Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bezużyteczna wiara?

• Please log in to reply
47 replies to this topic

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Możesz spróbować wytłumaczyć mi kilka kwestii dotyczących reinkarnacji? Dlaczego przypadków ludzi pamietających poprzednie wcielenia jest tak mało? Dlaczego prawie wszystkie dzieci opisujące swoje poprzednie wcielenia mówią że kiedyś byli normalnymi ludźmi, dlaczego nie ma opowieści o przodkach mordercach, gwałcicielach itp. Czyżby inkarnowali się tylko normalni ludzie, a ci co sporo nagrzeszyli są teraz w niebie?
W ogóle jaki to ma sens skoro ten nowy człowiek nie jest już tą samą osobą. Ma inne życie, myśli, osobowość. W jaki sposób ma naprawić błędy swojego poprzedniego wcielenia?

Mogę.
Dlaczego tak mało? To pytanie jest po prostu głupie. Skąd mam to wiedzieć?
No bo może po prostu nie byli źli? Właśnie Ci co sporo nagrzeszyli reinkarnują się więcej razy.
Jaki sens? Odpowiedz na pytanie- jaki sens ma życie? Nie jest tą samą osobą i ma inne myśli i osobowość, żeby wyniósł z kolejnego życia inne nauki i inne doświadczenia. A po śmierci jako dusza pamiętasz nauki i doświadczenie ze wszystkich żyć.
W jaki sposób? Tego nie wiem, ale jeżeli się rodzisz i nie pamiętasz reinkarnacji, to w gruncie rzeczy wierzysz tylko w niebo albo piekło (bądź też nic co jest inną sprawą), no i sumienie człowieka wybiera niebo, wiec postępuje dobrze, żeby tam trafić i tak w kółko.

Użytkownik Fisher edytował ten post 26.01.2011 - 16:53

• 0

Zdzislaw.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zgadzam się z Przemem, to że nauka czegoś nie rozpoznaje, czy nawet nie akceptuje nie oznacza, że to coś nie istnieje. To, że przeciętny człowiek nie może zobaczyć duszy, to nie znaczy, że ona nie istnieje.
A wracając do głównego tematu tej strony, może wreszcie ktoś cos zrobi z tą zachłannością kościoła w Polsce i ludzie zrozumieją, że państwo nie ma obowiazku łożyć na jakiekolwiek kościoły, ktore powinny się utrzymywać z datków swych wyznawców.
  • 1

Pelcix.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Powinni to puścić w TV , puścić Biskupom , ciekawe co powiedzą . Ludize z głodu umierają a Ci kasy w cholere dostają
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych