Napisano 09.01.2011 - 19:26
Napisano 09.01.2011 - 19:30
Użytkownik wiem wszystko edytował ten post 09.01.2011 - 19:40
Napisano 09.01.2011 - 20:35
Napisano 10.01.2011 - 07:02
Daj mi choć jeden argument dlaczego poza człowiekiem nie ma choć jednego gatunku który byłby chociaż odrobinkę podobnie inteligentny do nas.
Napisano 10.01.2011 - 14:52
Napisano 10.01.2011 - 14:53
Tyle czasu miałeś żeby poczytać coś o ewolucji, a dalej tkwisz w bagnie bzdur. Szkoda mi ciebie. Na forum davida icka będą z ciebie dumni.
Napisano 10.01.2011 - 15:04
Troszkę dziwne pytanie zadałeś bo nie pasuje do poprzedniego...
A co do delfinow. Są inteligentne jak na zwierzęta a nie ogólnie. Bo w porównaniu do człowieka to jeszcze daleka droga przed nimi.
Napisano 10.01.2011 - 16:40
Napisano 10.01.2011 - 17:41
Napisano 10.01.2011 - 17:56
Obejrzałem film, osobiście nic nie zmienił jeśli chodzi o moje prywatne przekonania, natomiast jest widoczny spór tak naprawdę o to w co wierzymy. Z jednej i drugiej strony można by przytaczać argumenty za i przeciw. Byłoby niepoważnym odorzucić teorię o tym, iż to ingerencja z zewnątrz nas uformowała, tak samo jak i odrzucenie całkowitego ewolucji rodzaju ludzkiego. Jak dla mnie jest to kwestia wiary i każdy z nas w duchu własnego sumienia musi sobie na to pytanie odpowiedzieć. Ja już wcześniej wygłosiłem swoją myśl na tą kwestię. Tak poza tematem, byłaby to dosyć ciekawa debata z jednej i drugiej strony?
Moja teoria o uprowadzeniach to tak naprawdę, teoria ewolucji i wzajemnej konkurencji. Człowiek ewoluował tocząc "walkę" o przetrwanie. Na zasadzie prób i błędów zmierza do doskonałości ciągle się ucząc. Sami zauważcie, iż od ponad 65 lat Europa żyje w miarę stabilnym pokoju. Wszystko dzięki ewolucji. Wynalezienie bomby atomowej to największy dar, który związał tzw. "patem" wszystkie mocarstwa. Wracając do tematu, my sami siebie uprowadzamy. Co przez to rozumiem:
-sami na sobie testujemy różne bronie, choroby etc.
- wymyślamy historię po to tylko by na fali koniunktury zdobyć iluzoryczną sławę i pieniądze,
aż wreszcie, jeśli czegoś nie jesteśmy wstanie dogłębnie pojąć kształtujemy otoczkę boskiej ingerencji. Tak już jesteśmy uformowani, że szukamy odpowiedzi. Jednak to zbyt prosto jak dla mnie brzmi, iż ktoś lub coś na wszystkiego nauczyło. To my sami kształtujemy swoją przyszłość i my sami w ten sposób mamy wpływ na rozwój czy to jednostki czy też całego społeczeństwa
Użytkownik Husarz edytował ten post 10.01.2011 - 18:03
Napisano 10.01.2011 - 18:44
Napisano 10.01.2011 - 21:12
Nie opowiadaj o bakteriach, tygrysach, itd. Rozmawiamy o ludziach i małpach. Fragment tekstu powyżej jest skrótem twoich myśli wiem wszystko. To jest to do czego chcesz mnie przekonać. Hmmm....
A co z podwodnymi piramidami w Japonii, zatopionym miastem w Indiach?
Ojj neandertalczyk dysponował wiedzą budowania megalitycznych struktur!
Jeśli napiszesz, że zbudował to człowiek to nas niestety jeszcze nie było... może inna rozwinięta cywilizacja? Tak! Ale jak to możliwe?!
Skorzystaj z pomocy medycznej, jeśli ci słabo. Skoro nie możesz sensownie obalić mojej teorii. Nauka nadal nie ma jednoznacznej odpowiedzi, na to kto jest naszym "prawdziwym" przodkiem. Aż strach pomyśleć, co jeśli Sumeryjczycy mieli racje.
Użytkownik wiem wszystko edytował ten post 10.01.2011 - 21:18
Napisano 11.01.2011 - 00:18
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych