Moderator Przemo zdaje się traktować to forum jak własne podwórko. Nie pilnuje przestrzegania regulaminu forum, używa narzędzi moderatorskich do walki z dyskutantami mającymi inne zdanie niż on.
2. W tematach o 9/11 wielokrotnie ignoruje łamanie regulaminu przez zwolenników teorii spiskowej. W swoim czasie dał mi bana za użycie słów: analfabeta i pokemon w stosunku do stylu pisania użytkownika vkali. Po dogadaniu się okres został skrócony z 2 tygodni do jednego. Ostatecznie wydawało mi się to w porządku, ale gdy po urlopie wrócił vkali (zbanowany przez AlienGrey, bo przecież nie przez Przemo) po banicji spowodowanej albo atakiem osobistym albo złą pisownią albo jednym i drugim i w swoich pierwszych 2 postach umieścił wiele agresji w tym wyzwiska (debile, śmiecie, śmieciarze, głupcy) w stosunku do sceptyków, Przemo raczył tylko edytować jego jakże długie posty bez żadnej kary. Pojawiła się tylko sugestia poprawy zachowania, bez ostrzeżenia (nawet słownego).
Moderator ten nie raguje również na OT dyskutantów popierających go. W teamacie "Stań w obliczu prawdy" nie zareagował na "flame" i OT pewnego użytkownika. W dodatku zaczął bez powodu agresywnie odpowiadać na jakże neutralny temat.
Czy tak powinny wyglądać dyskusję na tym forum? Czy tak powinien zachowywać się moderator, który pełniąc swoją funkcję powinien być bezstronny ? (ale jako użytkownik może mieć własne zdanie)
3. Propozycja rozwiązania.
Czasowe zawiesze Przemo w pełnieniu funkcji moderatora lub jakakolwiek kara dyscyplinarna. Ja nie oczekuję niczego więcej oprócz równego traktowania użytkowników i dysjusji na poziomie.
Pozdrawiam
PS Mam nadzieję że to odpowiednie miejsce.
Użytkownik PaZi edytował ten post 07.03.2010 - 20:14