Tego dnia szkołę z internatem w Dungun, w której uczy się ok. 600 uczniów zamknięto z powodu... inwazji duchów.
Ale już następnego dnia, w poniedziałek 28 stycznia, horror powtórzył się. Panika wśród uczniów spowodowała, iż placówkę zamknięto na dalszych kilka dni. Rodzice uczniów, którzy mieszkają w okolicy postanowili zabrać swe pociechy do domów, jednak i tak znaczna część młodzieży musiała pozostać w internacie.
Władze szkoły, a także stanowy oddział Departamentu Szkolnictwa, nie chcą komentować sprawy, ale jeden z rodziców, Mazlan Ariffin oświadczył, iż jego córka również widziała krążącego po klasie upiora.
- Córka wciąż powtarzała mi, że ujrzała postać ubranej na biało kobiety , która unosiła się nad klasą. Po chwili zbliżyła się do mojej córki, a ta poczuła chłód. Zaczęła krzyczeć - mówi ojciec.
Jedna z uczennic o imieniu Wati mówi, iż zjawisko zaczęło sie tuż po cotygodniowym apelu w niedzielny poranek, kiedy kilkoro dziewcząt zaczęło krzyczeć z przerażenia.
- Potem zaczęła się panika wśród innych osób i trzeba było przenieść ich do pokojów. Zrobiło mi się niedobrze i zaczęła boleć mnie głowa. Prawdopodobnie zemdlałam. Nie pamiętam dużo z tego, co stało się potem.
Brama wejściowa do nawiedzonej szkoły w Dungun
Inny rodzic, który pragnie zachować anonimowość mówi, iż sytuacja w poniedziałek wymknęła się spod kontroli i po raz kolejny trzeba było odwołać zajęcia.
Brama wejściowa do nawiedzonej szkoły w Dungun
- Szkoła wezwała mnie i nakazała zabrać córkę. Początkowo nie chciała jej opuszczać i krzyczała na mnie bez powodu. Dopiero, gdy oddaliliśmy się kilka kilometrów od szkoły, poczuła się niespodziewanie znacznie lepiej.
Zajęcia nie odbyły się przez 4 kolejne dni. Władze starały się jednak przywrócić sytuację do normy.
Jest Jeszcze coś. Podczas próby w rosyjskiej szkole doszło do niezwykłego incydentu. Jest już zapis wideo tego wydarzenia. Pozostaje jedynie pytanie: czy jest to żart, czy prawda...
O pojawieniu się tego materiału w rosyjskiej telewizji zawiadomił nas natychmiast nasz czytelnik. Sprawa jest bardzo świeża, materiał jest dostępny w internecie od kilku godzin.
W jednej z rosyjskich szkół trwała próba przed przedstawieniem. Na scenie widzimy kręcące się dzieci, kiedy nagle pojawia się biała postać. Wybucha potworny popłoch, słychać krzyki, a dziwna postać... rozwiewa się w powietrzu. Oto zapis wideo tego wydarzenia:
KLIKNIJ W TEN NAPIS ABY OBEJRZEĆ FILM
źródło:
NPN
FN
Użytkownik BENDER edytował ten post 18.02.2008 - 21:53