Piszę to, ponieważ to trzeci raz gdy widziałem NOLa z czego drugi raz w sopocie.
Dopiero dziś udało mi sie to nagrać.
Byłem z dziewczyną na romantycznym spacerze, przechodzimy przez park - niose ją na rękach (trzymam ją tak,że splata mnie swymi nogami przez co byłem zmuszony patrzeć do góry) nagle na niebie zauważyłem, że coś leci - myśle sobie helikopter - ponieważ obiekt świecił sie cały - samolot to nie był bo one mają oświetlone tylko punky - dziób, tył oraz skrzydła. A tutaj to była jakby kula więc myśle, że pewnie helikopter. Zatrzymałem się bo coś mi nie pasowało - obiekt zmieniał barwe raz świecił się cały na czerwono by po chwili zmienić kolor na żółty. Poruszał się w linii prostej dosyć nisko, nie było słychać żadnego dżwięku.
Dziewczyna oczywiście nie wierzyła w to co widzi i mówi, że to raca, flara lub coś takiego jak fajerwerk. Jednak to sie poruszało w jednej linii więc powyższe odpada. Tak się dosyć długo na to gapiłem i gdy było nad nami dojrzałem zarys obiektu. Jak wspomniałem zmieniał kolor z czerwonego na pomarańczowy, nie było słychać żadnego dżwięku i poruszał się w jednej linii. Dojrzałem jakby z boku tej kuli odstawał kawałek jakby jakiegoś wiatraka, który w locie zmieniał swoje położenie z jednej strony na drugą. Przedstawiam to na poniższym rysunku:

Cyfry 1 oraz 2 to położenie tego jakby ramienia. Z położenia nr 1 ramie przechodziło w położenie nr 2. To ramie przemieszczało sie poziomo.
Gdy otrząsnąłem się z szoku stwierdziłem, że muszę to nagrać. Zdążyłem nagrać moment oddalania.
Widać poruszającey się obiekt, niestety było ciemno i filmik jest krótki ponieważ dziewczyna ruszyła w swoją drogę twierdząc, że to flara ;/ a ja pomknąłem za nią jednak dalej sie na to gapiła gdy wyłączyłem nagrywanie. Do tego przechodziła obok nas druga para, która zaciekawiona o czym tak głośno dyskutuje sama zaczęła sie temu obiektowi przyglądąć. Na filmie gdy mówię, że znikł obiekt zniknął mi za drzewem. Niestety jakość nie najlepsza bo ciemno. Jedynie na początku filmu widać całkiem nieżle jak obiekt zmienia barwę.
Poniżej film do ściagniecia filmu na dysk:
http://www.turbouplo...D5/wideo006.3gp