Skocz do zawartości

Zdjęcie

Światowy Kongres Żydów wzywa do bojkotu Polski

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
50 odpowiedzi w tym temacie

cisz.

Realizm Magiczny

• Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Uprzejmie proszę o rozwagę w wypowiedziach i formułowanie myśli w taki sposób, aby nie były ferowaniem wyroków. Operujcie faktami, a nie populistycznymi hasłami.

Od kiedy stwierdzenie faktów, że żydzi są zbyt chciwi i okradają Polskę (nie tylko zresztą nasz kraj) jest przejawem antysemityzmu?

Takie fakty to dla mnie nie fakty.

Ja rasistą nie jestem, ale jestem przekonania, że każda rasa powinna być na swoim miejscu i jest to zgodne z naturalnym egzystowaniem w naturze.

Nie śmiem pytać, co się pod tym zdaniem kryje. Ale nie brzmi to tolerancyjnie i miłościwie.

Upominam na razie.
  • 0

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Światowy Kongres Żydów podobnie jak inne organizacje tego typu, podstępem i szantażem wyłudzają ogromne pieniądze od państw czy instytucji finansowych. Można to by było zrozumieć, gdyby odbywało się to w sposób uczciwy, a zebrane środki trafiały do poszkodowanych. Tak jednak nie jest, o czym mówi m.in. prof. Norman Finkelstein autor książki "Przedsiębiorstwo Holokaust".

Zamieszczam z nim wywiad (nie pamiętam czy był na forum)

http://www.youtube.com/watch?v=sCPf-OTDQyw
2
3
4
5
6

Poruszając kwestię tolerancji w tej sprawie, warto zacytować Stanisława Michalkiewicza:
(..) tolerancja bowiem to nic innego jak przyjęcie żydowskiego punktu widzenia, zaś dialog to nic innego jak potulne spełnianie wszystkich zachcianek przedsiębiorstwa Holocaust.

Użytkownik Paweł edytował ten post 31.03.2011 - 13:27

• 0

#18 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Cisz, odpowiedz mi na dwa pytania.

Do kogo należą banki, jak nie do żydów?
I komu wszyscy ludzie spłacają nieistniejące pieniądze?

Jeśli odpowiesz sobie na te dwa pytania a odpowiedź może być tylko jedna, to okaże się że będziesz taką samą rasistką jak ja, chociaż ja nim nie jestem.
Takie stwierdzenia nie są przejawem rasizmu, więc mi tu nie wmawiaj Magdaleno.

Nie śmiem pytać, co się pod tym zdaniem kryje. Ale nie brzmi to tolerancyjnie i miłościwie.

Upominam na razie.

Użycie słowa rasa - nie jest rasizmem. Człowiek dzieli się na kolory skóry o ile mi wiadomo.
Według mnie biali nie powinni wkraczać do Ameryki ani na żadne inne tereny i to samo tyczy się czarnych, których nie powinno być ani w Europie ani w Ameryce. Gdybyśmy przestrzegali zasad wilków, to szanowalibyśmy cudze tereny. A tak dzięki temu mamy więcej konfliktów międzyludzkich, więcej mutacji genetycznych i w ogóle więcej.

Nie przesadzajcie z tymi górnolotnymi słowami jak antysemityzm, czy rasizm.
  • 4

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No tak napisanie prawdy to już antysemityzm :)

Jest wiele narodów o których można napisać wszystko...i tylko jeden, o którym nie można napisać nic złego...

Naród wybrany ? ;) Bo tak prawi jakaś książka sprzed tysięcy lat...do mnie to nie przemawia, i popieram Muhada.
  • 1

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Masakra co z tymi młodymi Żydami się dzieje, co im wmawiają. Heh. Ja tam nie nienawidzę Żydów, w sumie mam gdzieś czy ktoś wierzy w różne rzeczy czy ma pejsy i takie tam. Co za różnica, póki nie narusza mojej prywatności / nie chce czegoś ode mnie / nie ma czegoś do mnie.

Użytkownik zak edytował ten post 31.03.2011 - 23:20

• 1

Asmodean.
  • Tematów: 18
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

I to ponoć forum ludzi z otwartymi umysłami? Zaraz ktoś tu napisze że należy strzelać do żydów. Pierwsze kilka wypowiedzi traci głębokim antysemityzmem i chyba najwyższa pora żeby admini zareagowali na takie wypowiedzi.

I co następne ? Czarnoskórzy do afryki? a potem hop na rozwój duchowy wkleić trzy posty o medytacji i jeszcze kilka głodnych kawałków o rozwoju kundalini?

Ludzie trochę pomyślcie zanim coś napiszecie.

Zniesmaczony wątkiem.

Re. dalsze wypowiedzi. Panowie wstyd mi za was. Stereotyp na stereotypie, pogania głębokie uprzedzenia. Bycie rasistą nie polega na stwierdzenia że się nim jest lub nie, ale na klasyfikowaniu wartości ludzi na podstawie ich wyznania, koloru skóry, przekonań. Szkoda słów. Nie wypowiadam się więcej w tym wątku.

To nie stereotypy tylko fakty, a jeżeli tego nie dostrzegasz to albo jesteś ślepy albo całkowicie otępiony.

Z jakiej racji im się coś należy? a z takiej że co należało ileś tam wieków temu do żyda powinno wpaść teraz w łapska "biednych" i pokrzywdzonych wiecznie Żydów, chociaż nie mieli ze sobą żadnego pokrewieństwa, a zdaję mi się że jeżeli np dajmy na to jakaś kamienica miała właściciela który umiera bezpotomnie nie zostawiając jej nikomu ona przechodzi na rzecz państwa, ale jakiś czas temu znalazła się gdzieś daleko banda wiecznie prześladowanych, "biednych" Żydów którym to przecież się NALEŻY!

Dlaczego to Polska jest wręcz opluwana hasłami Polskie obozy koncentracyjne", "Polacy winni!"?
Znam osobiście kilka osób dobrze których bliska rodzina została zabita z rąk Niemców tylko dlatego że przetrzymywała Żydów podczas II w.ś, słyszałem o przypadkach gdzie Polacy zostali wydawani przez Żydów którzy myśleli że po wydaniu Niemcom polską rodzinę która im pomogła zostali zabijani razem oczywiście z tymi Żydami (którzy widocznie myśleli że zostaną przez to ułaskawieni).
Jakoś chyba nie bardzo zasłużyliśmy na takie traktowanie z ich strony szczególnie że za pieniądze skłonni by byli ogłosić Adolfa Hitlera Bohaterem.
I niech mi nikt nie wmawia że jestem złym antysemitą plującym jadem w stronę Bogu ducha winnych Żydów, po prostu Polacy nie zasługują na traktowanie szczególnie z ich strony!

edycja cisz:
Częściowo post jest offtopowy. Nawołuję do rzeczowej dyskusji na temat, a nie wylewania ogólnych żalów pod adresem żydowskiego narodu. Z góry dziękuję.

• 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ciekawe zdanie przeczytałem : Antysemita to nie ktoś kto nie lubi żydów, to ktoś kogo nie lubią Żydzi.

BTW zauważyłem na tym filmie z poprzedniej strony, że dziewczyny Żydówki nie różnią się wyglądem od Polek :D Pewnie i tak sporo z Polaków ma korzenie Żydowskie w tej chwili, a nawet o tym nie wie ;p

Użytkownik zak edytował ten post 01.04.2011 - 10:10

• 0

MrZielonyOgorek.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

- Dla jasności, wcześniej inaczej myślałem o tym narodzie - lepiej i bardziej tolerancyjnie, jednak zaobserwowane fakty skłoniły mnie do zmiany zdania.

Dołączona grafika

Użytkownik cisz edytował ten post 01.04.2011 - 10:18

• 1

#24 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.

Napisano

Przydałby się jeszcze jeden Hitler i żeby tym razem dokonał swoje dzieło do końca!
Żydów trzeba trzymac w klatkach i nie pozwolić im się rozpełznąć po świecie. - Dla jasności, wcześniej inaczej myślałem o tym narodzie - lepiej i bardziej tolerancyjnie, jednak zaobserwowane fakty skłoniły mnie do zmiany zdania.

Nie wiem co robiłeś na historii - ale chyba spałeś. Hitler oprócz żydów z uwielbieniem eksterminował Słowian...
  • 1

MrZielonyOgorek.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem co robiłeś na historii - ale chyba spałeś. Hitler oprócz żydów z uwielbieniem eksterminował Słowian...

Może i spałem, co nie znaczy, że nie mam o tym żadnego pojęcia.
Wiem o tym co robił nie tylko z żydami, ale także i z innymi narodami. Wiem także to, że Hitler sam nie doszedł do władzy i pomogli mu w tym nie tylko wpływowi europejczycy typu Anglia, ale także i nasz ukochany wujek zza oceanu. Dojście Hitlera miało na celu nie tyle zgładzenie "narodu wybranego", lecz zniszczenie tego co było po rewolucji 1917, czyli komunizmu. A ten ostatni pojawił się m.in. dzięki Leninowi - jeśli dobrze pamiętam był taki okres, kiedy Lenin przebywał w Niemczech i nie miał prawa wjechać do Carskiej Rosji. Dostał się do kraju dzięki pomocy Niemieckich elit, które to widziały w tym swój cel.
  • 0

Maczu Pikczu.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A to niech wyp***dalają z Polski. Ja nie będę płakać.
  • 4

#27 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

*
Popularny

A ja mam to gdzieś. Zaraz pewnie "wielcy Polacy" i "autorytety" takie jak Bartoszewski, Nałęcz, Wajda, Szymborska zaczną gadać, że ich rodacy mają rację upominając się o swój majątek, że im się należy, a kto jest przeciw ten jest cziemnogrodzianinem i PiSowcem. Nie zwykłem używać wulgaryzmów ale na takie roszczenia zacytuję swojego kolegę, że oni mogą ale "dostać c***a w zęby". Gross pisał, że w antysemityzm jest w Polakach wciąż silny. Nie zaprzeczę temu stwierdzeniu ale mogę dodać, że Żydzi od lat mocno się starają by pielęgnować w Polakach niechęć do nich.
  • 6

Scorpius.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chamstwo, obłuda, degeneracja, oszustwo i złodziejstwo.
Państwo wybaczą, ale w tej sytuacji po prostu muszę polecić dwa wpisy:

Hameryka
Aj-waj, antysemityzm!
  • 1

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ze słownika języka polskiego:

rasizm «pogląd oparty na przekonaniu o nierównej wartości biologicznej, społecznej i intelektualnej ras ludzkich, łączący się z wiarą we wrodzoną wyższość jednej rasy»

A nie jak niektórzy uważają, wypowiadanie się o narodach w tonie innym niż zachwalającym.

Ja kiedyś się dziwiłem skąd rasizm, ska antysemityzm, ale teraz juz się nie dziwię. Żyd zawsze chłodno kalkuluje i nigdy nie ustępuje. Przez ich charakter są teraz w posiadaniu wielu banków i odpowiednich stołów na świecie, że mogą ścigać każdego kto ich nie lubi. Doszło nawet do tego że założyli sobie kraj na terenach 3 innych i nic dziwnego, że palestyńczycy ich nie lubią.

Kongres Żydowski może sobie żądać czego chce, ale rząd III Polski nie ma podstaw oddawać im jakiegokolwiek mienia, bo to nie on je zagrabił. Jeśli by do czegoś takiego doszło to moim zdaniem byłaby to zdrada stanu.

Pozdrawiam
  • 2

Scorpius.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mówiąc dokładniej, to chodzi o NIEUZASADNIONĄ niechęć, lub wrogość wobec innych nacji/narodów. Powtarzam: nieuzasadnioną! Wtedy strach ksenofoba jest zrozumiały, chociaż nadal nieuzasadniony. Co się stanie jednak, jeśli moja niechęć, wrogość, lub strach przed innym narodem jest UZASADNIONY? Słowa na to nie ma w słowniku politycznie poprawnego lewusa.
  • 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych