Ciekawe czyje to słowa, bo nikt tu nic takiego nie mówił. Poza tym zdajesz sobie sprawę, że to działa również w drugą stronę - bezgraniczne jest przekonanie niektórych, że życie pojedyńczej komórki i dorosłego człowieka jest tyle samo warte.Bezgraniczna wiara co poniektórych w zjawiska paranormalne, jak i w przekonanie że człowiek zanim się urodzi jest "zlepkiem kupkowatych komórek które można dowoli zabijać"
Jeśli tak określasz ludzi, którzy się z Tobą nie zgadzają, cóż... Przecież wszystkich zwolenników aborcji można tak scharakteryzować, mało prawdopodobne by było inaczej. Sam twierdzisz, że nie ma tu ANI JEDNEJ takiej osoby, potrafiącej uargumentować swoje racje, a przed generalizowaniem, jak zauważyłem tu i w kilku innych tematach, też nie masz większych oporów.Gdyby tu się wypowiadała jedna osoba, która jeszcze potrafi zaargumentować swoje decyzje, to jeszcze bym podyskutował, ale bez przesady. Ja tutaj chce rozmawaić o życiu CZŁOWIEKA, ale jak mogę to robić z młodymi, gniewnymi, zbuntowanymi nastolatkami, dla których wiara jest totalnym wstydem i w ogóle czymś tak staroświeckim i niemodnym, że aż brzydzą się o tym mówić, a jak już mówią to nie w odpowiednim temacie.
@r3vo
Za to inne wyewoluowały się w Ciebie i mnie, ale rzeczywiście drążmy już tego.IO - zadziwiające jest zatem że niektóre bakterie żyjąc dłużej niż cywilizacja ludzka - nie wyewoluowały w nic przypominającego człowieka - i w tym dostrzegam "wyjątkowość" istoty jaką jest człowiek
"Zwierzęta - wielokomórkowe, najczęściej tkankowe, cudzożywne, o ograniczonym wzroście, w większości zdolne do aktywnego poruszania się organizmy żywe. "rozumiem ze to jest Fakt bo Ty tak powiedziales ?
Uważasz, że nie zaliczasz się do powyższej definicji? To, że ludzie różnią się od reszty zwierząt nie znaczy, że nimi nie są.