Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dym papierosowy

• Please log in to reply
27 replies to this topic

helium.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja szczerze powiem tak, od dłuższego czasu to całe forum schodzi na psy... niestety, ale taka jest prawda.

Chłopak chce z kimś pogadać, stracił kogoś bliskiego i to rozumiem, bo wiem jak to jest. Przyznam rację, że różne rzeczy dzieją się po smierci bliskieiej osoby, każdy kto stracił kogoś bliskiego, po prostu przyzna mi rację. Ja rozumiem, że ktoś w tym momencie powie, jak chłopak chce się wygadać to niech idzie do mamy albo kogoś bliskiego (bo to forum, a nie zwierzenia pt. porycz się w TV), ale ludzie dajcie spokój, trochę otuchy dla tego człowieka, on nie prosi o blaszkę na browar, tylko odrobinę zrozumienia.

Co do mojej wypowiedzi na temat (czyli taki offtop) dlaczego to forum schodzi na psy, a no dlatego, że większość wypowiedzi przez dosłownie większość osób to po prostu wypociny na jedno marne i bez sensu zdanie. Jeżeli któryś(aś) ma coś do powiedzenia, błagam przemyślcie to, a nie walicie sobie liczbę postów na koncie głupią i żałosną wypowiedzią.

Tak na koniec, szymon021990, wierzę ci, być może Tata chciał ci powiedzieć, że wszystko jest w porządku, że jest mu dobrze tam, że po prostu ZAWSZE będzie przy tobie... pozdrawiam
  • 0

Cumulonimbus.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja szczerze powiem tak, od dłuższego czasu to całe forum schodzi na psy... niestety, ale taka jest prawda.

Chłopak chce z kimś pogadać, stracił kogoś bliskiego i to rozumiem, bo wiem jak to jest. Przyznam rację, że różne rzeczy dzieją się po smierci bliskieiej osoby, każdy kto stracił kogoś bliskiego, po prostu przyzna mi rację. Ja rozumiem, że ktoś w tym momencie powie, jak chłopak chce się wygadać to niech idzie do mamy albo kogoś bliskiego (bo to forum, a nie zwierzenia pt. porycz się w TV), ale ludzie dajcie spokój, trochę otuchy dla tego człowieka, on nie prosi o blaszkę na browar, tylko odrobinę zrozumienia.

Co do mojej wypowiedzi na temat (czyli taki offtop) dlaczego to forum schodzi na psy, a no dlatego, że większość wypowiedzi przez dosłownie większość osób to po prostu wypociny na jedno marne i bez sensu zdanie. Jeżeli któryś(aś) ma coś do powiedzenia, błagam przemyślcie to, a nie walicie sobie liczbę postów na koncie głupią i żałosną wypowiedzią.

Tak na koniec, szymon021990, wierzę ci, być może Tata chciał ci powiedzieć, że wszystko jest w porządku, że jest mu dobrze tam, że po prostu ZAWSZE będzie przy tobie... pozdrawiam

Smieszny jestes. Czy to forum jest o zjawisk paranormalnych, czy moze jest to kacik wzajmenej adoracji i pocieszania po utracie bliskich? Mam to gdzies, czy ktos mu zginal, nie zwalnia go to od myslenia, do tego zauwaz, ze bylo to w roku 2007, a teraz mamy chyba 2008. Po drugie, twoj post jest chyba najwiekszym offtopem tutaj (no moze nie liczac tego mojego, ktory jest do niego odpowiedzia). Jesli myslisz, ze pisanie postow w kazdym temacie, typu: ohh czules sie smutny i przydarzylo ci sie cos niezwyklego, nie martw sie, to normalne. To daleko nie zajdziesz.
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Myślę, że ten zapach pojawił się bo kojarzy Ci się z ojcem. Tragiczna śmierć przychodzi zawsze niespodziewanie, więc najtrudniej pogodzić się z odejściem bliskiej osoby.
Poczułeś ten zapach, a raczej sobie go przypomniałeś w dniu pogrzebu, pożegnania, z pewnością dotarło do Ciebie że już nigdy nie zobaczysz ojca.
omgwtf paranormalne nie oznacza wyprane z uczuć, wręcz przeciwnie więc ja powiem Ci tak, to Twoja wypowiedź daleka jest od norm i zasad dobrego wychowania i przyzwoitego zachowania. Pisz więc o sobie a nie o całym forum.
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

omgwtf, wybacz te słowa, może będą zbyt ostre, ale odniosłem wrażenie, że przeczytałem posta napisanego przez pozbawione uczuć wszelakich zwierzę (mające głęboko w pupie i banalizujące czyjś ból po stracie bliskiej osoby), a nie przez człowieka...

Jesli myslisz, ze pisanie postow w kazdym temacie, typu: ohh czules sie smutny i przydarzylo ci sie cos niezwyklego, nie martw sie, to normalne. To daleko nie zajdziesz.

To raczej ty daleko nie zajedziesz ze swoim brakiem zrozumienia i nieczułością.
  • 0

Cumulonimbus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

omgwtf, wybacz te słowa, może będą zbyt ostre, ale odniosłem wrażenie, że przeczytałem posta napisanego przez pozbawione uczuć wszelakich zwierzę (mające głęboko w pupie i banalizujące czyjś ból po stracie bliskiej osoby), a nie przez człowieka...

Jesli myslisz, ze pisanie postow w kazdym temacie, typu: ohh czules sie smutny i przydarzylo ci sie cos niezwyklego, nie martw sie, to normalne. To daleko nie zajdziesz.

To raczej ty daleko nie zajedziesz ze swoim brakiem zrozumienia i nieczułością.

Masz absolutna racje :grr:
  • 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Trochę więcej taktu i wyczucia panie omgwtf i skromna prośba - proszę wrócić do tematu... Za każdy następny OT poleci warn.
  • 0

Bartos Krwawy.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ej czasami tak jest mózg tęskni jak sam człowiek za twoim tatą i wtedy przypominają ci się zapachy odczucia związane z tatą więc tak jak nabierzesz siły to zniknie ten zapach powinieneś się pogodzić i tyle wiem że jest trudno ale pamiętaj będzie lepiej. ;) ;) ;) ;) ;) ;)
  • 0

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wyjaśnienie może być dużo prostsze-jeśli mieszkasz w bloku,to przez uchylone okno mogła napłynąć woń papierosa palonego przez sąsiada,a jeśli mieszkasz w domku jednorodzinnym,to możliwe,że był to dym z papierosa jakiegoś przechodnia.Zdziwilibyście się,gdybyście wiedzieli na jak wielkie odległości może być przenoszony zapach.
  • 0

Who.Am.I.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja twierdzę, że to rzeczywiście mógł być duch twojego ojca. B. Moen w którejś ze swoich książek opisuje coś podobnego, jego nauczycielki/znajomej Rebbeci zmarła babcia gdy sie u niej pojawiała, też wydzielała charakterystyczny zapach, a właściwie smród skunksa, który z kolei Rebbeca lubiła x] Myślę, że ma to dużo wspólnego z tą sytuacją, choć rzeczywiście równie dobrze mógł to być sąsiad/przechodzień. Mam nadzieję, że pomogłem :]
  • 0

Ragefast.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Avion napisał : ,,Szymon to bardzo możliwe, chrześcijanie wierzą że do momentu pochówku dusza błąka się wśród swoich bliskich. Z reguły trwa to 3 dni, bo w ciągu trzech dni od śmierci należy pochować ciało. Może twój ojciec chciał obudzić cię ten ostatni raz."
Jest to kłamstwo, chrześcijanie, czy to charyzmatyczni czy nawet chrześcijaństwo-spiritualistyczne bo takie istnieje (Kościół Spierytualizmu Chrześcijańskiego w natchnieniu Ducha) nie uważa, nie uznaje ,,błąkających się dusz". Powiem więcej- chrześcijaństwo NIGDY, (nie mówiąc już o katolicyźmie) nie uznawało, iż jakaś dusza z wałaśnej woli może nawiedzać dane miejsce, obszar, osobę, gdyż jest to cios przeciwko dogmatowi o Sądzie Ostatecznym i Sądzie Bożym.
Także jest to kłamstwo.
Wydaje mi się, iż akurat był to czysty przypadek tudziez wyobraźnia. Za mała cykliczność zjawiska, tym sposobem można tłumaczyć sobie wszystko kolego. Moje zdanie jest takie, iż to zwyczajny przypadek. Chyba, że jest to zjawisko powtarzające się, czego jednak nie napisałeś
  • 0

maddalenac.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a od kiedy duchy wydzielaja zapachy ? ludzie, te zapachy moga byc skadkolwiek, od sasiada przez pochlaniacz, przez okno itd.

jESTEM ZDZIWIONA REAKCJĄ FORUMOWICZÓW A TYM BARDZIEJ MODERATORÓW NA " WOŁANIA O POMOC" LUDZI KTORZY MAJA DOCZYNIENIA Z SYTUACJAMI KTORYCH NIE DA SIE WYTŁUMACZYC W ZADEN SPOSOB! WCHODZOA TU I LOGUJA SIE PO TO ZEBY SZUKAC POMOCY U OSOB KTORE MOZE JUZ MAJA PEWNA WIEDZE W TYM ZAKRESIE! CI LUDZIE NIE LOGUJA SIE TU ZEBY POCZYTAC BEZSENSOWNE KAWAŁY ALBO PODYSKUTOWAC O TZW. BLE BLE! MAJA PROBLEM W SWOICH DOMACH I SZUKAJA PORADY LUB ROZWIAZANIA! CO NAPOTYKAJA?! - IRONICZNE TEKSTY WYSMIEWAJACE CZŁOWEKA KTORY PRAWDOPODOBNIE NIE WIE GDZE MA SIE ZWROCIC WIEC JEST TUTAJ! PRZED CHWILA WIDZIAŁAM ZAMKNIETE FORUM PRZEZ MODERATORA BO TEMAT MOZE WYDAŁ SIE ZBYT BANALNY! ZWYKLE OTWIERANIE SIE DRZWI CZY SZUFLAD, ODGŁOSY W MIESZKANIU! - ZWYKLA BAJKA! A CO TAM ZAMYKAMY FORUM - PAN Z PROBLEMEM NIE MA DOWODU NA DZIWNE ZJAWISKA W JEGO DOMU BO NIE WŁĄCZYŁ MIKROFONU WIEC - ZAMYKAMY TEMAT - NIE MA O CZYM PISAC!
FAJNE PODEJSCIE!
CIEKAWA JESTEM JAKI BYŁ CEL ZAŁOŻENIA TEJ STRONY SKORO TWIERDZICIE ZE LUDZIE PIERDOŁY GADAJA!
CZY NAPRAWDE NIE MOZNA PORADZIC CZEGOS TEMY CZŁOWIEKOWI? ZAPROPONOWAC JAKIES ROZWIAZANIE? SKIEROWAC NA INNA STRONE GDZIE MOZE ODPISZE MU KTOS BARDZIEJ KOMPETENTNY NIŻ SZANOWNY PAN MODERATOR! NIEKTORZY SA TU JUZ DOSC DŁUGO WIEC MOGLIBY ZAOPIEKOWAC SIE NOWYM I NIEPRZESZKOLONYM W TYM TEMACIE! SAMA ZALOGOWAŁAM SIE TU ABY POSZUKAC POMOCY ALE WIDZE ZE NAJLEPIEJ WAM WYCHODZI FORUM TOWARZYSKIE! ŻYCZE W TAKIM RAZIE OWOCNYCH POSTOW MOZE WASZ POZIOM INTELEKTUALNY DYGNIE MINIMALNIE!
  • 0

Cumulonimbus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja za to jestem zdziwiony tym, ze kobieta pisze takie dyrdymaly i to z caps lockiem. Oczywiscie ja moge mu dac doskonala rade: uzyj odswiezacza powietrza, ja uzywam w sprayu i nie czuje zadnych niemilych zapachow, od razu znikaja paranienormalne zjawiska jak na przyklad zapach dymu papierosowego (sic!). Mysle, ze bardzo pomoglem, ba nawet bardziej jak Piechu ROFL! i udzielilem przydatnej porady.

PS
W piatek zmarla moja prababcia w wieku lat 94 i jakos nie zalozylem tematu, ze firanki mi sie w domu ruszaly gdy sie o tym dowiedzialem, bo zyjemy w czasach gdzie nauka wie jak powstaje wiatr. Moge tez zalozyc temat o dziwnych blyskach w moim mieszkaniu, oczywiscie natury paranormalnej, bo tak mozna okreslic zamykanie przez sasiada okna.
  • 0

maddalenac.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja za to jestem zdziwiony tym, ze kobieta pisze takie dyrdymaly i to z caps lockiem. Oczywiscie ja moge mu dac doskonala rade: uzyj odswiezacza powietrza, ja uzywam w sprayu i nie czuje zadnych niemilych zapachow, od razu znikaja paranienormalne zjawiska jak na przyklad zapach dymu papierosowego (sic!). Mysle, ze bardzo pomoglem, ba nawet bardziej jak Piechu ROFL! i udzielilem przydatnej porady.

PS
W piatek zmarla moja prababcia w wieku lat 94 i jakos nie zalozylem tematu, ze firanki mi sie w domu ruszaly gdy sie o tym dowiedzialem, bo zyjemy w czasach gdzie nauka wie jak powstaje wiatr. Moge tez zalozyc temat o dziwnych blyskach w moim mieszkaniu, oczywiscie natury paranormalnej, bo tak mozna okreslic zamykanie przez sasiada okna.

A co ma capslock do dyrdymałów! I właśnie twoja wypowiedz jest przykladem tego o czym pisałam. Szczerze zycze ci takiego poltergeist-a, żeby w twoich bokserkach miejsca zabrakło jak ze strachu rozluźni ci zoładek! Powodzenia!

Edit 29.05.2008: Arkadiusz
Właśnie dzięki takim mądrym postom zamykane są tematy ludzi szukających na forum pomocy. Za nagminny offtop poszło ostrzeżenie, za kolejny będzie urlop

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych