Kukhuri Sirupate - popatrz tak. Mamy dużo energii ( ^^ jesteśmy młodzi ), potencjalnie posiadamy dużą kreatywność i jeśli jesteśmy na tym forum, myślenie ponadstandardowe jest również naszą domena.
Twierdzisz że mało łapiemy co nam chcesz przekazać ^^ - przekaz prosto.
Mam pomysł.
Powstaje projekt.
Mam cel.
Poznaliśmy w małym zarysie Twój pomysł. Chcesz zarobić.
Projekt mglisty ale moja - nasza inwencja twórcza podpowiada - chcesz aby powstała grupa elitarna - zarabiająca na takim poziomie aby osiągnąć dużą kasę.
Cel osiągnięty - jest tyle kasy ze można wejść z nią na giełdę.
O taką ścieżkę kariery - Twojego projektu mi chodzi.
Po kolei:
POMYSŁ - tak jest mój w ogólnym zarysie przedstawiłem go
PROJEKT - właśnie go z Waszaą pomoca zamierzam stworzyć nazywa sie dla przypomnienia
"COLONY"CEL - miasto / osada / państwo / terytoruium autonomiczne / jak zwał tak zwał moze być zupełnie nowa nazwa lub po prostu kolonia.
Woli wyjaśnienia może to byc elitarna bądź zwyka grupa ludzi ważne jest to co taka grupa potrafi stworzyć razem.
Nie ma to być żadna firma może być organizacja non-profit żeby wszystko było zgodnie z prawem, ponadto pozwala to na pozyskiwanie kasy na cele badawcze i rozwojowe, a takowe będą stanowić nieodłączny element "COLONY". Na giełdę to mozna wprowadzać firmy, które sobie pozakładacie
tak pół żartem pół serio.
Dla przypomnienia odsyłam do postu:
http://www.paranorma...showtopic=19056o tym chciałbym porozmawiać:
...
1. WŁADZA I SPÓJNY SYSTEM SPOŁECZNY
2. OPIEKA ZDROWOTNA, SOCJALNA I SYSTEM EMERYTALNY
3. SPRAWY WEWNĘTRZNE, BEZPIECZEŃSTWO, ZARZĄDZANIE KRYZYSOWE I OCHRONA
4. EDUKACJA, HISTORIA, KULTURA I SZTUKA
5. BUDOWNICTWO I INFRASTRUKTURA
6. ROLNICTWO, RYBOŁÓSTWO, LEŚNICTWO I ŻYWNOŚĆ
7. SPRAWIEDLIWOŚĆ I SYSTEM KARNY
8. ROZWÓJ, BADANIA I NOWE TECHNOLOGIE
9. ENERGETYKA, ZASOBY NATURALNE, ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ I OCHRONA ŚRODOWISKA
...
może w tych kwestiach coś zaproponujecie a nie dopytujecie się gdzie, ile to będzie kosztowac i tak dalej. To wszystko jest do zrobienia jak się będzie wiedziało czego sie oczekuje. Mi wystarczy drewniana prycza stół krzesło i lampa naftowa a Wam może willa z basenem. I co skąd mam wiedzieć kto czego oczekuje. Wysilcie się zdeka.
dobra a powiedzmy teoretycznie ze sie udalo masz kawalek ziemi i mozna zaczac tworzyc spoleczenstwo.
Jak wyobrażasz sobie kontakt z światem zew. ?
popatrz wyżej albo skocz sobie na 1 strone tematu. Może Ty sie wysil i powiedz jak Ty to widzisz. Masz szanse popisac się inwencją w tej kwesti.
Skąd beda materialy/sprzety ? (w paczatkowej fazie napewno nie bd mozliwosci wykonania ich)
Wziełes pod uwage wplyw swiata zewnetrznego ? Media, turysci...
Ja biorę wiele pod uwagę. Chetnie jednak poznam Twoje zdanie na ten temat i propozycję konkretnych rozwiązań.
Powiem ze taka osada musiala by byc doskonale odizolowana od swiata, a w dzisiejszym swiecie jest to bd trudne - statelity (programy typu google.maps), transport osobisty, media.
a co ja chcę zbudować twierdzę Masada nie do zdobycia czy co. Co wy poszaleliście z tym izolowaniem. Zamknięcie się i izolacja to najgłupsza rzecz jaka robia ludzie ograniczają się w ten sposób.
Musiał bys chyba z rządem USA sie dogadac biggrin3.gif
A to niby czemu z USA, czy oni cos do naszego projektu mają. Jak będą chcieli to bardzo chetnie ich zapoznamy z tym co robimy, bo to żadna grupa terrorystyczna i wywrotowa ani żadna sekta nie będzie.
A np. budowanie domow z drewna itp. mija sie z celem bo wrócimy sie do sredniowiecza, miasto bd trzeba wyżywić + stale rosnąca ilość ludzi wkoncu dojdzie do tego ze trzeba bd albo powiekszyc teren albo zaczac kupowac jedzenie od świata zew. Co z lekami, prądem, laboratoriami ?
Równie dobrze można przeprowadzic sie do Amiszów i zyc z nimi to jest przykład swiata prawie odizolowanego.
Nie nie mozna się przeprowadzić do Amiszów bo to ma być postęp a nie stop. Poczytaj pierwsze posty a szczególnie ten do którego zawarłem tu linka w tym poście.
Kukhuri Sirupate żeby cię nie wyręczać, na razie nie będę podsumowywać całości.
Moim zdaniem mamy do czynienia z próbą zdobycia środków w celu stworzenia własnego(!) kraju
Nooooo teraz to Cię poniosła fantazja
Może autor pomysłu jest zapalonym graczem komputerowym któremu gry przestały wystarczać. A może doskonale przygotowanym twórcą sekty.
wyprowadzę Cię z błędu ani graczem komputerowym jestem na to zbyt dojrzałym facetem, ponadto nie mam czasu na trawienie go na gry. A z sektą mam tyle wspólnego co Ty z lotami w kosmos. I jezeli łaska nie rób głupich wycieczek i nie insynuuj czegoś oczywiście nieprawdziwego. A jeżeli jesteś tak podejrzliwy i nieufny to proponuję Ci udanie się do lekarza psychiatry lub do psychologa na autoanalizę i terapię. Kiedyś to Cie może zniszczyć od środka. Pocztaj moje posty, i zrozum co tam jest napisane. Jak mówię "A" to jest to "A" a nie "Ą"
Na pewno wiem tylko tyle, że coś kręci.
Jak wyżej idź do ... Kręcić to może Ty się kręcisz w swojej podejrzliwości.
Niby prowadzi dyskusję aby każdy mógł coś dodać od siebie. A jednak trzyma się mocno swojej wizji. Odnoszę wrażenie że ta dyskusja, nie ma tworzyć żadnego projektu. Gdy ktoś zauważa jakąś słabość planu Kukhuri Sirupate, to nie jest ten głos brany pod uwagę. Tak było w przypadku krytyki testów psychologicznych. Nie zmieniła ona planu. Po prostu Kukhuri przestał o tym mówić. Zakładam że mogą istnieć jeszcze jakieś genialne pomysły o których nam się nie mówi (bo by się nie spodobały). Dlatego w czarnych barwach widzę efekt końcowy tego projektu.
Bo każdy ma prawo brać udział w tworzeniu tego. A wizja zawsze musi być jasna. na razie to żadnych zapisó i deklaracji nikt nie składał prawda. Więc jak widzisz zagrożenie to do lekarza się udaj od makówki.