Skocz do zawartości

Zdjęcie

Poważne przesłanki ataku rakietowego Północnej Korei

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
666 odpowiedzi w tym temacie

BlueBoy.
  • Tematów: 28
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Myśle że może dojść do światowego konfliktu zbrojnego, jeszcze w czasie mundialu w Niemczech. Być może o tym napisał Nostradamus:

Rok wielkiego siódmego numeru obrócony
Pojawi się w czasie igrzysk hekatomby,
Niedaleko od Wielkiego Tysiąclecia,
Kiedy zmarli opuszczą swoje groby.

Igrzyska wcale nie muszą oznaczać Igrzysk Olipijkich w Pekinie 2008 (tak jak większość przypuszcza), a może chodzi o Mistrzostwa Świata w Niemczech 2006?

Ja mam jedno wazne pytanie dla wszyskich, czy wrazie wybuchu nastepnej wojny swiatowej, jestescie gotowi bronic granic Naszej Ojczyzny tak jak to robili nasi przodkowie, pradziadkowie, i dziadkowie, z pełnym poswienceniem i z mozliwoscią utraty zycia, w imie nowych pokolen Polaków którzy przyjdą po nas :>

Jestem gotów bronić moich bliskich. Mogę oddać za nich życie. Ale żeby kogoś zabić, to nie. Nie będe siłą broni, bronił granic, które tylko dzielą ludzi na całym świecie. :argue2: Są od tego słowa i czyny, które mogą temu zaradzić.
  • 0

ATi.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No odpalają tę rakietę czy nie? Kiedy mija 24H od zatankowania?
  • 0

uforaport.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ustawili na platformie startowej i zatankowali tylko tyle na razie wiadomo

http://news.yahoo.co...ea_missile_test

http://www.cnn.com/2...=cnn_topstories
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jestem gotów bronić moich bliskich. Mogę oddać za nich życie. Ale żeby kogoś zabić, to nie. Nie będe siłą broni, bronił granic, które tylko dzielą ludzi na całym świecie.  Są od tego słowa i czyny, które mogą temu zaradzić.

Jeżeli się zacznie,to nie zdążysz nikogo obronić.Owszem oddasz życie ,tak jak inni.
Poprostu wyparujesz wraz z milionami.
  • 0

uforaport.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

amerykanie mają od roku umieszczony już nowy system satelitarny z bronią laserową

może zmieniać orbity i niszczyć różne cele na ziemi i na orbicie

Dołączona grafika
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

CNN donosi, że Stany Zjednoczone UAKTYWNIŁY swoj system obrony przeciwrakietowej.

[center:1b7960e12c]Dołączona grafika[/center:1b7960e12c]

Stany Zjednoczone zmieniły status swoich naziemnych czujników systemu przeciwrakietowego ze stanu testowego na stan operacyjny w obawie przed spodziewanym odpaleniem przez Północną Koreę rakiety balistycznej dalekiego zasięgu, donosi rzecznik departamentu obrony.

Na razie na obszarze Koreii pogoda nie jest najlepsza i ciężko spodziewać się, aby w takich złych warunkach doszło do startu rakiety.

źródło: http://www.cnn.com/2...=cnn_topstories
  • 0

ATi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czyli jak nawet odpalą tę rakietę dla testów, to Japonia odpowie kontratakiem i będzie lipa? Potem się Rosja dołączy i USA. III Wojna Światowa gotowa.
[*].
  • 0

pszczoo.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zawsze wiedziałam, że skośnookie ludzie mają nierówno pod sufitem.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak donosi serwis Yahoo.news: Północna Korea ogłosiła, że ma pełną autonomię i pełne prawa do wykonania testu rakietowego a "obserwatorzy" nie mają prawa krytykować ich planów, podała japońska agencja prasowa "Kyodo News" przed 50 minutami.

http://news.yahoo.co...ea_missile_test
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dzisiaj też rozpoczęły się jedne z największych ćwiczeń marynarki wojennej USA ostatniej dekady. Ćwiczenia odbywają się na zachodnim Pacyfiku.

http://www.cnn.com/2...s.ap/index.html

Ćwiczenia odbywają się na lądzie, morzu, w powietrzy, w przestrzeni kosmicznej i ceyberprzestrzeni - powiedział sierżant Charles Ramey.

A obserwatorami są wysocy oficerowie Chińskiej Armii Ludowej.
Jest też dużo o Korei Północnej - bardzo ciekawy tekst.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli skoro ma pełne prawa i autonomię to pewnie odpali tą rakietę.
  • 0

Wiesław.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Watpie zeby zatakowali.Pozatym taka wojna nie ma sensu.Jak cos to wojna "gospodarcza".
Przerwanie dostawy ropy naftowej itp. :hmm:
  • 0

Ano.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Rosja ani Chiny ani Iran nie przerwą dostaw do Korei Pn a same USA nie wystarczą, jak odpalą rakietę to USA beda sie przygladac i dopiero jak sie rakieta zblizy do granic Japonii to wtedy ewnetualnie ja zniszcza, ale nei rozpocznie sie wojna tylko najpierw sankcje oraz dyplomacja, gdy dyplomacja zawiedzie zacznie sie wojna
  • 0

Pete.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no robi sie coraz ciekawiej, zastanawia mnie tylko, komu i czemu ma to służyć, przecież Korea Pln jest cieńka jak d...a węża, nic nie zwojują na dłuższą metę, wszystkich maja przeciwko sobie

[ Dodano: 2006-06-20, 18:20 ]
a jak myslicie, czemu ani mru mru w TV o tym ?? :-)
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

no robi sie coraz ciekawiej, zastanawia mnie tylko, komu i czemu ma to służyć, przecież Korea Pln jest cieńka jak d...a węża, nic nie zwojują na dłuższą metę, wszystkich maja przeciwko sobie  

[ Dodano: 2006-06-20, 18:20 ]
a jak myslicie, czemu ani mru mru w TV o tym ?? :-)

Korea pln. wcale nie jest cienka!

A jesli chodzi o TV, to wola oni gadac o Polskiej Zafajdanej Polityce i o naszych kochanych, śmiesznych i głupich politykach. Zagraniczne media jednak coś o tym powinny mówić. CNN raczej mowi, bo skoro newsa umieszczaja na swojej stronie internetowej...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych