Skocz do zawartości

Zdjęcie

Poszukuję książki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poszukuję książki napisanej przez Dr. Michael'a Rathford'a "The Nostradamus Code: World War III " w polskim tłumaczeniu.Czy ktoś posiada jakiekolwiek informacje na temat tej pozycji.

Dołączona grafika
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ktoś tu na forum chyba o niej pisał ...

Zobacz w temacie o Nostradamusie :)
  • 0

siuneq.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja natomiast poszukuję książki Stefan'a Erdmann'a "Banki, chleb i bomby".
Nigdzie jej znaleźc nie mogę, widziałem niedostępną w empik.com ale po niemiecku ;/
Czy jest polski przekład tej książki? Czy ktoś posiada ją i zechce się ze mną podzielic?

pozdrawiam
  • 0

Alkazam.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jarecki poszukaj sobie ksiązki'Przepowiednie Nostradamusa' w necie w niej jest to samo co w tej co ty szukasz tylko są daty inaczej zmienone hehe:) tak ludzie gadają :D
Siuneq a czytales tą ksiązkę ? Dołączona grafika
atorem tej kiązki jest synem ojca co napisał wlasnie "Banki, chleb i bomby". van helsing Zapozyczyl wiele z tego tytulu do swojej ksiązki. Jak dlamnie beseler;/
  • 0

BadBoy.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Witam.. również poszukuję książki Nostradamusa, może ktoś ma w wersji elektronicznej po polsku.. a jeśli chodzi o
"Banki, chleb i bomby" , akurat nie czytałem ale po tytule wnioskuję, że dotyczy ona władzy bankierów nad światem..
Jeśli ktoś jeszcze nie wie jak działa system bankowy to polecam :

"Fałszerze pieniędzy" Leopold Soucy

Fałszerze pieniędzy

"Pieniądze w służbie narodu" Colin Barclay-Smith

Pieniądze w służbie narodu

a tak na marginesie jeśli już przy systemie bankowym jestem.. za pomocą słabego dolara można bardzo łatwo załatwić inne waluty świata co już się dzieje, słaby dolar wzmacnia pozostałe waluty świata i winduje inflację.. jeśli ktoś zna działanie systemu bankowego to staje się jasne co się właśnie dzieje..

A jako, że w dziale przepowiednie jesteśmy to wrzucę przepowiednię Nostradamusa z książki
"Wielka Księga Przepowiedni" :

PIENIĄDZE STAJĄ SIĘ BEZWARTOŚCIOWE
Jedna z przepowiedni Nostradamusa interpretowana jest jako proroctwo czekającej nas, być może w niedalekiej przyszłości, największej inflacji pieniądza w dziejach ludzkości. Napisał on, że :

„Simulacra (reprodukcja) złota i srebra stracą wartość i po kradzieży (ich rzeczywistej wartości) będą rzucone do jeziora, podczas odkrycia, że wszystko jest zniszczone przez dług. Wszystkie zobowiązania zostaną anulowane”

Jasnowidz przewiduje, że wartość stracą wszystkie pieniądze, być może wszystkie waluty świata, a pozostaną tylko bogactwa naturalne. Nostradamus dostrzegał także możliwość wystąpienia niepokojów społecznych i buntów przeciwko bankom i instytucjom finansowym, które doprowadziły do katastrofy gospodarczej.

Kilka lat temu w reportażu nadawanym przez polską telewizję, żyjący w Białowieży, prosty 90-letni mężczyzna powiedział do kamery :
„Już niedługo zobaczycie, że dolar będzie tyle wart, co srebrny papierek od czekolady”

hm.. czy to możliwe, że zaraz zobaczymy totalny chaos na rynkach finansowych i walutowych? Czy upadek walut nie jest wstępem do wprowadzenia jednej globalnej waluty? Czy "wstrząs bankowy", który przewidywał Jackowski dopiero nastąpi? A co dalej.. wojna i ostatni etap wprowadzenia nowego porządku świata? Hasło igrzysk: "Jeden Świat Jedno Marzenie" - to przypadek czy celowa gra i zabawa oświeconych? Pozostawiam te pytania bez odpowiedzi, każdy sam potrafi przeanalizować fakty.. pozdrawiam
  • 0

Heweliusz.
  • Tematów: 14
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

To się wszystko zmienia zamiast płacić pieniądze to będziemy kupowali i sprzedawali za punkty z chipem. Tak jak kiedyś za komunę dawało się kartki na żywność.
  • 0

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Najlepsze jest to ze co roku tytuł tej książki jest zmieniany ;) Jakiś czas temu miała nazwę WW III 2006-2012 ;p
  • 0

siuneq.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jarecki poszukaj sobie ksiązki'Przepowiednie Nostradamusa' w necie w niej jest to samo co w tej co ty szukasz tylko są daty inaczej zmienone hehe:) tak ludzie gadają :D
Siuneq a czytales tą ksiązkę ? Dołączona grafika
atorem tej kiązki jest synem ojca co napisał wlasnie "Banki, chleb i bomby". van helsing Zapozyczyl wiele z tego tytulu do swojej ksiązki. Jak dlamnie beseler;/

Czytam Alkazam właśnie tę książkę :) Super, niedawno zacząłem przygodę z "tym światem" i jest to dla mnie wspaniałe do niego wprowadzenie,
Jednak tę książkę Erdmann'a chciałbym bardzo dostac i przeczytac również, bardzo proszę jeśli ktoś jest w posiadaniu polskiej lub angielskiej wersji o danie znac tutaj w tym temacie :)

pzdr

p.s. a co do Nostradamusa to mam namiary na "Wielką księgę przepowiedni" gdyby ktoś chciał:

link
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych