Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 replies to this topic

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (316 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wiec wyborczy Janusza Korwin-Mikkego w Krakowie

Szczery to on jest. :D

http://www.youtube.com/watch?v=KRHNiMQT9nM&feature=player_embedded

P.S. A jak się sprawy sondaży mają tu -> JKM na drugim miejscu :P http://www.wybory.xaa.pl/

Użytkownik Alexi Arduscoini edytował ten post 16.06.2010 - 11:33

• 2

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No i Jarek przegrał proces. Szczerze to nie mam nic przeciwko, żeby PiS postarał się, o jeszcze 10 takich procesów pt. "PO jest liberalne" i przegrał je wszystkie, pokazując, że jest do bólu, ale socjalistyczne. Na razie kwestię szpitali mamy z głowy. Może to będzie iskra, która rozpali cały pożar, z którego ta pseudo liberalna część platformy zacznie po prostu topnieć i rozglądać się, gdzie naprawdę szukać liberalnych rozwiązań. A myślę, że już teraz znajdą się osoby, które zastanowią się nad PO poważnie, po tym co wyszło ze szpitalami. JKM zapewne szczęśliwy :)

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 16.06.2010 - 11:47

• 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

P.S. A jak się sprawy sondaży mają tu -> JKM na drugim miejscu :P http://www.wybory.xaa.pl/

Ta sonda jest tak samo wiarygodna jak sonda na tvn24 onet etc. właściwie to jkm ma tak od 9 do 12% przy dobrym wietrze, na pewno nie więcej bo w polsce jednak siedzi myślenie typowo socjalne i to większości odpowiada. Liberałów jest garstka dlatego Korwin nigdy nie wygra.
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Osobiście uważam że sondaży w ogóle nie powinno być. Wiele osób tak mocno sugeruje się takimi sondażami, że zamiast głosować na kandydata który im na prawdę odpowiada to głosują na tego który im najmniej przeszkadza z najlepszej dwójki.

Elektorat Korwina mocno wzrósł ostatnimi czasy. Niemal 80% moich znajomych z którymi rozmawiałem o wyborach, chce na niego głosować. Ale głosują nie tylko ludzie z miast i nie tylko młodzi, więc bardzo wątpię że otrzyma jakiś duży wynik. Obstawiam ~10%.
  • 2

cuinust.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

to jest oczywiste ze sondaze w internecie to jest zupelnie inna bajka niz glosowanie w realu... ale skoro oni uzywaja sondazy na swoja korzysc to dlaczego my nie mamy ich uzywac na swoja... czyli pokazywac ze polska dzieli sie na ta ktora oglada tylko TV i na ta ktora ma poprzez internet dostep do niezaleznych informacji...
roznica jest... zabojcza :)

mikke badz co badz jest politykiem wiec z racji tego 100% zaufania do niego nie mam. ale zaufanie zdobywa sie na skutek dzialan. a nie na slowo. reszta juz "dzialala" i widac jak sie sprawdzili. gdyby faktycznie warto bylo na nich glosowac dzis zyloby nam sie lepiej. odczulibsmy to na wlasnej skorze... zatem skoro ludzie dalej glosuja na przedstawicieli tych ktorzy rzadzili.... Napieralski, Kaczynski, Komorowski, to wnioskuje ze im jest w tej polsce wysmienicie i nie maja na co narzekac :)

najbardziej podoba mi sie haslo: dlaczego mamy glosowac na K lub K skoro wiadomo ze wygraja, to bedzie stracony glos, lepiej zaglosowac na kogos kto nam sie spodoba :) a potem ewentualnei wybierac mniejsze zlo :)

Użytkownik cuinust edytował ten post 17.06.2010 - 14:59

• 0

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Elektorat Korwina mocno wzrósł ostatnimi czasy. Niemal 80% moich znajomych z którymi rozmawiałem o wyborach, chce na niego głosować. Ale głosują nie tylko ludzie z miast i nie tylko młodzi, więc bardzo wątpię że otrzyma jakiś duży wynik. Obstawiam ~10%.

Ja się obawiam, ze tylko tak mówią. Najprawdopodobniej jedyny, sensowny kandydat zyska poparcie w granicach błędu statystycznego. Jak zwykle.

Osobiście uważam że sondaży w ogóle nie powinno być. Wiele osób tak mocno sugeruje się takimi sondażami, że zamiast głosować na kandydata który im na prawdę odpowiada to głosują na tego który im najmniej przeszkadza z najlepszej dwójki.

Ja poszedłbym dalej, w mediach powinny się pojawić co najwyżej informacje czysto organizacyjne o wyborach typu kiedy, gdzie i jak. Ewentualnie lista kandydatów. Żadnych spotów wyborczych i "kiełbasy", zamiast tego powinno się odbyć kilka debat. Nierealne... :/

Użytkownik Ill edytował ten post 17.06.2010 - 17:26

• 1

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Moja ocena kandydatów w kolejności :

Marek Jurek- nic mi na jego temat nie wiadomo... ;/

Jarosław Aleksander Kaczyński- jak dla mnie ma trochę za bardzo socjalistyczne poglądy na gospodarkę i wiarę w możliwość odgrywania regionalnego mocarstwa przez Polskę, no i zbytnio się "pcha"

Bronisław Maria Komorowski- poparcie w sondażach ma tylko dlatego bo lansuje go PO, ignorant i gościu o niejasnej przeszłości, myślę że jakby został prezydentem to jego gafy by zniechęciły wielu ludzi do PO

Janusz Ryszard Korwin-Mikke- ideowiec, zbyt skrajne poglądy liberalne, zabawna postać, można posłuchać no i nieco prawdy jest w tym człowieku.

Andrzej Zbigniew Lepper - :mrgreen:

Kornel Andrzej Morawiecki- zasłużony działacz Solidarności, mądry gościu- wykładał fizykę kwantową ale teraz jakiś taki.. x] (wiek robi swoje), nie wiem po co startuje.

Grzegorz Bernard Napieralski- młody, klasyczny wytwór nowoczesnego marketingu politycznego ale przynajmniej niezwiązany życiorysem z PZPR , może poprowadzić SLD w kierunku czysto socjalistycznym a nie salonowym (taki twór wywodzący się z postkomunistycznej nomenklatury która władzę polityczną zamieniła na gospodarczo- medialną)

Andrzej Marian Olechowski- salonowiec związany z postkomunistycznymi liberałami (salon Kwaśniewskiego), kandyduje chyba dla przyjemności, bo i po co ?

Waldemar Pawlak- reprezentuje partię branżową (przeżytek), ale ogólnie nie znam gościa...

Bogusław Zbigniew Ziętek- Nie mam pojęcie kto to taki...

Czyli "nic z tych rzeczy" . . . może za kilka lat będzie tak, w końcu, że za swoim kandydatem będę stała murem.

Użytkownik Alexi Arduscoini edytował ten post 17.06.2010 - 23:08

• 1

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

• 3

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jasne ^^, świnie do chlewu, baby do pierogów, chłopy ... kurcze są jeszcze jakieś chłopy ... a gdzieś ty kurna polazł ... he he
  • -1

Dezinformator.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To i ja coś dodam, bo trzeba pomóc JKM w kampanii i rozsyłać co ciekawsze linki.

• 0

Jurigag.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak JKM będzie miał poniżej 20% to imho to te wybory sfałszowane będą :x Będę się smiał jak broniek będzie 4....
  • 0

Kompi.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja bym chciał, aby osoby które sugerują sie tylko sondażami, nie mający własnego zdania w ogóle nie poszły na wybory. Bo po co? Myślą, ze robią dobrze bo inni to robią a tak naprawdę robia źle.
Ostatnio mieliśmy akcje "Młodzi głosują" Zapytałem sie kolegi na kogo głosuje, na co on odpowiedział "Wiadomo, na Komorowskiego bo przecież to on wygra"
Jeżeli obywatel ma tylko isc aby isc to lepiej zostać w domu bo robi krzywdę sobie i calej Polsce.
  • 1

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak JKM będzie miał poniżej 20% to imho to te wybory sfałszowane będą :x

Niestety, raczej nie będzie miał więcej niż 10% (w próbnym sondażu w moim mieście miał coś 9% - 4 miejsce a większość głosujących to studenci). W takich żyjemy realiach. Jeżeli o kimś się nie mówi w mediach lub mówi przedstawiając go jako oszołoma to nie ma on szans na wysokie poparcie. Mimo wszystko osób obytych z internetem jest mało (zapytaj babcie i dziadków np. co to Internet Explorer). A takowych mających czynne prawo wyborcze jeszcze mniej (coś połowa internautów to osoby poniżej 18 roku życia).
Większość wiedzę o kandydatach czerpie z telewizji.

Co innego jeżeli JKM uzyska mniej niż 3% głosów. Wtedy będzie można stwierdzić z dużym prawdopodobieństwem, ,że ktoś w tym maczał palce.
  • 2

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli i tak ma być druga tura - p. Kaczyński i p. Komorowski, to po co marnować na nich głos w pierwszej? Niech społeczeństwo zobaczy, że byli jednak jeszcze inni kandydaci których ktoś popierał...

A propos sondaży, to jakaś babeczka zadzwoniła ostatnio do JKM i powiedziała, że miała telefon od ankietera odnośnie sondażu wyborczego, pytanie brzmiało (1:10):
"Na kogo będzie pani głosowała w wyborach?
Na pana Kaczyńskiego, pana Komorowskiego, pana Napieralskiego, pana Pawlaka, czy pana Olechowskiego? Może pani ewentualnie dodać innego kandydata."

...dupokracja.

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 18.06.2010 - 19:07

• 0

Zagaroth.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

mała ciekawostka

Dołączona grafika
  • 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4