Jest wiele osób które twierdzą, że Wawel powinien pozostać miejscem gdzie chowa się ludzi wybitnie zasłużonych dla Polski. Przykro mi również, że nie mogę nawet wejść na szouta i skopiować swoich tekstów by pokazać moje cytaty, zatem nawet nie mogę się obronić, a panowie moderatorzy, macie dowolność w konfabulowaniu.
Jeszcze raz dziękuję, wykazaliście się „Panowie” naprawdę wzorowym podejściem do osoby która ma odmienne zdanie, oraz pokazaliście jak wysoki poziom tolerancji posiadacie.
Jakiś czas temu napisałem...
"Uważam że powinno się rozdzielić dwie kwestie; śp.Lech Kaczyński był Prezydentem, ale nie bohaterem narodowym. Po drugie Zginął w tragicznych okolicznościach to fakt, ale na Wawel to za mało. Tam spoczywa legenda, historia Narodu Polskiego. Bohaterowie i szczególnie zasłużeni. Czymże zasłużył sobie za życia na taki przywilej śp.Kaczyński? Sam fakt że zginął tragicznie? Wobec tego dlaczego nie leży na Wawelu śp.Gabriel Narutowicz, pierwszy Prezydent II RP, zamordowany w 1922 roku. Bronisław Geremek - wybitny patriota, tragicznie zmarły w wypadku? Jacek Kuroń, Paweł Jasienica, Moniuszko, Wieniawski, Rydz Śmigły- wielcy Polacy!, pokażcie mi dokonania Kaczyńskiego, w świetle dokonań Wałęsy (obalenie systemu totalitarnego w Europie) i Kwaśniewskiego (Konstytucja 1997 r. i wstąpienie do NATO), czy zatem Wałęsa i Kwaśniewski też automatycznie kiedyś spoczną na Wawelu? Rozumiem wielki niezmierzony ból i traumę po stracie Pary prezydenckiej ale pomysł pochowania ich w świętym miejscu historii Polski jest bardzo niedojrzały i infantylny. Przemyślcie to dobrze. Ponadto oprócz pary prezydenckiej w wypadku zginęło ponad 90 osób..."
Co sądzicie o takim zachowaniu jakim wykazali się „Panowie” moderatorzy?
Użytkownik Armstrong2009 edytował ten post 18.04.2010 - 18:38