Skocz do zawartości

Zdjęcie

Epidemia świńskiej grypy

• Please log in to reply
754 replies to this topic

logan19.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no masakra z ta świńską grypą!!jeszcze ten rok 2012 i w ogóle te wszystkie przepowiednie topnienie się lodowców i w ogóle cala reszta innych zagrożeń coś mi się wydaje ze niedługo może być niezła masakra na tym naszym biednym globie.
  • 0

-Alucard-.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tylko powiedz co ma wspólnego ta grypa z rokiem 2012?
Epidemie jak były tak i będą ... choć nie mówię, że ta powstała przypadkowo.
  • 0

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

z ATS'a -

reply posted on 27-4-2009 @ 03:41 PM by czacza1

2 isolated in my hometown (Wroclaw, Poland). they came back from Mexico and had some flu. they are now waiting for tests results. another one in the city close to mine.

not really a breaking news but it shows a bit how you can spread the panic.

:D oczywiście fake ;)
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja się właśnie zastanawiam czy nie zadzwonić do roboty, że nie mogę przyjść bo mam świńską grypę :lol
  • 0

Ban.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zachować powagę sytuacji mówicie? Zabawne, przeciez tutaj wszyscy albo panikują, albo robić se jaja i to ma byc powaga sytuacji? Miłego tracenia pieniędzy na szczepionki i inne bzdety które nie wiadomo czym na prawde są i czy szkodzą i pomagają. Taki jest chyba cel tel akcji, wzbudzić panikę i zarobić. ;)

Co do 3/3 to doskonale wiem, ze to całość i dokladnie to chciałem napisać...
  • 0

Profundis.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi sie wydaje że to po prostu skończy się kolejną inwigilacją, kontrolą i ograniczaniem ludności. Coraz gorzej jest, traktują nas jak bydło. Niedługo będziesz chciał/-a pojechac za granice albo do drugiego miasta to usłyszysz " Ausweis Bitte !!". Wiem wiem dziaduję ale patrzą na to wszystko to aż się ciśnie żeby trochę się pożalic. Jak dalej tak pójdzie to będziemy mogli pomarzyc o forum i tyle, staniemy w szeregu z pedofilami, terrorystami i innymi takimi, częśc z nas do więzienia, częśc do domu bez klamek reszta się żeszczurzy.

Potwierdzenie mojej tezy: http://wiadomosci.wp...ml?ticaid=17ed7

I to wszystko okraszone pięknymi słowami, tak jak po 9/11 ... ktoś wie gdzie można odebrac swój Ausweis ?? ( dzołk).

Powinniśmy zachowac zimną krew ale patrząc co się dzieje to ciężko. Media swoje , szpece swoje , rządy swoje, a Kowalski, Smith czy inny Cortez dostaje baty jak chłop na pańszczyźnie.
  • 0

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Co do 3/3 to doskonale wiem, ze to całość i dokladnie to chciałem napisać...

A ja myslalem, ze powinal Ci sie palec i mialo byc 3/4 to by bylo bardziej sensowne =)
  • 0

Maro.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://www.idemc.org/

specjalna strona od znanego nam monitoringu,
warto gdzies dokleic do 1 postu.

Ps. tak pol serio, gdyby ktos znalazl jakas ciekawa promocje na wakacje w mexyku niech przesle na PM linka ^^
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rośnie zagrożenie epidemią grypy, wirus dotarł do Rosji i Korei
http://wiadomosci.on...,1,1,,item.html

I jeszcze taka mała ciekawostka.
Kilka biurowców w południowej części Manhattanu zostało w panice ewakuowanych, gdy przeleciał nad nimi na niedużej wysokości używany przez prezydenta Baracka Obamę Boeing 747 w eskorcie myśliwca F-16.
Z siedziby nowojorskiej giełdy towarowej, położonej blisko miejsca po zburzonym w 2001 roku World Trade Center, wybiegło około tysiąca zaniepokojonych nadlatującymi samolotami ludzi. Wraz z pracownikami z kilku sąsiednich biurowców stali nad rzeką Hudson do momentu, gdy funkcjonariusz policji ogłosił przez megafon, że żadnego niebezpieczeństwa nie było.

• 0

dj.Alien.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Amerykańskie świnie jak zwykle kombinują. A co to ma wspólnego z tematem? FEMA, obozy, trzęsienie ziemi w Meksyku, same masońskie symbole, świńska grypa. Może piszę pierdoły, ale uważam że coś jest na rzeczy.
  • 0

Spawn.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chciałbym tylko do tej paranoji dorzucić tytuł i podtytuł waidomości z tvn24:
"Świńska grypa słabnie, ale wciąż zabija
PIERWSZE OPTYMISTYCZNE WIEŚCI Z MEKSYKU" ;]
wciąż zabija =optymizm ;]

teraz tylko czekac na grype kocią!
  • 0

livin.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jestem zdumiona, że grypa nie dotarła jeszcze do Indii. Wtedy dopiero bedzię bonanza. Biorąc po uwagę warunki tam panujące i fakt, że jest to jedno z obleganych turystycznie miejsc.....
  • 0

Tao.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja już nie wiem co się dzieje. Choroby, wojny, katastrofy, kryzys finansowy, ludzie się nie zauważają, tylko gonią za pieniądzem, rządzący krajami robią ca chcą, coraz bardziej nas kontrolują, media kłamią. Wszystko schodzi na psy. Nie wiadomo co będzie za godzinę. I do tego mam naprawdę mocne wrażenie, jak nigdy wcześniej, że coś złego "wisi w powietrzu". Nawet podświadomie co 5min sprawdzam wszystkie ważniejsze serwisy informacyjne.

PS. http://wiadomosci.on...0,441,item.html

Wycinek tekstu z powyższego linka:

Choroba będzie się przemieszczała z miasta do miasta przez okres od 18 do 24 miesięcy, zarażając ponad jedną trzecią mieszkańców. Przedstawiciele Światowej Organizacji Zdrowia są przekonani, że około półtora miliarda ludzi na całym świecie potrzebowałoby opieki medycznej, a blisko trzydzieści milionów wymagałoby hospitalizacji. Opierając się na doświadczeniach z ostatniej pandemii i biorąc pod uwagę obecną wielkość populacji na świecie, epidemiolodzy ostrzegają, że mogłoby umrzeć nawet siedem milionów ludzi.

- Szpitale będą przeładowane, szkoły zostaną zamknięte, firmy zostaną zamknięte, lotniska będą opustoszałe – przewiduje doktor Lo.

- Biznes podupadnie, ponieważ ludzie będą unikali kontaktów towarzyskich na tyle, na ile będzie to możliwe – dodaje doktor Yuen.

Eksperci ostrzegają też, że w takiej sytuacji wszystkie ośrodki zdrowia będą przeciążone nie tylko z powodu ogromnej liczby pacjentów, ale również dlatego, że będzie brakowało personelu medycznego, który również zacznie chorować. - Podczas epidemii SARS obserwowaliśmy przypadki, że ludzie, którzy powinni byli iść do szpitala z powodu takich chorób, jak na przykład rak, musieli rezygnować z leczenia, co przyczyniło się jeszcze do większej liczby zgonów – mówi doktor Lo.

• 0

#209 Gość_Kukhuri Sirupate

Gość_Kukhuri Sirupate.
  • Tematów: 0

Napisano

No coś jest nie tak, nikt nie sieje paniki, ale dosyć dużo, często i "gęstych" tych wiadomości się pojawia. Poza tym, filmik pokazujący przelot Air Force One w asyście myśliwców to raczej nic nadzwyczajnego. Ten samolot zawsze lata w obstawie często nawet silniejszej. Chociaż pułap wskazywał by na szykowanie się do lądowania na JFK w NY. Więc raczej bez paniki, to jeszcze o niczym nie świadczy.
  • 0

Tao.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie chciałem już edytować wcześniejszego posta, więc podam tu:

http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html

I jedna ciekawostka z tego tekstu:

"Oględziny uszkodzonego pojemnika wykluczyły jednak możliwość wydostania się wirusów na zewnątrz."

"Interwencji lekarskiej wymagała jedynie jedna z pasażerek, która bezpośrednio ucierpiała na skutek eksplozji pojemnika.
"

Na logiczne myślenie, ja pojemnik eksplodował tak, że jakaś pasażerka na skutek tego ucierpiała, to wirus musiał się wydostać.

No i pozostaje jeszcze sprawa, czy eksplodował przypadkowo, czy to było celowe działanie? No i kto przewozi tak groźny wirus w pociągu pełnym ludzi???
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych