Skocz do zawartości

Zdjęcie

Światowy Kongres Żydów wzywa do bojkotu Polski

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
50 odpowiedzi w tym temacie

ArAb.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html

"Dopóki nie powstanie prawo, które będzie odpowiadać roszczeniom ofiar Holokaustu i ich spadkobiercom, społeczność żydowska, ocaleni i ich rodziny w szczególności powinni powstrzymać się przed wpompowywaniem dolarów z turystyki i innych dziedzin w polską ekonomię" - te ostre słowa jednej z głównych figur w Światowym Kongresie Żydów, radcy generalnego Menachema Z. Rosensafta, to kolejny głos w polsko-żydowskim sporze o restytucją mienia ofiar Holokaustu.

Wyłudzili milionowe odszkodowania od innych krajów i dalej chcą żyć za nie ich pieniądze.
  • 6

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dajmy im jeszcze jedno państwo za darmo, co? Może, na przykład, całą wschodnią Polskę. PRZECIEŻ IM SIĘ NALEŻY.
  • 1

#3 Gość_Aton

Gość_Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

A potem będzie "My jesteśmy biedni Żydzi. My nic złego nie robimy, nikogo nie prowokujemy".
  • 1

#4 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.

Napisano

A czy przypadkiem nie "sprzedaliśmy" swoich zobowiązań wobec Żydów Amerykanom? :D

Użytkownik cisz edytował ten post 30.03.2011 - 19:46

• 1

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Dołączona grafika
Wkurza mnie już, że ciągle patrzą na to co było i co IM SIĘ NALEŻY.
A Polakom się należy też kolosalne odszkodowanie, za rozpieprzenie kraju i narodu za czasów wojny oraz później oddanie nas pod opiekę ZSRR. To zabiło nasz kraj który mógł się wtedy prężnie rozwijać.

JA ŻĄDAM OD NIEMCÓW I ROSJAN ŻEBY MI DALI 99999999999999$ ALBO NIE KUPIĘ JUŻ WIĘCEJ NIEMIECKIEGO SAMOCHODU I ROSYJSKIEGO GAZU!

*edit* ort! ups :D

Użytkownik zak edytował ten post 30.03.2011 - 20:40

• 7

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

JA ŻĄDAM OD NIEMCÓW I ROSJAN ŻEBY MI DALI 99999999999999$ ALBO NIE KUPIĘ JUŻ WIĘCEJ NIEMIECKIEGO SAMOCHODU I ROSYJSKIEGO GAZU!

Lepiej kwotę roszczeń zostawić specjalistom. I tak wyliczając odszkodowania za od Niemców i Rosjan za II WŚ oraz od Rosjan za następne 5 dekad, puścilibyśmy oba kraje z torbami. :)
  • 0

Xenno.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm tylko z pieniędzy na odbudowę kraju po II WŚ dobrowolnie zrezygnowaliśmy. A Żydzi mają prawo domagać się zwrotu tego czego są prawnymi właścicielami, tak samo z reszta jak i Niemcy. To że są właścicielami spowodowane jest tym że od 1945 żadnemu urzędnikowi nie chciało się wypełnić i przełożyć papierka ( w końcu zapracowani są, i jest ich za mało ), ja jestem za wypłatą pełnych odszkodowań z pieniędzy winnych urzędników, ale niestety nie ponoszą oni żadnej odpowiedzialności, a szkoda bo zastanowił by się jeden z drugim nad tym czy to co robi albo nie robi nie jest szkodliwe.
  • 0

#8 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Jak to dobrowolnie zrezygnowaliśmy? Chyba żartujesz. Byliśmy kolejny raz wy-dy-ma-ni przez zachód.
  • 1

#9 Gość_Olivander

Gość_Olivander.

Napisano

I to ponoć forum ludzi z otwartymi umysłami? Zaraz ktoś tu napisze że należy strzelać do żydów. Pierwsze kilka wypowiedzi traci głębokim antysemityzmem i chyba najwyższa pora żeby admini zareagowali na takie wypowiedzi.

I co następne ? Czarnoskórzy do afryki? a potem hop na rozwój duchowy wkleić trzy posty o medytacji i jeszcze kilka głodnych kawałków o rozwoju kundalini?

Ludzie trochę pomyślcie zanim coś napiszecie.

Zniesmaczony wątkiem.

Re. dalsze wypowiedzi. Panowie wstyd mi za was. Stereotyp na stereotypie, pogania głębokie uprzedzenia. Bycie rasistą nie polega na stwierdzenia że się nim jest lub nie, ale na klasyfikowaniu wartości ludzi na podstawie ich wyznania, koloru skóry, przekonań. Szkoda słów. Nie wypowiadam się więcej w tym wątku.

Użytkownik Olivander edytował ten post 31.03.2011 - 07:44

• -12

#10 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

*
Popularny

Nie przesadzasz? Od kiedy stwierdzenie faktów, że żydzi są zbyt chciwi i okradają Polskę (nie tylko zresztą nasz kraj) jest przejawem antysemityzmu? Chyba ktoś tu nadużywa terminologii. Zupełnie jakbyś nie rozumiał znaczenia słów przez siebie używanych. Żydzi mają banki, całe bogactwo i wszystkich zniewolili do pracy ponad stan, aby spłacać nieistniejące pieniądze. Zabierają ludziom kamienice w imię "krzywdy" jaka ich spotkała. A kto Polakom odda za straty wojenne? Kto Polakom życie przywróci?
Ja rasistą nie jestem, ale jestem przekonania, że każda rasa powinna być na swoim miejscu i jest to zgodne z naturalnym egzystowaniem w naturze. Zupełnie podobnie jest z jedzeniem - powinno się jeść to co ma się wokół i to co daje poszczególna pora roku. Mniejsza o to.
Świadomość co zrobili żydzi z światem i z ludźmi to nie przejaw nietolerancji i antysemityzmu - to WIEDZA. Polska była jedynym krajem, w którym żydzi byli najbardziej chronieni. W innych krajach mieli przekichane i jak się teraz odwdzięczają? Fakt, i u nas były zbrodnie na nich, ale nigdy nie jest tak,że wszędzie jest samo dobro.
  • 8

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ojoooooj uraziliśmy kogoś. No tak zawsze nawet w smole ktoś widzi złoto i będzie wmawiać nam, że to złoto a nie czarna papa. Zaraz proszę o napisanie, że jestem rasistą bo ktoś wyszukał podtekst do czarnoskórej ludności z domieszką żydowską (bo przecież złoto to tylko z tym się kojaży a papa, smoła, to odrazu czarnoskóry). Nie rób człowieku absurdu i otworz wreszcie oczy bo kto jak kto ale społeczeństwo Żydowskie powinno nam dziękować a nie nas gnoić. To tak jakbyś komuś pomógł i ktoś za to jeszcze chcę żebyś mu dał kase.
Żarty sobie robisz ? Żałosny temat ? Prawda w oczy kole ?
  • 1

#12 Gość_Olivander

Gość_Olivander.

Napisano

Ja się jednak trochę poprzyczepiam:

"stwierdzenie FAKTÓW, że ŻYDZI SĄ zbyt CHCIWI i OKRADAJĄ Polskę (nie tylko zresztą nasz kraj) jest przejawem antysemityzmu?"

No masz racje to już nie jest antysemityzm. To co najmniej rasizm.

"Żydzi MAJĄ BANKI, całe bogactwo i WSZYSTKICH ZNIEWOLILI do pracy ponad stan"

O zgorozo banki mają? No coś takiego. I wszystkich zniewolili - to pewni te fakty z pierwszego wersu.
A dokładnie to kogo zniewolili, gdzie, kto z nazwiska, w jaki sposób?

"Ja RASISTĄ NIE JESTEM, ale jestem przekonania, że KAŻDA RASA powinna być na SWOIM MIEJSCU."

Jaja sobie robicie? To już jest faszyzm. Poniekąd ścigany z paragrafu.

Na drugi raz sugeruje czytać ze zrozumieniem to co się piszę, bo nie dość że sam sobie zaprzeczasz w co drugim zdaniu to piszesz takie rzeczy że podchodzi pod odpowiedzialność karną.
  • -6

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To proszę bardzo idź na policję zaskarż Muhada i innych za szerzenie nienawiści przeciw Żydom. Ciekawe ile policjantów po przeczytaniu pierwszego postu w temacie, będzie mieć takie same zdanie.
Człowieku to Ty sobie robisz jaja z tematu i ludzi wypowiadających się w nim.
No tak, forum jest pełne RASISTÓW czekających tylko na okazje żeby zdeptać każdego kto nie jest biały.
Kogo teraz bronisz ? Ludność Żydowską ? Siebie ? bo to tak wygląda jakbyś coś powiedział ale, że głupio zmienić zdanie to brniesz dalej w morze absurdu.
  • 1

hubiii p.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

biedni oni są, najbardziej wqrza mnie fakt ze robią z siebie ciągłe ofiary, z drugiej strony hamsko okradając innych nie patrząc na międzynarodowe ustalenia np. PALESTYNE, zrobili im getto ciągle exterminują ludność, niszczą konwoje z żywnością, palą miasta etc etc.... ciagle im mało. Kiedyś karma do nich wróci...
  • 1

Kagetsu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

" ofiar Holokaustu i ich spadkobiercom, społeczność żydowska, ocaleni i ich rodziny w szczególności powinni powstrzymać się przed wpompowywaniem dolarów z turystyki i innych dziedzin w polską ekonomię"

jeśli to ma tak wyglądać, ta turystyka to lepiej niech zatrzymują te dolary dla siebie

http://www.youtube.com/watch?v=nu6t9YmHvT4

Użytkownik Kagetsu edytował ten post 31.03.2011 - 14:54

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych