Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dust devil

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

Mayk3l.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tego właśnie szukałem ;)

Pierwszy raz się z tym spotkałem kiedy byłem mały. Pływałem sobie z kolegą na pontonie rybackim po niedużym stawie nieopodal mojego domu. Wtedy właśnie pojawił się taki Dust Devil na około 30 sek i prawie wrzucił nas do wody. Oczywiście nikt nam nie uwierzył choć po tym dookoła leżały gałęzie z pobliskich drzew.

Potem nie miałem już takiego bliskiego kontaktu.

Za to w wakacje dużo jeżdżę na rowerze i bardzo często widuje takie coś na polach. Mój dziadek pracował kiedyś w pgr-e i mówił mi, że nie raz był bardzo blisko tego kiedy robił coś w traktorze na polu.

Fajne zjawisko :mrgreen:
  • 0

Heavy_metal_Jezus_012.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

heh. A co to jest ten DUst devil? nigdy chyba o tym niesłyszałem :)
  • 0

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

o jasny gwint, czegoś takiego to jeszcze nie widziałam. Na pierwszym filmiku okropne, zwiewałabym, aż by się kurzyło bardziej, niż za tym czymś ;]
  • 0

Yaku.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Az trudno uwierzyc ze to realne lecz jednak a na dodatek powstalo w tak szybkim tempie naprawde niesamowite
  • 0

Silver Fang.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Super zjawisko! Pojawia się bardzo szybko jak i szybko znika. Matko jakbym natkną sie na takiego wielkiego "Dust Devil'a" Jak na 1 filmiku to nie wiem co bym zrobił. Moja mama coś takiego widziała. Uformowało się na ulicy koło mojego bloku. Zastanawia mnie tylko jak do tego doszło w zimę (podobno powstają przy przegrzaniu powietrza)?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych