I to ponoć forum ludzi z otwartymi umysłami? Zaraz ktoś tu napisze że należy strzelać do żydów. Pierwsze kilka wypowiedzi traci głębokim antysemityzmem i chyba najwyższa pora żeby admini zareagowali na takie wypowiedzi.
I co następne ? Czarnoskórzy do afryki? a potem hop na rozwój duchowy wkleić trzy posty o medytacji i jeszcze kilka głodnych kawałków o rozwoju kundalini?
Ludzie trochę pomyślcie zanim coś napiszecie.
Zniesmaczony wątkiem.
Re. dalsze wypowiedzi. Panowie wstyd mi za was. Stereotyp na stereotypie, pogania głębokie uprzedzenia. Bycie rasistą nie polega na stwierdzenia że się nim jest lub nie, ale na klasyfikowaniu wartości ludzi na podstawie ich wyznania, koloru skóry, przekonań. Szkoda słów. Nie wypowiadam się więcej w tym wątku.
To nie stereotypy tylko fakty, a jeżeli tego nie dostrzegasz to albo jesteś ślepy albo całkowicie otępiony.
Z jakiej racji im się coś należy? a z takiej że co należało ileś tam wieków temu do żyda powinno wpaść teraz w łapska "biednych" i pokrzywdzonych wiecznie Żydów, chociaż nie mieli ze sobą żadnego pokrewieństwa, a zdaję mi się że jeżeli np dajmy na to jakaś kamienica miała właściciela który umiera bezpotomnie nie zostawiając jej nikomu ona przechodzi na rzecz państwa, ale jakiś czas temu znalazła się gdzieś daleko banda wiecznie prześladowanych, "biednych" Żydów którym to przecież się NALEŻY!
Dlaczego to Polska jest wręcz opluwana hasłami Polskie obozy koncentracyjne", "Polacy winni!"?
Znam osobiście kilka osób dobrze których bliska rodzina została zabita z rąk Niemców tylko dlatego że przetrzymywała Żydów podczas II w.ś, słyszałem o przypadkach gdzie Polacy zostali wydawani przez Żydów którzy myśleli że po wydaniu Niemcom polską rodzinę która im pomogła zostali zabijani razem oczywiście z tymi Żydami (którzy widocznie myśleli że zostaną przez to ułaskawieni).
Jakoś chyba nie bardzo zasłużyliśmy na takie traktowanie z ich strony szczególnie że za pieniądze skłonni by byli ogłosić Adolfa Hitlera Bohaterem.
I niech mi nikt nie wmawia że jestem złym antysemitą plującym jadem w stronę Bogu ducha winnych Żydów, po prostu Polacy nie zasługują na traktowanie szczególnie z ich strony!
edycja cisz:
Częściowo post jest offtopowy. Nawołuję do rzeczowej dyskusji na temat, a nie wylewania ogólnych żalów pod adresem żydowskiego narodu. Z góry dziękuję.