Skocz do zawartości

Zdjęcie

Groźba ataku terrorystycznego podczas pogrzebu prezydenta

• Zamknięty Temat jest zamknięty
34 odpowiedzi w tym temacie

Bierdol.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Staram się, na prawdę się staram zrozumieć co wolno napisać w tym wątku a czego nie należy. Usunięto treści notek mówiących dlaczego NIE będzie zamachu. Czyli co ?
Szkoda, dla mnie temat został zabity.

Użytkownik Bierdol edytował ten post 16.04.2010 - 12:42

• 0

Kristofio.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oczywiście prezydenci obcych krajów przylecą z własną ochroną, ale czy to wystarczy? Ludzie, POLSKA ;] ma ZORGANIZOWAĆ ochronę dla kilkunastu ważnych osób ;].

Nie z własną ochroną, tylko z własnym kawałkiem armii :D Obama ponoć ma byś wspierany przez sporą 'grupkę' Marines.
Dodatkowo zmotywowano Polskie siły specjalnie i uwierz mi, że te mamy na światowym poziomie, więc nie wiem na jakiej podstawie wątpisz. Po prostu wątpisz bo wątpisz i tyle.
Ciągnąc temat dalej, zamach jakikolwiek zawsze może mieć miejsce.
I nie ma tu znaczenia w jakim kraju. Chodzi o to że jak coś się nie uda w Polsce to mniemam że będziesz miał opinie typu: mówiłem, beznadziejny kraj, beznadziejna ochrona.
A jak by coś nie udało się w USA (np; John F. K.) to by stwierdziono że to wypadek, zbieg okoliczności, fart, niefart, czy co tam jeszcze, wszystko tylko nie beznadziejna ochrona.

To po prostu moje zdanie, szanuje też zdanie innych.
Odpowiadając bezpośrednio na wątek główny tematu - tak, uważam że ryzyko jakiegokolwiek ataku jest ogromne.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Staram się, na prawdę się staram zrozumieć co wolno napisać w tym wątku a czego nie należy. Usunięto treści notek mówiących dlaczego NIE będzie zamachu. Czyli co ?
Szkoda, dla mnie temat został zabity.

Poradniki typu "co zrobić, żeby zamach się powiódł" nie będą tutaj tolerowane. Kolega ukarany wyżej zakazem pisania powinien moim zdaniem zniknąć z forum na zawsze. Nie potrzebujemy takich krzykaczy.

---

Odnośnie zabezpieczenia przestrzeni powietrznej:

"Gazeta Wyborcza": Nadzwyczajne środki bezpieczeństwa towarzyszyć będą sobotnim i niedzielnym uroczystościom pogrzebowym ofiar katastrofy pod Smoleńskiem - informuje gazeta.
Polska armia poprosiła o pomoc NATO i przestrzeń powietrzną nad Warszawą i Krakowem będzie kontrolował samolot wczesnego ostrzegania AWACS, który współpracował będzie z polskimi myśliwcami F-16. Do wsparcia będą też używane polskie myśliwce MiG-29.

Kiedy leci np. "Air Force One" z prezydentem USA, w pobliżu nie może być żadnego innego samolotu. Nasze lotnictwo będzie asystowało amerykańskiemu samolotowi prezydenckiemu - powiedział "GW" rozmówca z MON. Lotniska jednak zamknięte nie będą.
  • 0

#34 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Obawiam się, że sam Pan Bóg zabezpieczył strefę powietrzną nad Europą i do żadnego ataku nie dojdzie bo jak?
Nikt nie będzie latał i przynajmniej w powietrzu mamy problem z głowy.
Nikt też nie przyleci do Krakowa, więc następny ból głowy z głowy. :roll:
  • 1

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Myślę, że wszystko już zostało powiedziane. Gdyby ktoś chciał coś dodać, to proszę o kontakt na PW, wtedy otworzę temat. Tymczasem temat uważam za wyczerpany i zamykam.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych