Telewizyjny program "Konkurs skruszonych" pomaga w nawróceniu się na jedną z kilku największych światowych religii, w konsekwencji dając uczestnikowi szansę na osiągnięcie zbawienia i życia wiecznego. W show wezmą udział kapłani muzułmańscy, chrześcijańscy, żydowscy i buddyjscy, którzy będą starali się przekonać dziesiątkę niewierzących do przejścia na "swoją" religię.
Przekonanie jednego z uczestników zaowocuje sponsorowaną przez telewizję pielgrzymką do Mekki, Jerozolimy, Tybetu lub Watykanu (w zależności od wybranej religii).
Show, który już wywołał spore kontrowersje, ma wystartować we wrześniu w tureckim Kanal T.
onet.pl / CNN
=============================================================================
Plus kilka komentarzy z pewnego forum:
Buahahahaha!!! Wygraj zbawienie! Już dziś Jezus (a może Mahomet?) przyjmie Cię na swoje łono! Czy Zdzisio przejdzie do następnego etapu i dostąpi Bożej Łaski?? Wszystko zależy od was, telewidzów! Wysyłajcie SMS-y o treści "płoń!" jeśli uważacie że Zdzisław powinien jednak smażyć się w piekle! Haha!
Ale najbardziej interesuje mnie formuła na podstawie której wyłonią zwycięzcę- będą smsy, czy może na końcu takie koło fortuny, gdzie każdy losuje zestaw pytań ze swojej religii? bo raczej nikt nie uwierzy na słowo, jeśli uczestnik powie, że jest bardziej wierzący, niż jego konkurent
O! włączyła mi się wizja tegoż programu:
- januszu, czy chcesz przyjąć chrzest z ręki ojca prowadzącego?
-tak.
-czy to Twoja ostateczna? wiesz, że możesz wiele stracić, ale jeszcze więcej zyskać?
-tak.
-mam zaznaczyć tę odpowiedź?
-tak.
- czy janusz zaznaczył poprawną odpowiedź? dowiemy się po krótkiej przerwie na modlitwę!
Użytkownik Eurycide edytował ten post 09.08.2009 - 09:40