka o wielkiej wierze,cyt jego słowa:

"Ja wiem,że Duch ¦więty w całej swojej okazało¶ci nie lubi i nie cierpi wszelkiej zbrodni,w tym takich zbrodni jak:zabijania,kłamstwa,złodziejstwa i blużnierstwa.
On uważa ,że największ± zbrodni± ze wszystkich zbrodni-grzechów jest:- KŁAMSTWO,CZYLI FAŁSZYWE SŁOWO-jest one gorsze niż ¦MIERĆ zadana innemu człowiekowi-bo Jezus Chrystus po przez ukrzyżowanie własnego boskiego ciała pokazał ludzko¶ci,że :"CZŁOWIEK SZCZEREGO SERCA,MÓWIˇCY ZAWSZE PRAWDĘ NIE POZOSTANIE PRZEZ STWÓRCE NIGDY ZAPOMNIANY-PAN BÓG NIE ZAPOMNI O JEGO ZIEMSKIM ISTNIENIU -DA MU NA WIEKI ŻYCIE ,ŻYCIE WIECZNE W¦RÓD GWIAZD NIEBA-BO MIEJSC JEST WIELE-GDYBY TAK NIE BYŁO TO BYM WAM O TYM POWIEDZIAŁ-STWIERDZIŁ MÓJ PAN I BÓG"!!! -SŁOWO BOGA ZAWSZE BRZMI PRAWDZIWIE,bo przez JEGO SŁOWO (PANA BOGA) WSZYSTKO SIĘ STAŁO i ZACZĘŁO!!!-MÓWMY ZAWSZE PRAWDĘ-JAK NASZ STWÓRCA-WTEDY ZAWSZE BĘDZIEMY STWORZYCIELAMI CZEGO¦ WIELKIEGO i NIEZAPOMNIANEGO NA WIEKI-BĘDZIEMY WÓWCZAS PODOBNI DO BOGA-BO JESTE¦MY POPRZEZ ROZUM I DUCHA-A NIE NĘDZNE STARZEJˇCE SIĘ I ¦MIERTELNE CIAŁO STWORZENI NA JEGO OBRAZ I PODOBIEŃSTWO (BOGA)"!!!

Koniec w/w cytatu z wypowiedzi M.Nostradamusa.

Te słowa prawie całkowicie można odczytać z jego licznych centurii!!!

To był człowiek wierz±cy całym sercem.

Powiedział,że jego przepowiednie zostały mu dane przez "OPATRZNO¦C BOSKˇ"i s± ZGODNE ZE WSZYSTKIMI KSIĘGAMI BIBLII(PISMA ¦WIĘTEGO-CZYLI PRAWA BOŻEGO!!!)-aby ludzie wiedzieli,że WSZYSTKO to co jest i oni sami -s±;" IMIENIEM BOGA WSZECHMOGˇCEGO",bo wszystko(wszech¶wiat) i człowieka stworzył STWÓRCA CZYLI PAN BÓG A NIE BESTIA CZYLI SZATAN - nie możemy więc słuchać nakazów BESTII-BYĆ" IMIENIEM BESTII"- CZYLI SZATANA ,który jest PANEM ¦MIERCI A NIE ŻYCIA WIECZNEGO,BOWIEM TO ON SZATAN(BESTIA)CHCE NAS LUDZI PO PRZEZ NASZˇ ¦MIERĆ ZABRAĆ BOGU -JAK NIESPODZIEWANY ZŁODZIEJ!!!
WALKA ZE ¦MIERCIˇ TO WALKA Z SZATANEM-A OSTATECZNYM JEJ ZWYCIĘZCA ZOSTANIE BARANEK- ZBAWICIEL LUDZKO¦CI-JEZUS CHRYSTUS,!!
To też słowa WIELKIEGO M.NOSTRADAMUSA-
OCEŃCIE JE SAMI!!!
"W SWOICH PROROCTWACH NIE KŁAMIĘ BO BYM BYŁ SŁOWEM SZATANA I NIE MIAŁ BYM SZANS NA ŻYCIE WIECZNE"!!!
To też s± słowa M.Nostradamusa.
W/g mnie był to człowiek wielkiej wiary-rzadko spotykanej we współczesnym nam ¶wiecie.

Je¶li chodzi o mnie skromnego człowieka podpisuj±cego się pseudonimem;"Centurion Arteuza"-to nie jestem żadnym prorokiem,czy jasnowidzem-jestem zwykłym człowiekiem jednym z Was i na pewno tym nie najlepszym.
NIE WIERZCIE W ŻADNYCH PROROKÓW OBECNYCH CZASÓW I W PRZEPOWIADANY PRZEZ NICH KONIEC ¦WIATA!!!-WSZYSCY PRZEPOWIADAJˇCY TAKI KONIEC Sˇ ZWYKŁYMI OSZUSTAMI!!!

POMIMO III WOJNY ¦WIATOWEJ I DWÓCH WIELKICH KATASTROF-LUDZKO¦Ć TAK TRAGICZNIE DO¦WIADCZONA PRZEZ WŁASNE BŁĘDY I ZADUFANIE -MIMO WSZYSTKO PRZETRWA I ZBUDUJE INNY-LEPSZY ¦WIAT-NA KTÓREGO KOŃCU SPOTKA TO JEST ZAZNA OBECNO¦CI WSZECHMOGˇCEGO BOGA I RUSZY NA POZNANIE JEGO DOMU -NIEBA( CZYLI KOSMOSU).
JEJ PRZYSZŁO¦Ć JEST W GWIAZDACH -JEJ DROGˇ JEST WIELKˇ DROGA DO POZNANIA DOMU BOGA, DO POZNANIA GWIAZD!!!TO JEST PRAWDZIWE OPTYMISTYCZNE PROROCTWO WYNIKAJˇCE ZE WSZYSTKICH ¦WIĘTYCH KSIˇG W TYM Z BIBLII I Z WSZYSTKICH PRZEPOWIEDNI WIELU PRAWDZIWYCH PROROKÓW W TYM M. NOSTRADAMUSA!!!
Te słowa wypowiedział spalony na stosie( decyzj± S±du ¦więtego- Oficjum,czyli;Inkwizycji)wielki astronom Giordano Bruno.

Jutro postaram się przej¶ć do opisu wydarzeń maj±cych miejsce w czasie tzw: II katastrofy kosmicznej.

c d n.

Centurion

Dziękuję za ciekawe artykuły m.innymi Panów:"bedwoja" i Gabriela"

Oczywi¶cie,że tematy dotycz±ce:gnostycyzmu ,chrze¶cijaństwa i innych wierzeń lub pogl±dów filozoficznych dot.naszego ¶wiata i ludzi s± bardzo ciekawe.

Cenię sobie też wypowiedzi nie zgadzaj±ce się ze mn± lub wyrażaj±ce w±tpliwo¶ci co do mojego przekazu-ale oczywi¶cie te,których FORMA JEST KULTURALNA!

Co do 50 lat kryzysu to możliwe,że on już trwa.
Przypominam(proszę sprawdzić moj± poprzedni± wypowiedż na temat WIELKIEGO KRYZYSU FINANSOWO-GOSPODARCZEGO na ¶wiecie),Nostradamus wyrażnie stwierdził ,że ma on zacz±ć się kilkana¶cie lat przed wybuchem III wojny ¶wiatowej(u Wielkiego Żywiciela-czyli USA)-trwać przez cały czas jej trwania i zakończyć się kilka lat po jej zakończeniu.
Przyjmuj±c,że kryzys zacz±ł się w roku 2009 + 50 lat=2059 rok-to wynika z tego,że przyjęte przeze mnie daty wybuchu i trwania III wojny ¶wiatowej(27 lat),czyli lata 2021-2048 i-w tym dwóch katastrof kosmicznych-mniej więcej by odpowiadały zapisom przepowiedni Nostradamusa.
Ale oczywi¶cie mogę się mylić!
Kryzys -jak napisał Nostradamus(o tym też pisałem) ma być przerywany,krótkimi cyt;" fałszywymi okresami pomy¶lno¶ci",po których zapa¶ć finansowa i gospodarcza ma być coraz większa.
Bardzo ciekawy jest artykuł i graficzny obraz przedstawiony przez" bedwoja".
BARDZO PANU DZIĘKUJĘ!!!-Przemy¶lę GO I MOŻE wł±czę do swojej pracy!

Jeszcze raz podkre¶lam,że moje tłumaczenia i przedstawiony zarys historyczny może nie być dokładnie to jest w 100% taki jaki miał na my¶li M.Nostradamus.
NIE MAM JEDNAK ŻADNYCH WˇTPLIWO¦CI(TAK JAK WSZYSCY BADACZE NOSTRADAMUSA),ŻE III WOJNA ¦WIATOWA WYBUCHNIE W TYM STULECIU I BĘDZIE TRWAŁA 27 LAT.

My¶le,że przedstawiony przeze mnie obraz wydarzeń sprawdzi się w ponad 50%.
Oczywi¶cie tak jak i Wy(o tym też już pisałem)chciałbym;ŻEBY TE DRAMATYCZNE PRZEPOWIEDNIE W OGÓLE SIĘ NIE SPRAWDZIŁY!!!

II WIELKA KATASTROFA KOSMICZNA-ETAP I; PRZYBYCIE Z OTCHŁANI KOSMOSU WIELKIEGO NIEZNANEGO CIAŁA NIEBIESKIEGO(NEMEZIS lub;NIBIRU-MARDUK) I WYBUCH NA SŁOŃCU!!!

Słynna centuria I czterowiersz 84 i jej dalszy ci±g z Alamahu i Prognostyków:
*
Gdy Księżyc ukryty w głębokiej ciemno¶ci,
przybędzie rdzawoczerwone ciało niebieskie,
Z otchłani KOSMOSU nadci±gnie czysta groza,
aby pokonać grzeszn± ludzko¶ć.

*
W końcu trzeciej w czwartym dniu pażdziernika,
Wielka tarcza ŻYCIA zacznie się szybko obracać!
Okr±g SŁOŃCA w jednej chwili się powiększy-
aby po krótkim czasie wrócić do swojego stanu,
Wielkie płomienie zabarwi± powietrze i chmury kolorem krwi!
Tak WIELKI STWÓRCA pokaże grzesznym ludziom BOSKˇ MOC!

*
Wielkie Niebieskie Ciało ukradkiem przybędzie z otchłani,
Z miejsca nieba,którego nikt się nie spodziewał,
Wielki BURZYCIEL przyjdzie jak nieproszony go¶ć,
Ochrzcić Układ i Ziemię Wielkim Ogniem rozpaczy,a nie Wod±!

A oto centuria III czterowiersz 34 z pochodnymi z Prognostyka uratowanymi przez sekretarza M.Nostradamusa:

*
Kiedy nast±pi zaćmienie Słońca,
podczas dnia pojawi się POTWÓR,
Wielu będzie się różniło w interpretacji.
Nieoczekiwane ceny:nikt nie będzie przygotowany.

*
Następny tekst pognieciony przez Nostradamusa i rzucony w k±t-uratowany przez jego sekretarza - jest niezwykle porażaj±cy-a zarazem bardzo ciekawy (tak przypuszczam) dla astronomów!!!

*
Wielkie Nieznane Ciało zakłóci WSZYSTKO!
Wydłuży orbitę Neptuna i pod±ży ku Słońcu,
Jego obraz jak rdzawa tarcza będzie widziany z Ziemi,
Nim w końcu schowa się za Słońcem daj±c korzy¶ć Wenus.

W tej przepowiedni M.Nostradamus wyrażnie powiedział o Neptunie jako ostatniej planecie Układu Słonecznego(choć ponoć dwie dalsze-bez Plutona maj± być odkryte cyt:"przez lustra w kosmosie"(pewnie teleskopy kosmiczne)-choć uwaga o tej planecie ,to jest o o Neptunie jak i Uranie nikt w jego czasach nie wiedział.
O tych dwóch planetach nie wiedział ani Mikołaj Kopernik ani Galileusz,który przez swoj± lunetę wykrył 4 największe księżyce Jowisza- i po raz pierwszy z ludzi je zobaczył,ich wykrycie spowodowało wielki gniew ¶więtej Inkwizycji
(¦więtego Oficjum).
Wielki Galileusz musiał publicznie wyrzec się swoich pogl±dów i odkryć.Do końca życia był w tak zwanym"areszcie domowym"- pod kontrol± inkwizytorów!
Ale M.Nostradamus o Neptunie wiedział ,bo On odkrycie tej planety przewidział!!!
A oto słynna centuria IV czterowiersz 33.
O to jej francuski oryginał (tym razem bardzo prosty!-i tłumaczenie na polski);

*
Iupiter ioinct plus venus qu'a la lune,
Apparoissant de plenitude blanche:
Venus cachee(;)souz la blancheur NEPTUNE(,)
De Mars frappee par la gravee branche.
tłumaczenie:
*
Jupiter,bardziej zwi±zany z Wenus niż z Księżycem,
Który l¶ni swym pełnym blaskiem:
Wenus niewidoczna;pod ¶wiatłem Księżyca NEPTUN,
Który potężn± lanc± trafiony zostanie przez Marsa.

W czasie życia Nostradamusa znanych było tylko sze¶ć(6) planet,w kolejno¶ci od Słońca; Merkury,Wenus,Ziemia,Mars,Jowisz i Saturn.
Jak więc widzimy Wielki Michael Nostradamus nie tylko przewidział w swoich proroctwach wykrycie planety Neptun,ale póżniej przewidział,że w wyniku wtargnięciu do Układu Słonecznego nieznanego ciała niebieskiego(planety lub gwiazdy-Nostradamus nie okre¶lił dokładnie jakie to obce ciało) jej orbita wokół Słońca zostanie wydłużona,czyli rozci±gnięta do toru bardziej eliptycznego!!!
Zaznaczę,że Nostradamus przewidział też odkrycie Urana jako siódmej planety ,oraz...Plutona napisał,(ciekawostka dla ludzi zajmuj±cych się astronomi±),że po pewnym czasie Pluton cyt: "na zło¶ć Atlantydom i Astrologom będzie wyrzucony z układu planet".

c d n.

Jutro będę kontynuował pierwszy etap II katastrofy kosmicznej-ale poczułem się bardzo zmęczony-nie jestem młody.
Jeżeli kto¶ z Was interesuje się astronomi± i potrafi dobrze obsługiwać się komputerem to prosił bym o graficzne (ruysunek) przedstawienie na tej stronie Układu Słonecznego-tj.Solarnego;Sol-Słońce- z obiegiem wszystkich o¶miu planet od Merkurego po Neptuna(Pluton jak wiecie został wykluczony jako normalna planeta-bo zaliczony do tzw:planet karłowatych-plutonków).
Jeżeli mogłaby (ta osoba) dorysować dwa nieznane ciała obiegaj±ce Słońce w nachyleniu do ekliptyki w prawie pionowym położeniu ich orbit wokółsłonecznych-to był bym wdzięczny.Jedno z tych ciał było by wielko¶ci Neptuna lub Urana i jej prostopadła orbita wokółsłoneczna była by w perihelium pomiędzy Merkurym a Słońcem a jej aphelium w ¶rodku obłoku Oorta.
Drugie z ciał było by porównywalne do wielko¶ci Jowisza -w aphelium daleko poza obłokiem Oorta ,a perihelium w pobliżu orbity planety Neptun ale około 12 jednostek astronomicznych poza Plutonem.
Oczywi¶cie nikt nie zna dokładnego położenia tych nieznanych jeszcze ciał ,ale chodzi mi przede wszystkim o graficzne przybliżone pokazanie czytelnikom dlaczego te ciała nie zostały jeszcze odkryte.
W/g M.Nostradamusa przybęd± z miejsca z którego nikt ich nie będzie się spodziewał,czyli z poza ekliptyki!
Pomoże mi to w dalszym opisie przebiegu II katastrofy kosmicznej.
Mam nadzieję ,że taka osoba obeznana przynajmniej z podstawami astronomii i ze znajomo¶ci± w obsługiwaniu się komputerem- się znajdzie i będzie łaskawa mi pomóc!
Z góry dziękuję.

c d n

Centurion

Go¶ć napisał/a:
Jeżeli wiadomo¶ci od Nostradamusa uznać za prawdziwe...

Gdzie tu widzisz wiadomo¶ci od Nostradamusa?
Arteuza interpretuje swoje czterowiersze a nie Nostradamusa(parę pocz±tkowych cytatów Nostradamusa jest oznaczone a reszta to bajki pod czytelników reklamowanej tu ksi±żki)

ps.Wszystkie pro¶by o wskazanie Ľródeł i oznaczeń zostały zignorowane przez Arteuza to oczywi¶cie jest ok!

"Panie fan fan" wła¶nie wychodziłem z komputera i zauważyłem Pana tekst.
Ma Pan prawo nie wierzyć.
Ci co nie wierz± w to co inni pisz± to po prostu tego nie czytaj±.
Ci co nie wierz± w Boga lub bóstwa to nie chodz± do ¶wi±tyń przeznaczonych dla swoich wiernych.
RADZĘ DOSTOSOWAĆ SIĘ DO TYCH U¦WIĘCONYCH NATURALNYCH ZASAD!
NIECH PAN TRAKTUJE STRONY TEMATYCZNE W INTERNECIE JAK KSIˇŻKI- to znaczy jeżeli mnie jaka¶ ksi±żka nie interesuje bo np:uważam j± za nieprawdziw± i głupi± to jej nie kupuję i nie czytam-bo jest to strata czasu i pieniędzy!
Jeżeli mnie nie interesuje temat tej strony to na stronę tę po prostu nie wchodzę

Ale musi Pan wiedzieć,że nie wszystko co nie jest Panu znane nie jest autentyczne(prawdziwe)-przypisywanie kłamstwa(o tym już pisałem)jest największym grzechem-radzę tę sprawę przemy¶leć!

Pisałem już dlaczego nie będę oznaczał wszystkich tekstów-radzę sobie zadać trud i odnależć moje niejednokrotne wyja¶nienia!

Centurion

Dziękuję za ten artykuł-i przedstawienie graficzne,które potwierdza PRZEPOWIEDNIE NOSTRADAMUSA że ewentualna nieznana planeta przybędzie z niespodziewanego miejsca kosmosu -to jest z poza ekliptyki Układu Słonecznego-to jest z płaszczyzny przestrzennej w której wokół Słońca(oczywi¶cie z minimalnymi odchyleniami od tej płaszczyzny obracaj± się wszystkie planety to znaczy;planety karłowate wraz z Plutonem,księżyce,planetoidy i asteroidy,a także szczególne asteroidy zwane kometami.
Faktycznie jest taka hipoteza wielu uczonych astronomów i możliwe,że M.Nostradamus miał na my¶li tę planetę nazywan± przez uczonych symbolicznie jako "planetę X" -jak już napisałem chodzi o "Nibiru" lub "Marduk".Chcę tylko zwrócić uwagę,że najnowsze wyliczenia uczonych astronomów mówi±,że planeta ta wejdzie w EKLIPTYKĘ UKŁADU SOLARNEGO(SŁONECZNEGO) W latach 2020-2050-co zgadzało by się z opisami wielu jasnowidzów i proroków w tym M.Nostradamusa.

Dziękuję i pozdrawiam:

Bardzo mi Pan(i) pomógł(a)-my¶lę,że i innym życzliwym bywalcom tego forum- to jest tej strony dot;II katastrofy kosmicznej maj±cej mieć miejsce w czasie w czasie III wojny ¶wiatowej.

Centurion

Centurionie
Pisales że Henryk Szczę¶liwy urodził sie prawdopodobnie w 1981 roku.
Poz zdobyciu Hiszpani w 2043? miałby ponad 60 lat.
No a przeciez póĽnie jmiałby ożenić sie z Izabell± i mieć z ni± dzieci.
Nie chcę byc zło¶liwy, no ale to troche póĽno na zostanie ojcem...
Jest kilka mozliwo¶ci:
1) Henryk urodzi sie póĽniej.
2) WOjna wybuchnie wcze¶niej.
3) Nie doceniam mozliwo¶ci HEnryka
Pozdrawiam

Co to za problem 60lat dla mężczyzny? Przecież to nie kobieta, nie słyszałe¶ o 70latkach zostaj±cymi ojcami?

Pisałem ,że jest to jedna z możliwych dat.Wyrażona ona została w ksi±żce A .Centurio o Nostradamusie- to jest niemieckiego badacza tekstów M.Nostradamusa w/g mnie jest ona błędna.
Trudno jest jednoznacznie stwierdzić na podstawie centurii M.Nostradamusa w którym roku urodz± se główni bohaterowie wydarzeń zwi±zanych z przełomowym okresem dla dziejów ludzko¶cdiu jakim ma być przewidywana przez wszystkich-powtarzam przez wszystkich poważnych jasnowidzów i proroków ewentualna III wojna ¶wiatowa.
Z DATAMI W PRZEPOWIEDNIACH Sˇ ZAWSZE OLBRZYMIE PROBLEMY!
Ja też w latach 80-tych,czy 90 uważałem ,że III wojna ¶wiatowa wybuchnie w 2001 roku a Henryk Szczę¶liwy urodzi się w 1981 roku.
Teraz ja i zapewne wielu innych badaczy wiemy,że się bardzo mylili¶my.
Kiedy wybuchnie III wojna ¶wiatowa to Henryk Szczę¶liwy ma mieć 20 lat-ma być bardzo młody-to wiedz± wszyscy badacze!
Polski król(niestety żadne przepowiednie nie mówi± o jego imieniu-mówi± tylko ,że to będzie tzw:" III Krak")będzie nieco starszy-to znaczy o kilka lat-a więc nie może to być żaden z obecnych znanych polityków lub innych osób.
My¶lę ,że do roku 2020(czyli w następnym dziesięcioleciu)wiele intryguj±cych nas spraw się wyja¶ni!
DOPIERO PO FAKTACH OKAZUJE SIĘ,ŻE POWAŻNI PROROCY LUB JASNOWIDZE MIELI RACJĘ,A (krytykuję również siebie)CHOĆBY NAJLEPSI PASJONACI -BADACZE -NIE MIELI RACJI!!!
Wszelkie daty w tym również data wybuchu III wojny ¶wiatowej ,któr± ja przewiduję na rok 2021 s± datami NIEPEWNYMI-ONE NIE WYNIKAJˇ JASNO Z JAKICHKOLWIEK PRZEPOWIEDNI!!!
Jasne jest tylko to;ŻE TAKIE WYDARZENIE NASTˇPIˇ W TYM STULECIU I WYMIENIENIE W PRZEPOWIEDNIACH OSOBY BĘDˇ W NICH AKTYWNIE UCZESTNICZYLI!!!

Pozdrawiam;

Centurion

Pozdrawiam i zapraszam do udzielania się w temacie :)
  • 2

Mariusz70.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalaj±ca
Reputacja

Napisano

Ludzie, to wszystko nie ma sensu! Tak się nie interpretuje Nostradamusa! Co z tego, że Centurion podaje jakie¶ przepowiednie, skoro nie można sprawdzić, czy rzeczywi¶cie napisał to Nostradamus. A nie można, bo nie podaje on numeracji czterowierszy lub jego numeracja nie jest zgodna z t±, któr± się obecnie stosuje. To nie s± przepowiednie Nostradamusa tylko jakie¶ fałszywki! Pokażcie mi np. gdzie Nostradamus pisze o niemieckim papieżu, bo ja nigdzie tego nie znalazłem:

Stary niemiecki Papież będzie żył tradycj±,
Spowoduje to niezadowolenie młodych-gniewnych,
Od tych skrytych kłótni Arka rzymska się wywróci,
Skończy się to póĽniej pozornymi rz±dami STARCA!

Rzekomo jest to Persage III 81, 5. Niczego takiego tam nie ma. Tak się nie numeruje Wróżb, które zreszt± nie nazywaj± się Persage tylko Presage.
  • -2

Krzewiciel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ojeju- nikt nie każe ci w to wierzyć i nie wmawiaj nam, że to wszystko to kłamstwo. Każdy ma prawo wierzyć w co chcę, więc proszę cię oszczędĽ sobie takie komentarza. Centurion wyraĽnie pisał, że do niczego nie zmusza.
  • 1

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Jakież to wojska ma mieć NATO w Azji, skoro rok wcześniej wszystkie mają zostać zniszczone??

On pewnie miał na myśli, że niedobitki wycofają- przecież nie da się zniszczyć CAŁYCH wojsk NATO

No ale właśnie Centurion mówi wyraźnie: "Rok 2012-2013? zniszczenie wszystkich wojsk NATO". Stąd moje zdziwienie.

Nie widzę w tym nic dziwnego. Finlandia, Włochy, Hiszpania, Węgry, Rumunia, Bułgaria podczas II WŚ również współpracowały z III Rzeszą- co więcej- wysyłały nawet na pomoc swoje wojska! Czy dzis ktos o tym mówi? Czy mówi, że te kraje uczestniczyły po stronie osci w II WŚ? Oczywiście, że nie i nikt w tamtych czasach nie miał do nich pretensji za to. Więc dlaczego podczas III WŚ ma być inaczej z Polską i Niemcami?

Nie wiem, czy jest sens szukania analogii między II a III WŚ.

Zadałem sobie trud przeanalizowania tego co napisał Centurion, aby przedstawić w dużym skrócie, mniej więcej chronologicznie, to, co m się wydarzyć. Żeby mieć wszystko w jednym miejscu:

1. W lipcu lub wrześniu 2011 roku wybucha bomba atomowa, rozpoczynając dekadę superterroryzmu
2. 2013 rok - wycofanie wojsk USA i NATO z Azji Środkowej i Bliskiego Wschodu, atak Rosji na Ukrainę w 2020 roku
3. W 2021 roku, dzień po podpisaniu traktatu pokojowego w Izraelu, wybucha III Wojna Światowa - najstraszniejsza w dziejach świata. Rozpocznie się od inwazji Chin na Rosję i Wielkiego Talibanu na Północną Afrykę, Turcję i Europę. Przed jej wybuchem na świecie panuje kryzys gospodarczy i finansowy
4. W ciągu pierwszych dwóch lat wojny (2021-2023) Mahdi, przywódca Talibanu, zdobywa w zasadzie całą południową Europę (od Hiszpanii, Portugalii, Grecji i Włoch aż po Czechy, które zostaną zniszczone bombą atomową). W tym czasie zostaje też zamordowany ostatni papież - Piotr Rzymianin (wcześniej, w 2022 umiera Benedykt XVI, czyli ten Piotr Rzymianin będzie papieżem tylko przez chwilę), Kościół Katolicki się rozpada, Bazylika św. Piotra staje się meczetem. Trwa też wojna domowa w USA. Indonezja i Malezja zdobywają Australię, a Chiny i Japonia zdobywają większość Rosji (od Syberii po Ural)
5. Rok 2023 - w Atlantyk uderza kometa lub meteoryt. Powoduje to zatopienie połowy Wielkiej Brytanii, Wschodniego Wybrzeża USA, Meksyku, zniszczenie części Portugalii, Francji, Holandii, Belgii oraz części Północnej Afryki itd., wojna zostaje przerwana na 2 lata
6. Rok 2025 - wznowienie działań wojennych, Polska podpisuje sojusz z Wielkim Talibanem - w 2025 lub 2027 roku. Sojusznikiem Mahdiego jest też Rumunia
7. Do 2028 roku Mahdi zdobywa Szwajcarię i Austrię (chociaż wcześniej Centurion pisał, że będzie to w 2030)
8. W 2029 roku zdobywa część Niemiec (które wcześniej udzieliły mu wsparcia) i w 2033 przekazuje ją pod okupację Polsce (która jest oficjalnie muzułmańskim sojusznikiem Wielkiego Talibanu)
9. 2034 - Mahdi zdobywa całą Francję, oprócz półwyspu Bretanii. Koniec Wojny Domowej w USA. Inwazja Indii na Wielki Taliban
10. W 2038 - nastąpi w wojnie WIELKI PRZEŁOM. W Polsce wybuchnie bunt przeciwko Generałowi-Dyktatorowi. Polska, Rumunia i Skandynawia przyłączą się do nowego sojuszu - francusko-amerykańsko-brytyjskiego. Na Węgrzech dochodzi do powstania antymuzułmańskiego. Pierwsze porażki Talibanu w Europie
11. Około 2038 roku - największa bitwa wszech czasów - Bitwa pod Ulm, trwająca 66 dni. Henryk V Szczęśliwy pokonuje Mahdiego. Po tej klęsce dochodzi w Talibanie do buntów przeciwko Mahdiemu. "Słowo ULM stanie się na wieki przekleństwem muzułmanów". W tym samym roku Indie podpisują rozejm z Talibanem i Chinami.
12. Rok 2040 - wyzwolenie Francji spod panowania Mahdiego
13. Rok 2041 - wybucha wojna pomiędzy Wielką Brytanią a Francją (wygrają Francuzi), a także Wielka Wojna Alaskijsko-Pacyficzna pomiędzy USA, Kanadą i Meksykiem z jednej strony, a Chinami i Japonią z drugiej (wojna ta skończy się w 2043 roku zwycięstwem USA i Kanady).
14. 2038-2044 - sytuacja zmieniła się - następuje kontrofensywa! Francuzi, Brytyjczycy i Amerykanie niszczą meczety i zabijają lub chrystianizują muzułmanów. W 2041 Henryk Szczęśliwy rozpocznie nową wielką ofensywę na kraje w dalszym ciągu okupowane przez muzułmanów - Szwajcarię, Włochy i Grecję. Wyzwala także Hiszpanię i Portugalię, później zdobywa też Turcję. W 2042 roku (dwa lata przed przebiegunowaniem) Polska podpisuje traktat z Henrykiem Szczęśliwym, na mocy którego otrzymuje m.in. Bałkany. 2044 - całkowite wyzwolenie Europy spod panowania Muzułmanów. Europa podzielona między Francję i Polskę.
15. 2044 - II Katastrofa Kosmiczna - przebiegunowanie Ziemi i zmiana klimatu. Wybuchy wulkanów, huragany, trzęsienia ziemi, tsunami. Nastąpi też "cud Krzyża". Niektóre lądy zatoną, inne się wyłonią. Trzeba będzie zrobić nowe mapy.
16. Po przebiegunowaniu Ziemi Japonia przyłącza się do USA i rozpoczyna się wojna z Zjednoczonym Sułtanatem Indonezji i Malajów, aby odbić Australię i Filipiny. Zwyciężają USA i Japonia. Japonia kolonizuję Australię, gdyż większość jej wysp znajdują się pod wodą. W Chinach upada komunizm

Taki mniej więcej przebieg będzie miała III Wojna Światowa. Starałem się podać najważniejsze wydarzenia. Mam nadzieję, że jest to w miarę jasne i zrozumiałe. Trudno było napisać taki plan wydarzeń, bo Centurion czasami przypisywał jednemu wydarzeniu dwie daty, do czego sam się przyznaje: "Również występują w tekstach błędy stylistyczne i czasowe-piszę często np; w różnych czasach wydarzenia przyszłe." Czasami też nie mogłem wywnioskować z tekstu czy dane wydarzenie nastąpiło przed czy po przebiegunowaniu.

@Krzywiciel, Kamilus:

Mahdim będzie prawdopodobnie: Mohammad Omar

Raczej nie, bo Centurion mówi o Mahdim tak:

Rok 2010? przybycie do Pakistanu z Arabii Saudyjskiej przyszłego Mahdiego-sunnity(urodził się w Iraku w roku 1989

a ten Mohammad Omar nie urodził się w Iraku (a w Afganistanie) i nie urodził się w 1989, a w 1959. http://pl.wikipedia....i/Mohammad_Omar Więc niestety nie pasuje. Chyba, że Centurion się pomyli w interpretacji.
Aa, jeszcze potem Centurion pisze: "Rok 2010 ?napisałem ( w kalendarium),że Mahdi urodził się w 1989 roku.
Otóż przepraszam za błąd najprawdopodobniej Mahdi urodził się w roku 1969 w sierpniu i taką datę powinienem podać"
Ale i tak nie pasuje. ;) Chociaż jakby się ktoś uparł, to można podciągnąć Omara pod Mahdiego...

Z niecierpliwością czekam na książkę Centuriona (mam nadzieję, że ja w końcu wyda). Chociaż powinien już ją wydać. Bo pisał

Witam w Nowym 2010 roku i życzę po raz drugi wszystkiego dobrego.

a pisał też wcześniej, że książkę skończy pisać w ciągu roku.

PS.

Na początku tej strony wymieniłem z nazw wszystkie 13 wojen(proszę odnależć)

Kamilusie, ty chyba tego wpisu Centuriona tu nie wklejałeś? Jeśli mógłbyś go gdzieś odnaleźć, to będę wdzięczny. :)

No i pozostaje jedno zasadnicze pytanie: czy Centurion jest wiarygodny? :)

Użytkownik domino edytował ten post 21.04.2011 - 21:02

• 5

Krzewiciel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dobra robota Domino- całkiem inaczej podchodzisz do sprawy- z lekk± niepewno¶ci±, ale także nie tak agresywnie, za co ci mocno dziękuję. Jak napisałe¶ jest parę niedoci±gnięć w tych interpretacjach, ale Nostradamus nie podawał żadnych dat. W ogóle całe to kalendarium polega na tym, że III W¦ wybuchnie w 2021 roku- a jest jeszcze parę innych możliwo¶ci. :) Pożyjemy zobaczymy- co ma się stać to się stanie.

Czy Centurion jest wiarygodny? Mi się wydaje, że tak. Po co kto¶ miałby pisać setki linijek tekstu, tracić dziesi±tki godzin? Nie widzę sensu w takim zachowaniu.

Dobra robota Domino- całkiem inaczej podchodzisz do sprawy- z lekk± niepewno¶ci±, ale także nie tak agresywnie, za co ci mocno dziękuję. Jak napisałe¶ jest parę niedoci±gnięć w tych interpretacjach, ale Nostradamus prawie w ogóle nie podawał żadnych dat. W ogóle całe to kalendarium polega na tym, że III W¦ wybuchnie w 2021 roku- a jest jeszcze parę innych możliwo¶ci. :) Pożyjemy zobaczymy- co ma się stać to się stanie.

Czy Centurion jest wiarygodny? Mi się wydaje, że tak. Po co kto¶ miałby pisać setki linijek tekstu, tracić dziesi±tki godzin? Nie widzę sensu w takim zachowaniu.

• 0

Użytkownicy przegl±daj±cy ten temat: 3

0 użytkowników, 3 go¶ci oraz 0 użytkowników anonimowych